Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 854
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tengusia napisał(a):
Dzwonila dzisiaj do mnie dziewczyna (kobieta ;) ) chcaca dac Abi tymczas, prawde mowiac nawet nie wiem skad miala moj numer ale bylam na spotkaniu i za bardzo nie mialam jak porozmawiac.

Nie wiem czy dobrze mysle, ale ta dziewczyna bylam chyba ja, bo jak rozmawialam przez telefon , nie bylo jeszcze chetnych na tymaczas... telefon znalazlam na stronie fundacji "AST", przy informacji o Abigail.

Ada-jeje napisał(a):
Tengusia blagam cie uwazaj, przeswietl dobrze te osobe i dowiedz sie o niej ile mozesz. Abi juz tyle wycierpiala ze powinna juz od czlowieka tylko same czulosci odbierac. Napewno wszystkim nam na tym zalezy.

Wiem o czym mowicie i nieufnosc jest calkiem uzasadniona. Chocby historia Ozzyego, ktora nami wszystkimi wstrzasnela . Dlatego rozuiem ze chcecie dokladnie wiedziec gdzie trafi sunia. Ale nie jestem tak calkiem aninimowa osoba. Niektorzy beda mnie znali z pomaranczowego forum bullterrierowego, pojawialam sie pod tym samym nickiem, jako "pancia" Serka (tudziez Cerberka). Swego czasu robilam rysunki, pastele i szkice na rzecz fundacji...

Posted

[quote name='andzia69']oooo - no to cudownie by bylo, gdybyś klaraveritas wzięla naszą bidulkę do siebie!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

w takim razie tylko trzeba ją wyciągnąć....

sluchajcie, ale ja naprawde nie chce niczego obiecywac
1. mieszkam z chlopakiem - on tez musi sie zgodzic
2. nie wiem jak Abi zareaguje na Cerberka - on na nia napewno dobrze - pewnie az za dobrze - nie wiem jak ona zniesie ciagle zaloty - nie chce zeby chodzila zestresowana, lub nie daj boze pogryzla mojego Serka...
3. Serek jest niekastrowany - a Abi - jest po sterylce??
4. sporo pracuje, nie ma mnie w domu po ok10 godzin dziennie. Dlatego w ciagu tygodnia gdy jestem w pracy Serek jest u moich rodzicow - osoby ktore znaja historie Serka wiedza jak ma wrazliwa psychike - i dlatego wole zeby nie siedzial sam w domu - latwo lapie dolki i deprechy , stany lękowe - a u rodzicow których bardzo lubi zawsze w domu jest ktorys rodzic, no i ich bullik Sindi, wiec Serek nigdy nie jest sam. Niestety u mnie Abi bylaby pol dnia sama. Wiec proponuje zbyscie znalezli kogos kto by mial wiecej czasu dla niej - na opieke i skupienie sie nad rehabilisatcja jej psychiki, co zapewne bedzie konieczne :(

5. I ostatnia moja moja obawa - a co jesli nie znajdziecie stalego domu dla Abi, niewiadomo jakie ma ona teraz lęki, odchyly i inne dziwne zachowania po roku w schronisku, ktore jak widac po jej chudosci i rezygnacji w oczach przeszla bardzo zle... do tego nie jest najmlodsza. Moze sie zdarzyc ze nikt jej nie zechce...Naprawde nie chcialabym aby zostala u mnie na stale, moge sie zgodzic conajwyzej na maxymalnie 2 miesieczny tymczas... jaka mam gwarancje ze znajdziecie dla niej dom i Abi nie zostanie u mnie na stale??

Wiec tak jak napisalam i wspomnialam w rozmowie telefonicznej - moge ja wziac na tymczas w ostatecznej ostatecznosci jesli nikt nie znajdzie sie kto by ja wzial do siebie... bo chyba lepszy dom gdzie nie ma panci pol dnia od hotelu ktory bądź co bądż jest tylko lepsza wersja schroniska, szczegolnie po takich przejsciach jakie Abi ma za soba...

Posted

klaraveritas to co proponojusz dla Abi jest najlepsza wersja, z drugiej zas strony rozumiem twoje obawy i nikt za ciebie nie moze podjac decyzji nikt tez nie moze dac gwarancji jak dlugo bedzie sie szukac DS dla Abi, napewno postaramy sie zebrac pieniazki na sterylke dla niej jak rowniez wspomagac cie karma gdyby dla ciebie bylo to zbyt duze obciazenie.

Posted

[quote name='klaraveritas']

sluchajcie, ale ja naprawde nie chce niczego obiecywac
1. mieszkam z chlopakiem - on tez musi sie zgodzic
2. nie wiem jak Abi zareaguje na Cerberka - on na nia napewno dobrze - pewnie az za dobrze - nie wiem jak ona zniesie ciagle zaloty - nie chce zeby chodzila zestresowana, lub nie daj boze pogryzla mojego Serka...
3. Serek jest niekastrowany - a Abi - jest po sterylce??
4. sporo pracuje, nie ma mnie w domu po ok10 godzin dziennie. Dlatego w ciagu tygodnia gdy jestem w pracy Serek jest u moich rodzicow - osoby ktore znaja historie Serka wiedza jak ma wrazliwa psychike - i dlatego wole zeby nie siedzial sam w domu - latwo lapie dolki i deprechy , stany lękowe - a u rodzicow których bardzo lubi zawsze w domu jest ktorys rodzic, no i ich bullik Sindi, wiec Serek nigdy nie jest sam. Niestety u mnie Abi bylaby pol dnia sama. Wiec proponuje zbyscie znalezli kogos kto by mial wiecej czasu dla niej - na opieke i skupienie sie nad rehabilisatcja jej psychiki, co zapewne bedzie konieczne :(

5. I ostatnia moja moja obawa - a co jesli nie znajdziecie stalego domu dla Abi, niewiadomo jakie ma ona teraz lęki, odchyly i inne dziwne zachowania po roku w schronisku, ktore jak widac po jej chudosci i rezygnacji w oczach przeszla bardzo zle... do tego nie jest najmlodsza. Moze sie zdarzyc ze nikt jej nie zechce...Naprawde nie chcialabym aby zostala u mnie na stale, moge sie zgodzic conajwyzej na maxymalnie 2 miesieczny tymczas... jaka mam gwarancje ze znajdziecie dla niej dom i Abi nie zostanie u mnie na stale??

