maciaszek Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Nie ma problemu. Jeśli panie się zgodzą na Twoje odwiedziny Abi to możemy się się umówić :). Byłam dzisiaj w schronie. Widziałam sunię. Obwąchała mi rękę, pomachała ogonem i wróciła do środka budynku. Quote
Tengusia Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 Bedziemy wiec w kontakcie maciaszek ;) tylko co dalej jesli sunia bedzie do adopcji ... boshe wogole pomyslow nie mam :( Quote
maciaszek Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Tengusia napisał(a):Bedziemy wiec w kontakcie maciaszek ;) tylko co dalej jesli sunia bedzie do adopcji ... boshe wogole pomyslow nie mam :( Szczerze mówiąc nie wierzę w to, że będzie do adopcji... Obym była w błędzie. Gdyby okazało się, że można ją brać spróbujemy załatwić jej hotel. Quote
andzia69 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 to już nie gadamy o pogodzie??????:evil_lol: Dziewczyny - mam prośbę - czy możecie na KrakVecie oddać glos na Fundację AST???? PROSZĘ!!!!! Quote
maciaszek Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 andzia69 napisał(a):to już nie gadamy o pogodzie??????:evil_lol: O czym tu gadać.... pogoda obrzydliwa... pada, zimno... i w ogóle.... :eviltong: Quote
Tengusia Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 andzia69 napisał(a):to już nie gadamy o pogodzie??????:evil_lol: Dziewczyny - mam prośbę - czy możecie na KrakVecie oddać glos na Fundację AST???? PROSZĘ!!!!! Andzia glosik oddalam juz jakis czas temu ;) Quote
Tengusia Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Abigail juz niedlugo koniec miesiaca moze uda sie cos wykombinowac ;) Quote
ruda76 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Tengusia stancie na głowie a wyciągajcie tą sukę;) Quote
Tengusia Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 ruda76 napisał(a):Tengusia stancie na głowie a wyciągajcie tą sukę;) staniemy Sylwia ;) w przyszlym tygodniu planuje wybrac sie tam raz jeszcze tym razem z obstawa (w osobce maciaszek :diabloti:) ... tym razem nie dam sie tak latwo :evil_lol: Quote
maciaszek Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Tengusia napisał(a):staniemy Sylwia ;) w przyszlym tygodniu planuje wybrac sie tam raz jeszcze tym razem z obstawa (w osobce maciaszek :diabloti:) ... tym razem nie dam sie tak latwo :evil_lol: To ja powiem tak - zadzwoń może najpierw do schronu i dowiedz się tego, czego miałaś się dowiedzieć. Jak uzyskasz pozytywną odpowiedź pojedziemy do schronu (tzn. ja się z Tobą wybiorę). W przeciwnym wypadku zrobi się tam bardzo, bardzo niemiło, nic nie uzyskamy, a sunia może na tym ucierpieć. Poza tym bądźmy cierpliwi - i tak, jak prosiła Ada-jeje poczekajmy na jakiś sygnał do niej.... ruda76 napisał(a):Tengusia stancie na głowie a wyciągajcie tą sukę;) To nie jest takie proste - sytuacja prawna suni jest dość skomplikowana i nie można jej sobie ot tak zabrać... ruda76 napisał(a):walcie drzwiami i oknami:evil_lol: Niestety taka postawa (często słuszna i skuteczna, ale nie tu), może zaszkodzić suni i innym psom. To dość skomplikowane i nie chciałabym tego tłumaczyć tu i teraz, ale uwierzcie mi na słowo :roll:. Sunia nie jest pozostawiona sama sobie, może coś się niedługo wyjaśni... Quote
Tengusia Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Maciaszek jak najbardziej najpierw zadzwonie i zobacze czy pozwola mi przyjechac do suni ... poki co mysle ze warto spokojnie zdac sie na laske schroniska i tak jak mowisz nic na sile ;) w poniedzialek bede dzwonic rano i odrazu dam ci znac jaka jest decyzja. Jak cos to od wtorku mam wolne do konca tygodnia wiec moge dostosowac sie do ciebie jesli chodzi o ewentualna wizyte w schronie ;) Quote
maciaszek Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Ok, to jak już będziesz coś wiedziała to sie umówimy :). Ale raczej jakoś w 2 połowie tygodnia. Quote
Ada-jeje Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 ok. ja tez czekam na odp.niewazne od kogo, a wy delikatnie tak jak piszecie dowiedzcie sie o niej zgodnie z obiecanka dana przez schronisko. Quote
maciaszek Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Siedzi w schronie. Ma się tak, jak wcześniej. Bez większych zmian. A my czekamy na różne wieści, stąd cisza. Quote
