Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='E.A.C']No takie przedstawienie sprawy to rozumiem. Wyjazd po wygrana. Bo niektorzy jada z byle czym, pod pretekstem reklamowania swoich reproduktorow :shake:.

My walimy z grubej rury- jak jechać za granicę, to po punkty, które dadzą nam możliwość powiększenia naszej kolekcji championatów (takie hobby) :lol:
A jeśli na punkty za granicą nie mamy szans to wolimy szwędać się po kraju i tu się "reklamować" ;)

[quote=Asiaczek;7955896]Ja tez dołączam do grona szczęśliwych wygranych w Dortmundzie!!! Dżastik zrobił nam wszystkim taka piękną niespodziankę!!! Zdobył pierwszy w mojej hodowli tytul Bundessieger Dortmund 2007!!!
[SIZE=2]NigdyNigdy - dzięki za stawkę!Pzdr.

A proszę bardzo, Asiaczku :)
Właśnie łypałam w piątek okiem, żeby wyhaczyć tego jedynego Asiaczka, bo Basenji były oceniane na tym samym ringu co my- ale nie udało mi się trafić na jego ocenę :roll:

Z Dortmundu i my wróciliśmy z naręczem tytułów:
- Bursztynek: 2 x V1, 2x Ant.Dt.Vet.Ch.VDH, 2 x Najlepszy Weteran w Rasie, III Best in Show Weteranów i ukończony Niemiecki Championat Weteranów :multi:
- Jagienka: 2 x CAC, 2 x Ant.Dt.Ch.VDH, CACIB, 2 x Najlpesza Suka w Rasie i już tylko jeden kroczek (i odstęp czasu) dzieli nas od jej Championatu Niemiec :loveu:

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmmm czyli juz wiem jak to bedzie zogonami- psy mysliwskie moga miec ogony kopiowane, i startowac na wystawach ale tylko w klasie uzytkowej. U nas tej reguly nie ma. Ponadto pies zklasy uzytkowej musi miec na to papier.

Stronke DK znam:)

To chyba w swiatku wyzlow niemieckich jedna z wazniejszych- zdjecia znane juz na pamiec i linki takze.. az czlowiek zaluje ze tego niemieckiego nie umie.. nie pamieta...

Posted

Theogonia napisał(a):
hmmmm czyli juz wiem jak to bedzie zogonami- psy mysliwskie moga miec ogony kopiowane, i startowac na wystawach ale tylko w klasie uzytkowej. U nas tej reguly nie ma. Ponadto pies zklasy uzytkowej musi miec na to papier.

Stronke DK znam:)

To chyba w swiatku wyzlow niemieckich jedna z wazniejszych- zdjecia znane juz na pamiec i linki takze.. az czlowiek zaluje ze tego niemieckiego nie umie.. nie pamieta...

Wiesz Theogonia, jak mam czasem problem z przetlumaczeniem tekstu z francuskiego czy innego, to sa takie strony, ktore tlumacza cale teksty. Mozna je znalezc w wyszukiwarce. Niestety nie znam takiej strony z tlumaczeniem na polski :placz:. Pytaj moze ktos zna ;).

Posted

[quote name='NigdyNigdy']

A proszę bardzo, Asiaczku :)
Właśnie łypałam w piątek okiem, żeby wyhaczyć tego jedynego Asiaczka, bo Basenji były oceniane na tym samym ringu co my- ale nie udało mi się trafić na jego ocenę :roll:

Z Dortmundu i my wróciliśmy z naręczem tytułów:
- Bursztynek: 2 x V1, 2x Ant.Dt.Vet.Ch.VDH, 2 x Najlepszy Weteran w Rasie, III Best in Show Weteranów i ukończony Niemiecki Championat Weteranów :multi:
- Jagienka: 2 x CAC, 2 x Ant.Dt.Ch.VDH, CACIB, 2 x Najlpesza Suka w Rasie i już tylko jeden kroczek (i odstęp czasu) dzieli nas od jej Championatu Niemiec :loveu:
Kasiu, - jeszcze raz gratulacje!!! Wcale pokaxny zestaw osiągnięć - warto było, prawda?
Pzdr.

