Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Edi100']Wybaczcie mi, ale sądy, prokuratura to bardzo długo trwa! I zanim sytuacja zostanie wyjaśniona upłynie szmat czasu, A te niczemu nie winne PSY są tam i głodują!!!!!!!
Pomyslałam sobie, ze moze jest ktoś z okolic i moze dać ogłoszenie do gazety, zrobić zbiórke żywności wsród mieszkańców i zapewnic tym psom choc pełne brzuchy?
Skoro ludzie go szanują, to moze pomogą?
Tak sobie myślę....:roll:

Rozmawialam podczas wejscia na teren palacu z wetem, zadeklarowal sie przeprowadzic sterylki i kastracje.........po kosztach.
Ktos tam z urzedu w tym dniu przyjechal z 3 worami karmy.........szkoda ze wczesniej nie pomysleli..........
Pan X powiedzial, ze maja tam super warunki, bo moga biegac po terenie i nie musza siedziec w klatkach jak w schronisku............gorzej maja te psiaki ktore sa w srodku palacu, ale pracownicy twierdzili ze psy sa wypuszczane..........najgorszy problem , to jest brak odpowiedniego pokarmu, bo zaszczepione sa ( widzialam zaswiadczenia o szczepieniu na komendzie ) watpie tylko czy sa odrobaczone.......
....tak czy inaczej sobiech zwierzeta zaniedbal i powinien poniesc kare.....
...tylko co bedzie lepsze dla tych zwierzat,..........?
....czy zostawienie ich tam po porozumieniu z sobiechem...............i po tym jak zapewni zwierzetom godne warunki bytowania, odpowiedni pokarm, wyda czesc zwierzat w dobre rece, zgodzi sie na sterylizacje tych co zostana i bedzie wzywac lekarza wet. wtedy kiedy bedzie to konieczne. ...
..czy zabranie ich i wsadzenie do klatek.........gdzie beda siedzialy do momentu adopcji, tylko pytanie ja dlugo ?.........czy wszystkie zostana zaadoptowane ? ..
..przypominam ze niektore sa pol-dzikie, wiekszosc nie nadaje sie do domu z dziecmi, nie pozwalaja do siebie podejsc, beda musialy je adoptowac osoby , ktore wiedza jak z takimi psami postepowac, nie mozna je oddac pierwszej chcacej osobie, .....jest tam np. jeden piesek, ktory ma male szanse., bo jest niewidomy. .....to trzeba naprawde bardzo dokladnie przemyslec............

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co zrobimy z taka iloscvia psiaków pozamykamy je w schronie ......z deszczu pod rynne .....moze trzeba mu pomóc zobaczyc jak bedzie karma sterylka kastracja to nie bedzie szczeniat ......i moze brzuszki pełne dajmy mu szanse ale trzeba miec cały czas reke na pulsie

Posted

....Chcialam jeszcze tylko dodac, ze po odebraniu wszystkich psow, sobiech bedzie gromadzic nastepne i nastepne..........bo twierdzi ze ktos musi go tam pilnowac...............zaden sad w naszym kraju nie da mu zakazu trzymania zwierzat.............

Guest Elżbieta481
Posted

To co Pulsari proponujesz?Narazie we wcześniejszych postach sugerujesz,że postepowanie p.Smigielski jest nienormalne-takiej sugestii oczekiwałam.Kto Was-rozumiem Straż dla Zwierząt-ostrzegł przed p.Smigielski?Kto kim manipuluje?Wg Ciebie poniewaz kiedyś cos się zrobiło to potem mozna postępowac żle?Niegodziwie?Krzywdzić i dreczyć?Bo się wyremontowało zamek to już wszystko wolno?
Bedzie miał nastepne psy?I z obawy przed tym mamy siedzieć i patrzec bezczynnie na śmierć głodową?Ja wiem co znaczy głód,bo mam za sobą dni kiedy nie miałam co jeść i ja inaczej widzę tą sprawę.
Proponujesz,żeby pomóc p.Sobiechowi?To ja Ci powiem tak
Ty pomóz jemu ja pomogę ofiarom tak jak umiem,jak potrafię jak chcę
Z mojej strony EOT.
Sończyłam z Tobą dyskusję.
Elżbieta

Posted

Tak sie sklada ,ze to jest wolny kraj i kazdy ma prawo do wyrazania swojej opinii..........na dodatek nie dyskutowalam z toba -.waldi481
Za duzo chcialabys wiedziec:lol:
Widze ze dogomania skluca ludzi, to podobnie jak w polityce.......:lol:
Wiecie co, szkoda mojego cennego czasu....
.....pozdrawiam wszystkich racjonalnie myslacych ( ale zrozumialam ,ze nie wszyscy to slowo znaja, wiec przypominam : współczesnym racjonalizm – postawa umysłowa, która bezwarunkowo akceptuje wyższość rozumu nad innymi narzędziami poznawczo-wartościującymi, i dąży do ustanowienia systemu filozofii i etyki weryfikowalnej przez doświadczenie i niezależnej od wszelkich arbitralnych założeń i autorytetów.)

