revii Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 bellatriks napisał(a):Haha, revii, a ja mam słownik medyczny łacińsko-polski:loveu: Fajny, lubię go przeglądać, chociaż o łacinie nie mam zielonego pojęcia. :shake: Ostatnio a to wzięło mnie na na elficki :evil_lol: Ooo... Słowniki medyczne to ja też mam i to dwa! (jak dobrze, że mama uczyła się pioelęgniarstwa :p) No i potężnym źródłem jest też słownik wyrazów obcych, chyba z pięć razy przewertowałam go od deski do deski - tu już nie tylko łacina (głównie), ale i arabski, chiński itp... lecz to już mnie nie wciągnęło. Bardziej zainteresowałam się tylko japońskim, od czasu do czasu zaciekawi mnie też coś innego np. szukałam trochę za walijskim (ale szybko zrezygnowałam - wyniki nie były zbyt atrakcyjne - np. zdobywca to "gorchfygwr" :roll:). Ponadto mam przyjemność co tydzień spotykac się z niemieckim... Elficki? Hmm... może też się zainteresuję :evil_lol: Coby nie było, że nie na temat, to trochę krótkich, ogólnych propozycji: angaros - królewski imperialis - cesarski eugenes - dobrze urodzony equilibrum - równowaga pamphilos - ulubiony przez wszystkich oneiros - marzenie senne nobilis - szlachetny Następnym razem poszukam czegoś bardziej odpowiedniego do "zamówień" ;) Quote
Kisses Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 nie wiem, tak mnie naszło.... Dla goldenów: ze złotego wzgórza gold moon (:razz:) złota rzeka Quote
bellatriks Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 revii napisał(a):Ooo... Słowniki medyczne to ja też mam i to dwa! (jak dobrze, że mama uczyła się pioelęgniarstwa :p) No i potężnym źródłem jest też słownik wyrazów obcych, chyba z pięć razy przewertowałam go od deski do deski - tu już nie tylko łacina (głównie), ale i arabski, chiński itp... lecz to już mnie nie wciągnęło. Bardziej zainteresowałam się tylko japońskim, od czasu do czasu zaciekawi mnie też coś innego np. szukałam trochę za walijskim (ale szybko zrezygnowałam - wyniki nie były zbyt atrakcyjne - np. zdobywca to "gorchfygwr" :roll:). Ponadto mam przyjemność co tydzień spotykac się z niemieckim... Elficki? Hmm... może też się zainteresuję :evil_lol: O, moja koleżanka uczy się japońskiego. I pisze czasami mi coś takiego w szkole tym ich alfabetem.:cool3: Ty się nie śmiej z tego walijskiego. Ja mam taki minisłownik szkockiego gaelickiego, to dopiero jest fajne! (a wymowa... Czasami aż trudno mi w nią uwierzyć!) Elficki pięknie wygląda i pięknie brzmi. Ale do najprostszych niestety nie należy... Quote
owca Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 bellatriks, masz rację :) łatwiej by było od razu do franc słownika, ja już tak chyba odruchowo... :roll: ale usprawiedliwię się tak trooooszeczkę, że chignon zaporzyczone po 1500 roku, więc zarówno pisownia, jak i wymowa bardzo zbliżona do oryginału :eviltong: Quote
Oliwia. Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 swietne nazwy wymyślacie.:loveu::loveu:..ale moze ktoś pomoże mi wybrac przydomek .:( zerooo weny w moim przypadku :-( ogólnie przydomek mam ale jest to przydomek zarejestrowany przez moją mame która dawno, dawno temu miała boksery.Teraz mam whippety i psy rasy długowłosej - pudle :) ale mysle ze procz długowłosych pudli dojdzie jeszcze jedna rasa która od dłuzeszego czasu mnie facsynuje :evil_lol: Bardzo chciałabym aby hodowla była po angielsku narazie mam tylko jedną propozycje - INVINCIBLE - niepokonany byłabym ogromnie wdzieczna za pomoc :mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Piasia Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 'cień wiatru' 'z górskiego potoku' 'leśne manewry' (z jamnikami mi się kojarzy :lol:) 'senne marzenia' 'z chłopskiej zagrody' 'miodowniki' (jakos tak Tollerowo :) ) włoskie : La vita é un sogno - życie jest snem Quote
Kisses Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 leśne manewry skojarzyły mi się z porankiem w malinach xD 'Gwiezdny Pył' - Do Siberianków albo Alaskanów :loveu: Quote
goldenniva Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 a ja chcialam miec Golden Niva (nie dla goldenow hehe) ciekawe czy przejdzie:diabloti::evil_lol::evil_lol: Quote
AlaNowak Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kisses_xox napisał(a):leśne manewry skojarzyły mi się z porankiem w malinach xD 'Gwiezdny Pył' - Do Siberianków albo Alaskanów :loveu: cos kojarze, ze juz jest taka hodowla:eviltong: nie wiem czy przypadkiem nie jamniki ... Quote
