Jump to content
Dogomania

9.a Exposicao Canina Nacional de Beja, Portugal

Recommended Posts

Posted

Witamy
Razem z Linda wybralysmy sie na wystawe na drugim koncu Europy - do miasta Beja w Portugalii, a tam Lindzik wywalczyl BOB u portugalskiego sedziego Pedro Rufino :loveu:
Poznalysmy wspanialych i przemilych ludzi - Sergio Hilario i Oscara Daze oraz Miguela Navarro :)
Zostalysmy rowniez zaproszone na pierwsza monografike SBT, ktora organizuje Klub Terriera w Portugalii, sedziowana przez M. Clarke (Boldmore). Jak powiedzial Sergio, spodziewaja sie, ze bedzie mozna zobaczyc przerozne typy psow Judaele, Wyrefary, Valglo, psy z RPA, i miedzy nimi bedzie Lindzia-Pindzia jak ja nazywaja nasze wetki :loveu:
Zdjec oczywiscie niewiele, bo beda sama nie mam mozliwosci pstrykac.

Na zdjeciu z zona Sergio Hilario i ich psem 9-miesiecznym Staffgold Aragorn VooDoo (nota bede Lisboa Winner 2007)

A oto nasz sedzia - Pedro Rufino - przy pracy

Ocene w jednym z ringow probowala zaklocic jedna mala modliszka, ale coz .. byla troche za mala i nikt nie zwrocil na nia uwagi

Wystawa pod dachem, ale jednak bylo troche cieplo - cos okolo 28 stopni - wiec Lindzik juz w poludnie wygladal tak
http://images24.fotosik.pl/98/88bb44cc890235abm.jpg

W oczekiwaniu na finaly w roznych miejscach przyjmowala podobna pozycje
http://images25.fotosik.pl/98/7c9661b82880da8am.jpg

Ale nie ma to jak potem pochlapac sie w Atlantyku
http://images24.fotosik.pl/98/1b44f547f03113b7m.jpg

http://images11.fotosik.pl/90/36ed6a53dc8ce8ddm.jpg

Maksymalna ilość zdjęć w poście to 5

Posted

[quote name='coco']Śliczna suczka :loveu:! Oj, co ja mówię - ona jest prześliczna :loveu:!!!
dzieki serdeczne :)

Wspaniały sukces !!!

zgadzam sie i jeszcze raz dziekuje :loveu:

Posted

Właśnie obejrzałem sobie galerię tej ślicznotki. Czy ten rudy przystojniak bawiący się z Lindą to nie Antonio czasem ?
Niesamowita suczka. Naprawdę ! Ten typ lubię !
Życzę dalszych sukcesów !!! Wielu sukcesów !!!

Posted

[quote name='coco']Czy ten rudy przystojniak bawiący się z Lindą to nie Antonio czasem ?
Oczywiscie :)
Linda to jego kochanka, ulubiona kolezanka. Tylka z nia Antek nie potrzebuje czlowieka do zabawy w ogrodzie :)

Niesamowita suczka. Naprawdę ! Ten typ lubię !
Życzę dalszych sukcesów !!! Wielu sukcesów !!!

dzieki, to zasluga Janaszow :loveu:

Posted

Lambi napisał(a):
Strumyk wielkie gratulacje dla WAS :smilecol::B-fly::B-fly:!!!!
Ale zaszalałyście :loveu::loveu: BRAVO!!!!!!!TAK TRZYMAĆ!!!!!!:lol:

Przyłaczamy sie do Gratulacji :) Wspaniały wynik :):multi:

Posted

NO!!! Cioteczka NO!!!!:multi::multi:
Ten post to tak pro forma Ty wiesz!
A teraz jak Ci kiedyś obiecałam:terazpol::terazpol::terazpol::terazpol::laola::laola::laola::laola:
no i jeszcze na koniec:cunao::cunao::cunao::laola::laola:
nie było nic barzdiej ruchomego;)

Posted

BRAWO,BRAWO,BRAWO:laola::laola:
Polskie staffiki szaleją w Europie,
a jeden wrobelek ćwierkał,że są g..... warte:stupid::stupid::stupid::stupid::stupid::-x:-x:comp26::comp26:

Powodzenia i dalszych sukcesów,oraz miłego wypoczynku:bye::bye::hand::hand::terazpol:

