Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='luka1']pojadę pojadę bo mi Kiarakołkiem stoi - koleżanka sie pogniewała :placz:. A dzis wjuz w głowie mam chyba tartak - zauważyłaś?
Nooo....zauważyłam :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale to wszystko przez te dzieci ciotka :diabloti:
A może koleżanka jakiegoś innego psiaka by chciała :razz:

• 5 months later...
Posted

[quote name='Kanzaj']To czekamy na wieści od Misi!
Byłyśmy dzisiaj z Luką w odwiedzinach u Kiary :multi: Podziwiajta ciotki :loveu:

A tutaj Kiarcia całuje ciocie Ziutkę :eviltong: :diabloti:

Posted

DIF napisał(a):
Misia na łańcuchu jest :-(:placz::shake::crazyeye:??!!

Ano na łańcuchu :angryy: niby tylko w dzień jak są robotnicy bo jest agresywna :cool1: Pan właściciel dostał zalecenia, że sunia ma mieć przeniesioną budę w cień i ma być bez łańcucha...na podwórku biega bokser i nie gryzie pracowników a Misia łagodna i niby gryzie :roll: :cool1: w przyszły weekend znowu sie tam wybierzemy :mad:

Posted

asiamm napisał(a):
Kiara agresywna??? :crazyeye: w co jak w co ale ciężko mi w to uwierzyć :shake:

Nooo...i podobno kogoś pogryzła :cool1: :talker: nas też przecież nie widziała tyle czasu i co ??? wylizała że hoho :loveu: pier...olenie o szopenie :ghost_2:

Posted

luka1 napisał(a):

a ja mam taką fotkę :evil_lol:, ale w jej agresję nie uwierzę - chyba że broniła terenu ale po to ja brali.

Fotka super :cool3: z tej strony nie znałam Kiarci :loveu: :evil_lol:
A ja w jej agresję też nie uwierzę i nie wierzę...EOT (pojedziemy tam ciotka znowu :mdrmed::sg168::-x)

Posted

Ciotki, a po jaką (k***a mać!) cholerę Kiarcia ma tą kolczatę, siedząc na łańcuchu??????????????????:angryy:

Już samo to powinno ich zdyskwalifikować, jako potencjalnych opiekunów!

Posted

naprawdę bardzo mi jej żal :-(
jak dla mnie wytłumaczenia mogą być dwa: albo koleś od początku wiedział, że Kiara będzie stała na łańcuchu (wiadomo jak to jest na takich terenach - w dzień łańcuch albo kojec, w nocy bieganie po całości i pilnowanie terenu), albo ci pracownicy traktowali ją z buta (bo mogła się do nich kleić prosząc o głaski) i ugryzła

nie można ich jakoś postraszyć np. odebraniem psa?

Posted

No i teraz powiedzcie - po co szukac domów, skoro w schronisku nie maja gorzej? Kiara może nawet tak żle nie trafiła - zobaczymy jeszcze raz. Pan był zdziwiony że mamy zastrzeżenia do kolczatki :shake:. Ech psi los.

Posted

asiamm napisał(a):

nie można ich jakoś postraszyć np. odebraniem psa?

Postraszyłyśmy...:diabloti:
Tzn. najpierw dałyśmy zalecenia, że buda ma iść w zacienione miejsce, suka ma biegać luzem !!! bo bokser jest agresor i biega luzem a Ona łagodna i co ??? ŁAŃCUCH :crazyeye: no szlag nas trafił qrwa mać :angryy: i że jeśli jest potrzeba uwiązania jej bo chodzą pracownicy to obroża a nie kolczatka, rzecz jasna pojedziemy to sprawdzić jak najszybciej bo to się w głowie nie mieści - zrobiłysmy dopiero dwie wizyty "po" i oba psy na łańcuchach :angryy: bierzemy się teraz za resztę wizyt...wszystko będziemy sprawdzać.

Posted

DIF napisał(a):
Misia na łańcuchu jest :-(:placz::shake::crazyeye:??!!

Głupio pytam, bo przeca widzę.... Ale widok psa na łańcuchu zawsze wzbudza we mnie "dziwne", niezdrowe emocje!!!:angryy::mad:
Biedna Misia :-(:-(:-(!!!
Nie wiem czy jest możliwość odebrania psa..... :shake:

Posted

DIF napisał(a):

Nie wiem czy jest możliwość odebrania psa..... :shake:

Pewnie, że mamy taką możliwość - to jest w umowie...i w umowie jest też to, że pies nie może przebywać na łańcuchu :shake:

Posted

Ziutka napisał(a):
Pewnie, że mamy taką możliwość - to jest w umowie...i w umowie jest też to, że pies nie może przebywać na łańcuchu :shake:

Czyli standard!

To dlaczego pies przebywa na łańcuchu sie pytam grzecznie???!!!:angryy:
Ziutka, jedźcie i wybadajcie sprawę! :modla:

Posted

DIF napisał(a):
Czyli standard!

To dlaczego pies przebywa na łańcuchu sie pytam grzecznie???!!!:angryy:
Ziutka, jedźcie i wybadajcie sprawę! :modla:

Pewnie, że pojedziemy...byłyśmy w sobotę, dostali zalecenie, ze w ciągu 7-miu dni mają przenieść budę w zacienione miejsce i Kiara ma mieć zdjętą kolczatkę (na to miejsce obroża z adresówką) i ma biegać luzem a przypięta do budy może być na ten czas, kiedy są pracownicy - ale już podobno kończą budowę więc lada dzień się wyniosą stamtąd!!!

Posted

Cekinka a z jakiejj ty planety jesteś? Jak byśmy nie dawali ludziom sznsy na poprawawę to 99% psów trzebaby zabrać. Zabrać - tylko gdzie?

Moja sąsiadka ma pieseczka - coś jak terier małpi - psina jedenastoletnia całe dnie siedzi na dworze bo niszczy wykładzinę. Zimą oblepiony lodem, zmarżnięty na kość, jesienią mokry jak wycior, a teraz chowa sie pod krzakami. Dokarmiamy psinkę bo chudzieńki jak szkielecik.
Jutro pani objecała uśpić psinkę bo znowu coś popsuł. Ile próżb, gróżb, telefonów i nic. Pani nie miałaby nic przeciwko żeby go zabrał ktoś ale kto zechce starego psa. A psinka wcale nie wyglada na staruszka energiczny jak szczeniak i jeszcze "chej do przydu". Ech, psi żywot.

A jamniczka Emi?Dziewczyna dostała ja na 18 urodziny. Jak dorosła, wyszła za mąż, Emi musiała ustapić miejsce w łóżku. Poszła na łańcuch, do budy. Maleńka, drobniutka psinka na łańcuchu. Do jedzenia - zlewki. Zabrać ? jak, gdzie?

Przy torach w Leonowie mieszka sunia -od kilku lat podobno- tam żyje , tam rodzi. Dzis przyszła pani z płaczem żeby cos zrobić bo jednego szczeniaka pociąg rozjechał. Pozostały jeszcze chyba cztery, a sunią juz interesują sie psy. Zabrać? jak, gdzie?

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...