Akadna Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Ada-jeje wielka szkoda, że nie możesz jej zwiąść...:sad: Taka Abi jest smutna :( Quote
Tengusia Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Oj Abi i co my z toba poczniemy :( Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Jeszcze mamy troche czasu, a DT tez sie znalezc musi jak nadejdzie czas wyjscia Abi, chocby na poczarek kilka dni hotelu, tylko myslcie cioteczki juz o jakims bazarku dla Abi bo napewno sie przyda, jak nie na Hotel to przeciez musi na dzien dobry isc do weta, i nie wiadomo czy nie bedzie potrzebne jakies leczenie. Oby nie ale wet ja zobaczyc musi, i ksiazeczki w Katowickim schronie psy tez nie maja co najwyzej szczepienie na wscielklizne. Quote
Tengusia Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Ja na dniach wystawie bazarek ;) mam nadzieje ze inne dziewczyny mnie wspomoga i tez cos powystawiaja :modla: co do weta to skontaktuje sie z Amikat ona mi kiedys proponowala jak bylam w dolku a z Bolkiem musialam isc do weta zeby poszla i powolala sie na jej fundacje, moze bedzie mogla pomoc w ten sam sposob Abi ... zobaczymy :roll: Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Obyscie tylko w tych Katowicach nie przeplacily bo my tu u wetow tez rabaty mamy a jak bedzie trzeba to sie z Amikat zdzwonie i dogadamy sprawe. Quote
Tengusia Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Doddy cioteczko czy mozna by na koncie fundacji utworzyc "skarpetke" dla Abigail, ja postaram sie cosik wystawic tez na bazarek no i mam nadzieje ze ludzie kochajacy psiaki beda wplacac chociaz malutkie kwoty dla naszej staruszki. Wolalabym jednak by pieniadze szly na konto fundacji a nie na moje prywatne ;) Quote
Ada-jeje Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Tengusia ja nie mam nic przeciwko wplacaniu pieniazkow na konto fundacji, tylko ze nie zawsze jest to wygodne przy np. platnym DT ktory nie moze wystawic faktury zanizone koszty leczenia u wetow tez w takim przypadku bedzie niechec do wystawienia faktury przez weta lub trzeba zaplacic wiecej bo dojdzie vat. Jestem zdania zeby lepiej przed zalozeniem Abi skarpety w fundacji Ast skonsultowac to najpierw z doddy lub z osoba ktora zajmuje sie prowadzeniem ksiegowosci. Quote
Tengusia Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Ada-jeje napisał(a):Tengusia ja nie mam nic przeciwko wplacaniu pieniazkow na konto fundacji, tylko ze nie zawsze jest to wygodne przy np. platnym DT ktory nie moze wystawic faktury zanizone koszty leczenia u wetow tez w takim przypadku bedzie niechec do wystawienia faktury przez weta lub trzeba zaplacic wiecej bo dojdzie vat. Jestem zdania zeby lepiej przed zalozeniem Abi skarpety w fundacji Ast skonsultowac to najpierw z doddy lub z osoba ktora zajmuje sie prowadzeniem ksiegowosci. Doddy co ty na to ??? bo ja to kompletnie sie na tym nie znam, jak lepiej i wogole dlatego w pelni zdaje sie na was cioteczki ;) Quote
doddy Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Skarpetka moze byc, to nie problem. Tylko rzeczywiscie musimy miec faktury na kazdy wyplyw gotowki. Plusem zbierania na Fundacje jest dzialanie poza forum tj. na allegro itd. bo tu sporadycznie ludzie chca wplacac na prywatne konto. Jesli zajdzie potrzeba zbierania przez Fundacje funduszy, prosze Cie uprzejmie. :) Quote
Tengusia Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Oki, sadze ze poki co wstrzymamy sie ze "skarpetka" w fundacji, ja do konca tygodnia napewno wystawie jakis bazarek, wplywy beda albo na moje konto albo na konto maciaszek (maciaszek choc tu i sie ustosunkuj ktore :eviltong:). Ja w piatek bede dzwonic do schronu zobaczymy co tym razem uslysze :roll: Poki co prosba do was cioteczki jesli macia cosik na bazarek to wspomozcie troszke nasza Abigail. Bo jak ja juz wyciagniemy ze schronu to pieniazki napewno beda potrzebne :-( Pozdrawiam Quote
Ada-jeje Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 A ja tez poprosze Ulke zeby cos wystawila od nas na bazarek dla Abi. Quote
