deptusie Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 A tak na marginesie i ku uciesze innych-zadzwoniła dzisiaj do mnie Pani i rozbawiła mnie bardzo :diabloti::lol:.Pytając o krycie moimi psami suni swoich rodziców w wieku 4 lat,która nigdy nie miała "dzieci" i stwierdzili,że trzeba chociaż raz pokryć:razz: ,bo tak powiedział cytuje oczywiscie słowa tej Pani -WETERYNARZ-. Jak się okazało sunia ma tatę z rodowodem ,mamę też z rodowodem tylko oboje rodziców to rodzeństwo i się tak jakoś pokryły. Bo ktos drzwi nie zamknął:razz: -tylko ona nie ma metryki i rodowodu bo ma przodozgryz i dla tego nie dostała papierów z ZK ale jej bracia i siostry mają rodowody i wygrywaja na wystawach . Ale Pani mnie poinformowała,że ona nie chce handlować szczeniakami tylko wszystkie chce zostawić do kochania w domu:megagrin::shiny::klacz::laugh2_2:Dobre co-juz dawno tak się nie usmiałam!!!
deptusie Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Zyczę WSZYSTKIM spokojnej nocy bo czas nagli,a tu trzeba małe gałgany na spacerek wyprowadzić,a tu snieg i zimnoooooooo:shake:;):placz: Pozdrowionka:lol:
filonek_bezogonek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 ha ha Wiolka :) nie takie rzeczy sie słyszało :) znam takich co miotowe rodzeństwo kryli świadomie :) i na wystawy chodzili :) a wady sie w kolejnych pokoleniach pokazywaly :) no a Wiolu czemu nie wierzysz tej Pani - ona ma tak wielkie serce ze przecież trzeba sie zlitować nad sunia która już 4 lata ma a psa nie miała:loveu: A poza tym jak potwierdziły to święte słowa:angryy: weterynarza ze tak jest słusznie zdrowo i naukowo to tym bardziej wypadałoby pokryć sunie żeby sobie ulżyła i Pani tez :) ale to jeszcze nic : ja dostałam od hodowcy ( na szczęście nie pomeranianow) pytanie i prośbę - ze jak może mam pomeranianka który ma poniżej 18 cm to może sprzedala tej Pani bo on jako pet na wystawy i tak nie będzie chodziła a ona i tak psa nie będzie rozmnażac wiec ... BO jej sie marzy taki kłębuszek co to sie w kieszeni mieści ... rece i pewna czesc garderoby mi opadly :) - podtekst informacyjny był jasny ..... za parenascie miesiecy pewnie pojawiłoby się ogłoszenie "pomeraniany po super miniaturowych rodzicach sprzedam" albo ogloszenie "super-hiper miniaturowy reproduktor szuka suczek chętnych na krycie" .... :) :) :) :) :) ale potem z usmiechem podeszlam do calej rozmowy ale co tam moje 'wrażenia' pewnie inni bardziej doświadczeni hodowcy mogliby stworzyć nie jedną księge ( a moze trylogie) takich wspaniałych propozycji :)
Wanilka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Łoooooo Matko...A ja swoja Lilcię wysterylizowałam nieświadoma ,że RAZ to ją koniecznie trzeba puścić:razz: i wszystkie urodzone szczeniaki sobie do kochania zostawić:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A potem puścić te pozostawione ....:diabloti: i mieć ich całe stado ...do kochania oczywiście:diabloti::diabloti::diabloti:
filonek_bezogonek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wanilka no widzisz - jaka ty nieswiadoma swojej wlasnej milosci jestes :) A ja taka głupia jestem ze jeszcze moja Fifi mogłam puscic w ten wir miłosci a potem dać ogłoszenie "szczenita sznaucerka mini po rodowodowych rodzicach - owoce milosci " :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3:
Wanilka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 To Fifi jest sznaucerkiem?:evil_lol:he he:eviltong:Ja myślałam ,że yorkiem a może nawet terierem szkockim;) Patrz jaka ja niekumata jestem;) i na rasach się nie znam.;)
