Maltanka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Na wspaniały pomysł wpadli młodzi miłosnicy zwierząt, którzy brali ślub w Radomiu 1 wrzesnia. Poprosili oni gości, by zamiast kwiatów na ślub przynieśli karmę dla zwierząt, która została potem przekazana do schroniska w Radomiu.\Przeczytajcie tu http://schronisko.radom.pl/ Moim zdaniem to świetna inicjatywa! Brawo!!!!!!! W imieniu Dogomaniaków życzymy dużo szczęscia na nowej drodze życia!:loveu: Quote
anetta Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Popieram, popieram :klacz: Również dawałam karme zamiast kwiatów :-D Quote
wlodi Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Takich ślubów było w tym roku w Radomiu trzy. Reportaż z jednego z nich można zobaczyć na stronie schroniska http://www.schronisko.radom.pl Quote
baffi2 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 a ja wpadłam na pomysł, żeby w święta zamiast prezentu zarzyczyć sobie karme, i przekazać schronisku...:cool3: Quote
Macho Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 super pomysl, bo kwiaty zwiedna i tyle...a karma zostanie dobrze spozytkowana :) Do schroniska, gdzie jestem wolontariuszka tez kiedys Mloda Para przywizola karme, ktora dostali zamiast kwiatow :) Quote
Viris Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Ja gdy nadejdzie ten dzień też tak zrobię, chociaż ja pewnie poproszę nie o karmę a o pieniądze na sterylizacje. Będzie wielka skarbonka w kształcie psiaka i tam goście będą wrzucać te pieniądze które wydaliby na kwiaty. Fajnie że takich ludzi jest coraz więcej, od jakiegoś roku dość często słucham o takich przypadkach :loveu::loveu::loveu: Quote
Rybc!a Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 To świetny pomysł, dlatego i ja tak zrobię, chociaż w sumie nie chcę męża :) Quote
Onomato-Peja Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 ja też a co i napisze w nawiasie (minimum 3 kg) Quote
EVA2406 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Dziewczyny, mnie już to nie grozi, ale mogę zbierać na imieniny :lol: Quote
Basia i Barni Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 tez tak zrobie i przekaze karme schronisku w Zabrzu - juz wczesniej o tym mówiłam z moim TZ:diabloti: Quote
HebaNova Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 my jutro na ślubie zbieramy datki do puszki dla psiej fundacji, doszliśmy do wniosku że nie będziemy obciążać gości dodatkowymi killogramami karmy, a pewnie same supermarketowe by się trafiły, kasa to najbardziej uniwersalne rozwiązanie, sami oczywiście też się dołożymy :loveu: Quote
baffi2 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 HebaNova napisał(a):my jutro na ślubie zbieramy datki do puszki dla psiej fundacji, doszliśmy do wniosku że nie będziemy obciążać gości dodatkowymi killogramami karmy, a pewnie same supermarketowe by się trafiły, kasa to najbardziej uniwersalne rozwiązanie, sami oczywiście też się dołożymy :loveu: gratulacje! :loveu: też myślę że pieniądze to lepszy pomysł, bo można wydać na to co będzie bardziej potrzebne (np. sterylki) no i gości się nie obciąża :) Quote
EVA2406 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dlaczego tu nikt nie zagląda i nie podtrzymuje tak dobrego pomysłu :crazyeye:. Zapraszamy na wątek młode osoby przed którymi ślub i później problem z nadmiarem kwiatów. Quote
Maltanka Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 ...i po roku znów przypominamy! Nie tylko z okazji ślubu, ale imienin, urodzin, dnia Babci, Dziadka...:) Okazja zawsze się znajdzie! Quote
EVA2406 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Maltanka napisał(a):...i po roku znów przypominamy! Nie tylko z okazji ślubu, ale imienin, urodzin, dnia Babci, Dziadka...:) Okazja zawsze się znajdzie! Szkoda, że tak mało znany jest ten wątek. Quote
Sybel Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 My się pobieramy w kwietniu i właśnie myślę nad dobrym tekstem o karmie zamiast kwiatów. Jakieś propozycje? Quote
EVA2406 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Sybel']My się pobieramy w kwietniu i właśnie myślę nad dobrym tekstem o karmie zamiast kwiatów. Jakieś propozycje?[/QUOTE] Gratuluję pomysłu i na dodatek podrzucę Ci jeszcze myśl, że oprócz zbiórki karmy możesz zrobić ładną skarbonkę np z przezroczystej plexi, udekorowanej zdjęciami np. pieska i kotka i zbierać kasę na karmę. W zaproszeniu trzeba napisać o jednej i o drugiej możliwości, bo nie wszyscy będą chcieli targać worek karmy, a kasę wrzucą i wtedy Wy możecie zakupić sami. Bardzo bym chciała, żeby ten zwyczaj się rozpowszechnił, bo kwiaty, mimo, że piękne to w dużej ilości tylko się niszczą, a tak pozostaje dobry uczynek i radośc z pomocy słabszym. Quote
Sybel Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Niestety przeczytałam już po wydrukowaniu zaproszeń. Trudno, i tak zawsze przelewamy też 1% i staramy się pomagać okazjonalnie, jeśli coś mamy. Życzenia mamy proste, a prośbę o karmę w formie post scriptum na dole zaproszenia: P.S. Uprzejmie prosimy Szanownych Gości o odejście od obyczaju przynoszenia kwiatów. W zamian z radością przyjmiemy karmę dla psów i kotów, która wspomoże zgierskie schronisko dla zwierząt. Quote
Alice88 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [FONT="]Dziewczyny, sorki za OFF, ale Fundacja Grey Animals jest w dramatycznej sytuacji!![/FONT] [FONT="]http://www.dogomania.pl/threads/223839-Fundacja-Grey-Animals-ILE-MO%C5%BBNA-NIE-SPA%C4%86-Mamy-48-godzin-na-du%C5%BC%C4%85-zmian%C4%99.-Damy-rad%C4%99 Zrobiłam wątek, proszę o "rozdmuchanie" gdzie tylko się da. Walczymy o to by móc działać! [/FONT] Potrzebujemy ludzi, którzy nagłośnią nasz problem, sami już nie dajemy rady!! Bardzo proszę o pomoc!!! Quote
EVA2406 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Sybel']Niestety przeczytałam już po wydrukowaniu zaproszeń. Trudno, i tak zawsze przelewamy też 1% i staramy się pomagać okazjonalnie, jeśli coś mamy. Życzenia mamy proste, a prośbę o karmę w formie post scriptum na dole zaproszenia: P.S. Uprzejmie prosimy Szanownych Gości o odejście od obyczaju przynoszenia kwiatów. W zamian z radością przyjmiemy karmę dla psów i kotów, która wspomoże zgierskie schronisko dla zwierząt. Do zaproszeń można włożyć małe karteczki ( wydrukowane ) z informacją o skarbonce. Quote
Recommended Posts