ewka i haker Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 infers1995 napisał(a):A jaki masz aparat?:razz: lafuna pisala strone wczesniej Quote
Kinia Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Jak się fajnie patrzy:loveu: Miłego wieczoru Quote
Paulina_mickey Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 http://images36.fotosik.pl/4/1e59a3946ee50f6amed.jpg Ale piękne zdjęcie :loveu::loveu::loveu: Quote
lafuma-82 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dziękować:) Kilka zdjęć z dzisiejszych prób polowych, które odbyły się w Piotrkowie Trybunalskim. Sędziowie jak najbardziej mili i sympatyczni,pole z naturalną zwierzyną, przyjemne zejście do wody, ale w moim mniemaniu nic nie dorówna próbom, które odbyły się wiosną w Pabianicach, organizowane przez PZŁ Łódź:eviltong: Sędziowie Z Zarazą, przed wejściem do wody Wejść, czy nie wejść, a może popłynąć??????:evil_lol: Popłynąć:loveu: Quote
Kinia Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 http://images48.fotosik.pl/4/b706ef850b8afcaamed.jpg Na tym zdjęciu wyszła tak jakby woda była lodowata i nie chciała iść dalej...:) Quote
Paulina_mickey Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 http://images49.fotosik.pl/4/e4259f5fe22b86fbmed.jpg Uwielbiam psy w wodzie!:loveu: Quote
lafuma-82 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Weekend... W sobotę próby polowe, gdzie Zahrka zdobyła dyplom I stopnia, a w ndz Klubowa Wystawa Wyżłów i Krajowa Wystawa Psów Myśliwskich. Muszę dodać, że w sobotę na próbach towarzyszyła nam Sylwia od Forysia i Magda od Ciri, dzięki dziewczyny za towarzystwo, to może wasza obecność przyczyniła się do tego, że tak lightowo podeszłam do tych prób... Na Klubowej Wystawie WNK oceniał p. Vacław Vlasek, w suczkach w klasie młodzieży, wystąpiło 8 suczek, z czego 4 dostały oceny bardzo dobre i 4 oceny doskonałe, wygrała Tazi z Czarnego Dworu, no a Zahra dostała opis bardzo ładny, a ocenę niestety bardzo dobrą, w jej karierze wystawowej to pierwsza taka ocena ( no ale niestety to nie jej wina, natura spowodowała, że sunia prezentowała się tak a nie inaczej, może moja bardziej, bo mogłam jej odpuścić tę wystawę, ale wyszłam z założenia, że wystawa jest blisko to ją zgłoszę, no i szkoda mi było kasy, którą wpłaciłam, tak więc pojechałam...). To też był mój debiut, bo po raz pierwszy ją wystawiałam i niestety nie poszło nam najlepiej, przed wystawą biegała na ringówce bardzo ładnie a już na ringu chyba udzieliły jej się moje nerwy i zaczęła galopować, ale za to na Krajowej Wystawie, która odbyła się kilka godzin później zaprezentowała się super, ja też się już tak nie denerwowałam Zdjęcia z Klubówki Wiem, że ustawiłam ją fatalnie, pierwsze koty za płoty Zwycięstwo Młodzieży dostała Tazi, właścicielce Tazi serdecznie gratuluję:loveu: Wybór Najlepszego Juniora w Rasie, wydaje mi się, że wygrał pies, ale na 100% nie jestem pewna Quote
lafuma-82 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Zdjęcia z Krajowej Wystawy Psów Myśliwskich WNK klasa młodzieży, suki Zdecydowanie lepsze ustawienie Ta suczka obok Zahry, otrzymała Zw Mł Lepiej widoczna Można i tak, Zahrka nie wygląda na zestresowaną Na tej wystawie sędziował Aleksandras Kulesa, bardzo sympatyczny człowiek, dał mi wiele wskazówek, co robić z Zahra, aby polepszyć, to co w niej nie jest najlepsze. Wielokrotnie podczas rozmowy podkreslił, że takiej głowy, jak ma Zahra, to nie ma tu żaden pies, że głowkę ma niezwykle elegancką, no ale na sam koniec, już przy przyznawaniu lokat powiedział, że głowa to dopiero połowa psa i niestety musi przyznać mi lokatę 3, ponieważ Zahra ma jeszcze zbyt młodzieńczy wygląd w porównaniu z psami, które startowały w tej klasie:eviltong:. A opis otrzymała następujący " Proporcjonalnie zbudowana suczka, o eleganckiej suczej głowie, orzechowe oko, bardzo dobry pigment, poprawnie osadzone uszy, elegancka długa szyja, bardzo dobre przedpiersie, formuje się linia górna i dolna, poprawnie osadzony ogon, poprawne kąty przednie i tyl. bardzo dobry kościec, zwarte łapy. Lokata 3/5 Quote
