infers Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Widzę, że udany spacerek był:lol: Pieski się wyganiały:roll::evil_lol: Quote
Izabela124. Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Hejka:multi: Jak fajnie, że juz jesteś CZekamy na anstępne fotki:cool3: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 deer_1987 napisał(a):Ooo wrocilas!!! A no wróciłam ;) infers1995 napisał(a):Widzę, że udany spacerek był:lol: Pieski się wyganiały:roll::evil_lol: Bardzo udany :loveu: Psy sie wubiegały a pańcie nagadały :diabloti: Izabela124. napisał(a):Hejka:multi: Jak fajnie, że juz jesteś CZekamy na anstępne fotki:cool3: Hej :loveu: Zaraz wstawię Byłam z suka na spacerze i nieziemsko sie wkurzyłam :angryy: Na początku wszystko było w najlepszym porządku, jak ja zawołam to przychodziła, wystarczyło, że sie odezwałam to od razu na mnie zwracała uwagę, choć byłyśmy z jeszcze jednym psem. Ale z upływem czasu coraz gorzej, zaczęła mieć mnie w dupie :angryy: A jak już ja zapięłam na smycz i przeszłyśmy kawałek to mi sie w jakimś gównie wytaczała:angryy: W czymś tak masakrycznie śmierdzącym, ze mało nie zwymiotowałam :placz: Mam dość. To nie dla mnie. Do domu zaszłam wściekła i ze łzami w oczach, że mama zapytała sie mnie czy wszystko w porządku ;) Nie wiem co już z nią robić :placz: Nic na nią nie działa. Poszłabym z nią na szkolenie, ale najzwyczajniej w świecie mnie na to nie stać, a rodzice takiego 'luksusu' mi nie zafundują w końcu to mój pies. Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Iza13']Dobra moge z Toba mieszkac :loveu: W końcu żem harcerka :diabloti: Nie wiem tylko jak długo byś ze mna wytrzymała :roll::evil_lol: Skoda, ze to nie jakies dobre rzeczy je łacza :roll: Raczej jak długo Ty byś ze mną wytrzymała :eviltong: A no szkoda :roll: Oj Lunka... nie denerwuj panci :shake: Iza, nawet nie wiesz jak Cie rozumiem.. ja też już nie wiem co z tą paskudą robić, nic na nią nie działa. Albo to my jesteśmy takie ułomne :roll: :evil_lol: nie wiem.. a dzwoniłaś pytać o cene szkolenia? Bo ciekawa jestem. http://i25.tinypic.com/2ewjmvd.jpg ucięłaś mi głowe podła kobieto :evil_lol::evil_lol: http://i28.tinypic.com/24qk27s.jpg śliczna fotka :loveu::loveu: http://i26.tinypic.com/de5nc9.jpg fajnie wyszło :) tylko te wałki...:diabloti: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 [quote name='agaciaaa']Raczej jak długo Ty byś ze mną wytrzymała :eviltong: A no szkoda :roll: Oj Lunka... nie denerwuj panci :shake: Iza, nawet nie wiesz jak Cie rozumiem.. ja też już nie wiem co z tą paskudą robić, nic na nią nie działa. Albo to my jesteśmy takie ułomne :roll: :evil_lol: nie wiem.. a dzwoniłaś pytać o cene szkolenia? Bo ciekawa jestem. http://i25.tinypic.com/2ewjmvd.jpg ucięłaś mi głowe podła kobieto :evil_lol::evil_lol: http://i28.tinypic.com/24qk27s.jpg śliczna fotka :loveu::loveu: http://i26.tinypic.com/de5nc9.jpg fajnie wyszło :) tylko te wałki...:diabloti: Wiesz, ze ja sie nad tym już zastanawiałam czy ja jakaś ułomna nie jestem ? ;) Ja na prawdę mam już dość tego swojego wrednego stworzenia:placz: Kiedyś chyba nerwowo przez nią nie wytrzymam. Dzwoniłam. Kilka razy i nikt nie odbierał :mad: Nie tylko Tobie :eviltong: Iza też został głowy pozbawiona :evil_lol: Ja wiem, ze mam dość poważną wadę wzroku, ale no bez przesady całkiem ślepa to chyba nie jestem :evil_lol: a za nic tych wałków sie dopatrzeć nie mogę :shake::evil_lol: Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Iza13 napisał(a):Wiesz, ze ja sie nad tym już zastanawiałam czy ja jakaś ułomna nie jestem ? ;) Ja na prawdę mam już dość tego swojego wrednego stworzenia:placz: Kiedyś chyba nerwowo przez nią nie wytrzymam. Dzwoniłam. Kilka razy i nikt nie odbierał :mad: Nie tylko Tobie :eviltong: Iza też został głowy pozbawiona :evil_lol: Ja wiem, ze mam dość poważną wadę wzroku, ale no