Jump to content
Dogomania

Buenos i Luna - grzywek pp i prawie niuf ; ))

Recommended Posts

Posted

akodirka napisał(a):
Ma z 3 lata. Najlepsza bylaby kastracja ale... sily wyzsze (czyt. rodzice) maja inne poglady :placz: . Jak narazie staramy sie chodzic w miasto, by zobaczyl, ze w kolo kreca sie ludzie, nic mu nie robia i gratis dostaje smaki.

Moze to byl Twoj tato :eviltong: a Ciebie nie zauwazylam :diabloti:

Ale denerwuje mnie, jak ktos przyjdzie z psem ten sie boi, a ktos jeszcze na kolcach go szapie, zeby przestal piszczec :shake:

Trzy lata to młodziutki jeszcze ; )
Namawiaj rodziców, mój ojciec też nie był za bardzo chętny na kastracje kota, ale kocik ostatnio nam meble zaznacza i ojciec coraz bardziej się przekonuje :evil_lol:
Ale suczy mej do tej pory ciachnąć mi nie pozwala :roll:

Wątpię :P
Ja nie jestem taka mała żeby mnie nie zauważyć :P

Kolce to w ogóle dla mnie niepotrzebny totalnie wynalazek jest :roll:
Nikt parktycznie nie potrafi ich dobrze uzywać, bo to wbrew pozorom nie jest łatwe :roll:

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza13 napisał(a):
Trzy lata to młodziutki jeszcze ; )

Wątpię :P
Ja nie jestem taka mała żeby mnie nie zauważyć :P

Kolce to w ogóle dla mnie niepotrzebny totalnie wynalazek jest :roll:
Nikt parktycznie nie potrafi ich dobrze uzywać, bo to wbrew pozorom nie jest łatwe :roll:

Jak mlodziutki? To juz senior, powinien dostawac karme dla seniorów :diabloti:

Hehe, a moze jednak? :evil_lol:

Dokladnie, kolce powinny juz dawno powinny przejsc do historii jak telefony komorkowe wielkosci walizki. Bo wiekszosc osob robi nimi szkody niz pozytku.

Posted

akodirka napisał(a):
Jak mlodziutki? To juz senior, powinien dostawac karme dla seniorów :diabloti:

Hehe, a moze jednak? :evil_lol:

Dokladnie, kolce powinny juz dawno powinny przejsc do historii jak telefony komorkowe wielkosci walizki. Bo wiekszosc osob robi nimi szkody niz pozytku.

Oj tam młodziutki:diabloti:
Moja we wrześniu 2 skończy a jak dzieciak się cały czas zachowuje :lol:

Raczej nie :evil_lol:

Ja ostatnio chciałam uświadomić panią w zoologu, która kolce chciała kupić, że to tak na prawdę efektu nie przynosi, ale kto tam będzie mnie słuchał jak ja jeszcze taka mała gówniara jestem :angryy:

Posted

Iza13 napisał(a):
Oj tam młodziutki:diabloti:
Moja we wrześniu 2 skończy a jak dzieciak się cały czas zachowuje :lol:

Raczej nie :evil_lol:

Ja ostatnio chciałam uświadomić panią w zoologu, która kolce chciała kupić, że to tak na prawdę efektu nie przynosi, ale kto tam będzie mnie słuchał jak ja jeszcze taka mała gówniara jestem :angryy:

Weeeeźźźź bo to mnie bardziej uswiadamia, ze mam starego psa. :placz::evil_lol:

A moze jednak? :evil_lol:

Ta, bo ci wszyscy ktorzy sa od nas starsi, mysla, ze wszystkie rozumy pozjadali :mad::diabloti:.

Posted

akodirka napisał(a):
Weeeeźźźź bo to mnie bardziej uswiadamia, ze mam starego psa. :placz::evil_lol:

A moze jednak? :evil_lol:

Ta, bo ci wszyscy ktorzy sa od nas starsi, mysla, ze wszystkie rozumy pozjadali :mad::diabloti:.

