Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niedzielę 30.09.07 na Kawęczyńskiej został potrącony pies, mały kudłatek przypominający yorka. Waży 7,5 kg. Samiec. około 2-4 lata. Ma lekki przodozgryz. Był bez obroży.
Przebywa tymczasowo u mnie.

ja jestem zero, jesli chodzi o rasy :oops: znajoma, wciskała mi go na tymczas jako małego mixa PONa, ale jak go zobaczyłam, to stwierdziłam, że to raczej przerośnięty york... a według Was, co to?

no i oczywiście szukam właściciela, a jak się nie znajdzie, to nowego domu dla psiaka
ma tylko pękniętą kość w miednicy, na razie kuleje na lewą łapę, ale nic nie trzeba robić, poza ograniczeniem ruchu

Posted

Bardzo przepraszam za offa. Ale nie moge wysłać do Ciebie Morisowa wiadomości.Na przygarne psa wystawiłaś Fąfelka, mały, biało-czarno-rudy kudłaty mały piesek mix foxterierka i jamnika. Mam pytanie co o nim wiesz, ile może miec lat, jak zachowuje się do innych zwierzat, jak długo przebywa w schronisku?Z góry dziękuje za info.

Posted

No pewnie że to yorczek :loveu: śliczny jest :loveu:
kitke mu fajną zrób coby widział na oczy:p
a ja mysle że mógł komus uciec, jest czas cieczek więc jest to mozliwe a nie każdy też ma w domu internet by dać ogłoszenie o zaginięciu.
Pozdrawiam:p

Posted

kitke mam mu robić?? znaczy kokardka na czole?! łojej, ja i york na spacerze :crazyeye: a to się będzie APSA ze mnie śmiała ;)

psiak jest strasznie napalony na suczki, nawet bezcieczkowe... już poprosiłam znajomą, żeby rozwiesiła o nim ogłoszenia tam, gdzie go znalazła, bo to mocno prawdopodobne, że zwiał za suką. Może ktoś z Pragi i okolic też porozwiesza ogłoszenia? to może być psiak jakiejś starszej pani, która z netu nie korzysta.
Mój tel. 602-18-45-73

Posted

[quote name='morisowa']kitke mam mu robić?? znaczy kokardka na czole?! łojej, ja i york na spacerze :crazyeye: a to się będzie APSA ze mnie śmiała ;)[/quote]Na życzenie: :roflt:
Kokardka, koniecznie czerwona! :evil_lol:
Tym, że dyży, się nie przejmuj. Na dogo ma galerię jork o wadze 10 kilo.
Takie kędzierzawe też widywałam.

A tatuaż to to ma? Albo czip? :diabloti:

Posted

Kopiuje:

Zaginął York

Zaginął ośmioletni pies rasy York w dniu 08.08.07 w Łomiankach. Krótko ostrzyżony, rudy podpalany. Cecha charakterystyczna: długie łapy, wysoki. Ukochany przez dzieci i rodzinę. Proszę o kontakt jeśli ktoś go widział lub się nim zaopiekował. Tel. 022 751 70 86 lub 600 018 865

Kontakt

604 774 728

Posted

dzieki doddy, ale niestety to nie on. Z tymi ludźmi rozmawiałam na samym początku

w okolicy, gdzie został znaleziony, znajoma porozwieszała ogłoszenia. No i cisza.
Ktoś z forum reflektuje na Yorczka? :cool3: bo jak dam ogłoszenia, to będę musiała wybierać kogoś normalnego, fajnego i najlepszego ze wszystkich chętnych... :roll:

Posted

morisowa napisał(a):
dzieki doddy, ale niestety to nie on. Z tymi ludźmi rozmawiałam na samym początku

w okolicy, gdzie został znaleziony, znajoma porozwieszała ogłoszenia. No i cisza.
Ktoś z forum reflektuje na Yorczka? :cool3: bo jak dam ogłoszenia, to będę musiała wybierać kogoś normalnego, fajnego i najlepszego ze wszystkich chętnych... :roll:

Czy mozesz mi dać czas do jutra? spytam sie moich dziadków czy by go nie przygarnęli:) mieszkaja w Białej ale w jednorodzinnym domku z podwórkiem, spytam sie ich jutro i jakby coś to we wtorek będe w Wawie bo mam zajęcia na SGGW to bym go odebrała i zabrała do domku. Pozdrawiam!!!!

Posted

Psiak jest śmieszny. Spokojniutki, pokorny (reszta towarzystwa pokazała mu jego miejsce w stadzie, które okazało się ostatnim). Uwielbia suczki! Adorator z niego strrraszliwy. Zakochał się w mojej tymczasowej Aurze. Chodzi za mną krok w krok, uwielbia głaskanie. Ale myslę, że ma charakterek. Tylko, że przy moim psie woli go nie ujawniać :diabloti: Śpi zwykle pod moimi nogami (np. w tej chwili). Taki mały, kudłaty fąfelek z niego.

Do piątku - soboty czekam na właściciela. Jednak 2 tygodnie od znalezienia powinno się poczekać.

No i jest jeden problem. Psiak sika mi w domu. Pierwszego dnia myslałam, że to stres. Ale jednak codziennie tak jest. Choć wydaje mi się, że to nie jest kwestia braku czystości w domu, ale że jest z nim coś nie tak po tym wypadku. Bo on na spacerze sika od razu, a jak zobaczę, ze nabrudził, to widać, że jest mu "głupio' (a ja się nie złoszczę, spokojna jestem, więc to nie powinna być reakcja psa na moje zachowanie). Jutro idę z nim do wetki.

Posted

Rano łapiemy mocz do badań, a na razie mały dostał antybiotyk.
Jejku, smieszny on jest! i wcale nie ma tego okropnego charakterku - potulne to, ostatnie w stadzie, taki wdzięczny za głaskanie ... no polubiłam malucha :p Nawet kitkę mu robię, żeby na oczka coś widział :eviltong:

Posted

Witamtenpiesek jaknajbardziej przypomina nie yorka ale Australian Silky terriera. Takie jest moje zdanie wagowo jak najbardziej pasuje sylwetka wygląda ze ma wygłużony tółw, i kształt pyska również kufe szczegulnie na zdjęciach jest dostć długa.
Ja bym prosiła jakąś fotke jego z profilu szczegulnie jesli chodzi o pyszczak.
Umieszcze go wtedy na swojej stronie z namiarami gdzie trzeba dzwonić itd.

Posted

On jest po prostu boski, strasznie żałuję że jeszcze mieszkam z rodzicami i oni się nie zgadzają na drugiego psa:shake:
Piękny
pisałam już do kilku osób w jego sprawie zobaczymy co odpiszą