grrrond Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 aneczka23 napisał(a):Bardzo prosiłabym twórcze Panie o pomoc. Byłabym wdzięczna za nazwę przydomka o takich cechach: - jednoczłonowa - niepolskojęzyczna ( najlepiej jap., łac.) - dla boksera Pięknie dziękuję za propozycje ;) a może coś niemieckojęzycznego? bo japoński to od razu widze jakiegoś czina, akity itp :) pierwsza rzecz jaka kojarzy mi sie z Boxerem to Rocky Balboa, ale hodowla Balboa na pewno gdzies już istnieje :cool3: Quote
aneczka23 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 W sumie bokser niemiecki, ale jakoś ten język do mnie nie przemawia :p Jeśli chodzi o cechę, to fajnie, żeby brzmiała dumnie (np. Nostrum Bokser Kennel). Język bez znaczenia (byle nie polski), ale nazwa szlachetnie i potężnie brzmiąca. Dla przykładu ja to widzę tak "Supervisor DZIKIE SADŁO" :cool3:, żeby imię było polskie potem i zabawne. Quote
boksiedwa Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 aneczka23 napisał(a): Jeśli chodzi o cechę, to fajnie, żeby brzmiała dumnie (np. Nostrum Bokser Kennel). to na 100% nie przejdzie, jedna hodowla Nostrum już w Polsce jest :evil_lol: Quote
tiara Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 proudbox(proud-dumny) proud&lovley proud big dog p.s mam jeszcze coś po łacinie contra omnia-przeciw wszystkiemu ;] Quote
revii Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Wydaje mi się, że niemiecki może jednak zaproponować coś ciekawego ;) Może akurat niekoniecznie dumny :evil_lol: stolz - dumny Ale może coś innego: anerkannt - uznany charmant - ujmujący, szarmancki Charme - urok, powab Degen - szpada erstklassig - pierwszorzędny Edelmut - szlachetność Edelstein - szlachetny kamień Sonnenschein - blask słońca Trumpf - atut Weltwunder - cud świata wertvoll - wartościowy, cenny wunderbar - cudowny, niezwykły Miało być po japońsku: arigatai - błogosławiony, wdzięczny erai - wielki, znakomity hokori-takai - dumny meisei - sława shiawase - szczęście subarashii - wspaniały, znakomity I po łacinie: bellitudoo - elegancja, piękno caelestis - niebiański fulgor - błyskawica, sława, chwała gravis - ważny, dostojny latrator - szczekający potestas - siła, moc, władza robur - siła, moc superbia - hardość, duma Quote
aneczka23 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 boksiedwa napisał(a):to na 100% nie przejdzie, jedna hodowla Nostrum już w Polsce jest :evil_lol: No właśnie wiem i bardzo mi się podoba (nawiasem P. Bogucka nas nawet sędziowała). Najbardziej Weltwunder mi się spodobał :loveu: na fci jest już Weltwunderargentina:cool1: Quote
McDzik Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Ja dzis byłam w zk i ptrzy okazji spytalam o przydomek, bo juz ze 2 tyg,. jest na liscie fci.be,. ale jeszcze go nie ma, trzeba czekać :-( Quote
Impresja&Simarilion Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 mogę oddać swoje rezerwowe,bo mój pierwszy przyjęli Koheilan Wonderwall Muzyka Duszy Quote
tiara Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 :loveu::loveu::loveu:Muzyka Duszy:loveu::loveu::loveu: Quote
Tallulah Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja właśnie wymyśliłam kilka (niesprawdzone): Obcojęzyczne Corvus Albus (z łac. biały kruk) Our Secret (z ang. nasz sekret) Ex Oriente Lux (z łac. światło ze wschodu) Genius Loci (z łac. duch opiekuńczy miejsca) Lux in tenebris (z łac. światło w ciemnościach) Signum temporis (z łac. znak czasu) Foggy hill (z ang. mgliste wzgórze) White moon (z ang. biały księżyc) Foggy Night (z ang. mglista noc) Étoile Polaire (z fr. gwiazda polarna) Aurore (z fr. zorza/jutrzenka - nie mam pomysłu z czym to połączyć) Wymyślanie nazw polskich jakoś mi nie idzie. Quote
