vesna30 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [FONT="]Witam,[/FONT] [FONT="]czy mogę pomóc finansowo Marsowi?[/FONT] [FONT="]Może kupię lepszą karmę dla starszych psów, witaminy? [/FONT] [FONT="]Większoś rzeczy wyniosłam już do schroniska ale mam w domu śpiwór i piankę termiczną (karimata) może to przyda się do budy?[/FONT] [FONT="]Pozdrawiam[/FONT] [FONT="]Aneta[/FONT] Dostałam takiego maila co mam tej miłej pani odpisać ??? Quote
brazowa1 Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 podziekowac serdecznie :loveu: karma zawsze sie przyda,ale mars ma co jesc....ma tez witaminki.Oczywiscie kolejne opakowanie mile widziane,bo tego nigdy za wiele. Nie ma co sie ludzic,ze tylko Mars zje te lepsza karme.Na wybiegu,procz niego sa 3 inne,tez stare psy,nie da rady karmic Marsa,nie dajac tez innym. karimaty nie wlozymy do budy,tam sie tylko sloma nadaje,poza tym,on zmienia budy,wiec nigdy nie wiemy,czy Mars na pewno z niej skorzysta,a nie inny pies :-( z jego wybiegu. w sumie Marsowi nie mozna juz polepszyc bytu w schronie...nie da sie.Buda jest,jedzenie tez...brak domu,suchego miejsca,kogos,kto go przytuli i poglaszcze,a on na to lasy najbardziej. teraz zaczal dostawac leki na serce....ale to nieduzy koszt akurat... ta pani ma serce dla zwierzat i bardzo jej za nie dziekujemy.Dary wszelkie dla zwierzat mile widziane. Quote
vesna30 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 :) Odpisałam tej miłej pani. Ale ja troszkę nabroiłam :( bo ja Marsa (bez pytania) z tekstem z allegro wystawiłam na gratkę i go wyróżniłam :( http://ale.gratka.pl/ogloszenie/867871_dziadek_mars_odchodzi_juz_za_teczowy.html Quote
vesna30 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Witam, na dzień dzisiejszy, ze względu na mój tryb życia i zobowiązania, mogę pomagać psiakom tylko finansowo i rzeczowo. Ale ciężko pracuję i wierzę że będę mogła też wspierać je w inny sposób. Wiem, że ratunkiem dla nich są domy. Teraz mogę wspomóc Marsa i jego towarzyszy z wybiegu karmą. Zapewne 15 kg worek nie starczy na długo ale dobra karma zawsze wzmacnia. Proszę mi podpowiedzieć markę dla seniora (Royal, Eukanuba czy coś innego - bo może jakiejś karmy Mars nie toleruje). Przywiozę dziś lub jutro. Pozdrawiam serdecznie Aneta I co ja mam jej odpisać ;( jak nie wiem czy toleruje te karmy..... Brązowa mogłabyś podać mi adres mailowy zmienię w ogłoszeniach na twój. Quote
Aga - Czakra Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Vesna - z Miciem też się tak zaczęło!!!, z allegro odzywali się ludzie z chęcią pomocy finansowej i rzeczowej. Jedna pani to na mnie aż krzyczała, że nie chcę jej podać nr swojego konta, żeby mogła na Micia wpłacić. Pojawiło się zaplecze finansowe Micia - taki jakby posag na nowe życie... i trzymajmy kciuki żeby to się nie odmieniło. Może u Marsa też tak będzie? Quote
vesna30 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Brązowa nie zabij mnie wysłałam tej pani nr twojego telefonu prosiłam ją żeby w spawie karmy i ustalenia reszty szczegółow z Tobą się kontaktowała, podziękowałam ładnie zaprosiłam do schroniska w Sopocie. Quote
Yona Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='vesna30']:) Odpisałam tej miłej pani. Ale ja troszkę nabroiłam :( bo ja Marsa (bez pytania) z tekstem z allegro wystawiłam na gratkę i go wyróżniłam :( http://ale.gratka.pl/ogloszenie/867871_dziadek_mars_odchodzi_juz_za_teczowy.html Wątpię, żeby ktoś tutaj miał coś przeciko używaniu czegokolwiek, co może pomóc psu znaleźć dom :) Quote
vesna30 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 :oops::oops::oops::oops::oops::oops: :placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
vesna30 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 ;) ;) :) :) :) wróciłam bo Mars znów spadł :) Quote
brazowa1 Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 vesna30 napisał(a):Brązowa nie zabij mnie wysłałam tej pani nr twojego telefonu prosiłam ją żeby w spawie karmy i ustalenia reszty szczegółow z Tobą się kontaktowała, podziękowałam ładnie zaprosiłam do schroniska w Sopocie. zabije i to zaraz!:diabloti: ta Pani jest niesamowicie sympatyczna i poruszona losem psow.Az szkoda,ze nie moze miec teraz psa-zaraz by sie jej jakiegos starego kundla podrzucilo :diabloti:. Pogadalysmy sobie o sterylizacji suczek w schronisku,o wadze tego problemu i chyba jakas sterylka z tego wyniknie :) Jutro bedzie w schronie. Tak,ludzie chca pomagac i naprawde maja dobre intencje.No,moze nie wszyscy,ale niektorzy na pewno:) Quote
