kako80 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 no wlasnie, zawsze mowia w schronie, ze to stres i dlatego psy chude... a tu co? mamy dowod, ze jak sie chce to mozna zrobic tak, zeby pies chudy nie byl! BARDZO SIE CIESZE, ZE SUNKA WRESZCIE SIE DOCZEKALA! CZEKAMY NA FOTKI! Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Ona chyba dostawala konskie dawki do jedzenia, zeby w taki tempie przytyc, a ze asty to odkurzacze czyli nie bylo to trudne. Niezapominajmy ze Abi wyszla na wolnosc tylko i wylacznie dzieki naszej kochanej AMIKAT, dziekujemy ci ciozeczko za pomoc.:loveu::loveu::loveu: Quote
kako80 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 napiszcie cos o niej! jak wizyta u weta? czy cos jej dolega? jak sie zachowywala? Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Poczekajcie na powrot Tengusi, przeciez dziewczyna musi wrocic do domu zeby mogla do kompa siasc. Quote
kako80 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 ja juz sie doczekac po prostu nie moge...:oops: Quote
kako80 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 przepraszam za off'a ale moze w ramach milosci do astow, zainteresuje kogos ten watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101339 Quote
Bullila.nl Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Jestem nowa na forum,przesledzilam cala historie biednej suni:crazyeye:!!! Cudna sprawa jest to ze sa tacy ludzie jak WY!!ktorzy walcza o te biedne psiaki. Co do bazarkow..podobaly mi sie te statuetki psiaczkow, chcialabym pomoc w jakis sposob,ale nie wiem dokladnie jak sie do tego zabrac. nie mieszkam w polsce od 7lat,ale po nowym roku chcialabym pomoc w jakims stopniu.Sama mam Staffika ktoregokocham szalenie:loveu: Czy ktos moze dac mi wskazowki?? Pozdrawiam goraco wszystkich ktorzy pomogli Abi:multi: Quote
Bullila.nl Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 W hollandi tez wspomagam fundacje Zinloosgewelddieren.nl ktora walczy z katowaniem zwierzat.Zostala utworzona po wykryciu holenderskiego zadysty:mad:ktory zabijal psy a takze konie wlasnymi rekoma lub za pomoca drogali:shake::angryy:Pozdrawiam i czekam na informacje. p.s. sa jakies zdjecia Abi dostepne(aktualne)oraz jej losy? Quote
basiagk Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Zapewne jutro będą fotki i newsy bo Tengusia wraca z Cieszyna i zmęczona okrutnie. Także czekamy do jutra. Quote
Bullila.nl Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Bede czekac!! Sprawa Abi byla dobrze naglosniona, beda jakies konsekwencje co do wlascicielki ??? Quote
maciaszek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Chiałam bardzo podziękować Adzie-jeje, Amikat, Tengusi za zaangażowanie w sprawę i konsekwentne dążenie do tego, by Abi opuściła schron! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Bullila o ktore statuetki pytasz, z ktorego bazarku? musisz wziasc tez pod uwage ze wysylka paczki do NL moze cie dosc duzo kosztowac, jak rowniez przelanie pieniazkow na Polskie konto tez jest to dodatkowa oplata. Dobrze by bylo gdybys miala kogos znajomego w Holandi ktory odwiedza Polske, wtedy bylo by to o wiele prostsze. Quote
diana79 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 jak dobrze, że sunia wkońcu opuściła schronisko :multi::multi::multi: a podtuczyli ją tak szybko pewnie dlatego, że było wiele szumu wokół niej i schronisko nie chciało mieć problemów dlaczego ten pies jest w takim stanie :-( jak ją widziałam w schronie to był obraz nędzy i rozpaczy i az raził w oczy je stran i fizyczny i psychiczny, ten jej ogromny smutek i rezygnacja :placz: jak dobrze, że już jest po wszystkim :multi::multi::multi: czekamy na relacje :lol: Quote
Ada-jeje Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Jako wyprawke na DT Abigail dostala od Fundacji PRO ANIMALS 10 kg. suchej karmy i 4 duze puszki. Quote
basiagk Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Ada-jeje napisał(a):Jako wyprawke na DT Abigail dostala od Fundacji PRO ANIMALS 10 kg. suchej karmy i 4 duze puszki. No toż to SUPER FUNDACJA!!!!!!:loveu: Quote
