Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 agaciaaa napisał(a): To sie jeszcze okaże, zobaczymy czy poskutkują :razz: :diabloti: Oj te nasze sucze.. za co my je właściwie kochamy?;) chyba za to, że są...:loveu: Ja też uciekam, dobranoc :hand: Na pewno poskutkuja :eviltong: Kupiłas ? :diabloti: Chyba tylko za ro ze sa :loveu: Za mna kolejny dzień z nerwami przez ta cholerna diablice - mam dość. Izabela124. napisał(a):Hej JA tam do klikiera nie przekonana, bo mój Bobik boi sie tego dzwięku Ja nie weim, ja ze swoim psem takich problemów nie mam jak wy dziołchy:shake::shake: Ja go zawołam i przyleci, no czasem się mnie nie słucha, ale czasem Nie wiem, ja zawsze byłam ostra dla Bobika i widac to pomogło, bo też kiedyś z nim jie wytrzymywałam, a po kastracji to wogle grzeczny się stał Hej Izus Masz to szczęście, ze Bobis już dojrzały jest ;) No i poza tym zawsze mi sie wydawało, ze nad małym psem łatwiej zapanować, a przede wszystkim mały pies jest inaczej odbierany przez ludzi. infers1995 napisał(a):Ja też Lenie kupiłem kliker, ale Lena jest zbytnio zafascynowana serem:evil_lol::evil_lol: Jakoś lepiej mi ją szkolić bez klikera:roll: Dokładnie. Moja Luna to tylko na żarciu sie skupia ;) agaciaaa napisał(a):Bo kliker wcale nie jest taki znowu cuuudowny :eviltong: i nie na każdego psa tak świetnie działa. Iza, Bobik to w ogóle grzeczniutki.. ale on to już starszy, a nasze sucze jeszcze młode i głupie :evil_lol: może też kiedyś zmądrzeją :cool3: (marzenia :roll:). Dużo też zależy od charakteru psa, jedne są grzeczniutkie, ot tak, nad innymi trzeba ostro pracować, a i tak nie są idealne... takie życie :roll: a w ogóle to cześć Izuś :multi::loveu: Moze i jest cudowny, ale niestety nie dla mnie, mimo, ze pracujemy z klikerem od samego początku. Tak właśnie Bobik już dorosły chłop jest i musi byc grzeczny ;) Cześć :loveu::loveu: Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Tinka:) napisał(a):szkopuł leży w tym, że trzeba wiedzieć co się z klikerem robi i JAK się robi. Bo co z tego że klikniesz, jak w złym momencie? a co do wracania- ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyć... jak mój wraca to wasze też będą ; ) Uwieź mi, ze ja na temat klikera to na prawdę się już dużo naczytałam. Właściwie to u mnie ze wracaniem jest mniejszy problem niż ze skupieniem. Ona skupia sie na mnie tylko i wyłącznie kiedy sama tego chce. agaciaaa napisał(a):Wiem jak sie używa klikera. Ale narazie leży na półce, jakoś bez niego mi wygodniej, przynajmniej rece wolne. A kliker równie dobrze można zastąpić np. jakimś słowem ;) No i ćwiczymy ciągle, może za pare lat wycwiczymy :evil_lol: Iza, cho no tu z fotkami! ;) Ja to nagradzam smaczkami, ale chyba Lune aż za bardzo na te smaczki nakręciłam. :roll: Zaraz wstawie;) Tinka:) napisał(a):nie równie dobrze, bo słowa są mniej precyzyjne i nie zawsze takie same, tzn. inna barwa głosu, inna głośność. mi z totalnego nie wracania w jakiś miesiąc udało sie przejść do 7/10 przyjść ;) To gratuluje sukcesu :multi::multi: Mam nadziej, ze ja też niedługo bedę mogła sie czymś pochwalić.:roll: Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Tinka:) napisał(a):nie równie dobrze, bo słowa są mniej precyzyjne i nie zawsze takie same, tzn. inna barwa głosu, inna głośność. mi z totalnego nie wracania w jakiś miesiąc udało sie przejść do 7/10 przyjść ;) Każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że słowem da sie zastąpić kliknięcie. I nie tylko ja ;) Nie uważam, że kliker jest zły, wręcz przeciwnie. Ale są też inne sposoby i też dobrze działają, tylko żę teraz jest wielka moda na kliker i wszyscy klikają ;) a dla mnie np. dosyć ważne jest żeby mieć wolne ręce, więc zwyczajnie mi sie go nie chce ciągle trzymać. Ale nie róbmy już offa u Izy ;) Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 agaciaaa napisał(a):Każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że słowem da sie zastąpić kliknięcie. I nie tylko ja ;) Nie uważam, że kliker jest zły, wręcz przeciwnie. Ale są też inne sposoby i też dobrze działają, tylko żę teraz jest wielka moda na kliker i wszyscy klikają ;) a dla mnie np. dosyć ważne jest żeby mieć wolne ręce, więc zwyczajnie mi sie go nie chce ciągle trzymać. Ale nie róbmy już offa u Izy ;) Ja jednak jestem zadnia, że kliknicia słowem nie zastąpisz ;) A co do mody to sie zgodzę, jeszcze niedawano wiekszosc nie wiedziała co to jest kliker, a teraz nagle juz wszyscy klikaja. Ja właśnie tez wole miec rece wolne, a kliker mi to niestety uniemozliwia ;) Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 I jesli chodzi o mnie to fotek spacerowych koniec ;) Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Iza13']Na pewno poskutkuja :eviltong: Kupiłas ? :diabloti: Chyba tylko za ro ze sa :loveu: Za mna kolejny dzień z nerwami przez ta cholerna diablice - mam dość. Zapomniałam :oops: :evil_lol: A Sara dziś była całkiem grzeczna :loveu: ładnie słuchała, ładnie przychodziła na zawołanie, noo ale to nie było na łące ;) a tam jest najgorzej. Lunka, nie denerwuj panci! Bo sie z Tobą poważnie rozmówie :diabloti: [quote name='Iza13']Ja jednak jestem zadnia, że kliknicia słowem nie zastąpisz ;) A co do mody to sie zgodzę, jeszcze niedawano wiekszosc nie wiedziała co to jest kliker, a teraz nagle juz wszyscy klikaja. Ja właśnie tez wole miec rece wolne, a kliker mi to niestety uniemozliwia ;) Wiem, kilker jest bardziej precyzyjny, ale jak sie chce, to słowem też można sobie poradzić. Właśnie dlatego sie ku temu skłaniam, że chodzi mi o wolne ręce. Bo to główna wada klikera;) (mój guru od psiej psychologii uważa, że słowem da sie klik zastąpić, a ja mu wierze:eviltong:) http://i32.tinypic.com/301ptn9.jpg wodopój :evil_lol: I nawet z dworca fotki masz :) Ja też już skończyłam spacerowe fotki ;) Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 [quote name='agaciaaa']Zapomniałam :oops: :evil_lol: A Sara dziś była całkiem grzeczna :loveu: ładnie słuchała, ładnie przychodziła na zawołanie, noo ale to nie było na łące ;) a tam jest najgorzej. Lunka, nie denerwuj panci! Bo sie z Tobą poważnie rozmówie :diabloti: Wiem, kilker jest bardziej precyzyjny, ale jak sie chce, to słowem też można sobie poradzić. Właśnie dlatego sie ku temu skłaniam, że chodzi mi o wolne ręce. Bo to główna wada klikera;) (mój guru od psiej psychologii uważa, że słowem da sie klik zastąpić, a ja mu