Jump to content
Dogomania

Pomeraniany (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

A tak na marginesie i ku uciesze innych-zadzwoniła dzisiaj do mnie Pani i rozbawiła mnie bardzo :diabloti::lol:.Pytając o krycie moimi psami suni swoich rodziców w wieku 4 lat,która nigdy nie miała "dzieci" i stwierdzili,że trzeba chociaż raz pokryć:razz: ,bo tak powiedział cytuje oczywiscie słowa tej Pani -WETERYNARZ-.
Jak się okazało sunia ma tatę z rodowodem ,mamę też z rodowodem tylko oboje rodziców to rodzeństwo i się tak jakoś pokryły.
Bo ktos drzwi nie zamknął:razz: -tylko ona nie ma metryki i rodowodu bo ma przodozgryz i dla tego nie dostała papierów z ZK ale jej bracia i siostry mają rodowody i wygrywaja na wystawach . Ale Pani mnie poinformowała,że ona nie chce handlować szczeniakami tylko wszystkie chce zostawić do kochania w domu:megagrin::shiny::klacz::laugh2_2:Dobre co-juz dawno tak się nie usmiałam!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zyczę WSZYSTKIM spokojnej nocy bo czas nagli,a tu trzeba małe gałgany na spacerek wyprowadzić,a tu snieg i zimnoooooooo:shake:;):placz:
Pozdrowionka:lol:

Posted

ha ha Wiolka :) nie takie rzeczy sie słyszało :)
znam takich co miotowe rodzeństwo kryli świadomie :) i na wystawy chodzili :) a wady sie w kolejnych pokoleniach pokazywaly :)

no a Wiolu czemu nie wierzysz tej Pani - ona ma tak wielkie serce ze przecież trzeba sie zlitować nad sunia która już 4 lata ma a psa nie miała:loveu:
A poza tym jak potwierdziły to święte słowa:angryy: weterynarza ze tak jest słusznie zdrowo i naukowo to tym bardziej wypadałoby pokryć sunie żeby sobie ulżyła i Pani tez :)

ale to jeszcze nic :

ja dostałam od hodowcy ( na szczęście nie pomeranianow) pytanie i prośbę - ze jak może mam pomeranianka który ma poniżej 18 cm to może sprzedala tej Pani bo on jako pet na wystawy i tak nie będzie chodziła a ona i tak psa nie będzie rozmnażac wiec ...
BO jej sie marzy taki kłębuszek co to sie w kieszeni mieści ...
rece i pewna czesc garderoby mi opadly :) - podtekst informacyjny był jasny ..... za parenascie miesiecy pewnie pojawiłoby się ogłoszenie "pomeraniany po super miniaturowych rodzicach sprzedam" albo ogloszenie "super-hiper miniaturowy reproduktor szuka suczek chętnych na krycie" .... :) :) :) :) :)

ale potem z usmiechem podeszlam do calej rozmowy

ale co tam moje 'wrażenia' pewnie inni bardziej doświadczeni hodowcy mogliby stworzyć nie jedną księge ( a moze trylogie) takich wspaniałych propozycji :)

Posted

Łoooooo Matko...A ja swoja Lilcię wysterylizowałam nieświadoma ,że RAZ to ją koniecznie trzeba puścić:razz: i wszystkie urodzone szczeniaki sobie do kochania zostawić:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A potem puścić te pozostawione ....:diabloti: i mieć ich całe stado ...do kochania oczywiście:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Wanilka

no widzisz - jaka ty nieswiadoma swojej wlasnej milosci jestes :)
A ja taka głupia jestem ze jeszcze moja Fifi mogłam puscic w ten wir miłosci a potem dać ogłoszenie "szczenita sznaucerka mini po rodowodowych rodzicach - owoce milosci "
:cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3:

Posted

To Fifi jest sznaucerkiem?:evil_lol:he he:eviltong:Ja myślałam ,że yorkiem a może nawet terierem szkockim;) Patrz jaka ja niekumata jestem;) i na rasach się nie znam.;)

Posted

Wanilka napisał(a):
To Fifi jest sznaucerkiem?:evil_lol:he he:eviltong:Ja myślałam ,że yorkiem a może nawet terierem szkockim;) Patrz jaka ja niekumata jestem;) i na rasach się nie znam.;)

