Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ja tak dziwnie trafiłam, ale byłam w Brnie w lutym tego roku i nawet chciałam płacić w koronach, ale nie chcieli przyjąć. Później Praga w kwietniu i Praga w listopadzie. Zawsze chcieli w euro, chyba że to tylko ode mnie ;)

Aha.... na jedną z wymienionych wystaw nawet pisałam maila z pytaniem czy można w koronach, dostałam odpowiedź że wyłącznie w euro.

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie na tamte wystawy też chyba było w euro dla zagranicznych wystawców, a teraz nie widzę. Nawet na Prage nie widzę informacji o opłacie w euro. Może się coś pozmieniało. Ja jadę w lutym do Brna, też nie było informacji o opłacie w euro, ale wolę wziąć i tą i tą walutę, chyba że dostanę konkretne info na potwierdzeniu zgłoszenia (o ile je dostane ;) ). Jak wrócę to dam znać jaką chcieli walutę :)

Posted

Iwa-R napisał(a):
No właśnie na tamte wystawy też chyba było w euro dla zagranicznych wystawców, a teraz nie widzę. Nawet na Prage nie widzę informacji o opłacie w euro. Może się coś pozmieniało. Ja jadę w lutym do Brna, też nie było informacji o opłacie w euro, ale wolę wziąć i tą i tą walutę, chyba że dostanę konkretne info na potwierdzeniu zgłoszenia (o ile je dostane ;) ). Jak wrócę to dam znać jaką chcieli walutę :)

Ja za Brno placilam przelewem w koronach, bo tak bylo w innych wersjach jezykowych niz czeska. Natomiast za Prage jest inaczej w wersji czeskiej, a inaczej w wersji niemieckiej( I termin - 40 euro pierwszy pies) i trzeba placic tyle ile jest w euro

Posted

Wiem , widzę ,
ogólnie mozna zapłacić w koronach (zagraniczni też)
może krajówki nie bawia się w euro i w Ostrawie też tak będzie

A tak swoją drogą - dlaczego właśnie ten czeski mail nie chce skopiować. Reszta ok.

Posted

Ale na stronie nic nie wspominają o Euro, piszą tylko w Koronach.

panienkabubu pojechałabym z jednym psem ;)
Chyba pieniążki wyślę przelewem, bo jak tylko 13 zł dodatkowy koszt? Zresztą muszę się dowiedzieć w banku jak to jest...

Posted

[quote name='aleb']Ale na stronie nic nie wspominają o Euro, piszą tylko w Koronach.

panienkabubu pojechałabym z jednym psem ;)
Chyba pieniążki wyślę przelewem, bo jak tylko 13 zł dodatkowy koszt? Zresztą muszę się dowiedzieć w banku jak to jest...
13 zł jest za przekaz pocztowy, za przelew bankowy pewnie trochę więcej.

Posted

aleb napisał(a):
W Polsce wymagane są 3 wystawy ze Zw.Mł.
A jak to jest w Czechach? Ile trzeba wystaw, by dostać Mł.Ch.CZ?

3xCAJC lub 2xCAJC + CAC (zdobyty przed ukończeniem 2 lat). Oczywiście jedne ocena musi być z międzynarodówki :lol:.

Posted

Dziękuję za odpowiedzi :)
To podobnie jest jak u nas w Polsce.

Pytanie do tych co wysyłają zgłoszenia:
na jaki mail wysyłacie zgłoszenia?

Posted

aleb napisał(a):
A ja nadal nie wiem na jaki mail wysłać zgłoszenie... :roll:

No tak... tylko, że zgłoszenie jest w pdfie, czyli nie ma możliwości edycji (chyba, że ja jakaś mało kumata jestem). Pod mailem, który został podany można uzyskać więcej informacji, więc może warto wysłać tam maila i zapytać, czy w ogóle przyjmują zgłoszenia mailem.

Ja prawdopodobnie wydrukuję sobie zgłoszenie i wraz z kompletem dokumentów wyślę po prostu pocztą.