Tengusia Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Wpłaty z bazarkow Ulaa 15zl Ludwa 38zl co daje nam razem 241 :loveu: Ada odezwala sie do ciebie Amikat ??? pisalam jej smsa ale nie odpisala a biedna Abi cierpi tam samiutka :-( Quote
Ada-jeje Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Tengusia z Amikat nie mam dalej zadnego kontaktu. Zadzwon moze do schronu jutro i zapytaj co z Abi a ja znow zadzwoniw do UM w przyszlym tygodniu kolo srody. Quote
Tengusia Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Witam wszystkich po przerwie ;) Sprawa Abi wyglada nastepujaco, Amikat (za co wielkie dzieki) zadzialala w UM i w poniedzialek ma byc decyzja kiedy sunia zostanie nam przekazana. Ada-jeje ma mi wyslac upowaznienie jako fundacja do odbioru suni ze schronu. W dzisiejszej gazecie wyborczej pojawil sie rowniez artykul o naszej slicznotce, a jak tylko bedzie ona juz w naszych rekach bedzie jego ciag dalszy ... Na chwile obecna mam z bazarko 487zl i jeszcze jakies wplywy beda chocby z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9052386#post9052386 Jest szansa na DT o czym wspominala mi dzisiaj Ada-jeje ale to dopiero po nowym roku czyli przez dwa tygodnie Abi musi znalezc jakis kat. Ja z duza checia wzielabym ja do siebie tylko nie wiem czy zgodzi sie z Bolkiem i czy moje towarzystwo jej nie zameczy :shake: urlopu juz zadnego nie mam a rozdzielic tez za bardzo nie ma jak bo mam kawalerke i jedyne drzwi to wyjsciowe i do lazienki :cool3: Dlatego pilnie szukamy miejsca hotelu badz DT gdzie Abi moglaby pobyc do konca miesiaca !!!!!! Doddy mysle ze na stronie fundacji mozna juz zmienic ze szukamy domku dla Abi, z ogloszeniami ruszymy jak tylko Abi przekroczy prog schronu ... to chyba tyle ... pewnie Ada-jeje jeszcze dorzuci troszke szczegolow odnosnie p. Niewadzi ;) a to artykul o naszej slicznotce http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4743258.html Quote
basiagk Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Abigail Wytrzymaj Jeszcze!!!! Będzie Dobrze!!!!! Tengusiu szukałaś jakiegoś hoteliku? Bo przed świętami może się zrobic tłok. Quote
maciaszek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Fajnie, że coś się ruszyło :)! Amikat poleciła mi kiedyś następujące hotele: Henryka, Mirosław, Sonia KORKUS (to ten, o którym tak źle mówisz Pianko?) 40-334 Katowice Obr.Westerplatte 130 tel. (0 32) 255 50 38, 0 505 081 071, 0 502 749 878 Hotel dla zwierząt + weterynarz 24h ul. H.Wróbla 10a 41-106 Siemianowice Śląskie Psia Kraina (tylko tam nie ma miejsc w grudniu, ale możesz spróbować, może akurat dwa dni sie znajdą...) ul. Graniczna 2c 44-100 Gliwice, Smolnica k/Wilcz. Gardła Wiem, że w Psiej Krainie mają wolne miejsce tylko do 15 grudnia. Quote
Tengusia Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 maciaszek napisał(a):Fajnie, że coś się ruszyło :)! Amikat poleciła mi kiedyś następujące hotele: Henryka, Mirosław, Sonia KORKUS (to ten, o którym tak źle mówisz Pianko?) 40-334 Katowice Obr.Westerplatte 130 tel. (0 32) 255 50 38, 0 505 081 071, 0 502 749 878 Hotel dla zwierząt + weterynarz 24h ul. H.Wróbla 10a 41-106 Siemianowice Śląskie Psia Kraina (tylko tam nie ma miejsc w grudniu, ale możesz spróbować, może akurat dwa dni sie znajdą...) ul. Graniczna 2c 44-100 Gliwice, Smolnica k/Wilcz. Gardła Wiem, że w Psiej Krainie mają wolne miejsce tylko do 15 grudnia. dzieki maciaszku bede wydzwaniac w poniedzialek :D Quote
maciaszek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Właśnie zauważyłam, że w tym, co przekopiowałam są wtręty w nawiasach. One oczywiście nie dotyczą tego wątku :). Quote
doddy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Nasza Stefka byla w tym pierwszym. Daria moze powiedziec jak warunki bo byla. Quote
