Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez cos dołozę ale jak wracałam od melinki to turbina mi siadła w samochodzie:p wiec poki co muszę auto naprawic bo nie bede miała czym psich tyłkow wozic do ciotek do Warszawy

Posted

Tina juz po zabiegu ;)

I w sumie obeszlo sie bez problemow tj. wyjelysmy ja z kojca, przejechalysmy godzine w jednym samochodzie i przytrzymalismy przy zastrzyku.
Nie zjadla nas ale to pewnie dlatego, ze jej kwilismy do uszka i ogolnie byla cala wesola, ze sie nie zorientowala ze przy niej manipulujemy.

Zobaczymy co powie na Brene jak sie obudzi...
Na szczescie obie byly dzis operowane, wiec obie sie zdziwia :diabloti:

Jak ktos chcialby sie dolozyc do kosztow zabiegu (300zl) bedzie milo :)

Posted

Tina odsypia narkoze.
Na razie jest super grzeczna, ale pierwszy dzien po operacji nie jest wyznacznikiem.

Na razie daje ze soba wszystko zrobic, manipulowac.

A jak cos sie do niej mowi to merdu merdu ogonem robi.

Jak tak dalej sie utrzyma, to moze i niedlugo dom sie znajdzie...

Tinka ma ok.1,5 roku bo w koncu w zabki mozna bylo jej spokojnie zajrzec.

Po zdjeciu szwow zostanie zaszczepiona, bo nie mamy zaswiadczenia o tym fakcie.

Posted

dlaczego placicie tak drogo za sterylki,ja od lat sterylizuje znaleziska nawet duze suku za 160 zl w Celestynowie ,zakladaja rozpuszczalne szwy i jak jest wszystko w porzadku /a zawsze bylo/to nie musze jechac na kontrole.sterylki sa conajmniej raz w miesiacu i z miasta tez mozna sie zapisac.

Posted

dlaczego placicie tak drogo za sterylki,ja od lat sterylizuje znaleziska nawet duze suki za 160 zl w Celestynowie ,zakladaja rozpuszczalne szwy i jak jest wszystko w porzadku /a zawsze bylo/to nie musze jechac na kontrole.sterylki sa conajmniej raz w miesiacu i z miasta tez mozna sie zapisac.

Posted

Taka cene mamy u lekarza z ktorym wspolpracujemy od 10 lat. Dla mnie osobiscie to najlepszy weterynarz od sterylizacji w Warszawie.
Do Celestynowa u nas nie mial by kto psa zawiezc.

Posted

Obetnij im jajca.
Z pewnoscia chociaz po narkozie beda mogly obok siebie siedziec.

Z obserwacji domowych - Malinka byla bita. Boi sie jak sie ja glaszcze (glownie po glowie) i zamyka najpierw oczy jak sie wyciaga do niej reke.
Jest domowa, nie zalatwia sie w domu.
Z Brena sie dogaduje.

Ona rzyga, Brena krwawi... Czyli mam wesolo :lol:
Nana tyz rzygala. Co Wy za psy produkujecie w tej Lodzi?
Nigdy wiecej psow z Lodzi :diabloti:

W dodatku caly czas sie zastanawiam czy Melinka Malinka mnie ugryzie czy niet.

Posted

a to ja bo mi sie udalo dorwac do neta u rudej. :)
Powiem tak, bo nic nie zdarzylam juz napisac bo mi sie znowu z pracva na chwile popsulo.

Tina byla u mnie od 13 do 21, czyli cale popoludnie.
Byla bardzo lagodna, powaqrkiwala tylko na mojego psa wiec na wszelki wypadek zostal eksmitowany do mijej mamy.
W samochodzie jak ja zabieralam z tej meliny tez zachowywala sie dobrze i grzecznie. siedziala mojej mamie na kolanach i pomimo ze mama uzywala w stosunku do niejk sily zeby ja jakos uytrzymac w ryzach, nawet nie warknela.
Spalysmy w jednym lożku, : pysk w pysk :) caluski tez byly :) i nic sie nie dzialo.
Ona poprostu byla przerazona- tak sobie tlumacze jej zachowanie :)

Cioteczki zapomnialam wam powiedziec ze Tinka Melinka nie potrafi jesc z reki.
U mnie nawet surowego mieska zjesc nie chciala na poczatku, potem jadla z podlogi bo miska byla jej obca, dopiero po jakims czasie przekonala sie do miski i cos tam chrupnela.
Ucalujcie ja odemnie jesli juz sie jej nie bicie.
Pozdrawiam
ciotka olga