Iza. Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 agaciaaa napisał(a):Dziś była u nas na spacerku Iza z Buenoskiem :loveu: oto jak razem szalały :diabloti: pięknaaaaa foteczka :loveu::loveu::loveu::evil_lol: Infortune. napisał(a):Taaaaak, widać wszystko bardzo dokładnie. :diabloti: A co nie widzisz ? :crazyeye: Białe i rude znaczy się Bueno i Sarunia, widać dokładnie wszystko :evil_lol: Bartiśkowa_ napisał(a):cóż za artystyczna fotografia :diabloti: Więcej chcemy ale już nie takich artystycznych Hmm, hmm zoabczymy co da się zrobić :cool3: agaciaaa napisał(a):Nie doceniacie prawdziwej sztuki :diabloti: Noo Iza, to teraz czekamy na Twoje arcydzieła :lol: choć aż tak udanej fotki jak ta moja to chyba nie masz :evil_lol: A w ogóle to wielkie dzięki za miły spacerek :p Strasznie się cieszę, że Sara i Buenos sie tak fajnie dogadali, szaleli aż miło :loveu: Właśnie :shake: Nooo tak ładnej to ja nie mam :placz: Ja tez się cieszę bardzo, troche się bałam, ale widać nie potrzebnie ;) Feigned napisał(a):to czekamy na foty ;) Zaraz ;d *anusia&ajlu* napisał(a):trzymanie w napieciu to jest to ;) kiedy beda zdjecia bo sie niecierpliwię:p i juz zazdroszcze spacerku :loveu: Pozdrawiam!!! No napiecie musi być hah :evil_lol: To zapraszamy na spacerek kiedyś :cool3: Quote
Iza. Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Jestem mega dumna z maluszka mojego :loveu: Spisał się dzis super! najpierw pks, Buenunio grzeczniutki, siedział na kolankach, troche mu się zaczęło nudzić póxniej, ale ogólnie nie było tak źle ;) Jak wysiedliśmy z autobusu zaczął szczekac na Sracie, no ale mu wybaczam, stres i w ogóle, a zresztą mamy jeszcze czas żeby sie oduczyć takiego zachowania. Kontaktów Sarciowo - Buenowych trochę się bałam, mogło byc różnie, ale tak pozytywnych relacji się nie spodziewałam :loveu: Myslałam, że mój króliczek będzie się Saruni bał albo choć będzie wycofany, ale cudownie się bawili. Strasznie się bałam o kontakty małego z psami, ale dzisiejszy spacerek dodał mi otuchy, mam nadzizje, że ze wszystkimi psa będzie jak z Sarcią albo choć tak jak z Luną ;) Quote
emdziolek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 OooOOo jaaa!! GRZYWEK! Gadaj mi ino szybko skąd żeś go wzięła? Pięniutki:loveu::loveu: jak ja tęsknie za swoim Topsikiem:-(:-( Quote
*anusia&ajlu* Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 To dobrze ze sie Buenosik spisal :iloveyou: towarzyski chlopak ;) nie podpuszczaj bo w srode mam wolne i przyjade odwiedzic hihi... i wymiziam slicznoty!!!! Quote
Iza. Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 emdziolek napisał(a):OooOOo jaaa!! GRZYWEK! Gadaj mi ino szybko skąd żeś go wzięła? Pięniutki:loveu::loveu: jak ja tęsknie za swoim Topsikiem:-(:-( Ooo kogo ja tu widzę :cool3: Buenos jest z hodowli Artagasamazis z Warszawy :p Wieeem :loveu::evil_lol: Ojj :-( A rozwieszasz jeszcze ogłoszenia ? czy już się poddałaś ? Planujesz następną grzywunię ? *anusia&ajlu* napisał(a):To dobrze ze sie Buenosik spisal :iloveyou: towarzyski chlopak ;) nie podpuszczaj bo w srode mam wolne i przyjade odwiedzic hihi... i wymiziam slicznoty!!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę z tego powodu :loveu: Ale ja na prawdę zapraszam :cool3: Teraz to może nieszczególna pogoda, ale jak już bedzie ciepło i dni będa dłuższe to zapraszam :cool3: z Wawy nie jest tak daleko do nas :razz: Quote
agaciaaa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [quote name='Iza.']pięknaaaaa foteczka :loveu::loveu::loveu::evil_lol: Nooo tak ładnej to ja nie mam :placz: Ja tez się cieszę bardzo, troche się bałam, ale widać nie potrzebnie ;) Ciekawe kto mnie namówił do jej wstawienia :diabloti: :loveu: Jestem miszczem, ha! :evil_lol: Ja też się bałam, nie wiem czy nie bardziej niż Ty ;) A tu taką miłą niespodziankę nam nasze potworki zrobiły :loveu: Ja też jestem z mojej krówki dumna :p potrafiła się zachować jak należy ;) Szybko zrozumiała, że Bueno nie jest najlepszym kompanem do przewalanek, ale do ganiania jak najbardziej :loveu: A Bueno to bardzo dzielny i odważny maluszek :loveu: będzie z niego faajny pies :p http://i48.tinypic.com/30ac6c7.jpg ta fota jest super, bardzo mi się podoba :loveu::loveu: http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg Bueno pędzący z prędkością światła :lol: http://i45.tinypic.com/bji9me.jpg ale grube dupsko Sarze wyszło :evil_lol: Quote
*anusia&ajlu* Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 to mala wycieczka mi sie szykuje, ale lepiej jakbys do nas zawitala, przy okazji odwiedzilabys artagaskow :) tobie bardziej sie oplaca dwie rzeczy na raz ;) Quote
emdziolek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Ogłoszeń juz nie rozwieszam, to juz 5 miesiecy :( Ma jeszcze w internecie, czesto przegladam strony schronisk i ogłoszenia o grzywkach ale ani sladu Topsa.. nie wiem czy kiedys sie zdecyduje znowu na grzywke.. bardzo bym chciała ale serce mi pęka na mysl o tym ze nie pomogłam Topsikowi:( A na jego miejsce przyszłaby inna Grzywka.. Myslałam raczej nad założeniem hodowli buldozków.. ale to w odległej przyszłosci za jakies 2 lata minimum.. Quote
Iza. Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 [quote name='agaciaaa']Ciekawe kto mnie namówił do jej wstawienia :loveu: Jestem miszczem, ha! :evil_lol: Ja też się bałam, nie wiem czy nie bardziej niż Ty ;) A tu taką miłą niespodziankę nam nasze potworki zrobiły :loveu: Ja też jestem z mojej krówki dumna potrafiła się zachować jak należy ;) Szybko zrozumiała, że Bueno nie jest najlepszym kompanem do przewalanek, ale do ganiania jak najbardziej :loveu: A Bueno to bardzo dzielny i odważny maluszek :loveu: będzie z niego faajny pies :p http://i48.tinypic.com/30ac6c7.jpg ta fota jest super, bardzo mi się podoba :loveu: http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg Bueno pędzący z prędkością światła :lol: http://i45.tinypic.com/bji9me.jpg ale grube dupsko Sarze wyszło :evil_lol: No jak kto, toć oczywiście, ze ja :diabloti::evil_lol: Chciałbyś :shake::evil_lol: Dobrze, że jeszcze potrafią nas pozytywnie zaskoczyc:loveu: :evil_lol: Oj taaak Sarunia sie zachowywał wzorowo :loveu: Buenosek histeryk potrafi nauczyć zabawy z małymi pieskami :evil_lol: Nawet nie wiesz, jak miło czytac mi takie rzeczy ! Po takich dniach jak dziś widze, że jednak moja praca się opłaca :loveu: Mi też :loveu: i nawet ostra jest :evil_lol: On jest szybszy niz swiatło haha :lol::evil_lol: No wiesz grube ma to grube wychodzi :diabloti::evil_lol: [quote name='*anusia&ajlu*']to mala wycieczka mi sie szykuje, ale lepiej jakbys do nas zawitala, przy okazji odwiedzilabys artagaskow tobie bardziej sie oplaca dwie rzeczy na raz To jest jakis pomysł, ale i tak zapraszam do siebie :cool3: [quote name='emdziolek']Ogłoszeń juz nie rozwieszam, to juz 5 miesiecy Ma jeszcze w internecie, czesto przegladam strony schronisk i ogłoszenia o grzywkach ale ani sladu Topsa.. nie wiem czy kiedys sie zdecyduje znowu na grzywke.. bardzo bym chciała ale serce mi pęka na mysl o tym ze nie pomogłam Topsikowi A na jego miejsce przyszłaby inna Grzywka.. Myslałam raczej nad założeniem hodowli buldozków.. ale to w odległej przyszłosci za jakies 2 lata minimum.. No faktycznie już sporo czasu, szkoda malucha :-( Topsik miała jakieś problemy z tego co pamietam tak ? syndrom kenelowy ? Czemu trafił do Ciebie juz jako prawie dorosły pies ? W sumie wiesz tak, nie powinaś myśleć, grzywek nie byłby zamiast Topsika, a tak jakby jako drugi ;) Ooo to ciekawe plany masz :cool3: Powodzenia w dążeniu do celu! Quote
miniaga Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Ach jaka dumna jestem z mojego synka!!!!!! Dziękuję Izuniu za pracę z Buenoskiem . Cudownie się przy Tobie rozwija a widok szalejącego Buenia z Sarą - bezcenny. Agaciaaa fotka mistrzowska. Tak właśnie wygląda szczęśliwy grzywacz- rozmazana plama na zdjęćiu- Hahahahha. Quote
*anusia&ajlu* Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 To ja bedziecie w odwiedzinach napisz mi wczesniej to i Ajlu bylaby zadowolona ze pozna tak slicznego grzywaczka ;) a ja to jak dorobie sie autka to z checia podjade;) Quote
agaciaaa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Iza. napisał(a):No jak kto, toć oczywiście, ze ja :diabloti::evil_lol: Chciałbyś :shake::evil_lol: Oj taaak Sarunia sie zachowywał wzorowo :loveu: Buenosek histeryk potrafi nauczyć zabawy z małymi pieskami :evil_lol: Nawet nie wiesz, jak miło czytac mi takie rzeczy ! Po takich dniach jak dziś widze, że jednak moja praca się opłaca :loveu: Mi też :loveu: i nawet ostra jest :evil_lol: No wiesz grube ma to grube wychodzi :diabloti::evil_lol: Dobrze, że się chociaż przyznajesz :diabloti: A no chciałbym, chciał :evil_lol: A ja sie z tego bardzo ciesze :p To szczera prawda jest :p oby tak dalej :loveu: Jako jedna z nielicznych :evil_lol: Nie dobijaj mnie kobieto :placz: miniaga napisał(a):...widok szalejącego Buenia z Sarą - bezcenny. Agaciaaa fotka mistrzowska. Tak właśnie wygląda szczęśliwy grzywacz- rozmazana plama na zdjęćiu- Hahahahha. Niestety fotki tego w pełni nie oddają ;) nasze aparaty nie dawały rady przy prędkościach tych dwóch wariatów :lol: Haaa, zostałam doceniona :multi: Quote
emdziolek Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Tak miał syndrom kennelowy :( Dlaczego przyjechał do mnie jako roczny pies? Długa historia. A tak w skrócie to był zarezerwowany od 3 miesiecy dla mnie, czekał - a ja nie wiedziałam gdzie on czeka. Myslałam ze fajna hodowla- przez maile i romowy telefoniczne hodowczyni wydawała sie poprostu swietna, wydawało sie ze nieba by uchyliła zeby tylko psiakom było dobrze.. tymczasem było odwrotnie..... jak juz pojechałam do hodowli i zobaczyłam w jakim stanie są psy a przedewszystkim Topsik - nie mogłam go zostawic.. chciałam wziac dwa ale nie miałam jak zabrac....... teraz żałuje.. żałuje ze Topsa wziełam tak późno z tej pseudo, żałuje ze nie zabrałam ze sobą z tamtąd Orzeszka i żałuje ze wyjechałam do Suwałk na kilka dni zostawiając w Poznaniu przerażonego Topsika... chyba do końca życia bede sie obwiniać... A Nad grzywką mysle... tylko zwarzajac na to ze powaznie mysle o hodowli, (nawet mam kilka propozycji na przydomek) , musze liczyc sie z tym ze nie bedzie mnie stac na utrzymanie wiekszego stadka bo chce sprowadzic suczke z niemiec zeby rodowodem pasowała pod Wolliego. Jak rozwiaze mi sie sprawa ze szkołą i pracą to wtedy bede myslec o ewentualnym zakupie kolejnego psiaka. A w Twoim Buenosie to sie zakochałam , pięny jest... Quote
Iza. Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 miniaga napisał(a):Ach jaka dumna jestem z mojego synka!!!!!! Dziękuję Izuniu za pracę z Buenoskiem . Cudownie się przy Tobie rozwija a widok szalejącego Buenia z Sarą - bezcenny. Oj tak widoku szalejącego grzywka, do niczego nie można porównać :lol: *anusia&ajlu* napisał(a):To ja bedziecie w odwiedzinach napisz mi wczesniej to i Ajlu bylaby zadowolona ze pozna tak slicznego grzywaczka ;) a ja to jak dorobie sie autka to z checia podjade;) Oczywiście, dam znać prze przyjazdem :cool3: agaciaaa napisał(a):Dobrze, że się chociaż przyznajesz :diabloti: Jako jedna z nielicznych :evil_lol: Nie dobijaj mnie kobieto :placz: A jak miałbym sie nie przyznać, takie genialne pomysły mam tylko ja :diabloti: Taaa :placz: Oj tak żartuje se, nie jest tak źle :cool3: emdziolek napisał(a):Tak miał syndrom kennelowy :( Dlaczego przyjechał do mnie jako roczny pies? Długa historia. A tak w skrócie to był zarezerwowany od 3 miesiecy dla mnie, czekał - a ja nie wiedziałam gdzie on czeka. Myslałam ze fajna hodowla- przez maile i romowy telefoniczne hodowczyni wydawała sie poprostu swietna, wydawało sie ze nieba by uchyliła zeby tylko psiakom było dobrze.. tymczasem było odwrotnie..... jak juz pojechałam do hodowli i zobaczyłam w jakim stanie są psy a przedewszystkim Topsik - nie mogłam go zostawic.. chciałam wziac dwa ale nie miałam jak zabrac....... teraz żałuje.. żałuje ze Topsa wziełam tak późno z tej pseudo, żałuje ze nie zabrałam ze sobą z tamtąd Orzeszka i żałuje ze wyjechałam do Suwałk na kilka dni zostawiając w Poznaniu przerażonego Topsika... chyba do końca życia bede sie obwiniać... A Nad grzywką mysle... tylko zwarzajac na to ze powaznie mysle o hodowli, (nawet mam kilka propozycji na przydomek) , musze liczyc sie z tym ze nie bedzie mnie stac na utrzymanie wiekszego stadka bo chce sprowadzic suczke z niemiec zeby rodowodem pasowała pod Wolliego. Jak rozwiaze mi sie sprawa ze szkołą i pracą to wtedy bede myslec o ewentualnym zakupie kolejnego psiaka. A w Twoim Buenosie to sie zakochałam , pięny jest... Ojaa to faktycznie nieciekawa sytuacja :-( szkoda, że nie pojechałaś wcześniej do hodowli albo chociaż nie dopytałaś się w grzywaczowym towarzystwie jak ta hodowla wygląda. Ale niestety czasu się nie cofnie, z tego co ogladąłm zdjecia tych psów to wygladaja na prawdę dobrze, w życiu bym się nie spodziewała, że maja takie problemy :shake: To przykre że niby hodowla, pod patronatem ZKwP a takie rzeczy się wyrabiają :-( No to widzę masz już poważne plany :cool3: no fakt import trochę kosztuje, ale jeszcze raz powodzenia, żeby się ułożyło po Twojej myśli wszystko! A w ogóle jak tam Ci sie żyje w tym Poznaniu, nie chcesz wracać do Suwałk ? Cieszę się, że mój skarbek, Ci się podoba, jest na prawdę cudowny :loveu: Dopóki Topsik nie zamieszkał u Ciebie, nawet nie wiedziałam, ze grzywacze lubisz, dobrze się z tym ukrywałaś haha:lol: Quote
taxelina Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 http://i48.tinypic.com/bdwkgg.jpg Podcina Sare linka :D Quote
emdziolek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Iza.'] Ojaa to faktycznie nieciekawa sytuacja :-( szkoda, że nie pojechałaś wcześniej do hodowli albo chociaż nie dopytałaś się w grzywaczowym towarzystwie jak ta hodowla wygląda. Ale niestety czasu się nie cofnie, z tego co ogladąłm zdjecia tych psów to wygladaja na prawdę dobrze, w życiu bym się nie spodziewała, że maja takie problemy :shake: To przykre że niby hodowla, pod patronatem ZKwP a takie rzeczy się wyrabiają :-( No to widzę masz już poważne plany :cool3: no fakt import trochę kosztuje, ale jeszcze raz powodzenia, żeby się ułożyło po Twojej myśli wszystko! A w ogóle jak tam Ci sie żyje w tym Poznaniu, nie chcesz wracać do Suwałk ? Cieszę się, że mój skarbek, Ci się podoba, jest na prawdę cudowny :loveu: Dopóki Topsik nie zamieszkał u Ciebie, nawet nie wiedziałam, ze grzywacze lubisz, dobrze się z tym ukrywałaś haha:lol: Bo ja jestem mistrz kamuflażu ^^ Od zawsze kocham grzywki, długo czekałam na realizacje marzenia zwiazane z grzywką , no i moje marzenie źle sie skończyło dla Topsa. Im bardziej poznawałam rase tym bardziej chciałam je hodować a hodowla miała opierać się na Topsiku... no i nici z tego wyszły. Może kupie sobie jeszcze grzywkę - ale nie prędko, najpierw skończymy z Wolliem hodowlankę:P A w Poznaniu mieszka mi sie dobrze, tesknie za Suwałkami ale nie chciałabym tam na stałe wrócić. Quote
Czarnulka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg ślicznie:loveu: Quote
Asiaczek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Nie bój się, Mały! W razie czego - obronię! http://i48.tinypic.com/30ac6c7.jpg Pzdr. Quote
Bartiśkowa_ Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Super fotki pewnie już niedługo będzie tak szalał z Lunką ;) Quote
Feigned Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Iza.'] Weź nic nie mów :mdleje: mam w następnym tyg 5 sprawdzianów + jeszcze ze 3, których nie napisałam, bo mnie nie było :mdleje: Oczywiście, że pomogę :loveu: No i suuper :loveu: trzymam kciuki :kciuki: Szkolimy się tylko tak hmmm użytkowo, ze tak powiem ;) znaczy się uczymy się życia razem :eviltong: Na sztuczki mamy czas, na razie nakręcał małego na zabawki, ćwicze przywołanie no i ogólnie skupienie na mnie ;) a Ty teraz do szkoły chodzisz? ;p bo Cię jakoś dawno nie widziałam :cool3: no to super, czyli to co teraz najważniejsze :) ja żałuję teraz, że jak Axel był mały to tak zawaliłam skupianie uwagi no i socjalizację.. ale człowiek uczy się na błędach, przy następnym bardziej się postaram :p i wogle to kiedy ja się doczekam, żeby tego małego smrodka osobiście poznać co? :mad: http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg haha fajnie to wyszło :evil_lol: :loveu: Quote
Iza. Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 [quote name='deer_1987']http://i48.tinypic.com/bdwkgg.jpg Podcina Sare linka :D Tiaa, mój spryciarz mały :cool3: [quote name='emdziolek']Bo ja jestem mistrz kamuflażu ^^ Od zawsze kocham grzywki, długo czekałam na realizacje marzenia zwiazane z grzywką , no i moje marzenie źle sie skończyło dla Topsa. Im bardziej poznawałam rase tym bardziej chciałam je hodować a hodowla miała opierać się na Topsiku... no i nici z tego wyszły. Może kupie sobie jeszcze grzywkę - ale nie prędko, najpierw skończymy z Wolliem hodowlankę:P A w Poznaniu mieszka mi sie dobrze, tesknie za Suwałkami ale nie chciałabym tam na stałe wrócić. Oj miszcz, miszcz nawet Cię o to nie podejżewałam :cool3::evil_lol: Rasa jest wspaniała, fakt niezaprzeczalny :loveu: Ja juz jestem zakochana po uszy :loveu: zreszta jak tu się nie zakochać w takich psach :loveu: Moze nie sa najłatwiejsze jeśli chodzi o wychowanie, szczekliwe straaaasznie no i nie raz mają problem ze strachem, szczególnie wstosunku to obcych ludzi i w obcym otoczeniu, ale to najwspanialsze psy na świecie :loveu: Do skończenia hodowlanki juz chyba nie duzo zostało co ? :eviltong: No to fajnie, ja w sumie to Cię podziwiam, ja bym nie chciała się wyprowadzac tak daleko :eviltong: Nie miałaś nigdzie blizej takiego podobnego kierunku ? Quote
Iza. Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 [quote name='Czarnulka']http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg ślicznie:loveu: Sarunia z obrzydzeniem patrzy co tam jej przed nosem biega :evil_lol: [quote name='Asiaczek']Nie bój się, Mały! W razie czego - obronię! http://i48.tinypic.com/30ac6c7.jpg Pzdr. Sarunia dzielnie pokazywał Buenoskowi swoją spacerkowa łączkę :razz: [quote name='Bartiśkowa_']Super fotki :loveu: pewnie już niedługo będzie tak szalał z Lunką ;) Nie wydaje mi się ;) Luna nie jest zwierzęciem specjalnie towarzyskim jeśli chodzi o psy, ona zdecydowanie bardziej lubi ludzi ;) [quote name='Feigned']a Ty teraz do szkoły chodzisz? ;p bo Cię jakoś dawno nie widziałam :cool3: no to super, czyli to co teraz najważniejsze :) ja żałuję teraz, że jak Axel był mały to tak zawaliłam skupianie uwagi no i socjalizację.. ale człowiek uczy się na błędach, przy następnym bardziej się postaram :p i wogle to kiedy ja się doczekam, żeby tego małego smrodka osobiście poznać co? :mad: http://i45.tinypic.com/14uxtug.jpg haha fajnie to wyszło :evil_lol: :loveu: Akurat dzis nie byłam ;) ale cały poprzedni tydzień już tak, jutro też będę :lol: Skupianie uwagi to dla mnie udręka, dla małego wszystko jest strasznie ciekawe :evil_lol: ale widze postępy i to najważniejsze :loveu: No tak na własnych błędach nalepiej się uczyć ;) ja z Luną tez skupiania nie ćwiczyłam, ale na szczeście udło się, ze raczej nie ma z tym az takiego wielkiego problemu :loveu: zapraszam :diabloti: Quote
Recommended Posts