Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jenny19 napisał(a):
Moja koleżanka mieszka w Piekarach i mówiła,że u nich jest sporo porzuconych,bezdomnych psów.:-(

Co to znaczy "sporo porzuconych, bezdomnych psów" ?

Co do nowego domku Abi, tak jak mowilam w kazdej chwili moge podjechac i sprawdzic. Ania mieszkanie to wynajmuje i faktem, ze jest skromnie urzadzone...czy to cos zlego? Pracowala w tesco, aktualnie zmienila firme. Nie pamietam w tej chwili nazwy, ale wiem gdzie i czym sie zajmuje.
Ania ma 26 lat, ale jak sie juz sama przekonalam wiek niczego nie gwarantuje. U wetki wypytalam o nia, czy ja kojarzy i wogole...powiedziala mi, ze walczyla do konca o swojego psa. Moge podac numer do wetki. Zapamietala ja miedzy innymi dlatego, ze sama jestmilosniczka i posiadaczka amstaffa.
Dodam tylko, ze pare krokow od miejsca zamieszkania Ani, sa piekne okolice na spacery z psem :)
Nie napisalam o wszytkim na forum, bo wyjasnilysmy to tel. z Ada-jeje.
Dane do umowy spisujecie z dowodu? Tak tylko pytam dla jasnosci :)

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje ci Adria za dalsze wyjasnienia, ja osobiscie po rozmowie tel. z dziewczyna jak rowniez po kontroli przedadopcyjnej i rozmowie z toba bylam spokojna o los Abi, tylko jak na watku pojawily watpliwosci to i mnie sie ten nastroj udzieli. Na umowie owszem jest rubryka do wypelnienia z dowodu osobistego. Moze z kontrola poczekajmy az tengusia pojedzie zawiezc ksiazeczke bo domyslam sie ze zapomnila, ale to napewno ze szczescia i radosci. Ja tez jestem zdania ze nie mozna kierowac sie skromnoscia urzadzonego mieszkania wazna jest odpowiedzialnosc za psa.

Posted

[quote name='Tengusia']Ulaa czy umowe mam wam odeslac ??? bo mialam ja w dwoch kopiach jedna dla Ani a jedna dla was ;)

Tak, prosimy o umowę.

[quote name='basiagk']Ulaa nie mogę cie złapac nigdzie więc przypominam tu o bazarku który wygrałaś.

PW :p

Posted

oj cioteczki, nie chodzilo mi o to ze ma skromnie urzadzane mieszkanie tylko ze dopiero sie urzadza czyli ma jakis nowy start w swoim zyciu, urzadzanie mieszkania, nowa praca itp.
Ja sama kilka lat temu bylam w takiej sytuacji i nie myslalam wtedy o psie bo chcialam najpierw stanac pewnie na nogi ;)
takze naprawde nie o wystroj mi tu chodzilo !!!

co do Ani to jestem z nia w stalym kontakcie, dzwonie regularnie i wypytuje o Abi. Abi na dzien dzisiejszy ma sie dobrze, byla jakis czas zazdrosna o drugiego pieska ale podobno jest juz coraz lepiej i nawet zaczely sie razem bawic.

Ksiazeczki tak jak slusznie wspomniala Ada-jeje zapomnialam zostawic ale wszystko to wina emocji ktorych bylo we mnie bardzo duzo ;)

Co do watpliwosci ... to dlugo walczylismy o Abi (same wiecie to doskonale) i chce miec absolutna pewnosc ze Abi bedzie tam miala jak w raju :cool3:

To co pisalam zaraz po przekazaniu Abi to byly moje pierwsze odczucia.

Poki co Ania radzi sobie swietnie, juz rozpieszcza Abi (na co nasza staruszka z pewnoscia zasluguje). W niedziele wybieram sie do Ani z wizyta, beda fotki i kolejna relacja (teraz juz nie bedzie ona oparta na tak wielkich emocjach :eviltong: )

Pozdrawiam

Posted

Wszyscy ktorzy w jakis sposob pomagalismy Abi, obchodzi nas jej los tak samo jak ciebie tengusia i moge powiedziec ze juz teraz jestem pewna ze Abi naprawde trafila na czlowieka czyli ny Anie ktora zapewni jej szczescie do konca jej dni. Super tengusia ze jestes w stalym kontakcie telefonicznym z Ania i ze nas tylko utwierdzasz w dobrym wyborze domku. :multi::multi::multi:No a fotek to ci napewno nie odpuscimy jak zapomnisz aparatu zabrac ze saba.:mad:

Posted

Bądźcie cierpliwe cioteczki! Tengusia jak będzie tylko mogła to sie pojawi. A żeby Was uspokoić to powiem Wam, że Abi jest wesoła jak szczeniaczek i przytyła sobie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A wiec jestem, bylam wczoraj u Abigail i powiem wam ze zarowno nowa wlascicielka jak i Abi wygladaja na bardzo szczesliwe. Na dzien dobry Abigail przywitala sie ze mna tzn wywrocila mnie na trawnik i skakala po mnie jak oszalala, wylizala mnie dokladnie ze wieczorem juz myc sie nie musialam :evil_lol: jak juz udalo mi sie podniesc poszlismy do rodzicow Ani (Ania poki co mieszka u swoich rodzicow z Abi i dwoma malymi kundelkami).

Powiem tak moje watpliwosci i obawy prysnely w sina dal, Abi wyglada swietnie, przybrala na wadze, morda caly czas jej sie smieje, caly czas chce calowac czlowieka. Przytula sie i bawi jak szczenie dlatego zrobienie jej fotki graniczylo z cudem. Jesli chodzi o Anie i jej rodzine sa to prosci ludzie o wielkim sercu dla zwierzat. Oprocz Abi w domu sa dwa kundelki, takie ledwo od ziemi odrastajace. Pierwszy to starsza sunia Kora jesli dobrze pamietam, drugi to postrzelony szczeniak Drako (ktoremu szukamy domku). Abi strasznie sepi zarcie i uparcie starala sie zjesc ciasto ktore stalo na szafie. Jak kucalam zeby zrobic jakas fotke to odrazu podlazila i lizala mnie po twarzy. Na chwile obecna trzymana jest na domowym zarciu i widac sluzy jej to. Lubi aportowac tzn lapac patyk nie koniecznie oddawac. Lubi bawic sie z Drako i wyglada to naprawde pociesznie. Spi albo w lozku z Ania albo na dywanie ale wtedy musi byc przykryta kocykiem. Nie lubi psiakow ale nie rzuca sie na nie jakos wsciekle. Nie lubi tez podobno pijanych ale to chyba nikogo nie dziwi. No to by bylo chyba na tyle. Ania mysli nad zachipowaniem dziewczynki i tu prosba do osobki ktora byla u niej na tej wizycie przedadopcyjnej zeby moze pomogla, powiedziala ile to kosztuje i wogole.

Zaraz beda foteczki jak tylko je zgram.

Posted

Przypominam ze to malenstwo z fotek szuka dobrego domku, wiec jesli ktos chce malego lobuza ktoremu nawet amstaff nie jest straszny to zapraszam do adopcji tego pociesznego dziabaga :grins: