Ada-jeje Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Jak wszystko sie ulozy po mojej mysli to zaraz w pierwszym tygodniu po nowym roku. Quote
Tengusia Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Abi i co z toba dalej, w schronach coraz to mlodsze bullki bidulki czy ktos zechce starsza niunie :( Wiem ze ostatnio tu nie zagladam ale jakos braklo mi sil na to wszystko, nie potrafie tego ogarnac, chcialabym pomoc tylko jak :( mam dola a Abi dalej nie ma domku :placz: Quote
Ada-jeje Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Cos mi sie wydaje ze Abi bedzie musiala przedluzyc pobyt u pana Tomka do niedzieli 06.01.08, te swieta wszystko poprzewracaly do gory nogami. Quote
Tengusia Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Abi czy kiedys znajdziemy domek dla ciebie :placz: Quote
Ada-jeje Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Musimy w to wierzyc, :angryy: chyba po to ja wyciagalysmy ze schroniska.:lol: Quote
ruda76 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Tengusia nic się nie martw ;) i domek pewnie tez się znajdzie;) Quote
Ada-jeje Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Zadzwonilam dzis do pana Tomasza zeby przedluzyc Abi hotel do niedzieli, mam taka nadzieje ze jakos rozwiazemy sprawy, ja ze swoimi dwoma suniami Aza i Megi oraz Ula z Sorbonem i Brutusem. Nie jestesmy w stanie brac nastepnego psa dopki mamy te na DT, nie wspomne juz o tym ze sa jeszcze inne psy ktore tez sa przygarniete przez ludzi a ktorymi obiecalismy sie zajac, czyli dojechac obfocic i dac do ogloszenia. Quote
Tengusia Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 a jak umowilas sie na zaplacenie, bo jak cos to ja przesle mu pieniazki choc mysle ze lepiej byloby zaplacic przy odbiorze Abi ;) Quote
Ada-jeje Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Tengusia co do zaplaty to sie jeszcze umowimy. Quote
Tengusia Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 Dostalam wlasnie maila od p. Tomka Witam. U Abi wszystko w najlepszym porządku, zadomowiła się u nas na dobre, nie ma z nią żadnych kłopotów ,nie obserwuję szczególnych zachowań agresywnych chociaz na obcych potrafi szczekać i jak zawsze dopisuje jej apetyt. Niepokoi mnie natomiast jej słuch, zauwazyłem,że Abi bardzo słabo słyszy ,czasami wydaje się wrecz głucha jak pień, reaguje,przybiega na widok człowieka czy przywołanie ręką natomiast kompletnie nie reaguje na wołanie kiedy nas nie widzi !?. Bedę to jeszcze obserwował ale obawiam się,że moje przypuszczenia się potwierdza. Biedna Abi. Ale proszę się tym zbytnio nie martwić,znam niesłyszące psy,które zyją pełnia zycia i wydaje się ani im ani ich włascicelom to kompletnie nie przeszkadzac. Szczęśliwego Nowego Roku Tomek moja biedna kochana Abi :calus: Quote
basiagk Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Ojej! Ale nie ma co się martwić. Dla psa najważniejszy jest węch. Byle tylko to nie odstraszyło potencjalnych chętnych na Abi. Quote
Tengusia Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 dzisiaj wplynely pieniazki z bazarkow od Irysek - 25zl Niewiasta21 - 26zl razem mam na koncie Abi 264zl ;) pytanie co dalej bo mi jakos braklo energii do dzialania :-( po pierwsze bardzo prosze wszystkich o ogloszenie Abi gdzie sie da, po drugie Ada-jeje co ze sterylka i z jej pobytem w hotelu ??? co z DT ktory mialas miec dla niej ??? i czy allegro zrobicie wy jako fundacja czy ja mam jej zrobic ??? Doddy czy ty jestes w stanie nam jakos pomoc ??? choc sama nie wiem jak :( moze znajdzie sie ktos kto zechce Abi ??? do ciebie dzwoni napewno wiele osob o amstaffa moze ktos akurat zechce starsza sunie :roll: Moze ktos wzialby Abi na DT ??? zawsze to taniej niz hotel :shake: Dziewczyny pomozcie bo ja tak naprawde niewiele juz moge :placz: Quote