bez przesady całkiem ślepa to chyba nie jestem :evil_lol: a za nic tych wałków sie dopatrzeć nie mogę :shake::evil_lol: Ja też mam już dość.. może zaopatrzmy sie w jakiś nerwosol? :eviltong: kurde szkoda, że tak naprawde to to mało śmieszne jest :roll: To szkoda, ciekawa jestem. Myślałam i myślałam nad tym szkoleniem, ale jakby nie było to sporo kasy.. musiałabym na wakacjach zarobić. I te dojazdy, gdyby nie to, to pewnie kase bym odżałowała i poszła, a tak to nie takie proste :shake: Zauważyłam :mad: Tylko Lunka cała :evil_lol: Ja też przyślepawa, ale wałki widze :eviltong: sąsiadka mi ostatnio powiedziała, że Sara jest coraz grubsza :roll: :cool3: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 agaciaaa napisał(a):Ja też mam już dość.. może zaopatrzmy sie w jakiś nerwosol? :eviltong: kurde szkoda, że tak naprawde to to mało śmieszne jest :roll: To szkoda, ciekawa jestem. Myślałam i myślałam nad tym szkoleniem, ale jakby nie było to sporo kasy.. musiałabym na wakacjach zarobić. I te dojazdy, gdyby nie to, to pewnie kase bym odżałowała i poszła, a tak to nie takie proste :shake: Zauważyłam :mad: Tylko Lunka cała :evil_lol: Ja też przyślepawa, ale wałki widze :eviltong: sąsiadka mi ostatnio powiedziała, że Sara jest coraz grubsza :roll: :cool3: W moim przypadku nerwosol niedługo chyba będzie niezbędny, już mi chyba mało do nerwicy brakuje :evil_lol: No właśnie, chciałbym już mieć to wszyto za oba i móc się z tego śmiać. Będę jeszcze próbowała dzwonić. W sumie to mi zależy na tym szkoleniu, no i jedna małą pracke na wakacje już mam ;) NO ja już nic nie powiem kto to sie usilnie przed zdjęciami chował cały czas :diabloti: Ja to już bym raczej powiedziała, że schudła a nie przytyła :eviltong: Wiesz na wcześniejszym spacerku wydawała się grubsza niż ostatnio :eviltong: Choć cały czas twierdze, ze z nią wszystko w porządku i gruba nie jest :cool3: Quote
Unbelievable Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 dziewczyny, wy tu o szkoleniach, a ja wam mówię- kliker, 10zł, teoria wydrukowana z internetu i działacie cuda ; ) Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Tinka:) napisał(a):dziewczyny, wy tu o szkoleniach, a ja wam mówię- kliker, 10zł, teoria wydrukowana z internetu i działacie cuda ; ) Próbowałam, nawet książkę kupiłam. No ale na mojego tumana to nie działa :shake: Za bardzo sie na żarcie nakręca i zupełnie sie nie skupia na mnie. Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Iza13 napisał(a):W moim przypadku nerwosol niedługo chyba będzie niezbędny, już mi chyba mało do nerwicy brakuje :evil_lol: No właśnie, chciałbym już mieć to wszyto za oba i móc się z tego śmiać. Będę jeszcze próbowała dzwonić. W sumie to mi zależy na tym szkoleniu, no i jedna małą pracke na wakacje już mam ;) NO ja już nic nie powiem kto to sie usilnie przed zdjęciami chował cały czas :diabloti: Ja to już bym raczej powiedziała, że schudła a nie przytyła :eviltong: Wiesz na wcześniejszym spacerku wydawała się grubsza niż ostatnio :eviltong: Choć cały czas twierdze, ze z nią wszystko w porządku i gruba nie jest :cool3: Może wylądujemy razem w Choroszczy?:diabloti::evil_lol: Jak sie dodzwonisz, to daj znać ;) Jaaaaaaaa???? Ja nie :diabloti::diabloti: No ja też nie uważam że jest gruba.. chociaż wałki widze :eviltong: ale takie leciutkie ;) no ale co ja mam myśleć, jak mi już dwie sąsiadki mówiły, że sie robi coraz grubsza :cool3: :evil_lol: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 agaciaaa napisał(a):Może wylądujemy razem w Choroszczy?:diabloti::evil_lol: Jak sie dodzwonisz, to daj znać ;) Jaaaaaaaa???? Ja nie :diabloti::diabloti: No ja też nie uważam że jest gruba.. chociaż wałki widze :eviltong: ale takie leciutkie ;) no ale co ja mam myśleć, jak mi już dwie sąsiadki mówiły, że sie robi coraz grubsza :cool3: :evil_lol: Moze być i do