Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam,domu szuka pilnie uratowana suczka owczarka niemieckiego ok6 letnia.suczka była własnoscia pana który mieszkał na moim osiedlu a raczej meiszka.Pan lubi alkohol.Suczka była max zaniedbana,ja chodziłam ją dokarmiac.ostatnio jak poszłam z jedzonkiem to zobaczyłam u niej wielkoego ropnia po szyja ,szybko wziełam swojego narzeczonego i pojechalismy do weta z nia.Bo na zaintersowanie z strony własciciela w tej sprawie nie mozna było liczy.U weterynarza okzałao sie ze to ropien.Diana ,bo tak ma na imie sunia miała miec przez 5 dni zastrzyki a potem antybiotyki przepisane.Razem z moim Marcinem codziennie zawozilismy i przywozilismy Dianke od weta,płaciłm z własnych pieniedzy.Za 3 dniem jak sie nie myle ,lub za drugim <juz mi sie myli> jak pojechalismy po diane to zobaczylismy j ją całą pogryzioną. Nogi miałą tak pocharatane ze w głowie sie nie meisci.Wida było jej kosc,miesień i wogule pełno kwi.Miała tez pulik rozwalony.Wet sie przeraziła,Diana nie mogła iśc,trudno sie dziwi.Diane trzeba było najpierw wykąpac bo cała była brudna a rany w piachu i błocie.ogolilismy nogi zeby miec dobry dostep do ran ,i sie wszyscy przerazilismy.Blizn miała full.Widac było ze to nie pierwszy raz.Pani doktor poszywała diance wszystko.Była wpoządku i brała tylko za materiał,dała nawet karme 20 kg na wyzywienie Diany.Dianka musiała isc w suche miejsce zeby ran nie pobrudzi.Wiec aktualnie mieszka u mnie w garazu.Ma załozony kaftanik i zmieniam jej skaretki na nogach.Ma je po to zeby nie lizac i nie rozwala szfów i nie rudzic ran.Nie mozna jej oddac poprzedniemu włascicielowi .To nie meijsce dla psa.Diane znów bym za jakis czas z czyms przywiozła.Dianka w ten piatem bedzie meic ściągane szfy.
Diana to kulturalne sunia.Pomimo ze meiszkała na dworze u mnie w garazu sie nie załatwi.dopiero po tym jak ją wyposzczę na dworek.Sprawa jest pilna nawet ze względu na to ze ja sama mam 3 psy<dwa w kojcu a jednego w domu> i one dostają na głowę jak widzą Diane na działce .
Diana przez te dni bardzo sie zmieniła.chodzi za mną ciągle ,cieszy sie,chce sie bawi .Na początku była smutna i nie chciała nigdzie iść ,musieliśmy ja nosi.Teraz zaprasza mnie do zabawy i uwielbia byc głaskana.Ten pies dawno tego nie zaznał lub nigdy .Garnie sie do ludzi.
Dianka to pies łagodny ,lubi ludzi wręcz kocha jeśli dostanie od nich trochę czułości.Na psy szczeka ale to ze strachu bo przy bliższym kontakcie ucieka,boi się.
Dianke można obejrzeć w Koninie,jest to pies cudowny,nie da się jej nie kochać.
Jeśli ktos nie moze jej przygarną to niech porosyła ogłoszenia o niej kopiując mój tekst ,im wiecej ludzi bedzie wiedziec o niej tym większa szansa ze znajdzie dobry dom.Ja roznosze ogłoszeniach po zoologach i weterynarzach w moim miescie.

mój numer teletonu to

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok.

sytuacja jest pilna.moja mama dzis wraca z niemiec i nie wiem jak zaraguje na wiadomosc ze mamy tymczasowo 4 psa w gararzu.Ona kocha zwierzęta ale ja mam ich sporo wiec boje sie ze będzie kazała mi Diane oddac bo pomysli ze sie przyzwyczaje i będe chciała ją zostawic:-(
A jak bym miałą możliwosci to bym sie ani chwili nie zastanawiała bo to cudowny pies który ma ogromne serducho i za kazde pogłaskanie przez człowieka zachowuje sie jak by sie jej dało jakies skarby,cos czego nigdy nie miała.
Jutro sciąganie szwów.Dziewczyny pomuszcie znalesc jej domek.jak ktos moze niech banerka zrobi.Bo ja nie wyobrazam sobie tego ze miałą bym ją oddac temu facetowi.Boje sie ze kolejne pogryzienie mogło by sie dla niej skonczyc bardzo tragicznie.Szukam jej stałego domu ,w takim co ludzie będą ją kochac,będzie miec jedzonko i nikt jej juz nie skrzywdzi.