Posted

Giovani napisał(a):
Napisz coś więcej o tej wystawie. a może masz fotki tamtejszych staffików???

fotek nie mam, ciezko pstrykac
Jesli sie wybiore na monografike, to postaram sie tam upchnac Linde (bidulke moja mala) w jakas klatke, to wtedy moze cos bedzie.
Wystawa cos jak nasze krajowki, ale precyzja na maksa. Nie wiem jak oni to robia, ale zero kolejek do biura :) Milo, przyjemnie, pogaduchy, zarty.
Czas sedziowania jest przeliczony w postaci 3 minut na psa i choc na ring wchodzilo wiecej psow niz bylo w katalogu i byly dla nich karty ocen (:roll:), to jakis wielkich opoznien nie bylo.
Ringi duze, z wykladzina, bo calosc na hali. Hala fajna, wielka, ale z obu stron byla pootwierana, wiec robila cien i bylo calkiem znosnie, bo na zewnatrz ponad 30 stopni. Wszystkie rasy byly w hali.
Z widocznych roznic - nikt nie pakuje sie tuz pod ring. Nikt nie pilnuje swoich rzeczy. Wszyscy rozkladaja sie grzecznie pod scianami. A ze sedzia trzyma sie czasu i planu sedziowania, to nie ma tragedii, ze trzeba warowac pod wejsciem :) Nie spiesza sie jednak mocno, nie ma szalenstwa jak ktos wejdzie ciut pozniej, sedzia czeka.
No jakos tak milo, bo wydaje sie, ze bezstresowo. Piknik :)

Posted

Bardzo miło czytać takie posty z dalekich wojaży!
Szczególnie dla hodowcy.:multi::multi::multi:
Wielkie, wielkie gratulacje! Całusy dla handlerki :calus: i oczywiście
dla suczydła :buzi:!
Życzymy dalszych sukcesów na trudnym terenie hiszpańsko-portugalskim
a szczególnie na klubówkach u angielskich sędziów!:huh:
Może w końcu Wasz duet sie spełni!:evil_lol:
Taką czapkę handlerską napewno sobie kupie.:mdleje:

Posted

Janasz napisał(a):
Może w końcu Wasz duet sie spełni!:evil_lol:

hehe, moze, nie chcieli mnei w kraju "to se wyjechalam" ;-)
Taką czapkę handlerską napewno sobie kupie.:mdleje:

Nie dawalo sie po dobroci, to czapke kupilam :)

Posted

Witam Wszystkich,

tym razem to nie Strumyk, tylko ten, który zazwyczaj towarzyszy jej na wystawach i stara się uchwycić to co ciekawe w obiektywie :lol::lol::lol:

To, że nie ma więcej fotek z Portugalii biorę na siebie, niestety nie mogłem uczestniczyć w tej wystawie, najzwyczajniej w świecie sprawy służbowe, ale obiecuję, że z kolejnej będzie już pełna fotorelacja by Wszyscy mogli zobaczyć co kryje się pod pojęciem Staffika na drugim końcu Europy :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Pozdrowienia dla Wszystkich Staffiko-maniaków, strzeżcie się obiektywu w Poznaniu :evil_lol:

Podpisano:
"Gorsza połowa" Strumyka :angryy:

PS. Ale jestem dumny z moich "lasek" !!! :ylsuper:

Posted

tym razem to nie Strumyk, tylko ten, który zazwyczaj towarzyszy jej na wystawach i stara się uchwycić to co ciekawe w obiektywie :lol::lol::lol:

No w końcu, witamy!!!

To, że nie ma więcej fotek z Portugalii biorę na siebie, niestety nie mogłem uczestniczyć w tej wystawie, najzwyczajniej w świecie sprawy służbowe,

A szkoda...;)ale cóż, obowiązki.

ale obiecuję, że z kolejnej będzie już pełna fotorelacja

Bedziemy czekać cierpliwie.

by Wszyscy mogli zobaczyć co kryje się pod pojęciem Staffika na drugim końcu Europy :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Coś My tam o tym wiemy;)

Pozdrowienia dla Wszystkich Staffiko-maniaków, strzeżcie się obiektywu w Poznaniu :evil_lol:

Mam nadzieję że ufocisz naszą trójcę tym razem już w temacie "moje wy kochane"

PS. Ale jestem dumny z moich "lasek" !!! :ylsuper

Ano jest z czego!:multi: