dunia77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Dlatego nie dziwi mnie, że w USA, gdzie teraz mieszkam, wielu ludzi przepisuje część (lub nawet całość) majątku wyznaczonej osobie, która zajmie się zwierzątkiem po ich śmierci... W końcu bardzo często taki pies czy kot jest jedynym towarzyszem starszej osoby w ostatnich dniach... w przeciwieństwie do rodziny, która tylko często tylko odlicza dni, żeby "pozbyć się kłopotu" i zgarnąć, co się da. :angryy: A łzy na pokaz to są zawsze :shake: Nie mówię, że tak jest zawsze, bo sama znam bardzo pozytywne przypadki... Quote
dunia77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 I tak jak piszecie - jasne, że wielkie psisko jest trudno upchnąć na 40m2 z rodziną 2+2... ale starsze osoby właśnie przeważnie mają takie malunie pieski. Quote
Bea1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Gucio, bo tak go nazwalam ma domek we Wroclawiu;), maly zamieszka u malzenstwa emerytow, ktorym odszedl jamnis po ok 15 latach zycia...dalej adopcje przeka\zalam Cioci Modliszce, bo w piatek wyjezdzam na ok 1, 5 miesiaca, papa Cioteczki ..do 19 listopada:hand: Quote
dunia77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Gucio to jamniś? Gratulacje! :loveu::loveu::loveu: Quote
Bea1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 dunia77 napisał(a):Gucio to jamniś? Gratulacje! :loveu::loveu::loveu: tak, Gucio ten uroczy jamnis z Pabianic:loveu: Quote
dunia77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 No to jeszcze raz gratki z okazji ekspresowej adopcji :multi: :multi: :multi: Mojemu Spykerowi-znajdce też dobrzy ludzie oszczędzili schroniskowej traumy... więc wiem, jakie to ważne. Quote
modliszka84 Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 poczekajcie z tą radością do czasu aż pies będzie w domu spał na kanapie teraz się okazuje że jeszcze 14 dni musi spędzić w schronie bo dopiero dziś był zaszczepiony, a wcześniej jego pani jeszcze żyła w szpitalu, dopiero potem zmarła. I z chwilą jej śmierci przeszedł dopiero na "stan" schroniska. Mamy tez drugi potencjalny domek w Zgierzu, jutro będe dzwonić do obu domków (dziś mam mega pecha więc poczekam do jutra) , może jakis inny jamnik skorzysta... Quote
dunia77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 modliszka84 napisał(a):poczekajcie z tą radością do czasu aż pies będzie w domu spał na kanapie Czasem i to jest za wcześnie, bo ludzie się "rozmyślają"...:-( Quote
Madzik77 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Na jamnisie jak sie okazali mozna znalez chetnych bo rowiniez 2 inne domki z Krakowa mysla o naszym jamnisiu - ale od nadmiaru glowa nie boli :) Na razie trzymamay kciuki!! Quote
Madzik77 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 a kremik ..czeka na swoj domek cierpi malutki okropnie ;( Quote
Madzik77 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 hopsiamy sobie :) KREMIK WCIAZ SZUKA... Quote
Dzaga Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 U nas podobnież : Czarna jamniczka 5 letnia wysterelizowana szukadomu po tym jak zostałazabrana spod siekiery psychopacie. Maleństwonarazie znajduje sie w domuu wolontariusza ale nie moze tam dłużejprzebywac i trafi do przytuliskado budy i zimnego kojca. Ida mrozyjamnik nie ma szans aby przezyc wbudzie. Suczka pilnie szuka domuSuczka przebywa w Oławie koło Wrocławia Konakt +48503599424 Quote
dunia77 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Dzaga napisał(a):U nas podobnież : Czarna jamniczka 5 letnia wysterelizowana szukadomu po tym jak zostałazabrana spod siekiery psychopacie. :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Ktoś chciał zabić taką psinkę maleńką?!?!?! :shake: Quote
Celina12 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 :shake::shake:-za dużo...co się z tymi ludźmi dzieje???? Taka śliczna maleńka w wieku mojej Dumci :-( Quote
tanitka Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 czy jamnik z Pabianic jedzie do Wrocławia? Modliszka rozmawiałaś z tym gościem ze Zgierza? Quote
modliszka84 Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 jamnik pojedzie chyba do wrocławia. przez dwa dni próbujemy się dodzwonić do ludzi ze Zgierza ale bezskutecznie - nikt nie odbiera... Jeśli są to jednak ci sami ludzie, którzy byli w fundacji Medor ro dziewczyny także odradzały ich... Jeszcze jakiś tydzień kwarantanny i będzie mógł jechać. We Wrocławiu to jest dom u państwa na emeryturze, którzy mieli jamniczkę przez 15 lat i byli zmuszeni ulżyć jej cierpieniom... Domek sprawdzała Bea, myślę że będzie mu tam dobrze. Jedyny problem to taki, że potrzbujemy transportu. Pan powiedział, że oni nie są w stanie pokryć kosztów, ponieważ muszą zakupić wyprawkę dla psa itp a oboje są na emeryturach. No ja to rozumiem... dlatego czas zacząć myśleć skąd tu załatwić transport oraz 40 zł na opłatę adopcyjną. Quote
tanitka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja rozmawiałam z Bea1 też osobiście i potwierdziła, że to bardzo dobry dom. Faceta ze Zgierza darujmy sobie! Quote
modliszka84 Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 tanitka napisał(a):ja rozmawiałam z Bea1 też osobiście i potwierdziła, że to bardzo dobry dom. Faceta ze Zgierza darujmy sobie! oki :) jedyny "mankament" tego domku we Wrocku jest taki, że to 4 piętro... Ale pan powiedział, że jak będzie trzeba to przygotuje specjalną torbę i psiaka będzie znosić i wnosić... Quote
Celina12 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Kiedyś na bazarku zakupiłam od Bei obrączkę...za 50 złotych-miałam pieniążki przekazać na potrzebującego jamnika-poproszę więc o konto na PW i wpłacę. Będzie na opłatę w schronisku i coś na podróż. Wiecie jaki będzie koszt transportu? Quote
modliszka84 Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Celina12 napisał(a):Kiedyś na bazarku zakupiłam od Bei obrączkę...za 50 złotych-miałam pieniążki przekazać na potrzebującego jamnika-poproszę więc o konto na PW i wpłacę. Będzie na opłatę w schronisku i coś na podróż. Wiecie jaki będzie koszt transportu? Dziekuje Celinko :) Konto podam gdy będzie już pewne kiedy maluch wychodzi, ok? Narazie mam nadzieję, że może znajdzie się transport nieodpłatny. Bo jeśli nie, to będzie trzeba chyba jechać... Szkoda tylko, że moje auto nie jest na gaz. Ale coś wymyślę jeszcze może. Quote
Madzik77 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Super ze jamnis znalazl tak szybko domek teraz musimy skupic sie na KREMIKU!! Quote
Recommended Posts