A co nie zachowuje się jak dzieciak ? :P

Nie :diabloti:

Dokładnie. Niedawno usłyszłam, ze Ci co rozmnażają rodowodowe psy są nienormalni:roll:

Jestes moze wolontariuszką w schronisku ?

Posted

Iza13 napisał(a):
A co nie zachowuje się jak dzieciak ? :P

Nie :diabloti:

Dokładnie. Niedawno usłyszłam, ze Ci co rozmnażają rodowodowe psy są nienormalni:roll:

Jestes moze wolontariuszką w schronisku ?

Wlasnie nie, w domu, to caly czas sie po lozku wala.
Ale to tylko wtedy, gdy nie zapewni sie mu jakis zajec, bo gdy sie z nim bawie albo jestesmy na dworze to jak wariat sie zachowuje, a czasem tak rozpiera go energia, ze tylko z takim na pole isc i kije mu rzucac :diabloti: . A gdy juz nie wytrzymuje i strasznie sie nudzi, to bierze zabawke w pyśka i wszystkich po kolei w domu zaczepia.
A dzis plywal w trawie :evil_lol:
Przed chwila znow mnie wystraszyl, patrze, nagle otwieraja sie drzwi do pokoju i nikogo nie ma... za chwila patrze na dol, a tam pies przechodzi i wskoczyl na lozko i jeszcze chcial, zeby mu bude zrobic z koldry :evil_lol: . A czasami lazi po mieszkaniu i wszystki drzwi otwiera i i tak nie wchodzi do pokoju. :evil_lol: Na starosc mu odbija.
Ok, juz o nim nie mowie, bo to nie jego galeria.

Czy aby napewno jestes tego pewna? :evil_lol:

Bo wiesz, od głupoty do madrosci daleka droga... Ja niedawno w zooglogiku spotkalam babke, ktora to opowiadala, jak lubi ubierac swojego yoreczka... :roll:

Nie, nie jestem.

Posted

akodirka napisał(a):
Wlasnie nie, w domu, to caly czas sie po lozku wala.
Ale to tylko wtedy, gdy nie zapewni sie mu jakis zajec, bo gdy sie z nim bawie albo jestesmy na dworze to jak wariat sie zachowuje, a czasem tak rozpiera go energia, ze tylko z takim na pole isc i kije mu rzucac :diabloti: . A gdy juz nie wytrzymuje i strasznie sie nudzi, to bierze zabawke w pyśka i wszystkich po kolei w domu zaczepia.
A dzis plywal w trawie :evil_lol:
Przed chwila znow mnie wystraszyl, patrze, nagle otwieraja sie drzwi do pokoju i nikogo nie ma... za chwila patrze na dol, a tam pies przechodzi i wskoczyl na lozko i jeszcze chcial, zeby mu bude zrobic z koldry :evil_lol: . A czasami lazi po mieszkaniu i wszystki drzwi otwiera i i tak nie wchodzi do pokoju. :evil_lol: Na starosc mu odbija.
Ok, juz o nim nie mowie, bo to nie jego galeria.

Czy aby napewno jestes tego pewna? :evil_lol:

Bo wiesz, od głupoty do madrosci daleka droga... Ja niedawno w zooglogiku spotkalam babke, ktora to opowiadala, jak lubi ubierac swojego yoreczka... :roll:

Nie, nie jestem.

Ha ha ha to faktycznie wariat z niego :evil_lol:
Opowiadaj, opowiadaj zanim go poznam chcę o nim jak najwiecej wiedzieć :diabloti:

Tak jestem tego pewna :diabloti:

No tak, bo męczenie psa jakimiś ciuchami to super zabawa :roll:
Do zoologa chodzice na Ryską - do kameleona ?

