Jump to content
Dogomania

Buenos i Luna - grzywek pp i prawie niuf ; ))

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Juhu!!!!!!! Oby się spodobała:)
Zaciskam bardzo mocno:) Może wrócicie juz z nowym lokatorem?

Pzdr.[/QUOTE]

[quote name='Foxowa']Trzymam kciuki mocno i czekam we wtorek na wieści! :)[/QUOTE]

Tak, tak kciuki na pewno się przydadzą :)
Właśnie robię ostatnie zakupy dla nowego lokatora, bardzo liczę na to że we wtorek będzie u nas juz koteczka :loveu:

Posted

[quote name='Cienka']Ja też bym chciała jakiegoś kota ([COLOR=red][B]w domu powinien być kot[/B][/COLOR] zwłaszcza jak się mieszka na wsi), ale mój mąż skwitował to tak: ocipiałaś?!

W domyśle masz 2 psy starczy[/QUOTE]

To prawda, w domu powinien być kot :-)..
Dom bez kota, to jak mieć posesję bez psa ;-)
Cienka, trzymam kciuki żeby się jakiś kotek przybłąkał, a mąż w nim zakochał :-)

Posted

Koteczka jest z kotkowa.
Poszukiwaliśmy długowłosej i niebieskiej, ta nie spełnia żadnego z tych kryteriów :evil_lol:
To miłość o pierwszego spojrzenia hihi wszyscy po kolei jak ogladaliśmy foteczki zakochiwaliśmy się w niej ;)

Bella - Piękna

[IMG]http://kotkowo.pl/images/stories/10/11/24/sowlanykotka/001.JPG[/IMG]

[IMG]http://kotkowo.pl/images/stories/10/11/24/sowlanykotka/002.JPG[/IMG]

A teraz pokażę Wam koteczkę, która była z nami 9 lat i odeszła 4 lata temu:
Nazywała się Śliczna.

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TPvs-SUVsyI/AAAAAAAANdU/7B5isXfTo90/DSC03939.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TPvvbKERUnI/AAAAAAAANds/767HcYxVItQ/DSC00234.JPG[/IMG]

A teraz kochani trzymajcie kciuki, co w domu już praktycznie wszystko gotowe na przyjęcie dziewczynki :)

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Bella jest urocza i trzymam kciuki mocno :kciuki:

patrząc na zdjęcia Ślicznej nie dziwie się dlaczego Bella od razu Was tak zauroczyła :)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Bella jest urocza i trzymam kciuki mocno :kciuki:

patrząc na zdjęcia Ślicznej nie dziwie się dlaczego Bella od razu Was tak zauroczyła :)[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Bardzo podobne co nie ? :) I jeszcze te imię hihi

Przeglądając zdjęcia znalazła jeszcze coś haha
Ja 13 lat temu :lol:

[IMG]http://lh4.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TPv0F4Y5EEI/AAAAAAAANdw/r_CaFXM_I_4/s512/DSC00223.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] ale Ci okulary zoom na oczy zrobiły :):evil_lol:
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Do tej pory robią, ale na szczęście już nieco mniejszy :evil_lol:
Zaczynałam nosić okulary jako 2 letnie dziecko, wadę miała na jedno oko +9 a na drugie +8, znaczy się niewiele widziałam :evil_lol:

Posted

[quote name='Iza.']Do tej pory robią, ale na szczęście już nieco mniejszy :evil_lol:
Zaczynałam nosić okulary jako 2 letnie dziecko, wadę miała na jedno oko +9 a na drugie +8, znaczy się niewiele widziałam :evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Ogólnie to ja też noszę okulary ale moje z kolei mi zmniejszają oczy :)
Mam astygmatyzm jedno oko -4,0 a drugie -3,5 także kiepściutko u mnie ze wzrokiem, dawno nie byłam u okulisty ale chyba w końcu się ustabilizowała wada bo od 3 lat mam te same brylki a od smarka mi się pogłębiała i musiałam zmieniać często.
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Ogólnie to ja też noszę okulary ale moje z kolei mi zmniejszają oczy :)
Mam astygmatyzm jedno oko -4,0 a drugie -3,5 także kiepściutko u mnie ze wzrokiem, dawno nie byłam u okulisty ale chyba w końcu się ustabilizowała wada bo od 3 lat mam te same brylki a od smarka mi się pogłębiała i musiałam zmieniać często.
[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