Posted

super tylko ze Dianka została pogryziona przez psa innego.włąsciciel o nią nie dbał głodził ,byi terz bo Dianka boi sie jak sie krzyknie lub tylko ręke sie podniesie to sie kłądzie ze strachu:-( ale ogulnie główny powód dla którego ma te wielkie rany to drugi pies tego własciciela .Bo i olewka byłego własciciela na to ze Diana ma wielkie rany i ze by zdechła z zakarzenia lub wykrwawienia.Ale niech juz tak zostanie ktos wejdzie na banerka to sobie doczyta.A jak ja bym chciała meic cos takiego banerka w podpisie to jak mam to zrobic?

Posted

teoretycznie to powinno zadziałać

najprostszy sposób to :
1. zaznaczasz banner z czyjegoś podpisu ( ten który chcesz), klikasz prawym przyciskiem myszy wciskasz 'kopiuj'

2. wchodzisz w "edytuj podpis" w PANELU UZYTKOWNIKA (jesyt na niebieskim pasku po prawej stronie ) , klikasz prawym przyciskiem myszy i robisz wklej ;-)

i to wszystko ja tak nie raz "podkradałam" bannerki :evil_lol:
( acha , instrukcje ta wysyłałam komus bardzo nieobeznanemu z kompem dlatego nie przejmuj sie ze troche za dokładna co do uzycia myszki jest , a nie chce mi sie zmieniać:oops: )

Posted

a tak wogóle to j mieszkam w mieszkaniu z 4rema psami, kotem królikiem i dwoma świnkami morskimi (no i szczurem brata ;)) a zeszłą sobote pojechała odemnie sunia do nowego domku , która była u mnie od czerwca ;) . Postaraj dsie przekonać mame ze sunia nie moze wrócić do menela :shake::shake::shake::shake: .

Znasz moze kogoś , lub sama umieez wystawiać aukcje na allegro?? , Tam mozna sunie ogłosić, jak chcesz podam Ci link do takiej przykładowej aukcji.

Posted

ja mam 3 psy w tym:pPit bulla,owczarka niemieckiego(syna Dianki,którego keidys wziełąm),kundelka sredniej wielkosci, dwa króliki ,swinke morską,dwa szynszyle,dwie fretki i 2 szczury:p jak widzisz to spora gromada i sporo czasu jej trzeba poswiecic.a ja jestem w klasie maturalnej i teraz mam wszystko do góry nogami .bo tu w szkole nas męczą tu trzeba sie zwierzolkami zając i jeszcze teraz Diankam która potrzebuje pomocy,zawiezienia do weta,zmienieniu skarpetek,i popsikaniu lekarstwem.a jak ona zacznie szczekac w garazu to moje dwa pieski w kojcu zaczynają i potem ten co jest w domu:cool3:wiec mam przez ostatnie dni max zakręcenia.

jesli chodzi o to allegro to nie mam swojego konta

Posted

:mad: a dla czego wszystkie mają parke oprócz swinki :mad: :eviltong:
(ps , jakbym miała dom a nie mieszkała w bloku to ... az strach pomyśleć coby sie działo :evil_lol: )

mi chodziło tilko o to zeby pokazać mamie ze duzo tez mozna mieć i mozna sie zdobyc na oddanie , Tosia była u mnie 3 miesiące i bardzo cięzko było sie mi znią raozstać, ale ... byłam twarda.
A jak napisałas ze nie wadomo czy sunia nie wróci do menela to sie przeraziłam :oops:

no ja niestety tez nie umiem wystawiać aukcji na allegro , ale to sie kogos poszuka , napisałam tez meila do Anashara , moze wstawi sunie na stronke z Owczarkami w potrzebie , tylko na razie stronka nie czynna bo jest w przebudowie .

