Jump to content
Dogomania

Buenos i Luna - grzywek pp i prawie niuf ; ))

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

silver. napisał(a):
dla człowieka który ma takie same zdanie o czapce? nawet do Chin :evil_lol:

to juz chyba masz mój numer

i zastanawiam sie czy kinder ma w dotyku takie futerko jak pudle :cool3:

No to jak przyjedziesz to Ci go przedstawię :diabloti:

Mam :cool3:

Nie, jest inny niż pudle, w końcu to grzywek a nie pudel :evil_lol:

Czarnulka napisał(a):
ale ślicznie buenosek wyszedł;)

Bo on jest śliczny :loveu:

Asiaczek napisał(a):
Buenos może i jest szczekliwy i histeryk, ale na spacerkach - widac - normalnie się zachowuje, chodzi bez smyczy... To ważna, taka socjalizacja psa.

pzdr.

Co do normalnego zachowania, to jeszcze sporo nam brakuje, ale cały czas nad tym pracujemy. Nasz największy sukces, to to, ze Bueno przestaje w końcu reagowac na szczekające psy za płotami,:multi: a jest tego u nas mnóstwo.
No nie całkiem bez smyczy - na lince ;) Ale nie mamy jeszcze na tyle dobrego przywołania, żebym odwazyła się go puścić tak bez niczego ;).
Co do socjalizacji, socjalizujemy się na wszystkie możliwe sposoby i póki co jest na prawdę dobrze, mały nie ma jakiś leków, ludzi tez się nie boi, nie garnie się do wszystkich, ale to grzywek u nich często tak bywa ;)

Posted

Buenio poszedł do nowego domku w wieku 12 tygodni. Nie był bojaźliwy, ale uprzedziłam Izę, że maluch miał bardzo mały kontakt z obcymi psami - a że Izunia bardzo poważnie podeszła do tematu i od pierwszych dni zaczęła małego oswajać z czworonożnymi kuplami. Zdjęcia z Sarą to miód na moje serducho i uwielbiam je oglądać.
Dziewczynki z tego miotu nie mają żadnych problemów- po za zamiłowaniem do poszczekiwania, ale to w genach po mamusi. Natomiast braciszek Buenoska- z podniesionym ogonem chodzi po centrum Wawy, ale obawia się psów.
Mam nadzieję, że i ja bedę mogła wstawić niedługo zdjęcia Bostona, który bawi się z obcym dużym psem.

Posted

Iza. napisał(a):
No to jak przyjedziesz to Ci go przedstawię :diabloti:

Nie, jest inny niż pudle, w końcu to grzywek a nie pudel :evil_lol:

Co do normalnego zachowania, to jeszcze sporo nam brakuje, ale cały czas nad tym pracujemy.

to niech on przyjedzie pod szkołe :evil_lol:

kurde, pomacać się je chce :shake::diabloti:

będzie dobrze :cool3:
i musze sie o to zapytać - bedziesz go wycinac w przyszlosci? :diabloti:

Posted

[quote name='miniaga']Buenio poszedł do nowego domku w wieku 12 tygodni. Nie był bojaźliwy, ale uprzedziłam Izę, że maluch miał bardzo mały kontakt z obcymi psami - a że Izunia bardzo poważnie podeszła do tematu i od pierwszych dni zaczęła małego oswajać z czworonożnymi kuplami. Zdjęcia z Sarą to miód na moje serducho i uwielbiam je oglądać.
Dziewczynki z tego miotu nie mają żadnych problemów- po za zamiłowaniem do poszczekiwania, ale to w genach po mamusi. Natomiast braciszek Buenoska- z podniesionym ogonem chodzi po centrum Wawy, ale obawia się psów.
Mam nadzieję, że i ja bedę mogła wstawić niedługo zdjęcia Bostona, który bawi się z obcym dużym psem.

Oj Buenio tez kocha szczekać, na szczęście chyba powoli łapie, ze ja za tym nie przepadam :lol:
Ja strasznie sie ciesze, ze Buenos ma takie podejście do psów, bałam się tego najabrdziej, ale jednak kontakty z Luną, mimo, że nie sa jakieś zażyłe to dużo mu dają.

[quote name='Izabela124.']http://i48.tinypic.com/zo9l5l.jpg o kurcze, ale on uroczy:crazyeye::loveu:

Oj taaak :loveu::loveu:

[quote name='Pestka']Grzyyywek :loveu:
http://i45.tinypic.com/19ph7l.jpg
Piękny, piękny, piękny.
Ja u Was raz pierwszy, ale bede wpadać ;)

Zapraszamy :crazyeye:

[quote name='silver.']to niech on przyjedzie pod szkołe :evil_lol:

kurde, pomacać się je chce :shake::diabloti:

będzie dobrze :cool3:
i musze sie o to zapytać - bedziesz go wycinac w przyszlosci? :diabloti:

yhy, już biegnie :evil_lol:

zapraszam :diabloti:

Bedzie, będzie, ale jeszcze spora droga :eviltong:
Nie planuje ;)

Posted

Dada napisał(a):
swietne zabawy w sniegu!! :)