Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co tam u naszej maleńkiej, kochanej Mróweczki??? :cool3:

W razie czego zabiorę Mrówkę do mojej Wetki jeszcze, ale na razie poczekajmy na wyniki badań, które ma mieć zrobione.

Posted

Dzwoniła do mnie niedawno Ola. Była na USG z Mrówką. Niestety nie mam dwa was dobrych wieści. Badanie wykazało liczne duże guzy na nerkach i w pęcherzu moczowym. Zmiany zaczynają się również na wątrobie.
Z obserwacji Oli wynika, że Mrówka bardzo cierpi. Bez podania tabletek p/bólowych nic nawet nie je. Dopiero po ich zadziałaniu nieco się ożywia i coś małego zje.
Weterynarz oraz Ola są zdania, że należy pozwolić Mrówce odejsć za tęczowy most. Przychylam się do ich decyzji.

Posted

Halinko nie zdążyłam z Tobą porozmawiać...
Jutro wyjeżdżam, ale możemy się wczesnym popołudniem zdzwonić i porozmawiać.
Jeżeli to możliwe, proszę zaczekajmy do mojego powrotu, a wracam późnym wieczorem w niedziele. Moja Wetka chciałaby obejrzeć Mrówkę i w poniedziałek, najpóźniej wtorek mogę ją zabrać do niej, ale oczywiście to Twoja, Wasza, nie wiem nasza? decyzja... W każdym bądź razie moja Wetka prosiła mnie, żebym się z nią skontaktowała, kiedy decyzja o uśpieniu będzie się zbliżała...

Posted

Hala napisał(a):
Dzwoniła do mnie niedawno Ola. Była na USG z Mrówką. Niestety nie mam dwa was dobrych wieści. Badanie wykazało liczne duże guzy na nerkach i w pęcherzu moczowym. Zmiany zaczynają się również na wątrobie.
Z obserwacji Oli wynika, że Mrówka bardzo cierpi. Bez podania tabletek p/bólowych nic nawet nie je. Dopiero po ich zadziałaniu nieco się ożywia i coś małego zje.
Weterynarz oraz Ola są zdania, że należy pozwolić Mrówce odejsć za tęczowy most. Przychylam się do ich decyzji.

Moja Foka (Żmigrodzka), także ma liczne guzy na jelitach, pęcherzu. Powiększoną wątrobę.Jednym słowem suniak-wrak:( Miała żyć max miesiać... W styczniu 2008 będzie 2 lata. Foka ma dietę, je eukanubę dla jelitowców i codziennie ranigast. Co prawda jesteśmy u wetki bardzo często, są bywają stany zapalne ale do opanowania. Foka odwzajemnia troskę, miłością nad życie:loveu:

Posted

Hala napisał(a):
Dziś Mrówka odeszła ze TM.

• Wam dziewczyny podziękowania za to co dla niej zrobiłyście a dla Mróweczki pięknych łąk za Tęczowym Mostem.

Posted

Już samo to, że odchodziła wśród troszczących się o nią ludzi to dużo. I że nie cierpi już więcej to też dużo. To bardzo dużo. Dziękuję Wam Cioteczki.
    A dla Mróweczki mam życzenia wspaniałych zabaw z kolegami i koleżankami za TM. Może mój Fazi Mróweczkę odnajdzie i razem się pobawią. On był taki wspaniały i poważny, napewno się nią dobrze zaopiekuje
    [*]