Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chicken napisał(a):
Pieknie pieknie :) Tylko czemu tak malo zdjec ze spacerku :evil_lol:

No Chicken czemu tak mało???Bo moje akumulatorki są do d...:mad:

ewka i haker napisał(a):
super zdjecia

zawsze chciałam takie łózko:loveu:

Dzięki, a co do łóżka to Ikea ma ciągle takie w sprzedaży.

• Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jest tanie, tylko trzeba pamiętać o specjalnym stelażu bo to łózko ma jakies dziwne wymiary, ja kupiłam w jakimś innym sklepie stelaż i nie pasuje:evil_lol:, a zresztą i tak jest do wyrzucenia bo Zahra swego czasu wchodziła pod łożko i przegryzała deski, wiec już ich niewiele zostało i kiedys obudze się na podlodze...:diabloti:

• 4 weeks later...
Posted

Patisa napisał(a):
Widzę, ze mała demolka łóżeczka była...heheh fajne psiory;)

Nie mojego, nie mojego, to u koleżanki było:evil_lol:
U mnie jej więcej nie wolno niz wolno.:diabloti:
Choć teraz mnie nie ma w domu i z tego co wiem, to Zahrka drinki z żubróweczki popija

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Dla tych, ktorzy odwiedzają galerię Zarhki i dla tych, ktorzy nas podglądają, czekając na jakieś niepowodzenia:
Mamy się bardzo dobrze, obie się kształcimy i rozwijamy, Zahrka pracuje pod okiem mojego taty, które jest bardzo zaangażowany w pracę psa i planuje zostawić sobie po Zahrce szczeniaka, a co do mnie to ja też robię ogromne postępy. Uwielbiam moje nowe miasto-Paryż.
Tak, tak nie cofam się, poszerzam horyzonty.
Wracając do Zahrki, to w piątek wybrałyśmy się do Manowa, na wystawę psów myśliwskich, wydaje mi się, że dość ważna wystawę, jeżeli ma sie psa myśliwskiego. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany sędziego i tak było w przypadku oceniania wyżłow. Program wystawy mówil, że wnk, bedzie oceniał pan Henryk Fonfara, no ale z racji duzej ilości psów, wyżły kontynetalne oceniał pan Skrzyński.
Zahra otrzymała ocenę doskonałą, CWC, została wybrana najlepszą dorosła suką w rasie, no i zwycięzcą rasy. Szczęscia tego dnia nam nie brakowało, dostałyśmy również zwycięstwo grupy, a pózniej drugie miejsce na BISach. ( to już drugie BISy, gdzie Zahra stanęła na podium, Białystok 2008, Międzynarodowa Wystawa Psów, lokata I, w młodzieży)
Pomyslałam sobie, że warto do tego wrócić

"Poza tym, proszę mi powiedziec, co to jest za autorytet sędziowski, Sedzina z Lotwy? Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana

Prawda, wówczas BISy wybierała sędzina z Łotwy, natomiast na wystawie w Manowie, BISy sędziował p. Fonfara. Czy to człowiek, który nie ma pojęcia o wyżłach, nie sądzę!!!! Dlatego tak niezmiernie cieszy mnie podium, tym bardziej, że była to wystawa psów myśliwskich.

Uzasadnienie oceny jakie podał p. Aleksander Skrzyński
" Suka o dobrych proporcjach, w typie rasy i płci, w kondycji wystawowej. Ładna szlachetna głowa, pigment i uzębienie bez zastrzeżeń, dobra górna i dolna linia. Konczyny poprawne. Jeszcze nieco słabo związana"

Kilka zdjęć

Posted

[quote name='Goshka']GRATULACJE!!:loveu:
Świetny wynik. Gdzie Was teraz mozna spotkac???

Planujecie szczeniorki???:cool3:

Gosia, nam teraz zależy na międzynarodowej wystawie, może Warszawa. Ale jeżeli międzynarodowe wystawy w Polsce będą wyglądały, tak jak ta łódzka, to odechciewa mi się gdziekolwiek jechać. Mam normalnie kaca po tej wystawie i nie tylko ja ...
Kibicowalismy Buszce.

A co do szczeniaków, to będą, na pewno będę. Nie w tym roku, ale planujemy.