Choroszczy :diabloti: Ok. Mam nadziej, że się w końcu dodzwonię:roll: Nie ja :evil_lol: Te wałki to skóra mówie Ci :eviltong: Wiesz może to sąsiadki przytyły i nie chcę sie przyznać i odwracają uwagę od siebie mówiąc takie oszczerstwa na Sarcię :diabloti: Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Iza13 napisał(a):Moze być i do Choroszczy :diabloti: Te wałki to skóra mówie Ci :eviltong: Wiesz może to sąsiadki przytyły i nie chcę sie przyznać i odwracają uwagę od siebie mówiąc takie oszczerstwa na Sarcię :diabloti: Może dostaniemy wspólny pokój :loveu: :evil_lol: Jaka skóra, wcześniej ich nie miała :eviltong: a sąsiadki z tych chudych ;) :evil_lol: Kliker posiadamy... ale cudów to on nie zdziałał. To nie takie proste :roll: Jedne psy uczą sie szybko, bez większego wysiłku ze strony właściciela, a inne niekoniecznie. Sara zna komendy, ale np. na łące, jak czuje myszy, krety czy inne chorestwo, głuchnie kompletnie i kliker to ja sobie moge wtedy wsadzić w d*** :roll: :diabloti: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 agaciaaa napisał(a):Może dostaniemy wspólny pokój :loveu: :evil_lol: Jaka skóra, wcześniej ich nie miała :eviltong: a sąsiadki z tych chudych ;) :evil_lol: Kliker posiadamy... ale cudów to on nie zdziałał. To nie takie proste :roll: Jedne psy uczą sie szybko, bez większego wysiłku ze strony właściciela, a inne niekoniecznie. Sara zna komendy, ale np. na łące, jak czuje myszy, krety czy inne chorestwo, głuchnie kompletnie i kliker to ja sobie moge wtedy wsadzić w d*** :roll: :diabloti: Ooo fajnie by było :loveu::evil_lol: Taki bez klamek i z kratami w oknach Cudo ! :evil_lol::evil_lol: Skóra, skóra po zimie jej się rozciągnęła :diabloti: Cellulit ma :diabloti: może jakiś krem ujędrniający :evil_lol: Dokładnie, tak jak u mnie. To czego nauczyłam Lunę z klikerem mogłabym również nauczyć bez niego. Moja też niby cos tam umie, ale sa takie sytuacje, ze ma mnie kompletnie w du***. A ostatnio dochodzi jeszcze kompletny brak skupienia, na mnie, co już mnie kompletnie dobija :roll: Agatko lepiej żebyś sobie nigdzie klikera nie wsadzała - to moze się źle dla Ciebie skończyć :evil_lol: Dobranoc:loveu: Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Iza13 napisał(a):Ooo fajnie by było :loveu::evil_lol: Taki bez klamek i z kratami w oknach :loveu: Cudo ! :evil_lol::evil_lol: Skóra, skóra po zimie jej się rozciągnęła :diabloti: Cellulit ma :diabloti: może jakiś krem ujędrniający :evil_lol: Dokładnie, tak jak u mnie. To czego nauczyłam Lunę z klikerem mogłabym również nauczyć bez niego. Moja też niby cos tam umie, ale sa takie sytuacje, ze ma mnie kompletnie w du***. A ostatnio dochodzi jeszcze kompletny brak skupienia, na mnie, co już mnie kompletnie dobija :roll: Agatko lepiej żebyś sobie nigdzie klikera nie wsadzała - to moze się źle dla Ciebie skończyć :evil_lol: Cudowna perspektywa :loveu::evil_lol: Dobry pomysł :razz: zajde jutro do rossmana :diabloti: Ja większości komend nauczyłam Sare bez klikera (żeby nie było, pozytywnie :eviltong::evil_lol:) a ze skupieniem też mamy problemy, nie zawsze, ale różnie to bywa. Pracuje nad tym ciągle, ale ona i tak ma swoje humory :roll: raz wszystko pięknie, innym razem totalna olewka. A na łące to w ogóle jest ciężko, chyba te myszy za bardzo ją fascynują:shake: Kilker na razie leży na półce.. nigdzie nie wsadzałam :evil_lol: Quote
