lafuma-82 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 chicken napisał(a):Pieknie pieknie :) Tylko czemu tak malo zdjec ze spacerku :evil_lol: No Chicken czemu tak mało???Bo moje akumulatorki są do d...:mad: ewka i haker napisał(a):super zdjecia zawsze chciałam takie łózko:loveu: Dzięki, a co do łóżka to Ikea ma ciągle takie w sprzedaży. Quote
lafuma-82 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 I jest tanie, tylko trzeba pamiętać o specjalnym stelażu bo to łózko ma jakies dziwne wymiary, ja kupiłam w jakimś innym sklepie stelaż i nie pasuje:evil_lol:, a zresztą i tak jest do wyrzucenia bo Zahra swego czasu wchodziła pod łożko i przegryzała deski, wiec już ich niewiele zostało i kiedys obudze się na podlodze...:diabloti: Quote
ewka i haker Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 chce zeby pani spala z nia jak ona z pania nie moze:evil_lol: Quote
Patisa Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Widzę, ze mała demolka łóżeczka była...heheh fajne psiory;) Quote
lafuma-82 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Patisa napisał(a):Widzę, ze mała demolka łóżeczka była...heheh fajne psiory;) Nie mojego, nie mojego, to u koleżanki było:evil_lol: U mnie jej więcej nie wolno niz wolno.:diabloti: Choć teraz mnie nie ma w domu i z tego co wiem, to Zahrka drinki z żubróweczki popija Quote
Goshka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 GRATULACJE!!:loveu: Świetny wynik. Gdzie Was teraz mozna spotkac??? Planujecie szczeniorki???:cool3: Quote
lafuma-82 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Dla tych, ktorzy odwiedzają galerię Zarhki i dla tych, ktorzy nas podglądają, czekając na jakieś niepowodzenia: Mamy się bardzo dobrze, obie się kształcimy i rozwijamy, Zahrka pracuje pod okiem mojego taty, które jest bardzo zaangażowany w pracę psa i planuje zostawić sobie po Zahrce szczeniaka, a co do mnie to ja też robię ogromne postępy. Uwielbiam moje nowe miasto-Paryż. Tak, tak nie cofam się, poszerzam horyzonty. Wracając do Zahrki, to w piątek wybrałyśmy się do Manowa, na wystawę psów myśliwskich, wydaje mi się, że dość ważna wystawę, jeżeli ma sie psa myśliwskiego. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany sędziego i tak było w przypadku oceniania wyżłow. Program wystawy mówil, że wnk, bedzie oceniał pan Henryk Fonfara, no ale z racji duzej ilości psów, wyżły kontynetalne oceniał pan Skrzyński. Zahra otrzymała ocenę doskonałą, CWC, została wybrana najlepszą dorosła suką w rasie, no i zwycięzcą rasy. Szczęscia tego dnia nam nie brakowało, dostałyśmy również zwycięstwo grupy, a pózniej drugie miejsce na BISach. ( to już drugie BISy, gdzie Zahra stanęła na podium, Białystok 2008, Międzynarodowa Wystawa Psów, lokata I, w młodzieży) Pomyslałam sobie, że warto do tego wrócić "Poza tym, proszę mi powiedziec, co to jest za autorytet sędziowski, Sedzina z Lotwy? Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana Prawda, wówczas BISy wybierała sędzina z Łotwy, natomiast na wystawie w Manowie, BISy sędziował p. Fonfara. Czy to człowiek, który nie ma pojęcia o wyżłach, nie sądzę!!!! Dlatego tak niezmiernie cieszy mnie podium, tym bardziej, że była to wystawa psów myśliwskich. Uzasadnienie oceny jakie podał p. Aleksander Skrzyński " Suka o dobrych proporcjach, w typie rasy i płci, w kondycji wystawowej. Ładna szlachetna głowa, pigment i uzębienie bez zastrzeżeń, dobra górna i dolna linia. Konczyny poprawne. Jeszcze nieco słabo związana" Kilka zdjęć Quote
lafuma-82 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='Goshka']GRATULACJE!!:loveu: Świetny wynik. Gdzie Was teraz mozna spotkac??? Planujecie szczeniorki???:cool3: Gosia, nam teraz zależy na międzynarodowej wystawie, może Warszawa. Ale jeżeli międzynarodowe wystawy w Polsce będą wyglądały, tak jak ta łódzka, to odechciewa mi się gdziekolwiek jechać. Mam normalnie kaca po tej wystawie i nie tylko ja ... Kibicowalismy Buszce. A co do szczeniaków, to będą, na pewno będę. Nie w tym roku, ale planujemy. Quote
Goshka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Buszka byla w tej stawce zdecydowanie najlepsza.Cóz...:shake: Ania, jescze duzo takich bedzie..i wystaw i FT i konkursów. Dlatego ja mam je w głebokim powazaniu. Szkoda mi pieniedzy. Nie rozumiem tylko, czemu ludzie tak bardzo lubia isc na łatwiznę.:shake: Quote
Klaudia :-) Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ania do kolekcji Zahrkowych osiągnięć jeszcze Włocławek 27.07.08 Zw.Mł, NJwR,BOB, BOG,II BIS. Gratulujemy wyników z Manowa Quote
lafuma-82 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Klaudia :-) napisał(a):Ania do kolekcji Zahrkowych osiągnięć jeszcze Włocławek 27.07.08 Zw.Mł, NJwR,BOB, BOG,II BIS. Gratulujemy wyników z Manowa Zupełnie zapomniałam o Wlocławku, czyli 3 razy była na BISach Quote
Dumisiowa Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ANIU i ZAHRKO :) GRATULACJE! WSPANIAŁY WYNIK :):) Quote
Goshka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Nie moge nie zareagowac na ten tekst: "Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana Ilosc wyzłów niemieckich na Łotwie odpowiada wielkosci kraju. I wcale tak blisko spokrewnione ze soba to nie są. Łotysze wyjezdzaja na krycia zagranicę. Ostatnio urodził sie miot po Arco Jasenky ( 1 szczenie) i po PIKU od BUNi ( bardzo ładny, mocny miot 9 szczeniąt). Mają kilka importów. Łotysze BADAJA takze swoje psy w kierunku DYSPLAZJI stawów biodrowych!! Ot takie szalenstwo małego zacofanego kynologicznie kraju. Sorry za offa w watku ZAHRY :) Quote
lafuma-82 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='Goshka']Nie moge nie zareagowac na ten tekst: "Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana Ilosc wyzłów niemieckich na Łotwie odpowiada wielkosci kraju. I wcale tak blisko spokrewnione ze soba to nie są. Łotysze wyjezdzaja na krycia zagranicę. Ostatnio urodził sie miot po Arco Jasenky ( 1 szczenie) i po PIKU od BUNi ( bardzo ładny, mocny miot 9 szczeniąt). Mają kilka importów. Łotysze BADAJA takze swoje psy w kierunku DYSPLAZJI stawów biodrowych!! Ot takie szalenstwo małego zacofanego kynologicznie kraju. Sorry za offa w watku ZAHRY :) Gosia, ja wtedy nie mogłam odeprzeć tego ataku, bo nie miałam niestety takiej wiedzy ja Ty, ale widać, że Ariana też zbyt wiele nie wiedziała o wyżłach na Łotwie, więc nawet nie jest mi głupio, bo ja uczę się tej rasy, a ona już ją rozmaża:evil_lol:. Oj wstyd Ariana, wstyd! Quote
ewka i haker Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 oo bylyscie w lodzi szkoda ze nie wiedzialam:roll: Quote
lafuma-82 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ewka i haker napisał(a):oo bylyscie w lodzi szkoda ze nie wiedzialam:roll: Ja byłam sama, Zahry nie wystawiałam. Byłam szpiegiem na wystawie:diabloti: Quote
Goshka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 lafuma-82 napisał(a):Gosia, ja wtedy nie mogłam odeprzeć tego ataku, bo nie miałam niestety takiej wiedzy ja Ty, ale widać, że Ariana też zbyt wiele nie wiedziała o wyżłach na Łotwie, więc nawet nie jest mi głupio, bo ja uczę się tej rasy, a ona już ją rozmaża:evil_lol:. Oj wstyd Ariana, wstyd! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
chicken Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 lafuma-82 napisał(a):Ja byłam sama, Zahry nie wystawiałam. Byłam szpiegiem na wystawie:diabloti: W moim skromnym towarzystwie :diabloti: Ania! Mam nadzieje ze pogoda nam nie pokrzyzuje planow na kolejne dni i wkoncu wybierzemy sie na sloneczny spacer z aparatem :roll: Zapomnialas dodac ze Zahra 2. maja skonczyla 2 latka i:loveu: Piekna rosnie suczyca i coraz grzeczniejsza :cool3: Quote
lafuma-82 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 chicken napisał(a):W moim skromnym towarzystwie :diabloti: Ania! Mam nadzieje ze pogoda nam nie pokrzyzuje planow na kolejne dni i wkoncu wybierzemy sie na sloneczny spacer z aparatem :roll: Zapomnialas dodac ze Zahra 2. maja skonczyla 2 latka i:loveu: Piekna rosnie suczyca i coraz grzeczniejsza :cool3: A ja wczoraj 27:evil_lol: Magda nici z mojego teatru, samochód mi się w mieście rozkraczył, bilety przepadły, więc możemy wcześniej iść na spacer niż o 21! Quote
Dumisiowa Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 No to Aniu i Zahrko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!:loveu: Quote
lafuma-82 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Dumisiowa napisał(a):No to Aniu i Zahrko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!:loveu: Dziękujemy Quote
Recommended Posts