Szkoda. Chciałam się zapisać, ale nie znam tam nikogo kompletnie

Posted

Iza13 napisał(a):
Ha ha ha to faktycznie wariat z niego :evil_lol:
Opowiadaj, opowiadaj zanim go poznam chcę o nim jak najwiecej wiedzieć :diabloti:

Tak jestem tego pewna :diabloti:

No tak, bo męczenie psa jakimiś ciuchami to super zabawa :roll:
Do zoologa chodzice na Ryską - do kameleona ?

Szkoda. Chciałam się zapisać, ale nie znam tam nikogo kompletnie

Poznasz go, jak przyjedziesz z Luną do Bialegostoku na spacer :razz:

Przemysl to moze jeszcze raz.

Chodzimy tam, gdzie jest najtaniej :cool3: zaleznie od tego, co chce kupic, ale co jakis czas robimy zakupy w internetowych zoologikach gdy zarełko sie konczy.

Moze wejdz na forum schroniska i tam popytaj?

Posted

akodirka napisał(a):

A na jakich ulicach byli ci weci niegodni polecenia? :diabloti:

Koleżanka mi opowiadała, to chyba było gdzieś na białostoczku, 'lekarz' podał nieodpowiednie leki dla psa i się skończyło, źle :shake:
Nie pamiętam gdzie to dokładnie było, mówiła mi o tym jakieś 2 lata temu.

Ja z moim do Arki jeżdżę od 4 lat i nie zamierzam tego zmieniać ;)
Już dwa razy był tam wyleczony od choroby po kleszczach (chorował wtedy na nerki), ale nie chcę o tym mówić, było minęło, pies ma się dobrze ;)

Jeśli chodzi do zoologi, to lubię Dog show na legionowej (maja fajne obroże ;) )

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
Koleżanka mi opowiadała, to chyba było gdzieś na białostoczku, 'lekarz' podał nieodpowiednie leki dla psa i się skończyło, źle :shake:
Nie pamiętam gdzie to dokładnie było, mówiła mi o tym jakieś 2 lata temu.

Ja z moim do Arki jeżdżę od 4 lat i nie zamierzam tego zmieniać ;)
Już dwa razy był tam wyleczony od choroby po kleszczach (chorował wtedy na nerki), ale nie chcę o tym mówić, było minęło, pies ma się dobrze ;)

Jeśli chodzi do zoologi, to lubię Dog show na legionowej (maja fajne obroże ;) )

No wlasnie... tam na bialostoczku wlasnie rzucano moim psem :angryy:

Babeszjoza? moj maluch tez to przechodzil :roll:

A na legionowej jest jakis zoologik? czemu nic o niem nie wiem? :razz:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Jeju wy mówiecie, ze wasze psy stare? To co ja mam o sowim hihi pwoiedziec, jka ma 8 lat?
E co macie do ubierania psów? Ja Bobika w zimę ubieram :P

No ale Bobi sie zachowuje jak roczny piesek :evil_lol: on chyba z wiekiem młodnieje.

W zimie ok kiedy piesek potrzebuje, ale nie bez potrzeby tylko dlatego, bo pancia lubi pieska w szmatki ubierac...
Byłam wtedy z Ewa i Ewa zaczela ogladac kubraczki (bo jej Aza musi nosic w deszcz czy cos takiego, w kazdym badz razie nie chce mieszac) i babka zaczela cos gadac ze "ja uwielbiam ubierać mojego pieska" itp. i ogladała czapeczke z daszkiem :roll:

Posted

Jeszcze nie zbadałam cen poszczególnych produktów :razz:
Kliker kupiłam za 8 zł, a obrożę froga za 17 zł ;)

wiec, chyba ceny standardowe :)

a czy ktos wie jak jest z obrozami trixie? tymi takimi podobnymi do rogzow, bo cena jest atrakcyjna ale czy jakosc?

haha, zasiedzialam sie w Lunowej galerii i chyba ją zaczynam przechwycac powoli :evil_lol:

Posted

akodirka napisał(a):
No ale Bobi sie zachowuje jak roczny piesek :evil_lol: on chyba z wiekiem młodnieje.