andzia69 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Na pewno sie znajdą jakieś fajne rzeczy na bazarki - tylko chyba trzeba już wystawiac, zeby mieć cokolwiek w razie co Quote
Tengusia Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 andzia69 napisał(a):Na pewno sie znajdą jakieś fajne rzeczy na bazarki - tylko chyba trzeba już wystawiac, zeby mieć cokolwiek w razie co ja wystawie do konca tego tygodnia, czekam jeszcze na jedna rzecz ekstra ktora chcialabym wystawic :diabloti: no i jak najbardziej bazarki trzeba juz juz bo Abi 24 listopada konczy swoja odsiadke (tak pani w schronie mowila) wiec to juz nie dlugo :razz: Chyba ze stanie sie cud i w piatek pani kierownik mi powie ze moge przyjechac zabrac Abi :modla: ... tylko co ja z nia poczne :nerwy: czekamy niecierpliwie na piatek :cool3: Quote
maciaszek Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 [quote name='Tengusia']Oki, sadze ze poki co wstrzymamy sie ze "skarpetka" w fundacji, ja do konca tygodnia napewno wystawie jakis bazarek, wplywy beda albo na moje konto albo na konto maciaszek (maciaszek choc tu i sie ustosunkuj ktore :eviltong:). Jestem, jestem. Melduję się :eviltong:. Myślę, że to nie ja powinnam wybierać, na które konto wpłacać kasę, tylko osoby wpłacające. To raz. A dwa, może lepiej na Twoje - bo jak rozumiem Ty będziesz pilotować sprawę Abi. Jeszcze jedno - jeśli Abi byłaby do wydania i trzeba by ją umieścić w hoteliku to odpada hotelik przy schronie. W nim są miejsca tylko do końca listopada. Potem cały grudzień i początek stycznia wszystkie miejsca zajęte. Quote
diana79 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 zrobiłam bazarek dla Abigail http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8666576#post8666576 mam nadzieje, że szybko wyjdzie ze schroniska :-( Quote
Tengusia Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 [quote name='diana79']zrobiłam bazarek dla Abigail http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8666576#post8666576 mam nadzieje, że szybko wyjdzie ze schroniska :-( dziekuje bardzo :loveu::loveu::loveu: Quote
Tengusia Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 I ja sie zmobilizowalam i zrobilam dla Abi bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8687266#post8687266 Wplaty na moje konto, w razie gdyby nie udalo sie Abi wydostac, badz trafila by spowrotem do wlascicielki (oby nie) pieniadze zostana zwrocone lub za zgoda wplacajacych przeznaczone na inna psia sierotke. Quote
maciaszek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Dzwoniłam dziś (czyli już wczoraj ;) ) do schronu i przy okazji zapytałam o Abi. Właścicielka jeszcze się nie pojawiła. Okazało się, że termin "odsiadki" kończy się 24.11., ale do schronu muszą przyjść jeszcze jakieś papiery z Urzędu Miasta i dopiero wtedy będzie można zabrać sunię (o ile wł. jej nie zgarnie...). P.Ula powiedziała, że już dała znać UM, aby te papiery przygotowali (żeby było szybciej). Quote
Tengusia Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 maciaszek napisał(a):Dzwoniłam dziś (czyli już wczoraj ;) ) do schronu i przy okazji zapytałam o Abi. Właścicielka jeszcze się nie pojawiła. Okazało się, że termin "odsiadki" kończy się 24.11., ale do schronu muszą przyjść jeszcze jakieś papiery z Urzędu Miasta i dopiero wtedy będzie można zabrać sunię (o ile wł. jej nie zgarnie...). P.Ula powiedziała, że już dała znać UM, aby te papiery przygotowali (żeby było szybciej). Ja jutro tez zadzwonie, zeby wiedzieli ze mi na suni zalezy i zeby jej nie wydali nikomu innemu ;) mam nadzieje ze juz na dniach uda sie ja wziasc ... ale boje sie cieszyc :roll: Quote
Tengusia Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 ruda76 napisał(a):TRzymam kciuki aby się udało;) a moze masz jakis pomysl kto moglby sunie przygarnac na DT (nawet platny), zalezaloby mi zeby sunia miala jak najwiekszy kontakt z czlowiekiem :roll: Quote
basiagk Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Tengusiu czy potrzebne sa jeszcze rzeczy na bazarek? Quote
Recommended Posts