maciaszek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Tengusiu, jeśli dasz mi tekst to zrobię Abi Allegro, tak, jak obiecałam. Sama teraz nic nie wyprodukuję, nie mam czasu - mam psi szkielet na tymczasie :(. Quote
basiagk Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Ja się zastanowię nad bazarkiem. Może cos wyszperam. Quote
Ada-jeje Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Postaram sie wywiazac z danego slowa czyli zabrac Abi w niedziele i w tym czasie zrobic jej sterylke u nas. Ale niestety do konca lutego Abi musi znalezc domek lub inny DT bo tam gdzie sunia ma przebywac jak juz wczesniej pisalam jest ojciec z synem, a syn niestety wyjezdza z kraju i sunia nie moze zostac ze starszym czlowiekiem. Kto moze mi dzis dac slowo ze sunia znajdzie domek lub DT od marca. U nas sytuacja bedzie nie do przeskoczenia bo ja ide do szpitala i co wtedy: znow hotel? Quote
dariaopole Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 ja jedynie mogę pomóc ogłoszeniami i w razie potrzeby zrobić jakiś bazarek. Prosaiłabym jedynie o jakiś krótki tekst do ogłoszeń i telefon kontaktowy. Sama nic nie wymyślę bo nie wiem jak skrócic w kilku słowach jej marny los. Wypoc coś Tengusiu i podaj to poogłaszam Abisię. Dobrym pomysłem sa również plakaty i może jakieś ogłoszenie w gazecie lokalnej ??? Quote
Tengusia Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 dariaopole napisał(a):ja jedynie mogę pomóc ogłoszeniami i w razie potrzeby zrobić jakiś bazarek. Prosaiłabym jedynie o jakiś krótki tekst do ogłoszeń i telefon kontaktowy. Sama nic nie wymyślę bo nie wiem jak skrócic w kilku słowach jej marny los. Wypoc coś Tengusiu i podaj to poogłaszam Abisię. Dobrym pomysłem sa również plakaty i może jakieś ogłoszenie w gazecie lokalnej ??? tylko ta okropna pustka w glowie :flaming: :wallbash: Okay juz sie biore do roboty ... :user: Quote
Tengusia Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Abi jest starsza amstaffka (7 letnia) ktora zostala skazana na rok pobytu w schronisku za niewinnosc, za to ze miala nieodpowiedzialna wlascicielke, za to ze ta jak wypila to wypuszczala suke samopas. Do schroniska w Katowicach trafiala kilkukrotnie, podobno byla tez na obserwacji. Rok temu trafila tam na dobre. Ktos podjal decyzje o odebraniu suki wlascicielce ale nie poprzez zrzeczenie sie praw do suki ale poprzez umieszczenie jej na rok za kratkami. Naiwnoscia bylo myslec ze wlascicielka wroci po Abi. Od maja tego roku dziewczyny z dogomani dwoily sie i troily zeby wydostac sunie, niestety bledna interpretacja przepisow i niekompetencja urzednikow nie pozwolily na wydostanie suni z tego koszmaru. Tak wiec my siedzialysmy nie wiedzac co za bardzo mozemy jeszcze zrobic a Abi siedziala w schronie i marniala w oczach. We wrzesniu przejelam paleczke i zaczelam w schronisku dopytywac sie o sunie, zaczelam wydzwaniac regularnie i naciskac ze bardzo chce ja stamtad wydostac. Poprosilam rowniez dziewczyny z dogomani o pomoc, sprawa trafila do gazety i do samego Prezydenta Miasta Katowice. Trwalo to prawie cztery miesiace, telefonow, zwodzenia, odsylania, czy poprostu odwracania ciaglego do gory dnem calej sprawy. Jak juz prawie mialysmy brac sunie ze schronu urzednicy znowu potrzebowali kolejnych zaswiadczen, oswiadczen itd. itp. Wreszcie udalo sie. 17.12.07 pojechalysmy w trojeczke po suke do schronu, przyjechal sam pan Prezydent Miasta Katowic. Jakiez bylo nasze zdziwienie jak przyprowadzili nam Abi, wesola, odkarmiona zupelnie nie ten pies. Ale to juz nie mialo znaczenia, wiedzac swoje wzielysmy psa i zabralysmy byleby dalej od tego okropnego miejsca. Sunie przewiezlismy do hotelu w Cieszynie do p. Tomka. Bardzo sie ciesze ze sunia wlasnie tam trafila bo p. Tomek jest naprawde wspanialym czlowiekiem i widac ze poswieca czas Abi piszac mi co jakis czas relacje z jej zachowan i pobytu u niego. Bardzo was prosze o pomoc, Abi jest juz starsza amstaffka ktorej przy takiej ilosci mlodych psiakow bedzie bardzo ciezko znalezc dom. Moze ktos z was da Abi milosc i radosc do konca jej dni ?!?!?! 