andzia69 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja staruszkę pokochalam od pierwszego wejrzenia...ale co z tego, gdy nie mogę jej dać domku:placz::placz::placz: Quote
Tengusia Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Ada dostalam twoja wiadomosc (dzieki) poczekamy co dowiem sie za tydzien w schronisku jak cos bedziemy dzialac dalej ;) Andzia doskonale cie rozumie, jak ja dzisiaj zobaczylam to myslalam ze serducho mi peknie :( Quote
Ada-jeje Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja ja pierwszy raz zobaczylam w kwietniu na watku i od razu chcialam zeby ja wyciagnac chocby na hotel i moglam wtedy jeszcze duzo pomoc finansowo, ale przez tak dlugi okres czasu wszystko sie zmienilo. Wtedy zadna opcja nie wchodzila w gre. NIE DO ADOPCJI tak brzmial wyrok. Quote
Tengusia Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Dzieki Basiu ze dalas Abi do podpisu :loveu: wczesniej nie rozglasnialismy jej bo ma ona bardzo zawiklana sytuacje ale teraz istnieje cien szansy ze uda mi sie ja stamtad wziasc dlatego watek odzyl ;) Quote
maciaszek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 A ja dotarłam do kompa dopiero teraz :roll:. [quote name='Tengusia']Jest chuda ze zebra mozna by jej na odleglosc liczyc ale jak Maciaszek stwierdzila ona poprostu jest chuda, nie chudnie jak inne psy tylko poprostu stanela w takim stadium i juz. Hmmm... to troszkę nie tak. To nie ja powiedziałam, że ona nie chudnie tylko pani, która nas oprowadzała. Ja powiedziałam coś wręcz przeciwnego - że sunia wygląda wyraźnie gorzej w stosunku do tego, co było poprzednio. Jest strasznie chuda. Nie dałam rady zrobić zdjęcia (ledwie wychodziła to od razu wracała do środka), ale widać jej wszystkie żebra, wszystkie kręgi w kręgosłupie... :-( Pani kierownik powiedziala ze czekamy czy wlascicielka zglosi sie po sunie jesli nie sunia zostanie mi wydana. Właścicielka ma być w schronie w następnym tygodniu. Jeśli wyrazi chęć zabrania Abi sunia zostanie jej wydana. Okres "wyroku" kończy się 24.11.07. Jeśli do tej pory właścicielka się nie zgłosi lub zrzeknie się psa, Abi będzie gotowa do adopcji. Maciaszek zaproponowala by byla u mnie na platnym tymczasie (w gre wchodzil by zakup karmy i ewnetualne wizyty u weta). Myślę, że to lepsza opcja niż hotel, bo nie tylko tańsza, ale i sunia miałaby opiekę 24 godziny na dobę. Oczywiście nie podejmę takiej decyzji sama. Co Wy o tym myślicie? [quote name='basiagk']Dlaczego ja tu wcześniej nie trafiłam? Lepiej późno niż wcale! Quote
ruda76 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 maciaszek pewnie ,ze lepiej dla suni jesli bedzie u Ciebie niz w hoteliku ;) co do tego nie ma najmniejszej wątpliwosci. Mam nadzieję ,ze pani jednak po nią nie przyjdzie bo chyba skoro z jakiegos powodu pies siedzi za kare w schronie to chyba nie przebywa w najlepszym towarzystwie lub nie miał najlepszej opieki ( nie chce teraz oceniac bo chyba nie doczytałam). Dobrze ,ze ten dzien zbliza sie szybkimi krokami bo coraz zimniej a pies coraz chudszy:angryy: Oby tylko udało sie Wam ja zabrac dziewczyny:roll: Quote
andzia69 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 ej, Ruda, Ruda:evil_lol: to nie u Maciaszek ma byc ew. sunia na platnym tymczasie, a u Tengusi!:eviltong: a ja nie bardzo znowu rozumiem to, ze niby wyrok kończy sie 24 a baba ma byc w schronie w przyszlym tyg - wychodzi wcześniej czy jak???? I czy jesli nie przyjdzie w tym przyszlym tyg. to wreszcie raczą wydać psa czy znou koniec miesiaca????:mad: Quote