ewka i haker Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 GRatuluje pierwszysz kotow za plotow dobrze wam poszlo ocena tez ladna Quote
falco22 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Aniu serdecznie dziękuję za gratulacje, Tobie i Twojej suczce również gratuluję udanego "występu".:) Quote
Nor(a) Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 lafuma-82 napisał(a):Weekend... W sobotę próby polowe, gdzie Zahrka zdobyła dyplom I stopnia, a w ndz Klubowa Wystawa Wyżłów i Krajowa Wystawa Psów Myśliwskich. Gratulacje!..w wodzie była obłędna..(byłam i podziwiałam :lol:). Pola w Waszym wykonaniu niestety nie było mi dane obejrzec..Było w tym samym miejscu, w ktorym pierwsze dwa psy szly czy odeszliście dalej? Quote
sylrwia Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Kilka psów poszło jeszcze w to samo miejsce a później odchodzili dalej i dalej. Ale za rewelacyjnie to nie było jeżeli chodzi o zasobność w zwierzynę. W sumie ścigane były dwa stadka kuropatw, az w końcu uciekły. Quote
Ploter Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Gratulacje! - znawcą nie jestem ale ta sunia co wygrała jakoś mniej korzystne wrażenie na mnie zrobiła :( Quote
Nor(a) Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 sylrwia napisał(a):Kilka psów poszło jeszcze w to samo miejsce a później odchodzili dalej i dalej. To i tak, że tam cos jeszcze było..jedna marna kuropatwa:cool3:, ktora sie trafiła Maudi nie rokowała obfitości ptactwa. Quote
lafuma-82 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Kinia napisał(a):Gratuluję! Fajne te 4 fotki:) Dziękuję! Nor(a) napisał(a):Gratulacje!..w wodzie była obłędna..(byłam i podziwiałam :lol:). Pola w Waszym wykonaniu niestety nie było mi dane obejrzec..Było w tym samym miejscu, w ktorym pierwsze dwa psy szly czy odeszliście dalej? Prawda, zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie, w ogóle Zahra stanęła na wysokości zadania, a jej posłuszeństwo podczas pracy w polu, to coś czego jeszcze u niej nie widziałam, sam sędzia był pod wrażeniem, jaka zmiana w niej zaszła... oby to nie było chwilowe Nor(a) napisał(a):To i tak, że tam cos jeszcze było..jedna marna kuropatwa:cool3:, ktora sie trafiła Maudi nie rokowała obfitości ptactwa. Zahra szła jako ostatnia, czyli 11 w tej grupie, poszliśmy bardzo daleko ale i tak w takie miejsce, gdzie już psy pracowały, ale mimo to mojej panience udało się wystawić jednego bażanta i kuropatwę. Na początku była trochę znudzona, nierozgrzana, przez to siedzenie w aucie, z wiadomych względów. W ogóle była jakaś ospała, jak to powiedział p. D "brakuje jej trochę animuszu", owszem brakowało, dopóki nie wystawiła kuropatwy, a póżniej jakby zapaliło się dla niej zielone światło...:eviltong: Ploter napisał(a):Gratulacje! - znawcą nie jestem ale ta sunia co wygrała jakoś mniej korzystne wrażenie na mnie zrobiła :( No widzisz... Zahra ma ładne umaszczenie, elegancką głowę ale nie jest tak dobrze zbudowana jak Tazi, zresztą w porównaniu z większością suk w jej wieku to ona jest jeszcze babikiem:evil_lol: Quote
Klaudia :-) Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Ania gratuluje Twojego debiutu wystawowego i zaliczonych prób:-) Quote
Recommended Posts