Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłyśmy wczoraj z Jayo na Gagarina z małą Zuzią ( szczeniak za złamana łapką - zanjda) :placz:
tu jej watek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87641

I odwiedziłyśmy Lucka...
Wyszedł do nas chętnie - lubi odwiedzinki :p ale biedak ledwo sie podnosił , machał ogonkiem delikatnie i chodził taki przykurczony :-( ... Co ten pies się nacierpi to szok :shake:

Pani dr. powiedziała , że skonsultują w poniedziałek jeszcze tą jego zgruchotana kość strzałkową ( bo prawdopodobnie trzeba będzie usunąć te połamane kawałeczki )
więc operacja go raczej nie ominie :shake: a to wieksze koszta ...

Lucek został przepisany na konto stowarzyszenia , tak że teraz jest także i pod nasza opieką ( żeby odciążyc choć trochę pati-c ), tak więc pamietajcie o nim i trzymajcie kciuki

Nie wiem czy Lucek jest już na stronie niczyje.org , może by go tam wstawić :shake: myślę , że ludzie odwiedzający nasza stronę pomogliby chociaż fonansowo ? Co o tym myslicie ?

Lucek to bardzo towarzyski i miły facet , garnie się do człoweika , szuka pieszczot :loveu:

Posted

[quote name='Owieczka']I odwiedziłyśmy Lucka...
Wyszedł do nas chętnie - lubi odwiedzinki :p ale biedak ledwo sie podnosił , machał ogonkiem delikatnie i chodził taki przykurczony :-( ... Co ten pies się nacierpi to szok :shake:

To mnie najbardziej zadziwia (i imponuje) w zwierzętach - że nawet, jeśli zostaną sponiewierane, skrzywdzone, zmaltretowane, to i tak potrafią dalej kochać i ufać ludziom i cieszą się na ich widok. I są wdzięczne za każdy przyjazny dotyk, każde ciepłe słowo, każde łagodne spojrzenie...

Ach, wzruszyłam się...

Posted

AlderaanBC's- pieniadze doszly, WIELKIE DZIEKI za pomoc! jade dzis wieczorem na Gagarina,to je przekaze, no i mam nadzieje,ze w koncu wyjasni sie sprawa potencjalnej operacji..

Posted

[quote name='Owieczka']Nie wiem czy Lucek jest już na stronie niczyje.org , może by go tam wstawić :shake: myślę , że ludzie odwiedzający nasza stronę pomogliby chociaż fonansowo ? Co o tym myslicie ?
Świetny pomysł !! Może ktoś się nim zainteresuje albo wesprze finansowo przynajmniej ;) Czekamy na nowe wieści co do jego stanu zdrowia. Ze zdjęć straszna chudzinka z niego ... biedactwo :-(

Posted

Marta & Figa napisał(a):
Świetny pomysł !! Może ktoś się nim zainteresuje albo wesprze finansowo przynajmniej ;) Czekamy na nowe wieści co do jego stanu zdrowia. Ze zdjęć straszna chudzinka z niego ... biedactwo :-(

Tak, czekamy na informacje!
Lucek to bida, ale jaka śliczna bida:loveu: Ma cudną mordkę...
Biedaku, trzymam za Ciebie kciuki!

Posted

ronja napisał(a):
jak ciotka Beam da mi poduchy to pójdą na allegro jako cegiełki dla niego

Ciotka dała i może dać jeszcze. Biedny maluch strasznie :shake:

Posted

Pilnie potrzebny jest tymczas dla Lucka. Pies nie będzie jednak operowany, więc trzeba go zabrać z kliniki.
Poszukiwany tymczas powinien być bez psów, bądź z możliwością odseparowania ze względu na chorobę skóry.
Doba w Multi-Vecie to 75zł, więc nie ma sensu tam go trzymać dalej.
Prosimy o pomoc w znalezieniu tymczasu.

Wciągu 4 dni Lucka oglądało na allegro ponad 340 osób.
Jak zrobić dobrą aukcje, by ludzie wpłacali na jego leczenie?
Czy można wystawiać na allegro cegiełki?

Posted

Bylam dzis (a raczej wczoraj) na Gagarina- PILNIE potrzebny tymczas/hotel dla psiaka-na ok.3tyg.-na czas leczenia skory bidy-Lucka!! musi miec robione co tydzien zastrzyki i podawane (codziennie) leki,ale nie musi juz przebywac w klinice

Finanse:
na dzien dzisiejszy-727zl (!)
600,- wplacone (w tym 300,- forum b.c.-dziekujemy!!)
127,- dlug

Lucek okazal sie naprawde slodkim psiakiem- macha do wszystkich ogonkiem, patrzy tymi biednymi,smutnymi oczkami i kustyka na trzech lapkach.. Wycierpial juz tyle.. musi byc juz tylko lepiej..

Posted

DT dla Lucka bardzo pilnie potrzebny!

Tak sobie myślę, że może przy okazji zamawiania smyczek Owczarka uda mi się namówić mamę, żeby mi coś przelała dla Lucka. Ale nic nie obiecuję! To jednak może być chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Ponegocjuję.

Btw. czy Lucek ma w ogóle jakiś bannerek?

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Chyba nie ma BANNERKA. Jak umiesz robić, to koniecznie i zaraz wkleję w podpis.

Bardzo bym chciała, niestety jutro jadę na dwudniowa wycieczkę szkolną (o ile tym razem będzie autokar) - także najwcześniej w piątek. Ale on jest bida i potrzebuje naprawdę ładny bannerek - Puchatek na przykład robi fajne ;)