Jump to content
Dogomania

Buenos i Luna - grzywek pp i prawie niuf ; ))

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ooo wrocilas!!!

A no wróciłam ;)

infers1995 napisał(a):
Widzę, że udany spacerek był:lol:
Pieski się wyganiały:roll::evil_lol:

Bardzo udany :loveu:
Psy sie wubiegały a pańcie nagadały :diabloti:

Izabela124. napisał(a):
Hejka:multi:
Jak fajnie, że juz jesteś

CZekamy na anstępne fotki:cool3:

Hej :loveu:

Zaraz wstawię

Byłam z suka na spacerze i nieziemsko sie wkurzyłam :angryy:
Na początku wszystko było w najlepszym porządku, jak ja zawołam to przychodziła, wystarczyło, że sie odezwałam to od razu na mnie zwracała uwagę, choć byłyśmy z jeszcze jednym psem.
Ale z upływem czasu coraz gorzej, zaczęła mieć mnie w dupie :angryy:
A jak już ja zapięłam na smycz i przeszłyśmy kawałek to mi sie w jakimś gównie wytaczała:angryy:
W czymś tak masakrycznie śmierdzącym, ze mało nie zwymiotowałam :placz:
Mam dość.
To nie dla mnie.
Do domu zaszłam wściekła i ze łzami w oczach, że mama zapytała sie mnie czy wszystko w porządku ;)
Nie wiem co już z nią robić :placz:
Nic na nią nie działa.
Poszłabym z nią na szkolenie, ale najzwyczajniej w świecie mnie na to nie stać, a rodzice takiego 'luksusu' mi nie zafundują w końcu to mój pies.

Posted

[quote name='Iza13']Dobra moge z Toba mieszkac :loveu:
W końcu żem harcerka :diabloti:
Nie wiem tylko jak długo byś ze mna wytrzymała :roll::evil_lol:

Skoda, ze to nie jakies dobre rzeczy je łacza :roll:

Raczej jak długo Ty byś ze mną wytrzymała :eviltong:

A no szkoda :roll: Oj Lunka... nie denerwuj panci :shake: Iza, nawet nie wiesz jak Cie rozumiem.. ja też już nie wiem co z tą paskudą robić, nic na nią nie działa. Albo to my jesteśmy takie ułomne :roll: :evil_lol: nie wiem.. a dzwoniłaś pytać o cene szkolenia? Bo ciekawa jestem.

http://i25.tinypic.com/2ewjmvd.jpg ucięłaś mi głowe podła kobieto :evil_lol::evil_lol:

http://i28.tinypic.com/24qk27s.jpg śliczna fotka :loveu::loveu:

http://i26.tinypic.com/de5nc9.jpg fajnie wyszło :) tylko te wałki...:diabloti:

Posted

[quote name='agaciaaa']Raczej jak długo Ty byś ze mną wytrzymała :eviltong:

A no szkoda :roll: Oj Lunka... nie denerwuj panci :shake: Iza, nawet nie wiesz jak Cie rozumiem.. ja też już nie wiem co z tą paskudą robić, nic na nią nie działa. Albo to my jesteśmy takie ułomne :roll: :evil_lol: nie wiem.. a dzwoniłaś pytać o cene szkolenia? Bo ciekawa jestem.

http://i25.tinypic.com/2ewjmvd.jpg ucięłaś mi głowe podła kobieto :evil_lol::evil_lol:

http://i28.tinypic.com/24qk27s.jpg śliczna fotka :loveu::loveu:

http://i26.tinypic.com/de5nc9.jpg fajnie wyszło :) tylko te wałki...:diabloti:

Wiesz, ze ja sie nad tym już zastanawiałam czy ja jakaś ułomna nie jestem ? ;)
Ja na prawdę mam już dość tego swojego wrednego stworzenia:placz:
Kiedyś chyba nerwowo przez nią nie wytrzymam.
Dzwoniłam. Kilka razy i nikt nie odbierał :mad:

Nie tylko Tobie :eviltong: Iza też został głowy pozbawiona :evil_lol:

Ja wiem, ze mam dość poważną wadę wzroku, ale no bez przesady całkiem ślepa to chyba nie jestem :evil_lol: a za nic tych wałków sie dopatrzeć nie mogę :shake::evil_lol:

Posted

Iza13 napisał(a):
Wiesz, ze ja sie nad tym już zastanawiałam czy ja jakaś ułomna nie jestem ? ;)
Ja na prawdę mam już dość tego swojego wrednego stworzenia:placz:
Kiedyś chyba nerwowo przez nią nie wytrzymam.
Dzwoniłam. Kilka razy i nikt nie odbierał :mad:

Nie tylko Tobie :eviltong: Iza też został głowy pozbawiona :evil_lol:

Ja wiem, ze mam dość poważną wadę wzroku, ale no bez przesady całkiem ślepa to chyba nie jestem :evil_lol: a za nic tych wałków sie dopatrzeć nie mogę :shake::evil_lol:

Ja też mam już dość.. może zaopatrzmy sie w jakiś nerwosol? :eviltong: kurde szkoda, że tak naprawde to to mało śmieszne jest :roll:
To szkoda, ciekawa jestem. Myślałam i myślałam nad tym szkoleniem, ale jakby nie było to sporo kasy.. musiałabym na wakacjach zarobić. I te dojazdy, gdyby nie to, to pewnie kase bym odżałowała i poszła, a tak to nie takie proste :shake:

Zauważyłam :mad: Tylko Lunka cała :evil_lol:

Ja też przyślepawa, ale wałki widze :eviltong: sąsiadka mi ostatnio powiedziała, że Sara jest coraz grubsza :roll: :cool3:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Ja też mam już dość.. może zaopatrzmy sie w jakiś nerwosol? :eviltong: kurde szkoda, że tak naprawde to to mało śmieszne jest :roll:
To szkoda, ciekawa jestem. Myślałam i myślałam nad tym szkoleniem, ale jakby nie było to sporo kasy.. musiałabym na wakacjach zarobić. I te dojazdy, gdyby nie to, to pewnie kase bym odżałowała i poszła, a tak to nie takie proste :shake:

Zauważyłam :mad: Tylko Lunka cała :evil_lol:

Ja też przyślepawa, ale wałki widze :eviltong: sąsiadka mi ostatnio powiedziała, że Sara jest coraz grubsza :roll: :cool3:

W moim przypadku nerwosol niedługo chyba będzie niezbędny, już mi chyba mało do nerwicy brakuje :evil_lol:
No właśnie, chciałbym już mieć to wszyto za oba i móc się z tego śmiać.
Będę jeszcze próbowała dzwonić. W sumie to mi zależy na tym szkoleniu, no i jedna małą pracke na wakacje już mam ;)

NO ja już nic nie powiem kto to sie usilnie przed zdjęciami chował cały czas :diabloti:

Ja to już bym raczej powiedziała, że schudła a nie przytyła :eviltong:
Wiesz na wcześniejszym spacerku wydawała się grubsza niż ostatnio :eviltong:
Choć cały czas twierdze, ze z nią wszystko w porządku i gruba nie jest :cool3:

Posted

Tinka:) napisał(a):
dziewczyny, wy tu o szkoleniach, a ja wam mówię- kliker, 10zł, teoria wydrukowana z internetu i działacie cuda ; )

Próbowałam, nawet książkę kupiłam.
No ale na mojego tumana to nie działa :shake:

Za bardzo sie na żarcie nakręca i zupełnie sie nie skupia na mnie.

Posted

Iza13 napisał(a):
W moim przypadku nerwosol niedługo chyba będzie niezbędny, już mi chyba mało do nerwicy brakuje :evil_lol:
No właśnie, chciałbym już mieć to wszyto za oba i móc się z tego śmiać.
Będę jeszcze próbowała dzwonić. W sumie to mi zależy na tym szkoleniu, no i jedna małą pracke na wakacje już mam ;)

NO ja już nic nie powiem kto to sie usilnie przed zdjęciami chował cały czas :diabloti:

Ja to już bym raczej powiedziała, że schudła a nie przytyła :eviltong:
Wiesz na wcześniejszym spacerku wydawała się grubsza niż ostatnio :eviltong:
Choć cały czas twierdze, ze z nią wszystko w porządku i gruba nie jest :cool3:

Może wylądujemy razem w Choroszczy?:diabloti::evil_lol:
Jak sie dodzwonisz, to daj znać ;)

Jaaaaaaaa???? Ja nie :diabloti::diabloti:

No ja też nie uważam że jest gruba.. chociaż wałki widze :eviltong: ale takie leciutkie ;) no ale co ja mam myśleć, jak mi już dwie sąsiadki mówiły, że sie robi coraz grubsza :cool3: :evil_lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Może wylądujemy razem w Choroszczy?:diabloti::evil_lol:
Jak sie dodzwonisz, to daj znać ;)

Jaaaaaaaa???? Ja nie :diabloti::diabloti:

No ja też nie uważam że jest gruba.. chociaż wałki widze :eviltong: ale takie leciutkie ;) no ale co ja mam myśleć, jak mi już dwie sąsiadki mówiły, że sie robi coraz grubsza :cool3: :evil_lol:

Moze być i do Choroszczy :diabloti:
Ok. Mam nadziej, że się w końcu dodzwonię:roll:

Nie ja :evil_lol:

Te wałki to skóra mówie Ci :eviltong:
Wiesz może to sąsiadki przytyły i nie chcę sie przyznać i odwracają uwagę od siebie mówiąc takie oszczerstwa na Sarcię :diabloti:

Posted

Iza13 napisał(a):
Moze być i do Choroszczy :diabloti:

Te wałki to skóra mówie Ci :eviltong:
Wiesz może to sąsiadki przytyły i nie chcę sie przyznać i odwracają uwagę od siebie mówiąc takie oszczerstwa na Sarcię :diabloti:

Może dostaniemy wspólny pokój :loveu: :evil_lol:

Jaka skóra, wcześniej ich nie miała :eviltong: a sąsiadki z tych chudych ;) :evil_lol:

Kliker posiadamy... ale cudów to on nie zdziałał. To nie takie proste :roll: Jedne psy uczą sie szybko, bez większego wysiłku ze strony właściciela, a inne niekoniecznie. Sara zna komendy, ale np. na łące, jak czuje myszy, krety czy inne chorestwo, głuchnie kompletnie i kliker to ja sobie moge wtedy wsadzić w d*** :roll: :diabloti:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Może dostaniemy wspólny pokój :loveu: :evil_lol:

Jaka skóra, wcześniej ich nie miała :eviltong: a sąsiadki z tych chudych ;) :evil_lol:

Kliker posiadamy... ale cudów to on nie zdziałał. To nie takie proste :roll: Jedne psy uczą sie szybko, bez większego wysiłku ze strony właściciela, a inne niekoniecznie. Sara zna komendy, ale np. na łące, jak czuje myszy, krety czy inne chorestwo, głuchnie kompletnie i kliker to ja sobie moge wtedy wsadzić w d*** :roll: :diabloti:

Ooo fajnie by było :loveu::evil_lol:
Taki bez klamek i z kratami w oknach
Cudo ! :evil_lol::evil_lol:

Skóra, skóra po zimie jej się rozciągnęła :diabloti:
Cellulit ma :diabloti: może jakiś krem ujędrniający :evil_lol:

Dokładnie, tak jak u mnie.
To czego nauczyłam Lunę z klikerem mogłabym również nauczyć bez niego.
Moja też niby cos tam umie, ale sa takie sytuacje, ze ma mnie kompletnie w du***. A ostatnio dochodzi jeszcze kompletny brak skupienia, na mnie, co już mnie kompletnie dobija :roll:
Agatko lepiej żebyś sobie nigdzie klikera nie wsadzała - to moze się źle dla Ciebie skończyć :evil_lol:

Dobranoc:loveu:

Posted

Iza13 napisał(a):
Ooo fajnie by było :loveu::evil_lol:
Taki bez klamek i z kratami w oknach :loveu:
Cudo ! :evil_lol::evil_lol:

Skóra, skóra po zimie jej się rozciągnęła :diabloti:
Cellulit ma :diabloti: może jakiś krem ujędrniający :evil_lol:

Dokładnie, tak jak u mnie.
To czego nauczyłam Lunę z klikerem mogłabym również nauczyć bez niego.
Moja też niby cos tam umie, ale sa takie sytuacje, ze ma mnie kompletnie w du***. A ostatnio dochodzi jeszcze kompletny brak skupienia, na mnie, co już mnie kompletnie dobija :roll:
Agatko lepiej żebyś sobie nigdzie klikera nie wsadzała - to moze się źle dla Ciebie skończyć :evil_lol:

Cudowna perspektywa :loveu::evil_lol:

Dobry pomysł :razz: zajde jutro do rossmana :diabloti:

Ja większości komend nauczyłam Sare bez klikera (żeby nie było, pozytywnie :eviltong::evil_lol:) a ze skupieniem też mamy problemy, nie zawsze, ale różnie to bywa. Pracuje nad tym ciągle, ale ona i tak ma swoje humory :roll: raz wszystko pięknie, innym razem totalna olewka. A na łące to w ogóle jest ciężko, chyba te myszy za bardzo ją fascynują:shake:

Kilker na razie leży na półce.. nigdzie nie wsadzałam :evil_lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Cudowna perspektywa :loveu::evil_lol:

Dobry pomysł :razz: zajde jutro do rossmana :diabloti:

Ja większości komend nauczyłam Sare bez klikera (żeby nie było, pozytywnie :eviltong::evil_lol:) a ze skupieniem też mamy problemy, nie zawsze, ale różnie to bywa. Pracuje nad tym ciągle, ale ona i tak ma swoje humory :roll: raz wszystko pięknie, innym razem totalna olewka. A na łące to w ogóle jest ciężko, chyba te myszy za bardzo ją fascynują:shake:

Kilker na razie leży na półce.. nigdzie nie wsadzałam :evil_lol:

Coś Ci się nie podoba? :mad::evil_lol:

Ja zawsze mam dobre pomysły :diabloti:

U mnie jest dokładnie tak samo :roll:
Czasem az miło mi sie z nią pracuje, a czasem nerwowo nie wytrzymuje.
Ostatnio niestety tylko ta druga wersja:angryy:

Uff to dobrze, ze chociaż takie głupie pomysły Ci nie chodzą po głowie zeby kliker gdzieś wsadzać :eviltong:

Ok. uciekam juz, bo znowu nie będę dała rady wstać :evil_lol:
Jak zwykle zresztą :roll:
Dobranoc:loveu::loveu:

Posted

Iza13 napisał(a):
Coś Ci się nie podoba? :mad::evil_lol:

Ja zawsze mam dobre pomysły :diabloti:

U mnie jest dokładnie tak samo :roll:
Czasem az miło mi sie z nią pracuje, a czasem nerwowo nie wytrzymuje.
Ostatnio niestety tylko ta druga wersja:angryy:

Uff to dobrze, ze chociaż takie głupie pomysły Ci nie chodzą po głowie zeby kliker gdzieś wsadzać :eviltong:

Ok. uciekam juz, bo znowu nie będę dała rady wstać :evil_lol:
Jak zwykle zresztą :roll:
Dobranoc:loveu::loveu:

Ależ podoba i to bardzo :loveu:

To sie jeszcze okaże, zobaczymy czy poskutkują :razz: :diabloti:

Oj te nasze sucze.. za co my je właściwie kochamy?;) chyba za to, że są...:loveu:

Ja też uciekam, dobranoc :hand:

Posted

Hej
JA tam do klikiera nie przekonana, bo mój Bobik boi sie tego dzwięku

Ja nie weim, ja ze swoim psem takich problemów nie mam jak wy dziołchy:shake::shake:
Ja go zawołam i przyleci, no czasem się mnie nie słucha, ale czasem
Nie wiem, ja zawsze byłam ostra dla Bobika i widac to pomogło, bo też kiedyś z nim jie wytrzymywałam, a po kastracji to wogle grzeczny się stał

Posted

Iza13 napisał(a):
Próbowałam, nawet książkę kupiłam.
No ale na mojego tumana to nie działa :shake:

Za bardzo sie na żarcie nakręca i zupełnie sie nie skupia na mnie.

Ja też Lenie kupiłem kliker, ale Lena jest zbytnio zafascynowana serem:evil_lol::evil_lol:
Jakoś lepiej mi ją szkolić bez klikera:roll:

Posted

Bo kliker wcale nie jest taki znowu cuuudowny :eviltong: i nie na każdego psa tak świetnie działa.

Iza, Bobik to w ogóle grzeczniutki.. ale on to już starszy, a nasze sucze jeszcze młode i głupie :evil_lol: może też kiedyś zmądrzeją :cool3: (marzenia :roll:). Dużo też zależy od charakteru psa, jedne są grzeczniutkie, ot tak, nad innymi trzeba ostro pracować, a i tak nie są idealne... takie życie :roll:

a w ogóle to cześć Izuś :multi::loveu:

Posted

szkopuł leży w tym, że trzeba wiedzieć co się z klikerem robi i JAK się robi. Bo co z tego że klikniesz, jak w złym momencie?

a co do wracania- ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyć... jak mój wraca to wasze też będą ; )

Posted

agaciaaa napisał(a):
Wiem jak sie używa klikera. Ale narazie leży na półce, jakoś bez niego mi wygodniej, przynajmniej rece wolne. A kliker równie dobrze można zastąpić np. jakimś słowem ;)
No i ćwiczymy ciągle, może za pare lat wycwiczymy :evil_lol:

Iza, cho no tu z fotkami! ;)

nie równie dobrze, bo słowa są mniej precyzyjne i nie zawsze takie same, tzn. inna barwa głosu, inna głośność.

mi z totalnego nie wracania w jakiś miesiąc udało sie przejść do 7/10 przyjść ;)

Posted

Wiem jak sie używa klikera. Ale narazie leży na półce, jakoś bez niego mi wygodniej, przynajmniej rece wolne. A kliker równie dobrze można zastąpić np. jakimś słowem ;)
No i ćwiczymy ciągle, może za pare lat wycwiczymy :evil_lol:

Iza, cho no tu z fotkami! ;)