Posted

[quote name='Martach1']Gratuluje i bardzo prosilabym o stawke Australian Silky Terrierów z Dortmundu :)

http://www.vdh.de/ausstellungen/ergebnisdienst.php Na tej stronce mozna bedzie znalezc wyniki wszystkich ras. Przypuszczam, ze tylko tych ktore wygraly. Jeszcze ich nie ma sa w przygotowaniu, ale lada moment beda, tza zagladac.

http://www.vdh.de/zuchtschau_dortmund_2007_int/index.html to dla Bundessieger Zuchtschau
http://www.vdh.de/zuchtschau_dortmund_2007_nat/index.html to dla Nationale Zuchtschau

[quote name='Viris']Ktoś może podzielić się wrażeniami z wystaw w Monachium? Ciekawa jestem jak to tam jest, a możliwości pojechania w sumie mam..

W sumie mamy dobre wyniki z München, jedziemy napewno w marcu, ale...
Ta hala jest straszna. Mniej wiecej mozna ta hale porownac z katowickim spodkiem, z tym ze porecze ( barierki ) sa ze szkla i jak np. pies podchodzi to ma wrazenie, ze stoi nad przepascia i zapiera sie !!! Dla strachliwych psow to koszmar. Poza tym jest straszny halas !!! Hala jest ladna, teraz nowo wyremontowana, nowoczesna, ale dla organizowania tam wystawy psow :shake:...

[quote name='Martach1']Gratuluje i bardzo prosilabym o stawke Australian Silky Terrierów z Dortmundu :)

Bardzo prosze

Sonntag, 14.10.2007 Bundessieger Zuchtschau Dortmund, Richterin I. Vogt, D Rüde / Jugendklasse Fuego of Silky´s Paradise V1, Jgd-CAC, Jgd-VDH, Bundesjugendsieger Rüde / Championklasse Bonaparte von Eigen-Brodt V2, Res. CAC, Res. VDH, Res. CACIB Enrique of Silky´s Paradise V1, CAC, VDH, CACIB, Bundessieger Karlyermai Trail Blaza V3 Hündin / Veteranenklasse Hot Romance von der Teutoburg Platz 2, Res. Vet-VDH Feine fee von der Teutoburg Platz 1, Vet-VDH Hündin / Jugendklasse Funnylady of Silky´s Paradise V1, Jgd-CAC, Jgd-VDH, Bundesjugendsiegerin Hündin / Zwischenklasse Silkywa´s Blue Jaffa V1, VDH Hündin / Chamionklasse Whoopy Goldberg vom Silberbach V1, CAC, VDH, CACIB, BOB, Bundessiegerin Alana of Silky´s Dream V2, Res. VDH

Posted

Ania z Petitką napisał(a):
A najbliższa klubówka bassetów??? Jest już jekiś termin???

Obawiam sie droga Aniu, ze w tym roku nie ma juz zadnych klubowek bassetow. Sa dwa kluby bassetow i na obydwu stronach nic nie pisze o wystawach w tym roku.

Posted

[quote name='E.A.C']http://www.vdh.de/ausstellungen/ergebnisdienst.php Na tej stronce mozna bedzie znalezc wyniki wszystkich ras. Przypuszczam, ze tylko tych ktore wygraly. Jeszcze ich nie ma sa w przygotowaniu, ale lada moment beda, tza zagladac.

http://www.vdh.de/zuchtschau_dortmund_2007_int/index.html to dla Bundessieger Zuchtschau
http://www.vdh.de/zuchtschau_dortmund_2007_nat/index.html to dla Nationale Zuchtschau

Przed chwila tam zaglądalam (tylko gr. V), ale jeszcze nic nie ma...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Przed chwila tam zaglądalam (tylko gr. V), ale jeszcze nic nie ma...
Pzdr.

ja też ale słaba jestem z niemca i mało info znalazłam więc jak ktoś może to proszę o stawkę grzywek :lol:

Posted

[quote name='AiK']ja też ale słaba jestem z niemca i mało info znalazłam więc jak ktoś może to proszę o stawkę grzywek :lol:
Prosze Cie bardzo...czesciowe wyniki z Bundessiegera;)
Chinese Crested Dog

Best of Breed (BOB)
Hundename: The Best Of Best At N'Co
Besitzer: Annerose Demski
Land: Deutschland