dariaopole Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Tengusia - siadaj do kompa i pisz pisz pisz kobieto !!!!!:mad: Quote
Ada-jeje Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Kochani Tengusia jest w pracy, niestety wasza ciekawosc zostanie zaspokojona dopiero po poludniu. :evil_lol: Quote
Tengusia Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Witam cioteczki, Tengusia nie w pracy ale dwie godziny spedzilam u lekarza i dostalam L4 do piatku wiec troche odpoczne. Co do naszej Abi, sunia naprawde swietna, co do relacji z psami to mysle ze nie bedzie tak zle ale to sie okaze z czasem w czasie jej pobytu u p. Tomasza. W domu byla bardzo spokojna i radosna, pod prysznic musialam ja wlozyc sila (a wazy 30kg :-o) ale udalo sie i kobieta juz tak nie smierdziala. U weta byla spokojna choc bardzo bardzo prosila zebysmy juz poszly, dostala szczepienie na wscieklizne i tabletki na odrobaczenie. Ogolnie jej stan wydaje sie byc nad wyraz dobry. U mnie w domu bawila sie pileczka jak maly szczeniak a trzeba powiedziec ze kawal psiska z niej jest (jak dla mnie bardziej ona pitbullka niz astka). O jedzenie jest strasznie zaborcza (ugryzla mojego syna w twarz jak ten probowal wziasc swoj talerz z obiadem :mad:) mam nadzieje ze to wina pobytu w schronisku i ze jak zrozumie ze jest juz bezpieczna to i przy jedzeniu sie uspokoi. W drodze do Cieszyna byla bardzo spokojna, lezala, siadala, obserwowala. Czasem ja troche zarzucalo jak moj TZ wzial zbyt mocny zakret (moj TZ stwierdzil ze gdyby nie Bolo lobuziak to Abi by u nas zostala :eviltong: ). Hotelik bardzo mily, na uboczu, kojce w srodku z dywanikiem i kocykiem do spania ktory Abi odrazu obsiusiala :oops: w kojcu obok do soboty mieszka slodki szczeniak wilczurka dlugowlosego Abi probowala go zjesc w obronie jego miski :angryy: szczeniak tak sie zdenerwowal ze caly czas marudzil jaka to Abi nie dobra i oczywiscie bardzo szybko oproznil swoje miski :evil_lol: (czego oczy nie widza tego sercu nie zal). I to chyba na tyle, p. Tomasz powiedzial ze tez bedzie szukal domku dla Abi i ze bardzo lubi amstaffy, no bo jak ich mozna nie lubiec :p Wrocilam do domciu po 22 z goraczka i dreszczami ale zadowolona ze Abi juz wolna, a jak ona za nami patrzala tymi wielkimi oczetami :-( Fotki beda za chwilke musze je tylko pozgrywac ;) Quote
basiagk Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Ło Matko jaka ona DUŻA!!!!!!!!!:crazyeye::multi::multi::multi: Tengusia jesteś WIELKA!!!!:loveu::loveu::loveu: Kuruj sie biedactwo!!!!!:czytaj::glaszcze: Quote
Tengusia Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 A to foteczka naszej ukochanej Abi, cioteczki Ady-jeje i pana Prezydenta Miasta Katowice :eviltong: Quote
diana79 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 ale ona pięknie wygląda :crazyeye::multi::loveu: aż trudno uwierzyć że to ten sam pies :crazyeye: nie podmieniłyście jej przypadkiem ? ;):evil_lol: ale jej kanapy brakowało ... :evil_lol: Quote
Tengusia Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 A to malenstwo ktore mieszka w kojcu obok Abi i ktore tak straszie sie zalilo na Abi, niedosc ze przyszla taka to jeszcze normalnie chciala sobie jego miski przywlaszczyc :evil_lol: Quote
Tengusia Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Mam nadzieje cioteczki ze zaspokoilam wasza ciekawosc :cool3: teraz uciekam do lozeczka sie kurowac :sleep2::seeyeah: Tutaj jest adresik stronki hoteliku gdzie przebywa Abi http://www.tomdog.piesek.com/ byloby fajnie gdyby ktoras z wolontariuszek mieszkajaca w poblizu podjechala do Abi w weekend i sprawdzila jak tam sie miewa nasza dziewczynka, moze jakis dlugi spacerek :loveu: Doddy mam do ciebie prosbe abys dopisala na stronce fundacji ze Abi jest juz w hotelu i ze szukamy jej domu. Mozesz tez poprzeklejac nowe fotki :cool3: Ja dzisiaj wysle p. Tomaszowi adres tego watku zeby zobaczyl jak Abi wygladala przez caly ten rok, mam nadzieje ze p. Tomasz sie tu zjawi i bedzie nam na biezaco pisal co tam slychac u naszej dziewczyny :p Pozdrawiam Quote
Recommended Posts