W zimie ok kiedy piesek potrzebuje, ale nie bez potrzeby tylko dlatego, bo pancia lubi pieska w szmatki ubierac...
Byłam wtedy z Ewa i Ewa zaczela ogladac kubraczki (bo jej Aza musi nosic w deszcz czy cos takiego, w kazdym badz razie nie chce mieszac) i babka zaczela cos gadac ze "ja uwielbiam ubierać mojego pieska" itp. i ogladała czapeczke z daszkiem :roll:
On wogle zachowuje się jak szczeniak hihi
A co do ubranek to też ubieram Bobikowi gdy pada deszcze, ale to raczej w jesień, bo w lato sama lubię po deszczu chodzic hihi i Bobik też
A gdy jest mróz to ubieram ajkieś ubranko, ma dwa ubranka i jeden płaszczyk przeciwdeszczowy

Posted

O rany, Cezar 14? ja bym powiedziala, ze z 9 - 10 :razz:

Iza pokaz mi koniecznie zdjecie Bobika w ubranku :loveu:

Haha, gdy Izy od Luny nie ma, tam reszta grasuje :evil_lol:

Posted

akodirka napisał(a):
Poznasz go, jak przyjedziesz z Luną do Bialegostoku na spacer :razz:

Przemysl to moze jeszcze raz.

Chodzimy tam, gdzie jest najtaniej :cool3: zaleznie od tego, co chce kupic, ale co jakis czas robimy zakupy w internetowych zoologikach gdy zarełko sie konczy.

Moze wejdz na forum schroniska i tam popytaj?

Kiedyś przyjadę :p
O ile ty później przyjedziesz do mnie :diabloti::loveu:

Przemyślałam :diabloti:

A czym karmisz?
Ja chce Lune na suche przenieść i zastanawiam sie na Britem.

Juz wchodziłam, zobacze jeszcze jak to z tym będzie.

Widziałm podobnego psa do Twojego dzisiaj :razz:
Rzucił się na moja Lunę :mad::diabloti:

Posted

To normalnie wstyd żeby mieć takie zaległości u siebie w galerii:evil_lol::evil_lol:

Jeśli chodzi do zoologi, to lubię Dog show na legionowej (maja fajne obroże )

Ja już tam się wybieram o 100 lat normalnie i dojechać nie moge :evil_lol:

Izabela124. napisał(a):
Jeju wy mówiecie, ze wasze psy stare? To co ja mam o sowim hihi pwoiedziec, jka ma 8 lat?

Oj tam Bobiś to na pewno nie jest stary 8 lat dla tekiego małego pieska to nic ; )

J
Kliker kupiłam za 8 zł, a obrożę froga za 17 zł

Ja za swój kliker 15 zł zapłaciłam, tylko, ze to było 1,5 roku temu :roll:

No, dobra, Cezar ma 14 lat

Długowieczny jest ; )

akodirka napisał(a):

a czy ktos wie jak jest z obrozami trixie? tymi takimi podobnymi do rogzow, bo cena jest atrakcyjna ale czy jakosc?

haha, zasiedzialam sie w Lunowej galerii i chyba ją zaczynam przechwycac powoli

Ja nie miałam, tylko opinie o nich czytałam.
Dla duzych psów sie nie nadaja, bo zatrzaski trzaskają :/

A mówiłam załóż swoją :mad:
Możesz siedzieć ile tylko chcesz :loveu:

akodirka napisał(a):

Haha, gdy Izy od Luny nie ma, tam reszta grasuje

Na spacerek się z piesą swą wybrałam :P

Iza przyjdzie i znów będzie że szalejemy z gadaniem

No bo szalejecie dziewczyny, szalejecie :P

akodirka napisał(a):

Jak cos to na Was bedzie, ze gadacie w Luny watku

Ta ta ta, odezwła się ta co najmniej gada :P