maciaszek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [quote name='andzia69']ej, Ruda, Ruda:evil_lol: to nie u Maciaszek ma byc ew. sunia na platnym tymczasie, a u Tengusi!:eviltong:No właśnie :). a ja nie bardzo znowu rozumiem to, ze niby wyrok kończy sie 24 a baba ma byc w schronie w przyszlym tyg - wychodzi wcześniej czy jak???? Też nie rozumiem... ale jak jest nie dojdę... I czy jesli nie przyjdzie w tym przyszlym tyg. to wreszcie raczą wydać psa czy znowu koniec miesiaca????:mad:Rozmawiałam o tym z p.Ulą, jak i również o tym, co będzie jak właścicielka się nie pojawi w ogóle (w świetle prawa wciąż jest posiadaczem psa). P.Ula powiedziała, że jak pani sie nie pojawi sami do niej podjadą. Jeśli nie będzie chciała Abi, to sunia będzie do wydania 24.11. Quote
ruda76 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Tengusia ? super:loveu:cos chyba nie doczytałam do konca:oops: Quote
Tengusia Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Niestety moj TZ nie chce slyszec o trzecim psie :shake: tak sobie mysle ze moze u Darii jak juz powstana kojce :roll: bede jeszcze urabiac mojego TZ zobaczymy :razz: Quote
doddy Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Raczej musicie sie rozgladac za DT dla Abigail. Do Darii ma jechac sunia z Sosnowca ktora jest w Lecznicy obecnie. U ciotki Darii na razie powstaje 1 kojec bo na tyle na razie uzbieralismy. Mielismy w Warszawie stawiac 15 kojcow, ale jak na razie daaaleka droga do tego... Zalamac sie mozna iloscia bullowatych... A Abigail wyglada strasznie... Bidulka Quote
maciaszek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Kto może dać suni tymczas? Nawet płatny !!!! Quote
Tengusia Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Doddy caly czas myslimy o DT chociazby ze wzgledu na zawiklanie sprawy Abi. Mam nadzieje ze cos uda nam sie znalezc :( Szkoda ze u Darii nie da rady nic bedziemy szukac dalej ;) Quote
doddy Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mi Abigail podwojnie szkoda, po raz ze tak dlugo jest w schronisku z tak glupiego powodu, a po dwa bo jest starsza, co oznacza ze to moj naukochanszy typ psa! Starszy amstaff to najlepszy przyjaciel ciotki doddy! Quote
ruda76 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Tengusia napisał(a):Niestety moj TZ nie chce slyszec o trzecim psie :shake: tak sobie mysle ze moze u Darii jak juz powstana kojce :roll: bede jeszcze urabiac mojego TZ zobaczymy :razz: Tengusia moj tez nie chciał slyszec o kolejnym psie a teraz jak mu mowię ze Pirat jest chyba gotowy aby zamieszkac w nowym domu tez nie słyszy tylko w drugą stronę:evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 I my myslimy nad DT ale tez platnym bo te bezplatne zapchane, bede nadal obserwowac losy Abi a wy dziewczyna myslcie jaka kwota bylaby mozliwa do zaplacenia za platny DT. Quote
Tengusia Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Ja gdybym tylko mogla Abi wziasc do siebie to chcialabym tylko aby ktos pokryl koszty karmy i ewentualnych wizyt u weta ;) ... ale ile sie daje na takim tymczasie to nie mam pojecia :( Quote
Akadna Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Jej jakie biedactwo......strasznie mi jej żal że mu si siedziec w schronie:(...........:sad: Quote
Tengusia Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Podnosze kochana Abi moze ktos ja zechce wziasc do siebie :( Quote
andzia69 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 jesoo - jaka ona jest wysuszona:placz::placz::placz: a jaki ma piękny pyś:-(:-(:-( trzeba coś wymyśleć, na glowie stanąć, ale trzeba ją zabrać:placz::placz: Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Oby za dwa tygodnie koszmar tej suni sie skonczyl, ona mi sie sni po nocach kombinuje jak kon pod gore jak by jej dac DT u siebie, ja chcialam ja zabrac na stale ale to bylo w maju, a od tej pory tak wiele sie zmienilo. Obawiam sie ze moja Megi dzikuska z łąk ją w zadnym wypadku nie zaakceptuje, bo ona do wszystkich suk jest wredna i tylko szczeniaki akceptuje. Quote
Recommended Posts