Wiec tak jak napisalam i wspomnialam w rozmowie telefonicznej - moge ja wziac na tymczas w ostatecznej ostatecznosci jesli nikt nie znajdzie sie kto by ja wzial do siebie... bo chyba lepszy dom gdzie nie ma panci pol dnia od hotelu ktory bądź co bądż jest tylko lepsza wersja schroniska, szczegolnie po takich przejsciach jakie Abi ma za soba...

To byla dluga niedziela ale warto bylo, a i o Abigail nie zapomnialam :loveu:

klaraveritas ja w takim razie czekam na telefonik w tygodniu zawsze milo sie bedzie spotkac i porozmawiac, co do Abi to powtorze troszke to co napisala Ada, na Abi sa zbierane juz pieniazki. Robimy to za wczasu zeby potem nie obudzic sie z przyslowiowa raczka w nocniku. Jesli bylaby potrzeba, mozliwosc i sposobnosc aby Abi miala u ciebie tymczas to z pewnoscia dostaniesz cala psia wyprawke. Wiem ze ze znalezieniem domku dla niej bedzie ciezko ale jestem dobrej mysli. Bo czy inaczej wszystko to mialoby sens ...
Ja zbieram pieniazki i dziewczyny mi w tym pomagaja, jak juz uda sie dziewczyne ze schronu wyciagnac to ruszymy z ogloszeniami w prasie i internecie. Mam rowniez mozliwosc dojscia do dziennikarki z dziennika zachdniego wiec i moze uda sie jakis artykulik zalatwic ... ale to wszystko dopiero jak cala sytuacja prawna zostanie wyjasniona i zamknieta !

Ja wiec czekam na twoj telefon klaraveritas ;)

Pozdrawiam

Posted

Tengusia napisał(a):

Ja wiec czekam na twoj telefon klaraveritas ;)

Hej, mojego telefonu mozesz sie spodziewac na dniach, mi by spotaknie pasowalo najbardziej w srode o 17.00 w centrum Katowic, ewentualnie w piatek o tej samej godzinie. Reszte tygodnia pracuje do 20tej.
Zastanow sie prosze kiedy by ci pasowalo, bede dzwonic niebawem :)

Posted

czy moge sie dorzucic do Abigail wystawiajac na aukcje jakis moj rysunek, mam dwa akty, zrobione olowkiem, jeden ma format A3 drugi A4, jestem w trakcie urzadzania sie na nowym mieszkaniu wiec z kaska u mnie krucho ale moge na Abi oddac moje dwa rysunki
pierwszy A4 mozna zobaczyc pod tym adresem:
http://www.digart.pl/zoom/1004899/Tu_mallumes.html

A3 dopiero zrobie zdjecie jesli pomysl znjadzie wasza akceptacje

Moge tez zaproponowac wydruk moich fotek - troszke pstrykam artystycznie
Moje fotki do zobaczenia pod tymi adresami
http://klaraveritas.digart.pl/digarty/

http://wesoklan.republika.pl/francja.html

ja mam kilka swoich fotek wydrukowanych i powieszonych w antyramach na scianie, super sie prezentuja

Posted

Powinno sie tu wypowiedziec wiecej osob, mnie osobiscie podoba sie sporo fotek zrobionych we Francji i te owady w roznych ujeciach. Chyba znalazyby sie amatorzy na kupno zwiekszajac w ten sposob potrzebna kase dla Abi.

Posted

Hej,
A wiec co do fotek mysle ze mozna wybrac kilka ktore wam sie podobaja najbardziej, na kazda wystawic aukcje - bazarek.
Myslalam o wydrukowaniu ich i wstawieniu w antyrame ale to podwyzszy koszt z wysylka o ok 15zl. Dlatego porponuje ze zwyciezca o otrzyma link do fotki w oryginalnym rozmiarze i dobrej rozdzielczosci, ktory umieszcze dla niego na swoim serwerze. Po potwierdzeniu wplaty, wygrywajacy otrzyma login i haslo do serwera ftp celem pobrania pliku :)

Co o tym sadzicie, jesli wg was ok to wybierzecie fotki z linkow ktore dalam powyzej, (sa pomniejszone) i wstawcie na bazarek jako przedmiot licytacji.

aha wydruk we wlasnym zakresie, w formacie A3, papier ok150gr to ok 3,20zl za szt. w wiekszosci drukarni

Posted

nie wiem czy to dla potencjalnego chętnego nie będzie ...za trudne:oops: Niektórzy mieszkają w mniejszych miejscowosciach...ba - wsiach, więc znalezienie drukarni będzie problemem. Ja myślę, że najlepiej zrobić po prostu u fotografa fotkę większego rozmiaru i sprzedawać fotki - a ktoś jak będzie chciał to sobie to oprawi czy cus. Myślę, że wystaw na 1 bazarku parę fotek i zobaczysz jak to bedzie dalej - a jak juz ktoś zakupi to wtedy pójdziesz do fotografa. Zanim wystawisz spytaj o koszt takiego większego rozmiaru i dołóż parę zł i od takiej kwoty zacznij licytację.;)