Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę Państwa, oto Bera:

3-miesięczna szczeniorka ze schroniska w Ostrowii.
Jak pisze Owieczka, sądząc po jej wzroście i tych 3 miesiącach to będzie duża a wygląda jak na zdjęciach widać. Jest wesoła, radosna, zabawowa i zdrowa. Krótki włos, podpalana.

Zaczynamy proszę Państwa akcję informacyjną. Taki pies nie może się zmarnować na jakiejś pipidówie na łańcuchu! A w Warszawie na pewno będą chętni...

Ja ją już wysłałam do GW, wieczorem obstawię portale internetowe, prośba o ofertę (Lika :cool3:) i allegro (Magdarynka :cool3:). Jeśli chcecie ciekawy opis, to poczekajcie na moje ogłoszenia wieczorem!
Telefon podawajcie do mnie: 0502290296.

Posted

Może treść nie jest wspaniała, ale myślę, że wystarczy. Kiedy przed wakacjami ogłaszałam Fige, mnóstwo ludzi dzwoniło w sprawie suniek owczarkowatych, a zawsze myślałam, że w Warszawie maja szanse tylko małe pieski...
Do dzieła ciotki! Allegro i oferta czekają!

Posted

Ania z Bytomia, dogomaniaczka, ma problem z wejściem na dogomanię.. ale na gg ma opis, że ma dom dla młodego owczarka niemieckiego... spróbujcie do niej zaklikać, 2632227

Posted

No więc odszczekuję pod stołem że telefon średnio ciekawy :ices_bla:
Już tyle razy dzwoniłam do tej pani, że sunia przyjeżdża, nie przyjeżdża, przyjeżdża, nie przyjeżdża, że cud, że jeszcze chciała ze mną rozmawiać.
Mieszkanko małe, ale blisko mnie i liki, tak więc możemy wpadać i nawiedzać :cool3:
Rodzinka: dwoje dzieci: 8-latek, który chyba dziś nie będzie mógł spać z tych emocji, oraz 2-latek, mąż niestety w rozjazdach, a pani zajmuje się dziećmi, domem, a od dzisiaj również Daisy.
Daisy gania po domu i zaczepia starszego chłopca. No więc jeśli mam jakieś zastrzeżenia, to takie, że pies zostanie bardzo rozpieszczony, i razem z tym starszym chłopcem dadzą nieźle do wiwatu. :painting: Ale w razie problemów, w tym problemów wychowawczych, mają do mnie dzwonić.
Generalnie możemy sobie pogratulować - tak błyskawicznej jeszcze nie miałam! Wczoraj ogłoszenia, dziś transport i nowy dom! :sweetCyb:

Posted

Właśnie dzwoniłam, wszystko w porządku, noc przespana.
mam tylko takie wątpliwości, bo pani chciała zakładać psu kaganiec, kiedy pies zostaje sam w domu, w obawie przed pogryzieniem skórzanych foteli. Poradziłam jej, żeby zamykała psa w kuchni i się zgodziła. Ale takie głupie pomysły mnie trochę niepokoją.

Posted

[quote name='gdgt']Właśnie dzwoniłam, wszystko w porządku, noc przespana.
mam tylko takie wątpliwości, bo pani chciała zakładać psu kaganiec, kiedy pies zostaje sam w domu, w obawie przed pogryzieniem skórzanych foteli. Poradziłam jej, żeby zamykała psa w kuchni i się zgodziła. Ale takie głupie pomysły mnie trochę niepokoją.[/quote]
Wiesz , to może wynikać poprostu z niewiedzy ... :shake: ktoś jej powiedział że to jakis sposob i tyle. Proponuje poprostu dobrze psine zmęczyć z rana na spacerze to przespi pare godzin , niech sie dobrze wybiega i wyszaleje.
Dać jej dużo zabawek i gryzaków ( bo dziąsła swędzą i dlatego może gryźć wszystko ).

• 2 weeks later...
Posted

A ja dziś zadzwoniłam do rodzinki Daisy, i niestety suka dorasta, czuje siłę i pewność siebie. W rodzinie jest dwóch chłopców: na oko 9 i 2 lata. Ten starszy gania z sunią i ciągle się z nią bawią, przy czym zabawy te są w podszczypywanie i gryzienie. Sunia sie tym rozbestwiła i postanowiła podporządkować sobie młodszego chłopca. Już kilka razy go ugryzła.
Dałam pani rady, co w takich sytuacjach robić. Kobieta ma świadomość, że może dojść do nieszczęścia i że nie wolno do tego dopuścić, no ale cóż - to nie jest typ ostrej babki. Kiepsko jej idzie wychowanie własnych synów, a co tu jeszcze mówić o owczarkowatej suni...