Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juz jestem dziewuszki.allegro poprostu super:loveu:lepiej bym tego nie ujeła,naprawde ślicznie.

jesli chodzi o weta to szwy ściągniete,wszystko ładnie sie goi,nie ma żadnego obrzęku.Pani wet szuka jej domciu w śród własnej rodziny;)może da się kogos odpowiedzialnego znaleśc dla Dianki.

Dzisiaja byłam u dzitków sie za głowe złapali hehe.A mama mówi ze juz jets bezradna;) mama jedzie w wtorek do Angli wiec będzie mam troche więcej czasu z trzymaniem Dianki.Ale to jzu nie chodzi o mame z tym trzymaniem tylko o samą Diane.Garaz to nie miejsce dla niej,wiecie ja dałam co miałam ale tez mi jej szkoda.bo jestem w szkole a ona w garazu siedzi sama.Chociarz jej to nie przeszkadza ,tak mi sie wydaje.Ze ten garaz dla niej wydaje sie rajem.Ale wiadomo ze zasługuje na duuuuuuużo więcej niz micha z jedzonkiem i wodą i posłanie.Potrzebuje dużo czasu przede wszystkim i miłosci którą jej sie nalerzy.

hmm odnosząc sie do strony o owczarkach i odpusując na post tamtej dziewczyny to oswiadczam i poręczam ze Diana nie była na żadne walki dawana.Znam ten dom i psy.Diane gryzła jej rodzona siostra ,przy mnie nawet na nią warczała a Diana potulnie sie kłądzie.Pozatym mam Pit bulla w domu i wiem jakie rany one zadają(kiedys mi sie psy gryzły) a jakie normalnie psy.
Pozatym ten facet ma dwie suki,licząc z Dianą.I tamta suka jest bardzo ładnym owczarkiem.I on o tamtą dba,a Diana była ''pychadłem'' bo nie była taka śliczna i jest łągodnie usposobiona.

jak byłam u weta to wszytskim na poczekalni opowiadałam historie Diany,bo pani wet mi poradziła zeby rozgłaszac to i stworzy sie ''łańcuszek'' ktos komus powie i moze akurat trafi sie osoba o dobrym serduchu;)

Pani wet smiała sie ze przytyła u mnie:oops:hehe
ogólnie jak mój chłopak ją wołał do samochodu to sama weszła! to jest max sukces bo zawsze trzeba było ją wsadzac ,a za pierwszym razem to zwymiotowała.A teraz sama wskakuje.I jak jedziemy to sobie patrzy na ludzi z tyłu,a oni sie smieją bo ona z tym kaftanikiem smiesznie wygląda;)

i to by tu jeszcze napsia hmmm mam naimie Paulina nie Kasia ,wszyscy to mylą.kataryna dlatego ze jestem gaduła i buzka mi sie nie zamyka bo ciagle nawijam:cool3:ale da sie ze mną wytrzymac w koncu kiedys przestaje gadac:razz:hehe

Posted

Cieszę się, że allegro może być. To ja wstawię na inne portale. Piekna jest i takie ma smutne oczy.
Co do Kataryny - to ja to znam, moja córka - Opal (z dogo też) mówi raz dziennie, zaczyna rano i kończy :pwieczorem. Ale to jest super cecha. Ona jeszcze smarkata niby, ale zawsze taka była.

Posted

hehe ,no ja mam 18 lat ale od 16 roku zycia mieszkam praktycznie sama.Moja mama jest ciągle za granicą.A ja zajmuje sie zwierzolami i opłacam te smieszne rachunki itp.Ale na zwierzaki zarabiam sama(ulotki czasami roznosze i jak dostaje siano to wpłacam sobie na konto,wtedy mam na leczenie cyz na jedzenie jak mi braknie),ale psy mama utrzymuje.Ja sie nimi zajmuje bo w sumie jeden jest z nich mój a dwa to mamy i brata.Ale ze ich nie ma w domu to na mnie obowiązek spada

Teraz mam trudny rok bo maturalna klasa i ful nauki a tu jeszcze zwierzakami sie trzeba zając,ale jakos damy rade w tym roku,trzeba będzie sie przemęczyc troche.

Posted

Dzielna z Ciebie dziewczyna Paulino. Moja Opal ma 16 lat - dopiero zaczęła ogólniaka, ale chyba sama nie dałaby rady. Chociaż, kto wie - na razie nie musi.

Diana na portalach, o któych pisałam.

Posted

dała by.człowiek w sytuacji hmm jak by to określic ''krytycznej'' robi zeczy na codzien nie wyobrarzalne. Dziękuje za ogłoszenia

Jeśli chodzi o samą Diane ,to serducho mi się kraje.Bo ja juz sie przyzwyczaiłam do niej.tego psa nie da sie nie kochac,nawet moja mamazmiękła i mówi głosno'' nie mozemy jej zostawic '' jak by chciała swoje mysli uspokoic.

a z innej beczki ,nie wie ktos gdzie mozna kupic tanie budy ,gdzie nie zdzierają tyle kasy a są solidne i cieplutkie,bo musze swoim psiaką sprawic nowe w tym roku.

