Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BeataSabra napisał(a):
Chyba Ci chodzi o chipa MERIAL indexel??
To jest jeden i ten sam chip.

Dokładnie tak :oops: Jestem niedoinfomowana, myslalam, ze typ chipa jest jeden -niestety nie :shake: ...myślałam, że baza jest jedna - okazuje się że nie :shake:

A ja naiwna myślałam, że zachipuje psa i w razie zagubienia będzie go łatwo namierzyć :cool1: A tu sie okazuje, że czytniki odczytują tylko swoje (tej samej firmy, tudziez spelniajace wyznaczone normy, a jak ktos pisał -nie wszystkie spełniają). Baz z nrami chipow tez jest kilka... wot polska rzeczywistość :watpliwy:

Posted

Nie dość że już wątek o darmowych chipach dla psów Warszawskich istnieje to jeszcze go co chwile Beata25 podbijasz.. Akurat dział chipowanie nie należy do tych gdzie w godzinę wątek spada na 10 stronę. Proszę Cię o nie zasypywanie tematu "hopaniem", bo to bez sensu.

Posted

Viris napisał(a):
Nie dość że już wątek o darmowych chipach dla psów Warszawskich istnieje to jeszcze go co chwile Beata25 podbijasz.. Akurat dział chipowanie nie należy do tych gdzie w godzinę wątek spada na 10 stronę. Proszę Cię o nie zasypywanie tematu "hopaniem", bo to bez sensu.

Moze i bez sensu,ale zalezy mi zeby jak najwiecej osob sie o tym dowiedzialo, jesli to pomoze choc jednej bidzie odnalezc swoj dom to ja bede podbijac ten wątek :eviltong: A Tobie jak się nie podoba to tu nie zaglądaj.

• 3 weeks later...
Posted

Oprócz meldunku w Warszawie, ksiązeczki szczepień z aktualnym zaszczepieniem p/wściekliźnie ważne było uregulowanie wszystkich formalnosci w Urzedzie Miasta tzn. zapłacony podatek za psa.

Wszczepiłyśmy chipa w ubiegłą sobotę, już tylko mamy się zgłosić po odbiór potwierdzenia.

Posted

Bardzo slabo jest rozleklamowana akcja czipowania psow w Warszawie

W kazdym psim sklepiku powinna wisiec taka informacja
czy jest mozliwosc Beatko bys przygotowala liste lecznic / sa jeszcze czipy na Strzeleckiego na Ursynowie, na Dobrej na Powislu/ i gdyby zorganizowac akcje rozlozenia ulotek lub powieszenie jednej czytelnej w sklepach z karma dla zwierzat,Gdyby tak kazdy z dogomaniakaow w sasiadujacych im sklepikach zaniosl taka inof to zawsze wiecej info trafi niz tutaj przez watek

Ja kazdego psiarza po prostu zaczepiam na ulicy i informuje, ze jest akcja bezplatnego czipowania i namawiam

o ulotkach informujacych myslalam, tylko ze zawalona praca i problemami ostatnio nie moglam sie zorganizowac
moze uda sie to zrobic

warszawa duza, ale dogomaniakow tez bardzo duzo - moze taka akcje moglabys zorganizowac beatko . Pozdrawiam przy okazji...

• 2 weeks later...
Posted

a ja z kolei jestem z poprzedniego wieku i nie rozumiem, na jakiej zasadzie to działa, to znaczy jak jest zorganizowane... Czy dane wprowadzane są do systemu ogólnokrajowego, czy każde miasto ma swój własny system (w tym kraju każdy idiotyzm jest możliwy). Kto ma do tego dostęp? Czy jak znajdę psa i wet odczyta numer chipa to będzie mógł też sprawdzić dane właściciela, czy zacznie się wędrówka po instytucjach w poszukiwaniu kogoś, kto ma uprawnienia i możliwość, żeby ustalić jego dane? Kto może wprowadzić zmiany w danych, np. kiedy zmienię adres? Kto będzie wprowadzał info o tym, że zapłaciłam podatek?

Posted

może kogoś zainteresuje - akcja darmowego chipowania we Wrocławiu kończy się 22 grudnia 2007roku!!(wiem z pierwszej ręki, bo byłam wczoraj w lecznicy na głogowskiej i chipowałam swojego psa.

pozdrawiam//Biedrona

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

W Ełku zrobiono tak, że jesli zapłacisz podatek to za potwierdzeniem wpłaty u weta masz darmowe chipowanie lub szczepienie na wściekliznę. Ja zaraz idę na chipowanie i strasznie się boję....