Tengusia Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Dzwonilam dzisiaj do schronu, niestety nic nowego nie uslyszalam :( w piatek powiedzialam ze przyjade odwiedzic sunie mam nadzieje ze tym razem zostane wpuszczona :mad: ... Maciaszek jak stoisz z czasem w piatek ??? Pozdrawiam Quote
ruda76 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 czemu to tak długo trwa:roll: Przeciez dobro psa powinno byc najwazniejsze:placz: Tengusia pamietasz jak mi Killera oddali tej patologii:mad: bo schronie nie widzieli problemu:angryy: i przeciez pies był z nimi prawdopodobnie 9 lat:angryy: a ze ma krzywe łapy , problemy z chodzeniem , chory kregosłup tego juz nie widzieli:angryy: Quote
Tengusia Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 ruda76 napisał(a):czemu to tak długo trwa:roll: Przeciez dobro psa powinno byc najwazniejsze:placz: Tengusia pamietasz jak mi Killera oddali tej patologii:mad: bo schronie nie widzieli problemu:angryy: i przeciez pies był z nimi prawdopodobnie 9 lat:angryy: a ze ma krzywe łapy , problemy z chodzeniem , chory kregosłup tego juz nie widzieli:angryy: Pamietam Sylwia :( ciezko to zapomniec ... naszczescie on juz nie musi sie martwic :D ... najgorsze ze w sprawie tej suni nic wlasciwie nie mozna zrobic poza czekaniem i to mnie strasznie zlosci :angryy: Quote
maciaszek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Tengusia napisał(a):Dzwonilam dzisiaj do schronu, niestety nic nowego nie uslyszalam :( w piatek powiedzialam ze przyjade odwiedzic sunie mam nadzieje ze tym razem zostane wpuszczona :mad: ... Maciaszek jak stoisz z czasem w piatek ??? Jakoś tam stoję :eviltong:. Szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co będę robić w piątek, ale chyba możemy się umówić. Tak koło południa? Zresztą dogadamy się jeszcze na priv (co do godziny i do planu działania) :). Quote
Ada-jeje Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 jak sie czegos dowiecie dziewczyny to napiszcie prosze a jesli nie mozna pisac o tym na forum to czekam na PW. Quote
maciaszek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ada-jeje napisał(a):jak sie czegos dowiecie dziewczyny to napiszcie prosze a jesli nie mozna pisac o tym na forum to czekam na PW. Ok, jak się czegoś dowiemy damy znać. A jak Pani się czegoś dowie to też proszę nas poinformować. Czyli: bądźmy w kontakcie :evil_lol:. Quote
Ada-jeje Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Wlasnie czekam na to co wam powiedza zebym znow wznowila swoja interwencje, ciagle tez czekam na miela od pewnej osoby ktora pomoze mi w ustalniu pewnych szczegolow dotyczacych ustawy o chronie zwierzat. Quote
Tengusia Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Wlasnie wrocilam ze schroniska (wielkie dzieki dla Maciaszek dzieki ktorej moglam swobodnie poogladac psiaki :p ), powiem ze sunia wyglada jak dla mnie strasznie, jest chudziutka, zamknieta w sobie. Podeszla do krat jak kuclam ale tylko poniuchala reke i zaraz szla do srodka. Jest chuda ze zebra mozna by jej na odleglosc liczyc ale jak Maciaszek stwierdzila ona poprostu jest chuda, nie chudnie jak inne psy tylko poprostu stanela w takim stadium i juz. Pani kierownik powiedziala ze czekamy czy wlascicielka zglosi sie po sunie jesli nie sunia zostanie mi wydana. Ogolnie ona sadzi ze ja sunie chce dla siebie a ja nie chce jej z tego wyprowadzac. Bede dzisiaj rozmawiala z moim TZ nad mozliwoscia dania jej tymczasu chocby na jakis czas ale czarno to widze. Maciaszek zaproponowala by byla u mnie na platnym tymczasie (w gre wchodzil by zakup karmy i ewnetualne wizyty u weta). Poki co pani w schronisku powiedziala zebym zadzwonila w piatek za tydzien ... zobaczymy co uslyszymy. Wazne jest by zaczac szukac suni DT. Tutaj prosba do ciebie Doddy abys dala ja na strone fundacji, tylko napisz ze szukamy jej DT, i ze sunia bedzie do odebrania w ciagu najblizyszch dwoch, trzech tygodni jak wszystko dobrze pojdzie. Pani w schronisku powiedziala takze ze sunia bedzie wydana bez koniecznosci uregulowania oplaty za jej pobyt w schronie. Kto pokocha ta piekna staruszke :-( Quote
Ada-jeje Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ciesze sie dziewczyny ze wszystko na dobrej drodze. Trzymamy kciuki za wyciagniecie malej. Quote
Recommended Posts