brazowa1 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 W schronisku uczestniczylam w rozmowie miedzy starsza pania z TOZu,a policjantem.Pani tłumaczyla,ze schronisko nie przygotowane do odłowu i przechowywania gryzoni i w tym wypadku trzeba prosic ZOO.Potem zbulwersowana opowiadala mi o tym zdarzeniu-kosztaniczki i kot,2 tygodnie siedziały same w mieszkaniu,bo ich opiekunowie zostali zaaresztowani.Cud,ze przezyły i nie pozjadały sie nawzajem.Bardzo martwiła sie,jakie byly losy kota. Pare dni potem,kolezanka zaczela mi opowiadac,jak odławiala w pocie czola dzikie koszatniczki...To były te same i ten sam kot. Kopiuje z "miau": http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66364&highlight=wac%B3aw "Czerwiec, telefon do zoo, dzwonila policjantka z pobliskiej komendy - przyjedzcie zabrac kota i koszatniczki do schroniska, dyrektor oliwskiego zoo jest rowniez dyrektorem schroniska w Kokoszkach. My jednak wiemy jaki los czeka koty w schronisku, szybko zadecydowalysmy - kot zostanie u nas, na dziale dydaktycznym, koszatniczki rowniez. Ale trzeba bylo jechac po zwierzeta do mieszkania pary narkomanow, ktorych aresztowala policja na okres trzech miesiecy. Trudno opowiedziec co zastalysmy na miejscu, szczerze wspolczuje ludziom, ktorych dotknelo uzaleznienie. Okazalo sie, ze kot i gryzonie sa tam same od dwoch tygodni!!! Po wizycie w tym mieszkaniu dlugo bralam prysznic, a wszystkie ubrania pralam kilka razy, TO BYL KOSZMAR ludzi i zwierzat. Wacek mial u nas byc do wrzesnia, potem dalsze decyzje, szukanie nowego domu lub powrot do dawnych wlascicieli. No i okazlo sie: SZUKAMY NOWEGO DOMU DLA KOTA WACKA!!! Cos o Wacku: jego poprzednia wlascicielka dbala o kota, o ile nie byla akurat w ciagu narkotykowym, mial szelki, umial chodzic na smyczy, wychodzil na spacery. U nas zostal wykastrowany i stwierdzil, ze spacery wcale nie sa takie fajne. Wacek nie jest "po prostu" kotem, wydaje sie patrzyc gdzies strasznie daleko, w przeszlosc a moze przyszlosc. Dostojny, a zarazem lubiacy zabawe, piorkiem, pileczka, myszka. Ten kot potrzebuje domu i jednego ukochanego pana, gdy przebywal z jedna osoba byl przymilny, mruczal i prosil o czulosci. W towarzystwie wielu ludzi chetnie z kazdym sie pobawi, ale sympatii nie okazuje nikomu. Niestety potrafi pokazac, ze cos mu sie niepodoba. Szukamy mu domu u milosnika kotow lub u osoby o duzym szacunku do zwierzat. Jaki bedzie - tego nie wie nikt, procz Wacka, kazdy z nas zna metamorfozy:) Nie ukrywam, ze jak to zwykle bywa z adopjcami, czym szybciej znajdzie dom tym lepiej." Quote
Kasia25 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 piękny Wacław i tak nieszczęśliwy.......... Quote
brazowa1 Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Wacek zostanie dowieziony do kazdego miejsca w kraju. Jego atutem jest wielkosc-jest kocurem gigantem. Czy moze ktos moglby nas wesprzec allegro? Bardzo prosze. Quote
akucha Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Na Miau Abbi napisała, że on ma 6 lat :roll: Może na trójmiejskie go dać? Ładny jest... PROSIMY O ALLEGRO! Quote
akucha Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Może jednak ktoś mógłby pomóc w Allegro, Wacuś czeka... Quote
kaerjot Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 A dać cynk to nie łaska. Nie powiedzą, że jest nowy wątek, nie powiedzą, że trzeba allegro, nic nie powiedzą. Nie lubię Was. Quote
kaerjot Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Gotowe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=254286189 Quote
brazowa1 Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 zmiana tytułu,na szczery,moze cos pomoze....to prawda,on nie jest miłym kotem.Jest krwiozerczym kocurem o sadystycznych sklonnosciach. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 brazowa1 napisał(a):Jest krwiozerczym kocurem o sadystycznych sklonnosciach. oooooooo, jak ja kocham takie koty!!!!:loveu: Na dodatek gigant. Kochany koteczku, pozdrawiam!!!:iloveyou: Quote
brazowa1 Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):oooooooo, jak ja kocham takie koty!!!!:loveu: Na dodatek gigant. Kochany koteczku, pozdrawiam!!!:iloveyou: taaak?:cool3: to bardzo sie ciesze,podaj adres dostawy :diabloti: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 :) mam już komplet kotów i wiele w okolicy. Ale podrzucę aniołka:loveu:. Quote
BasiaD Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Takie czarnuchy to moje ulubione też! Niestety już mam wystarczająco gigantów w domu. Ale wiem że taki wielki Wacuś to cudowny kot (moja koleżanka ma takiego tylko burasa!) Wskakuj Wacuś do góry po domek! Wszystkie Wacki zasługują na wspaniałe domki! Quote
akucha Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Wystawiłam go na trójmiejskich. Wiolu, z twoim telefonem póki co. Quote
irysek Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 sliczny ten kocur. naprawde az taki zlosliwy? siusia do kuwety czy gdzie popadnie? Quote
modliszka84 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 piękny kotecek :loveu: ludzie bierzcie złośliwca - to nic takiego strasznego :cool3: sama mam kociego "psychopate" i da się przeżyć :evil_lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Wacław, na 1 - mordo ty moja! ;) Quote
brazowa1 Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 AśkaK napisał(a):A co takiego wyczynia ten potfffur?:lol: rzadzi sie! a jest gigantycznym drapieznikiem Quote
Recommended Posts