wierze:eviltong:) http://i32.tinypic.com/301ptn9.jpg wodopój :evil_lol: I nawet z dworca fotki masz :) Ja też już skończyłam spacerowe fotki ;) Skleroza :diabloti: Najgorsze jest to, ze ja miałam nadzieje, ze mam już ta jej wredote za sobą. Jest juz zdecydowanie spokojniejsza niz kiedyś no i powinna juz dojrzeć. No chyba, że przechodzi dojrzewanie ponownie :diabloti: Wiesz ty sie lepiej z nią rozmów i to dobrze, bo ja już nie umiem sie z nią porozumieć. No widzisz, ja nie mam guru i nie ma mi kto poradzić :evil_lol: Moja to sie na ta wode rzuciła jakby co najmniej z tydzień nie piła :evil_lol: Swoją droga to tez musze kupic taka butelkę ;) A no mam zrobiłam 2 ;) Moja mam nawet się pytała czy to nasza suka na tym zdeciu czy nie :evil_lol: Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 A to ja na bierzmowaniu :evil_lol: Wspaniały uśmiech nie ? :roll::evil_lol: Kto mnie znajdzie :cool3: Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 I jeszcze kilka nie Lunkowych zdjęć z niedzieli ;) Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Iza13']Skleroza :diabloti: Najgorsze jest to, ze ja miałam nadzieje, ze mam już ta jej wredote za sobą. Jest juz zdecydowanie spokojniejsza niz kiedyś no i powinna juz dojrzeć. No chyba, że przechodzi dojrzewanie ponownie :diabloti: Wiesz ty sie lepiej z nią rozmów i to dobrze, bo ja już nie umiem sie z nią porozumieć. No widzisz, ja nie mam guru i nie ma mi kto poradzić :evil_lol: Moja to sie na ta wode rzuciła jakby co najmniej z tydzień nie piła :evil_lol: Swoją droga to tez musze kupic taka butelkę ;) A no mam zrobiłam 2 ;) Moja mam nawet się pytała czy to nasza suka na tym zdeciu czy nie :evil_lol: No ostatnio mam problemy z pamięcią :roll: a myślałam, że młoda jeszcze jestem :evil_lol: Duże rasy wolniej dojrzewają ;) Ok, rozmówie sie z nią przy najbliższej okazji :diabloti: Mi nikt nie radzi, ja tylko czytam jego książki :eviltong: ;) Oj, spragniona była, po taaakim spacerku ;) Butelka jest spoko :) choć troche mała, ale większej i tak nigdy nie chce mi sie nosić ;) Przecież to moja :loveu: w końcu ze mną jest na fotce :diabloti: Ładnie wyszłaś na tej fotce z bierzmowania :) :loveu: fajne wdzianka macie :razz: u mnie takich nie ma ;) http://i29.tinypic.com/9qlnol.jpg znalazłam od razu :lol: Jak dobrze mieć młodszego brata.. można bezkarnie bawić sie na wesołym miasteczku :evil_lol: :loveu: Quote
Iza. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 [quote name='agaciaaa']No ostatnio mam problemy z pamięcią :roll: a myślałam, że młoda jeszcze jestem :evil_lol: Duże rasy wolniej dojrzewają ;) Ok, rozmówie sie z nią przy najbliższej okazji :diabloti: Mi nikt nie radzi, ja tylko czytam jego książki :eviltong: Oj, spragniona była, po taaakim spacerku ;) Butelka jest spoko :) choć troche mała, ale większej i tak nigdy nie chce mi sie nosić ;) Przecież to moja :loveu: w końcu ze mną jest na fotce :diabloti: Ładnie wyszłaś na tej fotce z bierzmowania :) :loveu: fajne wdzianka macie :razz: u mnie takich nie ma ;) http://i29.tinypic.com/9qlnol.jpg znalazłam od razu :lol: Jak dobrze mieć młodszego brata.. można bezkarnie bawić sie na wesołym miasteczku :evil_lol: :loveu: Ja tam