Ada-jeje Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Zanim zostal ponownie otwarty watek Abi pisalam juz na jednym z bazarkowych watkow Abi, ze pani Niewadzi lub osoba wydajca taki wyrok popelnili blad na samym poczatku. Oczywiscie biorac pod uwage ze policja lub straz miejaska zabraly psa do schroniska bo blakal sie bez opiekuna, postapili slusznie. Tylko ze po odiwezieniu psa do schronu powinni od razu ustalic dane personalne wlasciela psa i wszczac postepowanie administracyjne w celu obciazenia wlascielki kosztami dowozu psa do schronu itp. Wlascielka powinna uregulowac koszty i mogla odebrac psa. Jezeli zas wlascielka nie uregulowalaby kosztow w stosunku do niej moglo sie toczyc dalsze postepowanie swoim torem, zas pies powinien sie stac wlasnoscia miasta i miasto mialo prawo psa sprzedac lub oddac pod opieke Towarzastwa dla zwierzat lub podobnym organizacjom pro zwierzecym albo oddac innej osobie. Dlaczego tak sie nie stalo? Doweimy sie napewno w slusznym czasie, kto popelnil blad i kto ma za niego odpowiedziec bo napewno nie Abi, jak zwykle URZEDNIK ktory nawet w takiej sytuacji jak zycie zwierzaka jest mu zupelnie obojetne. Quote
andzia69 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 a przepraszam, ze tak pytam...ale co to za osoba, o której pisano w tym artykule, ze chciala sunie adoptować...bo coś nie kojarzę:oops: Quote
dariaopole Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 andzia - to Ada-jej jak się nie mylę:cool3: jakie warunki były w tym hotelu to trudno powiedzieć, byłam jak było ciemno i dotarłam tylko do biura a Stefke mi tam przyprowadzono. Ludzie sympatyczni a część boksów znajdowała się w pomieszczeniu. tylko tyle wiem.Stefka na pewno jak przyszła to była ciepła ( czyli nie siedziała gdzieś na zewnątrz) i nie śmierdziała:evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dobrze by bylo zeby sunia znalazla miejsce na Slasku w hoteliku w ktorym mozna by ustalic jaka jest Abi po tak dlugim pobycie w schronisku, jak z jej psychika bo ewentualny DT ktory ja moglabym suni zalatwic nie ma zadnego doswiedczenia z psami, zwlaszcza bullowatymi. Co prawda zaryzykowalismy i byj juz u nich nasz Pitbull znalezony w Trzebini, ale on mimo porzucenia mial psychike w porzadku. Quote
AniaB Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Ada-jeje - ale skoro jej właścicielka o nią niezbyt dbała i sunia błakała sie sama po ulicach, to moze ona tego porzucenia tak bardzo nie odczuła.. W końcu stale poniewierała sie bez opieki... Kurcze, zebym miała wiecej czasu to bym ja wzieła chociaz na DT..:-( Ale nie chcę moich rodziców obciażać kolejnym psiakiem, gdy trzy nasze niedomagają...:-( Quote
Ada-jeje Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 AniaB, sama musisz podjac decyzje czy mozesz Abi dac DT, nic na sile, ale przemyslec zawsze mozna. Quote
Tengusia Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Ada slonce a te twoje DT to jest jakies takie pewne ??? i gdzie ci ludzie mieszkaja ??? pytam bo Abi jest wyjatkowa pod kazdym wzgledem jak i pod wzgledem calej tej historii, a sami wiemy jak ciezko jest z adopcja starszych psow i kazde DT musi miec tego swiadomosc Quote
Tengusia Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Jutro poniedzialek, tak bardzo chcialabym odebrac telefon i uslyszec ze moge Abi zabrac :modla: Quote
Ada-jeje Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Tu chodzi przedewszystkim o Abi jak jest teraz z jej psychika, napisalam ze domek nie ma zadnego doswiadczenia, z ta rasa. Zobaczymy jak wyjdzie. Quote
Tengusia Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 oj czekamy czekamy :sadCyber::nerwy: Quote
Tengusia Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Poki co cisza :( popoludniu bede kontaktowac sie z Aneta zobaczymy ... oby tylko wkoncu nam ja wydali :modla: Quote
maciaszek Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 A kontaktowałaś się już z hotelikami? Jak wygląda sprawa? Quote
Ulaa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Jest chętna osoba do adopcji Abi, jednak jeszcze nie sprawdzona. Quote
Recommended Posts