Jump to content
Dogomania

CZAREK I Jego mama MAJĄ DOMY!!!! BOKSERKI ze Schroniska k/Czestochowy

Recommended Posts

Posted

truskawa144 napisał(a):
Czarek ogon ma ,matka z tego co pamiętam też.

Nie jestem w stanie stwierdzić czy i w jakim stopniu są to boksery,dla mnie wyglądają jak boksery wiec tak są "reklamowane". Nie znam się na psach rasowych bo nigdy takiego nie posiadałam i posiadać nie będę, a w schronisku 90% psów to bardzo kundelkowate kundelki. Pies rasowy = rodowodowy. One rasowe nie są a że przypominają boksery (szczególnie mama) to tak są opisywane.

Jak już pisałam Czarek ma charakter dominujacy,on rządzi właściwie swoją mamą,ona jest spokojniejsza. Oba są aktywne,szczekliwe,lubią się bawić (szczególnie Czarek). Grzecznie jechały samochodem więc myślę,że to dla nich nie nowości. Wyglądają i zachowują się jak psy domowe.

Truskawa, nie pytam ze snobizmu, dla kazdego z nas rasowy=rodowodowy, dlatego pytam o fenotyp. Łatwiej kogoś namówić czy wogóle opowiedzieć o psie mówiac 'wyglada jak bokser" albo "prawie jak bokser", bo po co mydlić oczy rasowością, jak jej w wygladzie nie ma:razz:

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Ja nie mydle oczu,dla mnie to bokser tylko podkreślam,ja się na rasach nie znam a jesli mam być szczera bokserów nie lubie,nie mam do nich przekonania (nie wiem jak to inaczej określić) więc się nimi nie interesuje jako rasą i się na niej nie znam. Interesują mnie konkretne przypadki jak Czarek i jego mama. Dla mnie wyglądają jak boksery z tym że Czarek pewnie jest bardziej zmieszany niż jego mama. Poza tym nigdy nie widziałam białego boksera wiec mnie się już samo to dziwne wydaje. Może ktoś kto się zna dobrze na rasach wywnioskuje coś ze zdjęć,ja niestety mogę powiedzieć tylko,że dla mnie to mixy bokserów.
[/LEFT]

Posted

Do góry ...
Psiaki sa w typie boxera ...choć jak ktoś zauważył Czaruś pewnie ze względu na umaszczenie kojarzy się z buldogiem amerykańskim ...wg tego co piszesz charakterek też bokserkowaty ;)

Posted

malagos napisał(a):
No to do góry!
Musimy im znaleźć domki!
Są szanse na zdjecie stojacej suni?

Można poprosić o zdjęcie suni, jak stoi? Czy ją mozesz wziać na spacer? Czy wpgóle w tym schronisku mozna spacerować z psami? :shake:

Posted

fizia napisał(a):
To już musiałby się wypowiedzieć znawca rasy.
Wg. mnie tak...:oops: W każdym razie bardzo mocno w typie tej rasy.

Zostały zgłoszone na Boksery w potrzebie

truskawa144 napisał(a):
Dla mnie bokserami w 100% są te które mają rodowód. Czarek i jego mama na pewno są wymieszane ale jako,że ogólnie przypominają boksery dlatego "reklamujemy" je jako boksery.

Dobrze by było żeby znalazły dom przed zimą a najlepiej 2 różne domy bo Czarek jest psem dominującym i to on rządzi swoją mamą,nie robi jej krzywdy ale pokazuje jej,że on jest ważniejszy.
Czarek jest psem bardzo kontaktowym,bardzo cieszy go obecność człowieka. Mama jest raczej nieśmiała ale da się ją pogłaskać itd.

Rozmumiem, spytałam, bo białas ma jakiś dziwnie długi ryjek :)

Posted

[LEFT]Oba są zgłoszone do "Bokserów w potrzebie",własnie dziś rano dzwonił do mnie Tomek z Bokserów... i pytał o Czarka i mamę,postarają się znaleźć im domki przed zimą,oni już od nas wyciągnęli kilka boksiów,podleczali w razie potrzeby (jedna suczka miała troche kłopotów zdrowotnych),sterylizowali itd wiec jestem pewna,że i tym razem pomogą. Opowiadałam o charakterze i zachowaniu psów itd.
Poza tym oba pieski znajdą się w tym tygodniu w Dzienniku Zachodnim,może ktoś je wypatrzy.
[/LEFT]