Iza. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 agaciaaa napisał(a):Cudowna perspektywa :loveu::evil_lol: Dobry pomysł :razz: zajde jutro do rossmana :diabloti: Ja większości komend nauczyłam Sare bez klikera (żeby nie było, pozytywnie :eviltong::evil_lol:) a ze skupieniem też mamy problemy, nie zawsze, ale różnie to bywa. Pracuje nad tym ciągle, ale ona i tak ma swoje humory :roll: raz wszystko pięknie, innym razem totalna olewka. A na łące to w ogóle jest ciężko, chyba te myszy za bardzo ją fascynują:shake: Kilker na razie leży na półce.. nigdzie nie wsadzałam :evil_lol: Coś Ci się nie podoba? :mad::evil_lol: Ja zawsze mam dobre pomysły :diabloti: U mnie jest dokładnie tak samo :roll: Czasem az miło mi sie z nią pracuje, a czasem nerwowo nie wytrzymuje. Ostatnio niestety tylko ta druga wersja:angryy: Uff to dobrze, ze chociaż takie głupie pomysły Ci nie chodzą po głowie zeby kliker gdzieś wsadzać :eviltong: Ok. uciekam juz, bo znowu nie będę dała rady wstać :evil_lol: Jak zwykle zresztą :roll: Dobranoc:loveu::loveu: Quote
agaciaaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Iza13 napisał(a):Coś Ci się nie podoba? :mad::evil_lol: Ja zawsze mam dobre pomysły :diabloti: U mnie jest dokładnie tak samo :roll: Czasem az miło mi sie z nią pracuje, a czasem nerwowo nie wytrzymuje. Ostatnio niestety tylko ta druga wersja:angryy: Uff to dobrze, ze chociaż takie głupie pomysły Ci nie chodzą po głowie zeby kliker gdzieś wsadzać :eviltong: Ok. uciekam juz, bo znowu nie będę dała rady wstać :evil_lol: Jak zwykle zresztą :roll: Dobranoc:loveu::loveu: Ależ podoba i to bardzo :loveu: To sie jeszcze okaże, zobaczymy czy poskutkują :razz: :diabloti: Oj te nasze sucze.. za co my je właściwie kochamy?;) chyba za to, że są...:loveu: Ja też uciekam, dobranoc :hand: Quote
Izabela124. Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Hej JA tam do klikiera nie przekonana, bo mój Bobik boi sie tego dzwięku Ja nie weim, ja ze swoim psem takich problemów nie mam jak wy dziołchy:shake::shake: Ja go zawołam i przyleci, no czasem się mnie nie słucha, ale czasem Nie wiem, ja zawsze byłam ostra dla Bobika i widac to pomogło, bo też kiedyś z nim jie wytrzymywałam, a po kastracji to wogle grzeczny się stał Quote
infers Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Iza13 napisał(a):Próbowałam, nawet książkę kupiłam. No ale na mojego tumana to nie działa :shake: Za bardzo sie na żarcie nakręca i zupełnie sie nie skupia na mnie. Ja też Lenie kupiłem kliker, ale Lena jest zbytnio zafascynowana serem:evil_lol::evil_lol: Jakoś lepiej mi ją szkolić bez klikera:roll: Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Bo kliker wcale nie jest taki znowu cuuudowny :eviltong: i nie na każdego psa tak świetnie działa. Iza, Bobik to w ogóle grzeczniutki.. ale on to już starszy, a nasze sucze jeszcze młode i głupie :evil_lol: może też kiedyś zmądrzeją :cool3: (marzenia :roll:). Dużo też zależy od charakteru psa, jedne są grzeczniutkie, ot tak, nad innymi trzeba ostro pracować, a i tak nie są idealne... takie życie :roll: a w ogóle to cześć Izuś :multi::loveu: Quote
Unbelievable Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 szkopuł leży w tym, że trzeba wiedzieć co się z klikerem robi i JAK się robi. Bo co z tego że klikniesz, jak w złym momencie? a co do wracania- ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyć... jak mój wraca to wasze też będą ; ) Quote
Unbelievable Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 agaciaaa napisał(a):Wiem jak sie używa klikera. Ale narazie leży na półce, jakoś bez niego mi wygodniej, przynajmniej rece wolne. A kliker równie dobrze można zastąpić np. jakimś słowem ;) No i ćwiczymy ciągle, może za pare lat wycwiczymy :evil_lol: Iza, cho no tu z fotkami! ;) nie równie dobrze, bo słowa są mniej precyzyjne i nie zawsze takie same, tzn. inna barwa głosu, inna głośność. mi z totalnego nie wracania w jakiś miesiąc udało sie przejść do 7/10 przyjść ;) Quote
agaciaaa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Wiem jak sie używa klikera. Ale narazie leży na półce, jakoś bez niego mi wygodniej, przynajmniej rece wolne. A kliker równie dobrze można zastąpić np. jakimś słowem ;) No i ćwiczymy ciągle, może za pare lat wycwiczymy :evil_lol: Iza, cho no tu z fotkami! ;) Quote
Recommended Posts