filonek_bezogonek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wanilka napisał(a):To Fifi jest sznaucerkiem?:evil_lol:he he:eviltong:Ja myślałam ,że yorkiem a może nawet terierem szkockim;) Patrz jaka ja niekumata jestem;) i na rasach się nie znam.;) Teraz jest sznaucerkiem ;) wcześniej była yorkiem ;) terierkiem szkockim nie byla - zbyt kwadratowa na szkota jest ;)
Wanilka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):Teraz jest sznaucerkiem ;) wcześniej była yorkiem ;) terierkiem szkockim nie byla - zbyt kwadratowa na szkota jest ;) Jak zostanie kerry blue terierem to koniecznie cyknij fotke i wstaw na forum :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong::eviltong:
deptusie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Witam- to może coś na temat -NOWEGO SEZONU WYSTAWOWEGO 2008:laola::painting: Deptusie- swoje występy w NSW2008 zaczynają od BYDGOSZCZY/TORUNIA/. Następnie WYSTAWA KLUBOWA,a co dalej to jeszcze wieeeeeeeeeeelki ???????:???::niewiem:
filonek_bezogonek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ja od bydgoszczy zaczynalam w zeszlym roku - bardzo mile wspominam ( Deptusie nie dojechały wtedy pamietam :( :-( ) Potem był NDM i Łódź ....a w tym roku wszystko narazie jest "wielką niewiadomą" :cool3: u mnie się być może bardziej uaktywni raczej koniec roku wystawowego niż jego początek ;)
Neutralka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 No i są już pierwsze wiadomości z Rzeszowa: gratulcje dla Urszuli i:multi: Tajlandczyka za BOB (jeszcze wystawa trwa, więc to pewnie jeszcze nie koniec podboju Polski) .Najlepszą suką +CACIB została Krema "Chłopaków z Jastkowa".Czekamy na bardziej wyczerpujące wiadomości od uczestników.!
filonek_bezogonek Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Dodam tylko ze Coco Fantazja Szpic - Mol (z ULi hodowli) - dostała złoto, ocenę doskonałą i ukończyła MŁODZIEŻOWY CHAMPIONAT POLSKI ULi oraz Piotowi i Stefano - GRATULUJE !!!!!!!
deptusie Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 WITAM WSZYSTKICH-Na wstępie: GRATULACJE DLA PANI URSZULI I i jej "chłopaczka":multi::lol: Coco gratulujemy ukończonego Mł.Ch.Pl. Naszym CHLOPAKOM/Stefankowi i Piotrusiowi/ oraz ich "kremowej ptysi"-która chyba tez na tej wystawie ukończyła Chamionat Polski- GRATULUJEMY-sukcesu.Gratulujemy również Pani Janeczce-toż to sunia z hodowli Kontrapunkt. Naszej KOCHANEJ MARIOLCI i ATCE Smocze Pole -gratulujemy oc.dosk. i 2 lok,Aslankowi Smocze Pole gratulujemy CWC ,złota,i res.Cacib-a. MARIOLCIU podziwiam Cię ,iz po tak bolesnym zabiegu/operacji/ zdecydowałaś się na wyjazd:modla:Prawdziwy z Ciebie SZPICOMANIAK;):lol::lol::lol: Cacib-a i Najlepszy Pies zdobył chyba Pomek z hodowli Kontrakt Pani Joanny Bartosiewicz. Było chyba jakieś zamieszanie podczas oceny Szpicków.:crazyeye: CZEKAMY NA ZDJECIA!!! Trzymamy kciuki za Panią Urszulę i jej "chłopaczka"podczas występów gościnnych w Bratysławie.:painting::terazpol: A to dla Was WSZYSTKICH KOCHANI:Rose::smilecol:
filonek_bezogonek Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Mariolko ! również gratuluje :) Brawo dla Atki i Aslana :) Jak wpadnie Wanilka to być może kilka fotek rzuci - ale mowila ze widziala tylko Ule z JJ em, Pania Bartosiewicz i Stefano i Piotra :) i chyba takie będą tylko zdjęcia :) Dodam tylko ze Czesio vel Niuniek vel Drago Potok Kubikowski naszej Wanilki (Renaty) Dostal ocenę doskonałą i złoty medal !!!!!!