Kisses Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Signum temporis :loveu: Ogólnie lubie łacińskie imiona, bo są oryginalne :lol: Quote
aska_b1 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 A może pomożecie mi w wymyśleniu przydomka dla małych piesków. Chętnie anglojęzycznego, albo nieznaczącego, ale ładnie brzmiącego. Quote
Shailoh Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A może gaelicki - "MO CUISHLE" - moja krew, moja miłość. Quote
revii Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jest oddzielny wątek. Tu: http://www.dogomania.pl/forum/f973/imiona-szczeniat-15121/ Quote
McDzik Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Miałam się pochwalić , jak już dojdzie, więc sie chwalę :loveu: Dziś odebrane :loveu: Czekałam 5 miesięcy :diabloti: W takim bądź razie mogę odstąpić dla wielbicieli krótkobrzmiących, niespecjalnie coś znaczących przydomków te pozostałe: Lilivon Livello from Livolly (ale tego raczej nie przyjma bo zbyt podobny do mojego) of Livello Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 A może jakieś pomysły na przydomek dla Berneńskiego Psa Pasterskiego? Mieszkam na mazyrskiej wsi Zwierzewo :) Quote
Fauka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 A ja tak zaofftopuję. Czytałam regulamin hodowlii ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Mogę zarajestrować hodowlę nie posiadając suki hodowlanej a mając tylko reproduktora? pozatym mogę wysłac zgłoszenie jeśli mój pies nie wyrobił jeszcze repa ale napewno podczas czekania na zarejestrowanie go wyrobi? Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 o dzieki fajny link. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 pies Tiguana zwana Tigą a ja Iwona :) Quote
McDzik Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Togoland Tigonia Tigonna Tigolly Tigogarden Tiga's Haeven Quote
Aysel Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Znalazłoby się coś dla chihuahua? Najlepiej żeby było dwuczłonowe - angielskie, francuskie albo włoskie. Znaczy się zagraniczne, bo jakoś polskie mi się niezbyt podobają i są małouniwersalne .. :( A, i ważne jest żeby właśnie było uniwersalne, jakbym zdecydowała się na jakąś drugą rasę dodatkowo. Z góry dzięki, bo ja myślę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi :( Quote
silver wind Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Brave Hearts - dzielne serca Big love - wielka miłośc Sunny Rain - słoneczny deszcz ( wiem że bez sensu ale ma fajne brzmienie ;) ) With Love - z miłością oj słabizna. cienko ze mną ;( wymyślam dalej hmm..... kurcze nie mam pomysłów Quote
Aysel Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Podoba mi się Mo Cuishle (moja krew) - był taki film 'za wszelką cenę' czy jakoś tak. Ale nie wiem czy na pewno tak jak myślę się to wymawia - 'mo kuszma'? ... Wie ktoś może? ;) Quote
Cieplutkaa. Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ja co prawda nie mam jeszcze nawet wybranej suczki (aczkolwiek jest już w bardzo poważnych planach.. ;) ) I ostatnio tak myślę nad imieniem dla niej, a teraz jak widać zagalopowałam się do przydomków hodowlanych :D Mi osobiśce bardzo podobają się przydomki zagraniczne.. Z moich pomysłów to np.: Cupid's Arrow Essence of love Mam jeszcze trzy pomysły, ale na razie wolę zachować je dla siebie : ) Niestety wszystki są dwuczłonowe, a wg mnie wygodniejsze są jednowyrazowe i to najlepiej nic nie znaczące... Strasznie podoba mi się dogomaniacki przydomek Neiven. Pomysły McDzik też są piękne wg mnie.. Ale ja niestety na razie mogę tylko pomarzyc.. :shake: PS: Kiedyś na tym wątku znalazłam przydomek Kami no Hana, czy jakoś tak.. co miało oznaczać boski (?) kwiat w jakimś języku.. I też uważam, że taki przydomek byłby cudny :loveu: Quote
Recommended Posts