No to wybierz się do okulisty raz dwa, bo to oczy inie ma żartów, ja już od pół roku się wybieram i nie mogę się na wizytę umówić :eviltong::evil_lol:
Ja oprócz tego, że jestem dalekowidzem mam tez astygmatyzm, więc bez okularów to średnio dobrze funkcjonuje :evil_lol:

Posted

[quote name='Iza.']No to wybierz się do okulisty raz dwa, bo to oczy inie ma żartów, ja już od pół roku się wybieram i nie mogę się na wizytę umówić :eviltong::evil_lol:
Ja oprócz tego, że jestem dalekowidzem mam tez astygmatyzm, więc bez okularów to średnio dobrze funkcjonuje :evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]to tak jak ja, też się wybieram ale wybrać się nie mogę ;)
a bez okularów to ja w ogóle nie funkcjonuję :shake: widzę wszystko rozmazane jakby photoshopem mi ktoś pierdzielną obraz ;)
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Asiaczek']Jeeeee, wierzę, że Bella godnie zastąpi Śliczną w Waszych serduszkach:)

Pzdr.[/QUOTE]

I ja w to wierzę :)

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]to tak jak ja, też się wybieram ale wybrać się nie mogę ;)
a bez okularów to ja w ogóle nie funkcjonuję :shake: widzę wszystko rozmazane jakby photoshopem mi ktoś pierdzielną obraz ;)
[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

No to ja podobnie, jak w tamtym roku połamały mi się okulary na kuligu musiałam przez tydzień funkcjonować bez nic :shake:
To było straszne, ojciec miał mi odebrać okulary, wrócił do domu i powiedział że ich nie ma, ja automatycznie wybuchłam płaczem, że oślepnę całkiem, a okazało się że żartował :evil_lol:

Posted

[quote name='Iza.']
No to ja podobnie, jak w tamtym roku połamały mi się okulary na kuligu musiałam przez tydzień funkcjonować bez nic :shake:
To było straszne, ojciec miał mi odebrać okulary, wrócił do domu i powiedział że ich nie ma, ja automatycznie wybuchłam płaczem, że oślepnę całkiem, a okazało się że żartował :evil_lol:[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Masakra, nie wyobrażam sobie tygodnia bez okularów...zabiłabym się spadając ze schodów, potykając o coś albo wpadając pod samochód, nie ma szans żebym przeżyła chyba że ktoś dałby mi psa przewodnika :evil_lol: Okulary są ostatnią rzeczą jakiej dotykam przed snem i pierwszą po przebudzeniu bo niesamowicie irytuje mnie to że guzik widzę bez nich.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Ja w odróżnieniu od was mam sokoli wzrok, co bardzo mi przeszkadzało jak byłam w liceum plastycznym. Zawsze mi się dostawało za to, że nie maluje, rysuje czy rzeźbie całościowo tylko bawię się w odtwarzanie pierduł. Np. okno odbijające się w czajniku martwej natury.
[FONT=&quot]Ale by był constans to jestem przygłucha a przez to mówię dość głośnio i często nie rozumiem tych co mówią nie wyraźnie.[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Masakra, nie wyobrażam sobie tygodnia bez okularów...zabiłabym się spadając ze schodów, potykając o coś albo wpadając pod samochód, nie ma szans żebym przeżyła chyba że ktoś dałby mi psa przewodnika :evil_lol: Okulary są ostatnią rzeczą jakiej dotykam przed snem i pierwszą po przebudzeniu bo niesamowicie irytuje mnie to że guzik widzę bez nich.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Ja też sobie nie wyobrażałam dopóki nie przeżyłam :evil_lol:
To była masakra jednym słowem, nie widziałam numerków busów, z kompa korzystać nie mogłam, szkolna tablica byłą dla mnie zielonym ekranem żeby zobaczyć co na niej napisane musiałam bardzo się skupić :evil_lol: Ale najgorszy z tego wszystkiego był ból głowy, który mnie prześladował non stop, nie do opisania wręcz :shake:

[quote name='Cienka']Ja w odróżnieniu od was mam sokoli wzrok, co bardzo mi przeszkadzało jak byłam w liceum plastycznym. Zawsze mi się dostawało za to, że nie maluje, rysuje czy rzeźbie całościowo tylko bawię się w odtwarzanie pierduł. Np. okno odbijające się w czajniku martwej natury.
[FONT=&quot]Ale by był constans to jestem przygłucha a przez to mówię dość głośnio i często nie rozumiem tych co mówią nie wyraźnie.[/FONT][/QUOTE]

Ja po przewlekłym zapaleniu ucha również mam niewielkie problemy ze słuchem, ale za to węch mam taki, że czasem żałuje że nie jest słabszy :evil_lol:

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]tablica to hardcore był dla mnie w gimnazjum bo nie chciałam nosić okularów a jak już zaczęłam nosić to takie, które zrobiłam dużo wcześniej i były już za słabe więc nie wiele się zmieniło a zawsze siedziałam w ostatniej ławce jako łobuzerska elita :evil_lol: haha
opanowałam wtedy sztukę pisania kierując się ruchem ręki nauczycielki
i właśnie wtedy kiedy w końcu postanowiłam iść do okulisty i dostałam dopasowane bryle to przez pierwsze dwa dni myślałam że oczy mi dosłownie eksplodują, niesamowicie mnie bolały od tej nagłej zmiany na ostre widzenie[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

hahaha kółko emerytek :diabloti: w życiu nie zapomnę jak kiedyś jakaś babcia mnie zapytała jaki to nr autobusu a ja na to "nie wiem nie widzę jestem bez okularów" :D :D :D ślepiec ze mnie totalny :diabloti: :crazyeye: ostatnio noszę kontakty i jest lepiej niż w pinglach kopiec kreta :eviltong: :D

Iza oj zmieniłaś się :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a kicia... jest boska :loveu::loveu::loveu: taką mogłabym mieć :loveu: podobna jak ksero, 3mam kciuki za odwiedzinki :loveu:

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]tablica to hardcore był dla mnie w gimnazjum bo nie chciałam nosić okularów a jak już zaczęłam nosić to takie, które zrobiłam dużo wcześniej i były już za słabe więc nie wiele się zmieniło a zawsze siedziałam w ostatniej ławce jako łobuzerska elita :evil_lol: haha
opanowałam wtedy sztukę pisania kierując się ruchem ręki nauczycielki
i właśnie wtedy kiedy w końcu postanowiłam iść do okulisty i dostałam dopasowane bryle to przez pierwsze dwa dni myślałam że oczy mi dosłownie eksplodują, niesamowicie mnie bolały od tej nagłej zmiany na ostre widzenie[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

W ostatniej ławce to i ja zawsze siedziałam, a jak chcą mnie przesadzić to zawszę mówię, że dalekowidz jestem i z tyłu lepiej widzę niż z przodu :diabloti:
A zmiana okularów to zawsze jest szok, najgorzej dla mnie było, jak przeszłam z normalnych na dwuogniskowe, przez pierwsze dwa tygodnie widziałam podwójnie :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']Słuch - dobry.
Węch - super!
Wzrok - niestety, jestem na minusie...;)

Pzdr.[/QUOTE]

Czyli ogólny rozrachunek i tak jest na plus, więc trzeba się cieszyć :razz:

[quote name='akaka']hahaha kółko emerytek :diabloti: w życiu nie zapomnę jak kiedyś jakaś babcia mnie zapytała jaki to nr autobusu a ja na to "nie wiem nie widzę jestem bez okularów" :D ślepiec ze mnie totalny :diabloti: :crazyeye: ostatnio noszę kontakty i jest lepiej niż w pinglach kopiec kreta :eviltong: :D

Iza oj zmieniłaś się :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a kicia... jest boska :loveu: taką mogłabym mieć :loveu: podobna jak ksero, 3mam kciuki za odwiedzinki :loveu:[/QUOTE]

Mnie kiedyś babka zapytała czy to 6 podjechała ja jej odpowiedziałam, że tak, ona wsiadła i pojechała, a się okazało że to nie 6 a 3 była :evil_lol::evil_lol:

Troszeczkę :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']TEN DZIEN to juz jutro...

Pzdr.[/QUOTE]

Tak tak, już nie mogę się doczekać jedziemy po 20 ;)

[quote name='agaciaaa']Jaka fajna mała Izunia :lol: :loveu:

Trzymam kciuki za kicię! A tak poza tym, to co u Ciebie słychać?[/QUOTE]

Oooooo kogo me oczy widzą, Agacia, witaj :loveu::loveu:

Teraz też fajna nie ? :diabloti::loveu:

Co u mnie słychać ? A w sumie sporo, matura, ta przeklęta szkoła do której totalnie nie chce mi się chodzić, nowa klasa jakaś taka że do końca się tam odnaleźć nie mogę. Cieszę się że tylko rok będę w tej szkole, bo to jednak nie moje klimaty, jestem teraz jednym z najlepszych uczniów w klasie :evil_lol:
A w ogóle to bywałam ostatnio w Sokółce, ale w bardzo nieprzyjemnych okolicznościach, na pogrzebie :-(