Bundessieger 2007 NDPwR /CACIB/
Hundename: Fadia Gou Gou Avokaduh
Besitzer: Thomas Hövener

Bundessiegerin 2007 NDSwR/CACIB/
Hundename: Happy Dancing Betty Boop
Besitzer: Sascha Kober

Bundesjugendsieger 2007 Mł.Zw./pies/
Hundename: The Best Of Best At N'Co

Bundesjugendsiegerin 2007 Mł.Zw./suka/
Hundename: Gloss And Glimmer von Shinbashi

Posted

blaira napisał(a):
Hihi not to zdolna z Ciebie bestia :evil_lol:

pozdr.

no:evil_lol: bylo w drugim linku tylko nie wiedzialam co wygrali:evil_lol:

Posted

E.A.C napisał(a):
Obawiam sie droga Aniu, ze w tym roku nie ma juz zadnych klubowek bassetow. Sa dwa kluby bassetow i na obydwu stronach nic nie pisze o wystawach w tym roku.

Dziękuję bardzo za odpowiedź, i przy okazjii, czy mogłabym prosić o strony tych klubów???
I jakim cudem są aż dwa???

Posted

[quote name='Ania z Petitką']Dziękuję bardzo za odpowiedź, i przy okazjii, czy mogłabym prosić o strony tych klubów???
I jakim cudem są aż dwa???

:roll: Nie wiem. Oba zatwierdzone przez FCI pelnoprawne VDH kluby:
Jeden to klub Basset Hound http://www.basset-hound-club.com/
Drugi jest dla Przyjaciol Basset Hound http://www.basset-hound-freunde-ev.de/, Tam sa tez wyniki z Dortmundu. Trza tylko kliknac na ikonke Dortmund 2007.

Widze, ze sedzia sobie lanie polecial z tymi ocenami :crazyeye: fjiu fjiu tyle bardzo dobrych...

Posted

[quote name='Ania z Petitką']Czyli to są kluby tylko Houndów???
Jak tak, to czy to znaczy, ze na klubówce są same Basset Houndy???
Bo ja mam przecież Petitkę...
:oops:
No tak to jest jak sie czyta tylko tresc a nie autora :oops:.
Juz mowie,
http://www.cbgvev.de/ to pierwszy klub.
http://www.laufhunde.com/ to drugi, i z tego co tam pisze to jest jedna klubowka w calym roku !!!!! Makabra.
Niestety nie doczytalam nigdzie ile tych I lokat do championatu klubowego. :placz: Pozdrawiam Cie Aniu z Petitka :lol:

Posted

Ania z Petitką napisał(a):
Wielkie dzięki za odpowiedź:)
ponieważ mam duuuuuuuuuuuże problemy z nauką języka niemieckiego to jak będę miała jakieś pytania, to pozwól, że będę do Ciebie pisać;)

:cool1: Ok. Jak tylko cos bede umiala pomoc... z przyjemnoscia :bigok:

Posted

W tym roku jeszcze Hannover 27-28.10 Cacib, 10-11.11 Stuttgart Miedzynarodowka i krajowka ( jesli w jeden dzien dana rasa ma wystawe krajowa to w drugi miedzynarodowa ),
8-9. 12 Wystawa Cacib w Kassel , do 2.11 sa jeszcze przyjmowane zgloszenia. Lista sedziow tez jest. ;)

Posted

E.A.C napisał(a):
Niestety nie doczytalam nigdzie ile tych I lokat do championatu klubowego. :placz: Pozdrawiam Cie Aniu z Petitka :lol:

do klubowego potrzebne sa 4 cace zdobyte na specjalkach (tzn.jeden z wnioskow moze pochodzic z miedzynarodowki).Tak jest chyba w kazdej rasie ?

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
do klubowego potrzebne sa 4 cace zdobyte na specjalkach (tzn.jeden z wnioskow moze pochodzic z miedzynarodowki).Tak jest chyba w kazdej rasie ?

No niestety nie Dorotko, w goldenach z GRC ( bo jest jeszcze DRC) trzeba miec 5 I lokat z CAC, z tego 2 z klubowki, od przynajmniej 3 roznych sedziow, w odstepie 1 roku i 1 dnia.