Posted

Buszka byla w tej stawce zdecydowanie najlepsza.Cóz...:shake:

Ania, jescze duzo takich bedzie..i wystaw i FT i konkursów. Dlatego ja mam je w głebokim powazaniu. Szkoda mi pieniedzy. Nie rozumiem tylko, czemu ludzie tak bardzo lubia isc na łatwiznę.:shake:

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
Ania do kolekcji Zahrkowych osiągnięć jeszcze Włocławek 27.07.08 Zw.Mł, NJwR,BOB, BOG,II BIS.

Gratulujemy wyników z Manowa

Zupełnie zapomniałam o Wlocławku, czyli 3 razy była na BISach

Posted

Nie moge nie zareagowac na ten tekst:

"Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana

Ilosc wyzłów niemieckich na Łotwie odpowiada wielkosci kraju. I wcale tak blisko spokrewnione ze soba to nie są. Łotysze wyjezdzaja na krycia zagranicę. Ostatnio urodził sie miot po Arco Jasenky ( 1 szczenie) i po PIKU od BUNi ( bardzo ładny, mocny miot 9 szczeniąt). Mają kilka importów. Łotysze BADAJA takze swoje psy w kierunku DYSPLAZJI stawów biodrowych!! Ot takie szalenstwo małego zacofanego kynologicznie kraju.

Sorry za offa w watku ZAHRY :)

Posted

[quote name='Goshka']Nie moge nie zareagowac na ten tekst:

"Wyzly niemieckie na Łotwie to znikomych kilka osobnikow blisko ze sobą spokrewnionych"aut. Ariana

Ilosc wyzłów niemieckich na Łotwie odpowiada wielkosci kraju. I wcale tak blisko spokrewnione ze soba to nie są. Łotysze wyjezdzaja na krycia zagranicę. Ostatnio urodził sie miot po Arco Jasenky ( 1 szczenie) i po PIKU od BUNi ( bardzo ładny, mocny miot 9 szczeniąt). Mają kilka importów. Łotysze BADAJA takze swoje psy w kierunku DYSPLAZJI stawów biodrowych!! Ot takie szalenstwo małego zacofanego kynologicznie kraju.

Sorry za offa w watku ZAHRY :)

Gosia, ja wtedy nie mogłam odeprzeć tego ataku, bo nie miałam niestety takiej wiedzy ja Ty, ale widać, że Ariana też zbyt wiele nie wiedziała o wyżłach na Łotwie, więc nawet nie jest mi głupio, bo ja uczę się tej rasy, a ona już ją rozmaża:evil_lol:. Oj wstyd Ariana, wstyd!

Posted

lafuma-82 napisał(a):
Gosia, ja wtedy nie mogłam odeprzeć tego ataku, bo nie miałam niestety takiej wiedzy ja Ty, ale widać, że Ariana też zbyt wiele nie wiedziała o wyżłach na Łotwie, więc nawet nie jest mi głupio, bo ja uczę się tej rasy, a ona już ją rozmaża:evil_lol:. Oj wstyd Ariana, wstyd!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

lafuma-82 napisał(a):
Ja byłam sama, Zahry nie wystawiałam. Byłam szpiegiem na wystawie:diabloti:

W moim skromnym towarzystwie :diabloti:
Ania! Mam nadzieje ze pogoda nam nie pokrzyzuje planow na kolejne dni i wkoncu wybierzemy sie na sloneczny spacer z aparatem :roll:

Zapomnialas dodac ze Zahra 2. maja skonczyla 2 latka i:loveu: Piekna rosnie suczyca i coraz grzeczniejsza :cool3:

Posted

chicken napisał(a):
W moim skromnym towarzystwie :diabloti:
Ania! Mam nadzieje ze pogoda nam nie pokrzyzuje planow na kolejne dni i wkoncu wybierzemy sie na sloneczny spacer z aparatem :roll:

Zapomnialas dodac ze Zahra 2. maja skonczyla 2 latka i:loveu: Piekna rosnie suczyca i coraz grzeczniejsza :cool3:

A ja wczoraj 27:evil_lol:

Magda nici z mojego teatru, samochód mi się w mieście rozkraczył, bilety przepadły, więc możemy wcześniej iść na spacer niż o 21!