Teraz jest sznaucerkiem ;)
wcześniej była yorkiem ;)

terierkiem szkockim nie byla - zbyt kwadratowa na szkota jest ;)

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
Teraz jest sznaucerkiem ;)
wcześniej była yorkiem ;)

terierkiem szkockim nie byla - zbyt kwadratowa na szkota jest ;)

Jak zostanie kerry blue terierem to koniecznie cyknij fotke i wstaw na forum :evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Witam- to może coś na temat -NOWEGO SEZONU WYSTAWOWEGO 2008:laola::painting:
Deptusie- swoje występy w NSW2008 zaczynają od BYDGOSZCZY/TORUNIA/.
Następnie WYSTAWA KLUBOWA,a co dalej to jeszcze wieeeeeeeeeeelki ???????:???::niewiem:

Posted

Ja od bydgoszczy zaczynalam w zeszlym roku - bardzo mile wspominam ( Deptusie nie dojechały wtedy pamietam :( :-( )
Potem był NDM i Łódź ....a w tym roku wszystko narazie jest "wielką niewiadomą" :cool3:

u mnie się być może bardziej uaktywni raczej koniec roku wystawowego niż jego początek ;)

Posted

No i są już pierwsze wiadomości z Rzeszowa: gratulcje dla Urszuli i:multi: Tajlandczyka za BOB (jeszcze wystawa trwa, więc to pewnie jeszcze nie koniec podboju Polski) .Najlepszą suką +CACIB została Krema "Chłopaków z Jastkowa".Czekamy na bardziej wyczerpujące wiadomości od uczestników.!

Posted

WITAM WSZYSTKICH-Na wstępie:
GRATULACJE DLA PANI URSZULI I i jej "chłopaczka":multi::lol:
Coco gratulujemy ukończonego Mł.Ch.Pl.
Naszym CHLOPAKOM/Stefankowi i Piotrusiowi/ oraz ich "kremowej ptysi"-która chyba tez na tej wystawie ukończyła Chamionat Polski- GRATULUJEMY-sukcesu.Gratulujemy również Pani Janeczce-toż to sunia z hodowli Kontrapunkt.
Naszej KOCHANEJ MARIOLCI i ATCE Smocze Pole -gratulujemy oc.dosk. i 2 lok,Aslankowi Smocze Pole gratulujemy CWC ,złota,i res.Cacib-a.
MARIOLCIU podziwiam Cię ,iz po tak bolesnym zabiegu/operacji/ zdecydowałaś się na wyjazd:modla:Prawdziwy z Ciebie SZPICOMANIAK;):lol::lol::lol:
Cacib-a i Najlepszy Pies zdobył chyba Pomek z hodowli Kontrakt Pani Joanny Bartosiewicz.
Było chyba jakieś zamieszanie podczas oceny Szpicków.:crazyeye:
CZEKAMY NA ZDJECIA!!!
Trzymamy kciuki za Panią Urszulę i jej "chłopaczka"podczas występów gościnnych w Bratysławie.:painting::terazpol:
A to dla Was WSZYSTKICH KOCHANI:Rose::smilecol:

Posted

Mariolko ! również gratuluje :) Brawo dla Atki i Aslana :)

Jak wpadnie Wanilka to być może kilka fotek rzuci - ale mowila ze widziala tylko Ule z JJ em, Pania Bartosiewicz i Stefano i Piotra :) i chyba takie będą tylko zdjęcia :)

Dodam tylko ze Czesio vel Niuniek vel Drago Potok Kubikowski naszej Wanilki (Renaty) Dostal ocenę doskonałą i złoty medal !!!!!!