zawsze miałam problemy z pamięcią :roll::evil_lol: Wolniej, nie wolniej, ale i tak juz powinna być nieco powazniejsza Trzymam Cie za słowo ;) No ksiazki Ci radzą, a właściwie ich autor :eviltong: No moze i tak w sumie to mi sie juz pic chciało :evil_lol: Mała to mała, ale nie bede przeciez ze sobą nie wiadomo ile nosić ;) A ja wiem czy ładnie :evil_lol: Moja mam jak mi zrobiła ta fotke to powiedziła, że mam nawet jej nie próbować kasować :diabloti: Wdzianka fajne, przynajmniej nikt sie nie stroi :roll:;) Akurat w takim przypadku jest fajnie :cool3: jakbyś chciał to mogę Ci go kiedys pozyczyć:diabloti: Jest gorszy niz Sara i Luna razem wziete :razz: Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Iza13 napisał(a):Ja tam zawsze miałam problemy z pamięcią :roll::evil_lol: Wolniej, nie wolniej, ale i tak juz powinna być nieco powazniejsza Trzymam Cie za słowo ;) Mała to mała, ale nie bede przeciez ze sobą nie wiadomo ile nosić ;) A ja wiem czy ładnie :evil_lol: Moja mam jak mi zrobiła ta fotke to powiedziła, że mam nawet jej nie próbować kasować :diabloti: Wdzianka fajne, przynajmniej nikt sie nie stroi :roll:;) Akurat w takim przypadku jest fajnie :cool3: jakbyś chciał to mogę Ci go kiedys pozyczyć:diabloti: Jest gorszy niz Sara i Luna razem wziete :razz: Przykra sprawa :evil_lol: No przecież nieco jest ;) No dokładnie :) Ładnie, ładnie :) A z tym strojeniem to racja. Dam znać, jak wesołe miesteczko przyjedzie do S-ki :evil_lol: Na fotkach jest uroczy :loveu: Dobranoc :hand: Quote
Iza. Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 [quote name='agaciaaa']Przykra sprawa :evil_lol: No przecież nieco jest ;) No dokładnie :) Ładnie, ładnie :) A z tym strojeniem to racja. Dam znać, jak wesołe miesteczko przyjedzie do S-ki :evil_lol: Na fotkach jest uroczy :loveu: Dobranoc :hand: Czesć :loveu::loveu: Ale tylko nieco :diabloti: czasem jak jej cos odbije ;) Ok to czekam na znak :evil_lol: Swoja droga to kiedys byłam w Sokółce na wesołym miasteczku :eviltong: Ale to juz strasznieeee dawno było ;) To tylko pozory :diabloti: Lepiej mi uwierz na słowo, bo inaczej to go kiedys na jakiś spacer wezme :eviltong: [quote name='AngelsDream']Dobranoc :) Hej :multi: [quote name='deer_1987']Dzien dobry!! Czesć :multi: Fotki z poniedziałku, ale tylko 3, bo wiecej sie nie chce wrzucić :roll: Quote
Anka_ZG Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 hej:) tyloko trzy ale jakie:) SWIETNY JEST TEN TWóJ PIESIO!!!ma taka słodziutką mordeczke:) tylko przytulać:) Quote
Iza. Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Anka_ZG napisał(a):hej:) tyloko trzy ale jakie:) SWIETNY JEST TEN TWóJ PIESIO!!!ma taka słodziutką mordeczke:) tylko przytulać:) Dzieki :loveu: Szkoda, że nie jest taka grzeczna na jaka wygląda ;) Quote
Iza. Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 [quote name='AngelsDream']No to czekamy na kolejne foty ^^ To nie jest takie proste :evil_lol::roll: Na razie wrzuciła sie jedna :roll: Quote
Iza. Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Poddaje się :angryy: Dzisiaj wiecej zdjęć nie bedzie :roll: Mój internet sie na mnie uwziął Dobranoc :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts