Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Goshka napisał(a):
Fajne foty:p

Zgadzam się, Gosia i to prawie wszystkie Twojego autorstwa.
I jakie ładne zdjęcie udało się zrobić Arubce. Troszku nad nią popracują i będą ją lepiej wystawiać, niż ja Zahrę, jak mi to sędzia powiedział : Niech się pani nauczy ją wystawiać- czy jakoś tak!

Posted

Kilka świeżych fotek, zrobionych tuż przed odjazdem. Następny spacer za dwa tyg:placz:

Dziś było wodne szaleństwo, przez prawie godzinę aport z wody. JAK już chciałam kończyć to Zahrek zaczynał skomleć, że dalej chce

Posted

Goshka napisał(a):
Dzielna dziewczyna:loveu:
Opłaca ci sie jechac, zeby wracać za dwa tygdonie znowu?:eviltong::evil_lol:

No finansowo to w ogóle, zwłaszcza, że ostatnio to mam same problemy na lotniskach: nie chcieli mnie wpuścić na pokład, bo 40 min przed odlotem to już za późno, wg niektórych linii lotniczych, ostatnio leciałam do Włoch, to okazało się, że jest na pokładzie laska, o takim samym imieniu i nazwisku no i dla nich to był problem, także odprawę wstrzymano na 15 min, a z kolei jak wracałam dwa tyg temu z Paryża, to moja walizka zamiast przylecieć do W-wy poleciała do Zurychu:evil_lol:. Aż się boję pomyśleć, co to dziś się wydarzy:razz:

Posted

To prawda, wodę uwielbia, ale szczerze powiem, że tą pasję do wody odkryła w sobie nie tak dawno, nigdy nie nudzi jej się płynięcie po aport, ale jeżeli chodzi o samą komendę woda, to już nie jest tak super. Przed samymi próbami, kiedy z nią naprawdę dużo ćwiczyłam, to było spoko, ale też nie jakoś idealnie, a teraz wszystko zapomniała. Moja wina, bo nie mam kiedy z nią pracować.

A pamiętam, kiedy to nie chciała w ogóle do wody wchodzić, ja włosy z głowy rwałam, żeby tylko jakoś ją do tego przekonać, ale widać, że do wszystkiego pies musi dojrzeć.

• 2 weeks later...
Posted

Pochwalimy się a co:)
Dzisiaj Zahrka (wystawiana przez ze mnie) w Legnickim Polu na Krajowej Wystawie Psów Myśliwskich zgarnęła złoto i została Najlepszą Dorosłą Suką w Rasie:D sędzia Brabletz chwalił jej piękną głowę i ładną sylwetkę:)
a tu opis:
"Głowa szlachetna, zgryz nożycowy, długa ale stabilna linia górna, linia dolna z dość wyraźnym podkasaniem, kończyny w statyce i ruchu prawidłowe."
sędzia Andrzej Brabletz

Zahrka przegrała w porównaniu o rasę z prześlicznym psem, więc jestem dumna że miała ładnych konkurentów:D

BISa Juniorów i BISa całej wystawy zgarnął jeden pies, nasz znajomy łódzki gończy polski- CYNGIEL Kłusująca Sfora

Posted

amigo i ja napisał(a):
Pochwalimy się a co:)
Dzisiaj Zahrka (wystawiana przez ze mnie) w Legnickim Polu na Krajowej Wystawie Psów Myśliwskich zgarnęła złoto i została Najlepszą Dorosłą Suką w Rasie:D sędzia Brabletz chwalił jej piękną głowę i ładną sylwetkę:)
Zdjęcia wrzucę jutro a tu opis:
"Głowa szlachetna, zgryz nożycowy, długa ale stabilna linia górna, linia dolna z dość wyraźnym podkasaniem, kończyny w statyce i ruchu prawidłowe."
sędzia Andrzej Brabletz
Zahrka przegrała w porównaniu o rasę z prześlicznym psem, więc jestem dumna że miała ładnych konkurentów:D

BISa Juniorów i BISa całej wystawy zgarnął jeden pies, nasz znajomy łódzki gończy polski- CYNGIEL Kłusująca Sfora

Po ostatniej akcji w W-wie, stwierdziłam, że szkoda czasu na wystawy i wybrałam wakacje, zamiast biegania po ringu, dlatego Kasiu dziękuję Ci bardzo, że pojechałaś z Zahrką. Jestem bardzo zadowolona z oceny, którą dostała. Naprawdę interesowało mnie jak sędzia Brabletz oceni Zahrkę, no i mam to co chciałam:loveu: Jeszcze jakbyś na jakąś międzynarodową ją zabrała, to w ogóle byłoby super:eviltong:

Kasia, a zdjęcia jakieś będą?
Klaudia :-) napisał(a):
Gratulacje dla Zahrki i Cyngla

sylrwia napisał(a):
Gratulacje dla Zarazy ale gdzie podziała się Pańcia Zarazy?

A dziękuję bardzo.
Jak już wcześniej pisałam byłam na wakacjach, zero internetu, tylko tyle co przez telefon, ale do momentu, kiedy bateria działa, bo jak już padła, to zero kontaktu ze światem, bo prądu też tam nie mieliśmy:evil_lol:
Dopiero co wróciłam, Zahrka nie odstępuje ode mnie nawet na chwilę, pisać mi nie pozwala, bo włazi mi na kolana! Nie widziałam Zarazy przez 4 tyg, wydaje mi się, że spotężniała, już nie wygląda jak szczeniak:lol:

Posted

[quote name='łapeczek']Witamy sie xD
Witam, wiatam
U nas nudy, a ja do tego stopnia jestem leniwa, że nawet z psem na spacer nie chce mi się iść:mad: no ale oczywiście chodzę, bo co ta biedna Zahrunia jest winna:shake:

To coś z dzisiejszego spacerku