Posted

deptusie napisał(a):
WITAM WSZYSTKICH-Na wstępie:
GRATULACJE DLA PANI URSZULI I i jej "chłopaczka":multi::lol:
Coco gratulujemy ukończonego Mł.Ch.Pl.
Naszym CHLOPAKOM/Stefankowi i Piotrusiowi/ oraz ich "kremowej ptysi"-która chyba tez na tej wystawie ukończyła Chamionat Polski- GRATULUJEMY-sukcesu.Gratulujemy również Pani Janeczce-toż to sunia z hodowli Kontrapunkt.
Naszej KOCHANEJ MARIOLCI i ATCE Smocze Pole -gratulujemy oc.dosk. i 2 lok,Aslankowi Smocze Pole gratulujemy CWC ,złota,i res.Cacib-a.
MARIOLCIU podziwiam Cię ,iz po tak bolesnym zabiegu/operacji/ zdecydowałaś się na wyjazd:modla:Prawdziwy z Ciebie SZPICOMANIAK;):lol::lol::lol:
Cacib-a i Najlepszy Pies zdobył chyba Pomek z hodowli Kontrakt Pani Joanny Bartosiewicz.
Było chyba jakieś zamieszanie podczas oceny Szpicków.:crazyeye:
CZEKAMY NA ZDJECIA!!!
Trzymamy kciuki za Panią Urszulę i jej "chłopaczka"podczas występów gościnnych w Bratysławie.:painting::terazpol:
A to dla Was WSZYSTKICH KOCHANI:Rose::smilecol:

Oj-co ja piszę -chodzilo mi o BRNO;):megagrin:

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Mariolko ! również gratuluje :) Brawo dla Atki i Aslana :)

Jak wpadnie Wanilka to być może kilka fotek rzuci - ale mowila ze widziala tylko Ule z JJ em, Pania Bartosiewicz i Stefano i Piotra :) i chyba takie będą tylko zdjęcia :)

Dodam tylko ze Czesio vel Niuniek vel Drago Potok Kubikowski naszej Wanilki (Renaty) Dostal ocenę doskonałą i złoty medal !!!!!!
Gratulacje dla Niuniastego!!!:loveu:

Posted

Witam Wszystkich!!!
Oj coś NASZA-DOGOMANIA ODMóWIłA POSłUSZEńSTWA:crazyeye::mad:
Na szczęście wszystko wraca do normy:multi:
Dostałam info z Czech od znajomej,iż pięknie spisały się "maluchy" Pani Mendak-GRATULUJEMY:lol:
Chciałam również pogratulować OGROMNYCH SUKCESOW WYSTAWOWYCH -1 przepięknemu TAJLANDCZYKOWI sprowadzonemu do Polski
TOKIE TIME WILL TELL-i jego właścicielce Pani BOżENCE BORKOWSKIEJ-GROCHALI:multi::multi::multi:
PRZEPIęKNY WILLY IDZIE JAK BURZA!!!
Wygrywa w pięknym stylu NA RINGACH EUROPEJSKICH-jestem dumna gdy pieski z Polski osiagają tak znaczące sukcesy poza granicami kraju.
Pani Bożenko- WILLY TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI:klacz::laola:"Idż śmiało przez życie,miej pogodną minkę,łap szczęście za ogon i duś,jak cytrynkę"
To dla WSZYSTKICH MALUCHOW-dumnie tuptajacych na swoich 4 kopytkach:Rose:
Wkrótce zawita na forum moja kochana SIOSTRZYCZKA MARIOLCIA i jej SMOCZE POLE:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::lol::lol::lol:
MARIOLKA CZEEEEEEEEEEEKAMY:mad::user::bigcool:

Posted

uff! Przegryzłam się. To pozdrawiam siostro, zajrzę tu jutro. Super, że dwa "polskie tajlandczyki" odnoszą takie sukcesy. Gratulacje dla właścicielek! I wspaniałe jest to, że odwiedzają one wystawy w Europie. Naprawdę, dla tej rasy robi się ostatnio w Polsce dużo. Stefano krył przecież Grafikę w Danii. Jak dotąd, najwięcej dla hodowli pomeranianów w Polsce zrobiła Pani Janka. Ma już godnych następców. Pozdrawiam!

Posted

Mariolciu -jeden chłopczyk z czarnej -jastkowskiej -duńsko-polskiej BRACI będzie debiutował w Toruniu -jesteśmy już umówieni z przesympatycznym właścicielem Panem Jackiem gdzieś przy ringu-Stefano i Piotrowi obiecujemy przygarnąć DEBIUTANTOW pod swoje skrzydła:loveu::lilangel:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...