szysz Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Rubidus Setters nieźle brzmi. Tylko czy to jest poprawne gramatycznie to nie wiem. Jak się odmieniają przymiotniki po łacinie? Quote
Korenia Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 szysz napisał(a):Rubidus Setters nieźle brzmi. Tylko czy to jest poprawne gramatycznie to nie wiem. Jak się odmieniają przymiotniki po łacinie? Jak liczba mnoga w Setters to musi być "Setters Rubidi", a jak pojedyncza to Setter Rubidus :) I w takiej kolejności jest poprawnie :) Quote
Darianna Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 to mi sie kojarzy z łubudubu z "Misia" :D niech żyje nam prezes naszego klubu, niech zyjeee nam! :D Quote
Toller Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='NightQueen']Rude Boy :evil_lol: do twoich chłopaków by pasowało idealnie Red Hot Chili Peppers, albo Red Chili RED HOT CHLLI's już jest :p http://www.tollery.eu/ ALe sam Rubidus? Dobre, krótkie a konkretne :multi: Quote
Toller Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 szysz napisał(a):No to ja może napiszę co ostatnio dla siebie wymyślam, może bez ulubionej żeby mi ktoś nie zakosił :evil_lol: Z Galicji Skarby Galicji Z Pałacu Mgieł Z Listopadowego Lasu Z głębi lasu Galicyjska Banda Galicyjska Zagroda Synergia Synergia jest zaczepista!! Bardzo mi się podoba! DObre też są takie nazwy ze jak ktoś z zagramanicy będzie chciał kupić od Ciebie sconka w przyszłości, to się nie zapętli na nazwie ;) Quote
Darianna Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 co oznacza Synergia? faktycznie, wpada w ucho... Quote
Toller Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Darianna napisał(a):co oznacza Synergia? faktycznie, wpada w ucho... w duzym uproszczeniu że współdziałanie jest lepsze (w sensie ze daje lepsze rezultaty) niż działanie w pojedynkę. Dla mnie boska nazwa dla hodowli! Quote
Darianna Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Normalnie w poniedziałek musze lecieć zaklepać :D No to mam dwie, jeszcze trzy krótkie by sie przydały :D Dziękuję za dotychczasowe :) Quote
Feigned Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 zgadzam się, nazwa super! ja bym się nad nią poważnie zastanowiła :cool3: Quote
filodendron Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Z tą łaciną to radziłabym jednak zasięgnąć języka u łacinnika ;) Liczy się nie tylko to, co w słowniku, ale także konteksty. O ile rubidus/rubicundus znaczy czerwony, ogorzały od słońca, o tyle już pochodne od rubro niekoniecznie mogą mieć takie sympatyczne skojarzenia - rubro - czerwony od krwi, rubor, ruboris - czerwień -> zawstydzenie, obelga, hańba. Quote
ganga Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ja nie mam zdolności do wymyslania nazw ( sama mam ogromny problem , też dla seterów), ale może literówka : Darianna + Brando + Karmel np. Meldariando Bramel Merlando Melbrada Dabrakar - to mi chyba najbardziej leży, takie Tolkienowskie i można fajnie tworzyć z imieniem .....coś tam, coś tam... z Dabrakaru, albo z Melbrady Ja już bardzo długo sie zastanawiam i końca nie widac :angryy: Quote
Toller Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ganga napisał(a):Ja nie mam zdolności do wymyslania nazw ( sama mam ogromny problem , też dla seterów), ale może literówka : Darianna + Brando + Karmel np. Meldariando Bramel Merlando Melbrada Dabrakar - to mi chyba najbardziej leży, takie Tolkienowskie i można fajnie tworzyć z imieniem .....coś tam, coś tam... z Dabrakaru, albo z Melbrady Ja już bardzo długo sie zastanawiam i końca nie widac :angryy: czemu tak mówisz, super nazwy wymyśliłaś!! Najlepszy moim zdaniem Dabrakar albo "z Dabrakaru" Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Merlando albo Dabrakar - bomba! Quote
NightQueen Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Merlando jest super :loveu::loveu: kojarzy mi się z Marlonem Brando :p Quote
przeszlus Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 A są przydomki z rasą w nazwie ? Takiego chyba nie znajdziesz :p Seter Irlandzki nazwa dla hodowili bomba :D :lol: Quote
NightQueen Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='Toller']RED HOT CHLLI's już jest :p http://www.tollery.eu/ łups :oops::evil_lol: Quote
Pointer11 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Czesc, Potrzebuje nazwy zagranicznej orginalnej , eleganckiej niezbyt skomplikwanej ale pelnej Gracji...podam przyklady nazw hodowli znanych . theogonia i keviendo....michule..:) bardzo mi sie podobaja ale juz od lat zajete ;/ szukam cos podobnego..ale nie chce zmian literek albo cos...tylko idac w tym kierunku..mam Pointery wiec musi byc cos eleganckiego lekkiego i spokojnego..:) pelna klasyka...mysle od tygodnia i nic ;/ mam juz 2 propozycje i brakuje mi jeszcze 3 nazw...Prosze o pomoc..! Bardzo podoba mi sie Neiven ale juz zajete ..:( Quote
przeszlus Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Darianna']dla mnie nie bomba a idiotyzm... pfff... chciałbym to skomentować,jak i resztę twoich postów,ale nie będe się tak wulgarnie wyrażał. Hmmm może tesoro-kochać albo gentle friend(łagodny przyjaciel) Quote
revii Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Może coś takiego? admirabilis - godny podziwu (łac.) eugenes - szlachetnie urodzony (gr.) tawel - spokojny (wal.) zelantis - gorliwy (łac.) zohar - blask (hebr.) Poszukaj też w starszych postach ;) Quote
przeszlus Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='revii']Może coś takiego? admirabilis - godny podziwu (łac.) eugenes - szlachetnie urodzony (gr.) tawel - spokojny (wal.) zelantis - gorliwy (łac.) zohar - blask (hebr.) Poszukaj też w starszych postach ;) Eee fajne :) a to ty znasz tyle języków czy to z translatora ? Quote
revii Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Dzięki :) Po prostu wypisuję sobie z książek. Z internetowych translatorów raczej nie korzystam (najwyżej sprawdzam czy tłumaczenie jest podobne), nie jestem do nich przekonana - czasem nie zawierają jakichś słów, bądź nie pokazują wszystkich znaczeń. Quote
Sandra&ABC Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Darianna napisał(a):dla mnie nie bomba a idiotyzm... w dogach niemieckich jest np. Beautiful Great Dane ...można coś w tę stronę wykombinować :) są też hodowle które w nazwie mają miejscowość, związaną np. z rasą lub położeniem samej hodowli (rzeki,pobliskie góry albo miejscowość):) A dla pointerów np. Athlon :) Quote
szysz Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Proponuje dla poniterów Target Point (sprawdziłam na fci, wolne :) ) Quote
Pointer11 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Dzieki mam killka propozycji i kazda mi sie podoba ..-> jak myslicie czy przyjma przydomek jak jest taki sam w fci ale pisany odzielnie??/ Quote
Recommended Posts