Tengusia Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 maciaszek napisał(a):Byłam dziś w schronie. Abi, do czasu wyjaśnienia sprawy, została przeniesiona do boksu hotelowego. Nie widziałam jej. Tengusiu, pani dziwiła się dlaczego przestałaś się do nich odzywać w spr. suni. Zaraz mnie cos trafi, maciaszku co ci kierowniczka mowila ??? jesli tak wyglada sprawa to ja w poniedzialek zaraz po pracy jade po Abi, rano zadzwonie do schronu :multi: Co do jej zdziwienia to ona obiecala mnie poinformowac za twoim posrednictwem maciaszku :oops: Normalnie nie powiem co teraz czuje jak pomysle ze Abi moglaby teraz dupke grzac w moim domku :mad: :placz: Quote
maciaszek Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Tengusia napisał(a):Zaraz mnie cos trafi, maciaszku co ci kierowniczka mowila ??? Nie rozmawiałam z panią kierownik, tylko z tą druga panią z biura. Pani powiedziała, że DO WYJAŚNIENIA sprawy Abi została przeniesiona do boksu hotelowego. Że w zasadzie oni mogliby ją wydać (tak, jak wcześniej mówili - jeśli właścicielka nie odbierze pisma to pies idzie do adopcji), ale teraz, gdy zrobiło się wokół suki takie zamieszanie to czekają na to, co powie UM. Bo UM miał im dać znać, a milczy. Czyli nic nie wiadomo... Pani powiedziała, że nikt nie interesuje się obecnie sunią. Nikt o niej nie mówi. Ani UM, ani fundacja, ani Ty. I tylko Wyborcza dzwoni co jakiś czas, od ukazania się artykułu, i pyta jak wygląda sytuacja. jesli tak wyglada sprawa to ja w poniedzialek zaraz po pracy jade po Abi, rano zadzwonie do schronu :multi: Zadzwoń, tak jak piszesz, rano do schroniska i ustal co i jak. Porozmawiaj z tą panią, z którą rozmawiałaś dotąd czyli z p.Ulą. Powiedz, że skoro właścicielka nie odebrała pisma to sunia powinna być do wydania. Może się uda :). Co do jej zdziwienia to ona obiecala mnie poinformowac za twoim posrednictwem maciaszku :oops:To teraz ja jestem zdziwiona... Nic mi na ten temat nie wiadomo... Quote
Tengusia Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Zadzwonie wiec w poniedzialek, mam tez nadzieje ze UM podejmie decyzje i da znac schronisku i ze suka bez problemow zostanie mi wydana :modla: Ada daj mi znac na pw czy dzwonili dzisiaj do ciebie z UM :roll: Quote
basiagk Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 :iloveyou:Abi TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE Z CAŁYCH SIŁ!!!!:thumbs: Quote
Tengusia Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Abi jutro poniedzialek czy bede mogla cie przytulic i wymiziac :???: oby tak ... Quote
Hotel KADIF Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 :multi::multi::multi: Ale super wieści!!! Quote
Tengusia Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 maciaszek napisał(a):Dostałaś mój priv? juz ci odpisalam ;) Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Dzis o godzinie 16.00 Abi opusci schronisko, osobiscie pan prezydent Luty pofatyguje sie do schroniska i w jego obecnosci zostanie wydana nam czyli Tengusi i mnie Abigail. Nareszcie sunia sie doczekala !!!:multi::multi::multi: Quote
diana79 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 nareszcie :multi::multi::multi: cudownie :loveu::loveu::loveu: Quote
maciaszek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 No to SUPER !!!! Bardzo się cieszę :) :) :). Nareszcie :multi: :multi: :multi:. Quote
basiagk Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Jej, ja się nie mogę doczekac relacji!!!!:errrr: Quote
Ulaa Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Abi jest mega kluchą teraz i siłaczem :evil_lol::multi::loveu: a do autka się wpakowała, jakby całe życie jeździła. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 :mad::mad:Cioteczki dawac relację!!!!:evil_lol: Quote
Ulaa Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Tengusia napewno napisze i wstawi fotki, bo kiedy my odjeżdżałyśmy, szła z Abi jeszcze do weta. A Abi dostała kubraczek od cioci Ada-jeje i wyglądała w nim cudnie :loveu: Quote
basiagk Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 A ja wiem, że Abi jest w drodze do Cieszyna:p Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Po krotce juz relacje znacie, w rozmowie telefonicznej pan prezydent chcial odemnie zaswiadczenia ze odbiore Abi od Tengusi w styczniu, bo to faktycznie ja staralam sie o Abi a ze jest okres przedswiateczny i ja wyjezdzam czyli Abi idzie na DT do Tengusi. Wiadomo ze nie moglam dac Tengusi takiego zaswiadczenia bo musialabym jej wyslac poczta i Abi nie opuscila by jeszcze dzis schroniska, wobec powyzszego podjelam natychmiastowa decyzje ze to ja dzis przyjezdzam i odbieram Abi, ale pan prezydent chcial mi wydac Abi osobiscie. :lol: Po Abi pojechalysmy w trojke Ulka, Tengusia i ja. Jakie bylo nasze zdziwienie :crazyeye: jak panie ze schroniska przyprowadzily Abi, to nie to co widzialysmy na schroniskowych fotkach, to jest Abi po sanatorium, wypasiona, ani jednego zeberka, pies jak by co dopiero z domu trafil do schroniska. :angryy: Podjechalysmy pod dom Tengusi aby Abi mogla sie zapoznac z sunia i psem Bolusiem od Tengusi. Dobrze ze Bolus mial kaganiec bo bylybysmy swiadkami walki psow w centrum Katowic. :diabloti: Tak wiec Bolus ze swoja parnerka zostali odprowadzeni do domu zas Tengusia poszla z sunia do weta zeby ja zaszczepic przeciwko wsiekliznie bo nawet tego nie miala w papierach. W miedzyczasie dostalam esemesa od Tengusi ze Abi jest juz wykapana a przed chwila byl tez telefon z Cieszyna. Reszte opwie Tengusia po powrocie z Cieszyna. Jednym slowem nie mozemy nic zlego mowic o schronisku w Katowicach po psy stamtad zabiera sie jak po pobycie w hotelu. :evil_lol: Quote
andzia69 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 to chyba jej racje żywnosciowe zwiększyli od tego czasu, jak ich zaczęłyscie naciskać:crazyeye: super, że sunia wyciągnięta:multi::multi::multi: A bolus - niedobry pies:mad: Quote
Ada-jeje Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Mysle ze dlatego nie dali nam jej zaraz zeby ja podtuczyc. :evil_lol: Quote
basiagk Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Właśnie dostałam wiadomość że Tengusia wraca z Cieszyna. Hotelik i właściciel naprawdę w porządku. Tengusia napisała, że jutro relacja na dogo ale nie zdziwiłabym sie jakby jeszcze nas tu dzis odwiedziła:eviltong: Quote
maciaszek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 To ja jestem w mega szoku. Pozytywnym oczywiście :). I bardzo się cieszę !!! Najbardziej mnie szokuje jak to możliwe, żeby w takim tempie podtuczyć psa. Fajnie, że tak się da! Widziałam Abi 30 listopada - to była skóra i kości, tak, jak na zdjęciach, które znacie. Po 17 dniach się tak zmieniła? Niesamowite :multi: :multi: :multi: (a schronisko mi zawsze tłumaczyło, gdy pytałam o jej chudość, że taki jej urok, że je normalnie i po prostu ma taką przemianę materii... :roll:). Quote
Recommended Posts