Posted

[quote name='pulsari']....Chcialam jeszcze tylko dodac, ze po odebraniu wszystkich psow, sobiech bedzie gromadzic nastepne i nastepne..........bo twierdzi ze ktos musi go tam pilnowac...............zaden sad w naszym kraju nie da mu zakazu trzymania zwierzat.............
Tego też sie obawiam.
To nie jest pomoc temu facetowi, tylko tym Psiakom i tu nie ma się nad czym zastanawiać.
A procedury, niech działają

Posted

.......mysle ze nie ma sensu wchodzic na to forum , aby klocic sie tu z pieniaczami..........glosno myslalam i na tym koniec.........ale odezwe sie do Was jak bedziemy odbierac 26 psow........zobaczymy wtedy , czy rzucacie slowa na wiatr....

Posted

To ja przypomne osobom, ktore .... jak sie da wyczuc, biora w obrone p. Sobiecha, ze w poczatkowych postach sa informacje, jak pan Sobiech traktowal osoby, ktore dokarmialy, litujac sie nad glodnymi zwierzetami, a ktore przebywaly w tym obiekcie .... na urlopie.
Pan Sobiech przepedzil te osoby, twierdzac, ze " .... glodne psy lepiej pilnuja ..... " :angryy:.
Nie wydaje mi sie wiec, zeby wynikiem takiego wygladu psow bylo jedynie brak srodkow na ich odpowiednie wyzywienie.....

I powiedzcie, po co do pilnowania obiektu ( chocby nie wiem, jak byl duzy ! ) ... 30 psow ? ? ? ? ?
To nie jest normalne ..... i bynajmniej te psy nie byly przez pana Sobiecha przyjmowane z .... dobrego serca ! ! ! :shake: W to nigdy nie uwierze !

Posted

I pewnei z braku środków nawet dostępu do wody im nie zapewnia!!:angryy:

A do pilnowania to niech sobie załozy monitoring - to taniej wychodzi niz szczepienia i wyzywienie (nawet takie nie zywienie) zwierzat W moim rejonie wersja wypasiona to 120zl

Posted

Madzik77 napisał(a):

A do pilnowania to niech sobie załozy monitoring - to taniej wychodzi

Myslisz, ze monitoring wyniesie taniej niz ..... trzymanie psow, ktorych sie nie karmi, nie szczepi, chorych nie leczy :roll:....a ktore jednak potencjalnych rzezimieszkow odstrasza .... ? ? ?
No nie wiem .....:shake:

Posted

OK, ja sie zgodze, ze .... niektore z tych psow " nie wygladaja tak zle " ( to cytat ) .... ale ............JAKIE ONE MAJA WARUNKI ? ? ? ! ! !
Czy kazdy ma bude ? ? ?
Czy kazdy ma swoja miske, a w niej raz dziennie regularnie jedzenie ? ? ?
Czy kazdy ma wazne szczepienie p.wsciekliznie ? ? ?
Czy kazdy jest odrobaczony ? ? ?
Czy kazdy ma opatrzone rany po pogryzieniach ? ? ?
Czy suki sa wysterylizowane, albo chociaz poddane terapii hormonalnej ? ? ?
Czy .... chociaz jeden z nich .... ma swoje imie ? ? ? ? ? :shake:

Czy to sa zywe istoty ? ? ? .... bo patrzac na to, co dzieje sie na zamku, odnosze wrazenie, ze te psy stanowia .... wyposazenie terenu ...!

To jest niedopuszczalne wlasnie .... trzymanie taka ogromna ilosc psow przez jednego czlowieka, ktoremu na dodatek ich los jest zupelnie obojetny .... nie mowiac juz o ich dobru ....

Nie poznalam osobiscie jszcze p. Smigielski ( znamy sie z rozmow telefonicznych i korespondencji mailowej ) , ale nie ulega watpliwosci, ze ona potrafila ta sprawe ruszyc z miejsca .
Kazdy ma swoje sposoby, zeby dzialac skutecznie.
Ona ma swoje i .... sa skuteczne.
I podziwiam ja za to szczerze !

Posted

Pulsari - przeczytaj uważnie to, co napisałaś i zastanów się nad tym......
Pan S. od wielu lat patrzy na nieopisane męki swoich psów i nie czyni nic, ażeby im pomóc. A jeżeli ktoś taką pomoc oferuje, to odmawia, bo.... głodne psy lepiej pilnują.

Tekst:

Rozmawialam podczas wejscia na teren palacu z wetem, zadeklarowal sie przeprowadzic sterylki i kastracje.........po kosztach.

-przeraża mnie.
Nie kastruje się i nie sterylizuje szkieletów!!!!!!!
One tego nie przeżyją!!!!!!!

A czy Pan S. zastanawia się nad zagrożeniem ludzi, pragnących obejrzeć jego obiekt, ze strony jego szkieletów? To też jest ważna sprawa!

Jak zareagował Pan S. na opisany przypadek pogryzienia? Przejął się? Zaoferował pomoc?

Psy z jego posesji są dobrze żywione, ale nie mogą przytyć... Jako dziecina wierzyłam w bajki, ale już nie wierzę.... I te walki o odchody... zapewne traktowane jako wyjątkowy smakołyk, prawda?

Przypomina mi się mój oponent z tego wątku, niejaki Troll.
Też truł bez sensu.

Posted

czy jest jakaś szansa, żeby z nakazu odebrać temu większość - a zostawić najwyżej dwa lub trzy, po przebadaniu, szczepieniu i sterylizacji, i kontrolować ich stan?