Jagoda1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Marsik chciałby sie przytulić do swojego człowieka... Quote
vesna30 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 :loveu::loveu: Jak pomoże to Marsowi to możesz mnie zabić ;);) Marsowaty w górę !!!!!!! Quote
Yona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Miałaby zabić kogoś, kto dostarcza takie SUPER panie z ogłoszeń?... :loveu: WĄTPIĘ :loveu: Quote
vesna30 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Pani się sama dostarczyła ;) ;) Ja tylko wystawiłam :) Quote
Yona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Gdybyś Ty nie wystawiła, pani by się nie dostarczyła :cool3: Quote
brazowa1 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Yona napisał(a):Gdybyś Ty nie wystawiła, pani by się nie dostarczyła :cool3: dokladnie tak :loveu::loveu::loveu: dziekuje Vesna,bardzo dziekuje w imieniu sopociakow. Ta pani dzis byla,wplacila pieniadze na sterylke:multi::multi::multi::multi: ,co razem z pieniedzmi danymi na sterylke przez ciotke Akuszke :loveu::loveu::loveu: oznacza,ze suka Misza nie wroci do nas w postaci 10ciu szczeniat. Mars dostal karme dla siebie i dla swojego boksu. Vesno,wiecej takich pan poprosimy! :loveu: Quote
Yona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 No pewnie :) Lepiej niech nam się chleb, wino i inne takie tam rozmnażają :lol: a nie Misza... Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 opłacacie zabiegi psom schroniskowym czy tym już wydanym? bo my sie właśnie zastanawiamy - czy brać karmę czy lepiej zabieg przeprowadzić, tylko nie wiem czy schroniskowemu psu można, tak żeby się wet schroniskowy nie obraził... Quote
brazowa1 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Sterylka suk odbywa sie w schronie.Nie mamy jeszcze dla nich domu,ale zawsze to dodatkowy atut przy adopcji.No i ze spokojnym sercem po sterylce wydajemy.Niestety nie stac na na to,zeby sterylizowac suki u wlascicieli. Idealnie ma Gdynia-bogate miasto,gdzie bardzo chetnie miasto dotuje,wiec tam suka adoptowana ze schronu ma zagwarantowana darmowa sterylke u weta schroniskowego. Sterylke zwierzat schroniskowych,najlepiej ,zeby przeprowadzal wet,ktory tam pracuje.Weci sa dosyc drazliwi. Na pewno Gdansk ma jakas pule na sterylki,duze schroniska maja spore mozliwosci w tym zakresie. Gdybym miala wybierac karme dla psow,a sterylki,wybralabym to drugie,zwlaszcza,ze psy na Kokoszkach dobrze jedza. Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 ale wcześniej pisałaś, że pani wpłaciła na sterylkę - to co, ma wet schroniskowy robić zabieg jakby prywatnie w schronie? Ona podobno nie ma czasu... I wtedy ile weźmie - po kosztach urzędowych (ok.150-200 zł.) czy jak prywaciaż - 500? Ja mam osobę, która zrobiłaby parę strylek za darmo - ale ta drażliwość ... Quote
brazowa1 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 nie-normalnie wplacasz na sterylizacje w schronisku,na KP,koniecznie trzeba dostac pokwitowanie.Oczywiscie,jako,ze to dla schronu,a zastrzyki,nici,leki sa schroniskowe ,to powinno byc zawsze taniej-okolo 200 zl. Z tym,ze kazdy schron moze sie inaczej dogadywac,miec inne ustalenia miedzy wetem a kierownictwem.Nie wiem,jak jest w Gdansku.Chyba najprosciej zapytac,jak kierownictwo schroniska na to patrzy. Jakie takie ryzyko,ze jezeli zrobi to inny wet,a nie daj co Boze wyniknie jakiekolwiek powiklanie,dluzsze leczenie,ponowne zakladanie szwow-to wet,ktory ma sie opiekowac suka w schronie,bedzie baaardzo niezadowolony.Wiec lepiej niech ten co sterylizuje,prowadzi zabieg do konca,az do zdjecia szwow.I bierze cala odpowiedzialnosc za zabieg. Quote
Aga - Czakra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 dzięki. Jutro nie zapytamy, bo nie będzie ani weta, ani kierownictwa.Ale najprawdopodobniej we wtorek będę Miciowi wiozła karmę - więc zapytam. Marsiku - pa, bo to twój wątek przecież Quote
vesna30 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Do domku Marsik, mróz straszny dziś :( :( Quote
Recommended Posts