18-12-07 Witam. U Abi wszystko w najlepszym porzadku. Jest póki co B.grzeczna. Nie ma tendencji do przeskakiwania ogrodzenia więc chodzi luzem, poznała juz kazdy kąt , Nie prowokuje też bójek z innymi psami, no chyba że przy misce :), cały czas ma wilczy apetyt i próbuje najeść się ''na zapas'' ale to u schroniskowych biedaków standart. fakt na tych zdjęciach była strasznie zabiedzona ! Bardzo wiele dla niej zrobiliście. Jest tu u nas ogromnie przyjacielska ,pełna życia i dosłownie lgnie do ludzi . Zrobię w wolnych chwilach jakieś fotki to prześlę i jak ją poobserwuje to znów się odezwę. Pozdrawiam serdecznie. Tomek. 21-12-07 Witam Tak sobie obserwuję tu ta Waszą Abi i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć ,że to porządne psisko ! Z ogromnym apetytem na życie, dosłownie jak by chciała nadrobic ten stracony czas. Jest przewidywalna i b. towarzyska choć nie nachalna. Potrafi dogadać się z innymi psami , wykazuje chęć do zabawy z nimi ( poki co testuję to z Abi na smyczy ). Nie toleruje innych psów przy misce i tych zbytnio spoufalających się kiedy jest zamknięta w boksie. Reakcji na koty jeszcze nie znamy. Powoli rozumie, ze kupe robi sie na wybiegu a nie dywanie ! Po zbyt obfitym posilku potrafi zwymiotowac , pewnie ma ,,zasuszony,, zoładek wiec wymaga czestego karmienia w mniejszych porcjach. No to poki co tyle nowosci. posylam kilka fotek. pozdrawiam.Tomek 31-12-07 Witam. U Abi wszystko w najlepszym porządku, zadomowiła się u nas na dobre, nie ma z nią żadnych kłopotów ,nie obserwuję szczególnych zachowań agresywnych chociaz na obcych potrafi szczekać i jak zawsze dopisuje jej apetyt. Niepokoi mnie natomiast jej słuch, zauwazyłem,że Abi bardzo słabo słyszy ,czasami wydaje się wrecz głucha jak pień, reaguje,przybiega na widok człowieka czy przywołanie ręką natomiast kompletnie nie reaguje na wołanie kiedy nas nie widzi !?. Bedę to jeszcze obserwował ale obawiam się,że moje przypuszczenia się potwierdza. Biedna Abi. Ale proszę się tym zbytnio nie martwić,znam niesłyszące psy,które zyją pełnia zycia i wydaje się ani im ani ich włascicelom to kompletnie nie przeszkadzac. Szczęśliwego Nowego Roku Tomek Abi w niedziele ma pojechac do DT, jednak jest to tylko chwilowe rozwiazanie, jesli sunia nie znajdzie szybko domu docelowego trafi spowrotem do hotelu, albo co gorsza do ... Sunia zostanie wysterylizowana. Kontakt w sprawie adopcji Jola 510921063 Dominika 662243881 Quote
maciaszek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Pozwolę sobie troszkę skrócić ten tekst :) i dziś wieczorem albo jutro zrobię Allegro. Quote
dariaopole Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Tengusiu wiem ,że się namęczyłaś biedna ale na większości portalach jest ograniczenie jeśli chodzi o długosc tekstu więc skracało mi go o 2/3 :shake:. Sama więc cos skleciłam na szybko byle by coś było. Jesli macie jakieś sugestie lub uwagi to poprawię.( myślę że im prostsze i krótsze ogłoszenie tym lepiej :oops: ) Ogłosiłam Abi na : adverts, euroanimal, 4łapy,alegratka, kupie psa i darmowe ogłoszenia : http://psy.euroanimal.eu/ogloszenia.php?nr=13333 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=32378&id_kat=11 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/872044_abi_przekochana_i_slodka_amstaffka_juz.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=20898 http://ogloszenia.e-karmy.pl/index.php?method=showdetails&list=advertisement&rollid=11633&fromfromlist=classifiedscategory&fromfrommethod=showhtmllist&fromfromid=15 Quote
Recommended Posts