deptusie Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 deptusie napisał(a):WITAM WSZYSTKICH-Na wstępie: GRATULACJE DLA PANI URSZULI I i jej "chłopaczka":multi::lol: Coco gratulujemy ukończonego Mł.Ch.Pl. Naszym CHLOPAKOM/Stefankowi i Piotrusiowi/ oraz ich "kremowej ptysi"-która chyba tez na tej wystawie ukończyła Chamionat Polski- GRATULUJEMY-sukcesu.Gratulujemy również Pani Janeczce-toż to sunia z hodowli Kontrapunkt. Naszej KOCHANEJ MARIOLCI i ATCE Smocze Pole -gratulujemy oc.dosk. i 2 lok,Aslankowi Smocze Pole gratulujemy CWC ,złota,i res.Cacib-a. MARIOLCIU podziwiam Cię ,iz po tak bolesnym zabiegu/operacji/ zdecydowałaś się na wyjazd:modla:Prawdziwy z Ciebie SZPICOMANIAK;):lol::lol::lol: Cacib-a i Najlepszy Pies zdobył chyba Pomek z hodowli Kontrakt Pani Joanny Bartosiewicz. Było chyba jakieś zamieszanie podczas oceny Szpicków.:crazyeye: CZEKAMY NA ZDJECIA!!! Trzymamy kciuki za Panią Urszulę i jej "chłopaczka"podczas występów gościnnych w Bratysławie.:painting::terazpol: A to dla Was WSZYSTKICH KOCHANI:Rose::smilecol: Oj-co ja piszę -chodzilo mi o BRNO;):megagrin:
deptusie Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 [quote name='filonek_bezogonek']Mariolko ! również gratuluje :) Brawo dla Atki i Aslana :) Jak wpadnie Wanilka to być może kilka fotek rzuci - ale mowila ze widziala tylko Ule z JJ em, Pania Bartosiewicz i Stefano i Piotra :) i chyba takie będą tylko zdjęcia :) Dodam tylko ze Czesio vel Niuniek vel Drago Potok Kubikowski naszej Wanilki (Renaty) Dostal ocenę doskonałą i złoty medal !!!!!! Gratulacje dla Niuniastego!!!:loveu:
deptusie Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Witam Wszystkich!!! Oj coś NASZA-DOGOMANIA ODMóWIłA POSłUSZEńSTWA:crazyeye::mad: Na szczęście wszystko wraca do normy:multi: Dostałam info z Czech od znajomej,iż pięknie spisały się "maluchy" Pani Mendak-GRATULUJEMY:lol: Chciałam również pogratulować OGROMNYCH SUKCESOW WYSTAWOWYCH -1 przepięknemu TAJLANDCZYKOWI sprowadzonemu do Polski TOKIE TIME WILL TELL-i jego właścicielce Pani BOżENCE BORKOWSKIEJ-GROCHALI:multi::multi::multi: PRZEPIęKNY WILLY IDZIE JAK BURZA!!! Wygrywa w pięknym stylu NA RINGACH EUROPEJSKICH-jestem dumna gdy pieski z Polski osiagają tak znaczące sukcesy poza granicami kraju. Pani Bożenko- WILLY TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI:klacz::laola:"Idż śmiało przez życie,miej pogodną minkę,łap szczęście za ogon i duś,jak cytrynkę" To dla WSZYSTKICH MALUCHOW-dumnie tuptajacych na swoich 4 kopytkach:Rose: Wkrótce zawita na forum moja kochana SIOSTRZYCZKA MARIOLCIA i jej SMOCZE POLE:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::lol::lol::lol: MARIOLKA CZEEEEEEEEEEEKAMY:mad::user::bigcool:
smoczepole Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Rany, jestem forumowa analfabetka, poklikalam cos i gdzieś mnie wynioslo, ale jestem
smoczepole Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 uff! Przegryzłam się. To pozdrawiam siostro, zajrzę tu jutro. Super, że dwa "polskie tajlandczyki" odnoszą takie sukcesy. Gratulacje dla właścicielek! I wspaniałe jest to, że odwiedzają one wystawy w Europie. Naprawdę, dla tej rasy robi się ostatnio w Polsce dużo. Stefano krył przecież Grafikę w Danii. Jak dotąd, najwięcej dla hodowli pomeranianów w Polsce zrobiła Pani Janka. Ma już godnych następców. Pozdrawiam!
deptusie Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Mariolciu -jeden chłopczyk z czarnej -jastkowskiej -duńsko-polskiej BRACI będzie debiutował w Toruniu -jesteśmy już umówieni z przesympatycznym właścicielem Panem Jackiem gdzieś przy ringu-Stefano i Piotrowi obiecujemy przygarnąć DEBIUTANTOW pod swoje skrzydła:loveu::lilangel:
Recommended Posts