Posted

swinka miała towarzystwo ale na wiosne moje drugie słoneczko poszło za tęczowy most. króliki mam dwa ale trzymam osobno bo czeka je kastracja i dopiero beda rezem ale kase na kastracje wydałam na Dianke wiec nie wiem kiedy to nastąpi. Wiesz ja z 2 miesiące temu miałam na tymczas 3 kotki i dwa stosunkowo szybko znalazły dom ,trzyci był troszke dłuzj.I ostatnie 2 dni siedział u mnie w pokoju i jak znalazłam mu domek to bardzo sie cieszyłam ale i max teskniłam,do tej pory jak przypomne sobie Filipka to max tęsknie.I by nawet został bo moja mama tak jak i ja padła ofiarą uroku Filipka ale nie mielismy warunkó(mam psa brata Pit bula i on nie lubi kotów ).

Jutro ide z nią do weta więc moze tam się ktos o nią pytał.mam taką nadzieje ,ze tam sie jacys ludzie zainteresowali bo ogłoszenie wisi z jej zdjęciami.

Posted

nowe zdjęcia Dianki:cool3:

prawda ze sliczna:loveu: Dianka na przednich łapkach ma skarpetni zapładane zeby ranki sie nie pobrudziły i zeby ona ich nie rozwaliła,ale akurat miałą zmieniane wiec zrobiłam zdjęcia bez.zrobiłam tez zdjęcia ran,nie wszytskich bo uciekała i nie chciałam jej stresowac .ale to puzniej dam bo bardzo wolno mi sie wgrywają na fotosik.
Jak widac Dianka to pies który kocha ludzi i zycie.Potrzebuje włąsciciela który to i ją uszanuje.

Nowy opiekun pilnie szukany!!!

Posted

bo jak sie pierwszy raz cos w podpisie robi, to dopiero w nowych postach sie pokazuję :eviltong: , ja napisałam prosbe do kogoś o allegro mam nadzieje ze bedzie mieć czas :oops:

a co do fotosika to rada , pozmniejszaj foty do 600 na 450 pikseli (pod innymi nazwami zeby orginaLy Ci zostały bo mogą sie przydać ) przed wrzuceniem ich na fotosik i nie dosc ze szybciej Ci sie wgrają na fotosik, to bedziesz mogła jeszcze tu w pelnym(czyli tym 600 na 450 ) rozmiarze wrzucić :p .

Mozesz tez przesłac mi na poczte , (gryzniakaga@wp.pl) jak nie chce Ci sie z tym bawić :p

a sunia jest naprawde śliczna , miejmy nadzieje ze kogoś odpowiedzialnego zauroczy

Posted

Agamika, dostałam Twoje PM - postaram się dziś zrobić to ogłoszenie. Musze tylko napisać tekst jakiś, a to wymaga pomyslunku - cosik mi ostatnio słabo teksty idą, ale co tam. Prosze napiszcie mi kontakt remailowy i tel. do kogoś w sprawie suni.

Posted

Agamika, dostałam Twoje PM - postaram się dziś zrobić to ogłoszenie. Musze tylko napisać tekst jakiś, a to wymaga pomyslunku - cosik mi ostatnio słabo teksty idą, ale co tam. Prosze napiszcie mi kontakt remailowy i tel. do kogoś w sprawie suni.

bardzo Ci dziękuję :loveu: , musze w końcu sama sie nauczyć :oops:

tel i nr gg podała kataryna18 w poierwszym poście, ale chybatrzeba zaczekac na nią zeby sie zgodziła podac to na allegro ?
a meil jest w jej profilu taki :
kataryna18@vp.pl

ad, tekstu , na szczescie chyba wątek jest króciutki na razie :oops:;)

jeszce raz bardzo dziękuję

Posted

:loveu: dziekuje, , ja ja wstawie dziś na owczarki, zupelnie zapomniałam o tamtym :oops: , a nawet jestem zalogowana .
Allegro jak dla mnie jest ok :loveu: a nawet lepiej, ale to niech kataryna najlepiej potwierdzi