Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj do n/schroniska przyjechał pan, zapytać czy może przywieżć swojego podchalana. Był u niego trzy lata. :shake:. Do psa dołączy piękną budę i łańcuch :shake:. Już nie wiem czy :flaming: czy :bigcry:.

Posted

luka1 napisał(a):
wczoraj do n/schroniska przyjechał pan, zapytać czy może przywieżć swojego podchalana. Był u niego trzy lata. :shake:. Do psa dołączy piękną budę i łańcuch :shake:. Już nie wiem czy :flaming: czy :bigcry:.

Szyszka napisał(a):
Ile tych psich nieszczęść jeszcze?

hmmm:placz:
ja tez mialam wczoraj "przygode" w schronisku...przyjechala pani z dziecmi oddac piatke szczeniaczkow jej sunia husky zromansila sie z rottkiem...zostawila troche pieniedzy na jedzenie dla nich i wychodzac mowi do nas " dziekuje za dobre serce"...byla taka z siebie zadowolona, taka dumna...chyba z tego ze nie wywalila ich na ulice tylko oddala do schronu i jeszcze kaske na jedzenie na pare dni zostawila:shake:
a przeciez zbliza sie zima...te szczeniaki nie przezyja w zimie na zewnatrz(nie mamy ocieplanych pomieszczen dla szczeniat)...mamy aktualnie w schronie ponad 20 szczeniaczkow....jaka jest szansa ze wlasnie te znajda natychmiast domy?

Posted

To jest potworne. Moja koleżanka wzięła dwa lata temu sunie z łódzkiego schroniska. Też była dumna, bo dobry uczynek zrobiła. Za rok oddała 8 szczeniąt suni, bo nie dopilnowała!!!!!!!!!!!!!!:angryy:
Krew mnie zalewa.
Wszystkie znalazły domy. I co z tego?????
Przez tą ósemkę jakieś inne osiem szczeniaków zostało.:angryy:

Posted

Szyszka napisał(a):
To jest potworne. Moja koleżanka wzięła dwa lata temu sunie z łódzkiego schroniska. Też była dumna, bo dobry uczynek zrobiła. Za rok oddała 8 szczeniąt suni, bo nie dopilnowała!!!!!!!!!!!!!!:angryy:
Krew mnie zalewa.
Wszystkie znalazły domy. I co z tego?????
Przez tą ósemkę jakieś inne osiem szczeniaków zostało.:angryy:

no dokladnie...:shake:
przeciez suka nie zaszla w ciaze tak nagle...iles byla w ciazy, iles je odchowywala...miala czas zeby szukac im domu..wczesniej miala czas zeby wykonac sterylke aborcyjna...a jeszcze wczesnije normlana sterylizacje...a teraz oddala szczeniaki, dala troszke jakiejs kasy i co sum8ienie czyste? ...to sie nazywa brak wyobrazni:shake:

Posted

I jeszcze ostatnio walnęła mi tekst.
Ze ona by chciala pomagać w schronie.
Dać karma, itp.
Mówię, że to nie problem, że potrzebujemy pomocy.
A ona nato, że sie boi ze jak da coś, to pracownicy wezmą dla siebie:angryy:

Posted

Szyszka napisał(a):
I jeszcze ostatnio walnęła mi tekst.
Ze ona by chciala pomagać w schronie.
Dać karma, itp.
Mówię, że to nie problem, że potrzebujemy pomocy.
A ona nato, że sie boi ze jak da coś, to pracownicy wezmą dla siebie:angryy:

to niech zacznie pomagac w schronie...jak posprzata kilka boksow to pracownicy po niej nie pojda i tam nie nabrudza....albo niech wyprowadza psiaki...zaden pracownik nie bedzie w stanie tej przyjemnosci odebrac psiakom...
mnie dzis zalamala kolejna "znajoma" ...ponad miesiac temu jej pies trafil z palanki (lazil po osiedlu i pogryzl jakiegos psa) do schronu, jej sie w zyciu pogmatwalo wywaolili ją z mieszkania...pies zostal w schronie (mowila ze dopoki sobie nie poukladsa zycia!)
teraz wynajela mieszkanie i jakos powoli sobie uklada wsystko...powiedzialam jej ze jej pies nadal jest w schronie...miala go zabrac...a dzis mojej siostrze powiedziala, ze boi sie go wziasc...ze po tym co przezyl w schronie bedzie agresywny np do jej dzieci...najpierw pwakowala go w to bagno a teraz umywa rece!!
i pewnie wezmie sobie szczeniazcka...dopoki nie urosnie w zyciu jej cos nei wyjdzie i nie trafi do schronu!!!! aaaaa skad sie biora tacy ludzie??

Posted

Nie wiem,ale takie podejście jest załamujące.
Dużó ludzkiej głupoty można również odkryć w rozmowąch telefonicznych z osobami odpowiadającymi na ogłoszenia.
Czasem to słyszę że rozmawiam z prymitywami. Ze juz po dówch zdaniach wiem, ze nie dostaną ode mnie żadnego psa. Ale co z tego, że ja im nie wydam, jak pójda gdziekolwiek i nikt ich o nic nic zapyta.
Rozumiem, iz nie wszyscy muszą tak znac temat jak my, ale niektóym po prostu brakuje człowieka w człowieku:-(

A piękna Misti nadal czeka na swojgo człowieka.