Posted

a to zdjęcia ranek,juz zagojonych i nie wyraznie,zresztą nawet nie wszystkie ale Dianka nie pozwoliła na więcej bo skakała ze szczescia jak mnie zobaczyła i nie mogłam jej uspokoic zeby uchwycic aparatem jej ranki bo taka była rozbrykana;)
[img=http://images22.fotosik.pl/179/c13117da00acd46cm.jpg]
[img=http://images22.fotosik.pl/179/93dff1571327afd3m.jpg]
[img=http://images22.fotosik.pl/179/1b5385f05e77239cm.jpg]

Posted

ZARAZ WSTAWIE TE FOTY, NIE ZAUWAżYłAM ZE TAKIE WIELKIE Są

:shake:

Kataryna , wstawiłam te fotki ran i blizn na łapach powyżej .

fragment wypowiedzi z Owczarka :

Znam potencjalna rodzine, u ktorej Diana moze znalezc dom jezeli jeszcze do tego nie doszlo. Dwa miesiace temu ludzie ci mieli przygarnac znajde, ktora niestety zrobila podkop i dala noge z tymczasowego domu gdy wszyscy poszli do pracy. Dzien przed przekazaniem Jezeli nie adoptowali innego psa przyjma ja z otwartymi ramionami - jakiekolwiek informacje bede mial o ludzkiej godzinie. Transport do warszawy nie jest zadnym problemem.
est malutka szansa, choć dwa miesiące daje maaarne szanse ze jeszcze mnie mają psa , trzeba moooocno trzymać kciuki

Zaglądnij na owczarka , jest malutka szansa na dom ,

Posted

wiem,sledze wątek.jak bede meic jakies uwagi to poprosze cie zby to tam skopiowała bo nie mam tam konta.

no trzymam mocno kciuki ale wiecie jak znajdzie sie dom to potem trzeba sprawdzi czy to napewno dobry nie chce zeby Diana znów cierpiałą,za dużo tego.

do mnie dzis na gg ktos sie odezwał ale tylko napisał''ja w sprawie diany'':cool1: wiec mu napsiałam mniej wiecej co i jak i podałam linki ,tutaj równierz wiec moze sobie poczytac.zobaczymy czy sie odezwie dalej. jutro robimy z chłopek akcje rozwieszania ogłoszen ciąg dalszy.bo juz pare rozwiesilismy nawet pani weterynarz ale wezme jeszcze ponaklejam moze w najmniej spodziewanym miejscu znajdzie sie ta''odpowiednia'' osoba dla Dianki

Posted

podnosze,zdjecia Diany dzisiaj zrobie nowe bo zdjełam jej kaftan bo był cały połamany i pokarze wam naszą slicznoś:cool3:dzisiaj ją wyczesałam i jak ranki sie zagoją ją wykąpiemy :razz:

Posted

nie zrobiłam wczoraj fotem,Dianka była tak rozbawiona ze obskakiwała mnie ze szczescia i nie mogłam ją uchwycic aparatem:eviltong:

postaram sie dzis po powrocie z Poznania jej porobic.

To prawda jest sliczna ale nikt sie nie odzwya w sprawie adopcji Dianki:placz:

Posted

powiem tak,Diana jest bardzo łagodna.Prędzej zapiszczy i ucieknie niz ugryzie.Ale każde dziecko trzeba uczyc jak obchodzic sie z pse,zwierzeciem domowym.Juz nie chodzi tu ze piesek cos zrobi tylko o to ze rodzic nie moze terz pozwalac,smiac sie z tego itp jak dzieciaki męczą psiaka.tyle ode mnie.

Posted

A wiesz może jak zachowuje się w stosunku do innych zwierząt, np. kotów? Albo gryzoni?

Dianka jest prześliczna, zawsze chciałam mieć owczarka niemieckiego, ale niestety mieszkam w bloku i moja mama się nie zgadza na psiaka :( Ale popytam wśród znajomych, przynajmniej tyle mogę dla tej piękności zrobić.

Posted

dziekuje ,prosze pytajcie pytajcie i jeszcze raz pytajcie;)

Diana nie przepada za kotami,w sumie dokłądnie nie wiem.Ale jak u mnie zobaczyła kota koło płotu to pogiegła w jego strone a kot spierniczył.Wiec nie wiem jak zachowuje sie w bliszych kontaktach:roll:

Posted

dawno mnie tu nie było :oops:
ale miałam troche osobistych problemów

[SIZE=2]Diana jest urocza, mam nadzieje ze szybciutko kogos zauroczy , kogos kto bedzie mógł dac jej dom

Posted

oby.Dni mijają a nikt sie nie odezwał.Mam teraz problemy zdrowotne i mnie juz wszystko dobija jesli chodzi o sprawe Diany.Wydrukowałam zdjęcia na kolorowo i porozwieszałam(taki interes dużo mnie kosztował bo nie mam sama drukarki) a nikt sie nie odezwał.Nie wiem czy ludzie są idiotami i nie widzą jaka ona jest cudna itp,przecierz ten pies to skarb o którego kazdy powinnien walczyc.a nie jeszcze trzeba rozgłaszac.egg sorki za mój nastruj ale mnie nerwy zebrały.mam nadzieje ze pani weterynarz sie uda bo łatwi jej domek na wsi(ale bedzie w domu meiszkała) u wójka znajomego,ale to jest tylko taka nasza cicha nadzieja ze sie uda.dobranoc ide spac