figa1 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Witam Wszystkich twórczych i nietylko;)Jak większość w tym temacie tak i ja zwracam się o pomoc w wymyśleniu przydomka :placz:A więc tak nazwa niekoniecznie po polsku za to dla większych :lol:narazie labladorka ,może później szwajcar. Jeśli coś to pomoże to mieszkamy na zachodzie kraju prawie w lesie:multi:Wymyślajcie ,twórzcie i piszcie ;) Quote
aniaDark Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='figa1']Witam Wszystkich twórczych i nietylko;)Jak większość w tym temacie tak i ja zwracam się o pomoc w wymyśleniu przydomka :placz:A więc tak nazwa niekoniecznie po polsku za to dla większych :lol:narazie labladorka ,może później szwajcar. Jeśli coś to pomoże to mieszkamy na zachodzie kraju prawie w lesie:multi:Wymyślajcie ,twórzcie i piszcie ;)[/quote] Hmmm, może "Leśny Stwór" <=> "Crature form Forest", "Forestdog"? :cool3: Quote
figa1 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='aniaDark']Hmmm, może "Leśny Stwór" <=> "Crature form Forest", "Forestdog"? :cool3:[/QUOTE] No na początek mogło by być ;)dzięki serdeczne jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś pomysły to piszcie z góry dziękuje;) Quote
Piasia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 a może po prostu ' Prosto z lasu' i później będzie np. Ada prosto z lasu :razz: Quote
Guest ajsonowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 jak wszyscy to i ja... :razz: rowniez zaliczam sie do grona ludzi bez jakichkolwiek pomyslow, tyle ze ja juz sobie tak mysle od wakacji i nic konkretnego mi nie wpadlo do glowy :oops: rasa: owczarek belgijski maliniak nazwa moze byc polska (jesli bedzie fajna i zrozumiala:eviltong:) jednak jak wiekszosc preferuje angielski lub ew. inny jezyk, myslalam o nazwie z czyms jak "jump" (jako ze trenujemy frisbee i agility :lol:) rowniez myslalam o nazwie "Funhouse" (tak jak najnowsza plyta Pink :cool1:) ale niestety.... zajete. moze sie kojarzyc z czyms szybkim, temperamentym, frywolnym, cwanym, przebieglym... kazda propozycje przemysle lub ew. przerobie idac tym kierunkiem ;) przydomek "prosto z lasu" uwazam za trafny, brzmi troche jak jakies elfy ale super ;) Quote
Piasia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ajsonowa - może Yamakasi ?? Od Le Parkour ? (film taki był ) :razz: hwesta sindarinwa lub po prostu hwesta - cień wiatru po elficku :cool1: silme nuquerna - światlo gwiazd [FONT=arial][FONT=arial][FONT=arial]giliath - hufiec gwiazd :) [/FONT][/FONT][/FONT] Quote
Guest ajsonowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Piasia, Yamakasi kojarzy mi sie z azjatami, nawet nie mam chinskiej rasy:eviltong: fajne propozycje, tylko chcialabym zeby mozna bylo je latwo wymowic, a nie przy okazji polamac jezyk :lol: Quote
Kisses Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Piasia']a może po prostu ' Prosto z lasu' i później będzie np. Ada prosto z lasu :razz: W trawie puszczy może? :evil_lol: cos kojarze, ze juz jest taka hodowla:eviltong: nie wiem czy przypadkiem nie jamniki ... To może StarDust czy coś ^^ Tak po angielsku :lol: Quote
figa1 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [FONT="Arial Black"]Piasia Kisses xox[/FONT] dzięki śliczne Wam za pomysły jednak to kropla w morzu ,znając złośliwość rzeczy martwych to już zajęte ale jeszcze nie sprawdzałam :lol:Czekam na jeszcze inne propozycje :roll:Piszcie Quote
puzzle Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Przejzalam caly watek, wybralam ok 30 z wypisanych, ok 20 mam ze swoich:evil_lol:. Mam nadzieje, ze mi cos przyjma bo moj mozg juz sie zlasowal i watpie w jakakolwiek tworczosc. Co prawda wiem, ze jak juz bede miala przydomek to przypeta mi sie caly szereg fajnych nazw:evil_lol:. Dziekuje wszystkim tu piszacym za tak wspaniale propozycje. Wszystkim zagladajacym proponuje przejzec szcegolnie dokladnie pierwsza polowe watku bo tam mozna znalezc prawdziwe skarby;). Quote
aniaDark Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 puzzle napisał(a): jak juz bede miala przydomek to przypeta mi sie caly szereg fajnych nazw:evil_lol:. Skąd ja to znam? :lol: Podobnie jest potem z imionami dla maluchów: wysilasz się, już masz a potem Ci przyjdzie rodzinka dla maluchów i powie, że nie chce takiego imienia dla psa, tylko takie a śmakie; albo jak już jest wpisane w metrykę, to doznajesz olśnienia na genialne imię dla szczeniorka, ale jest już po fakcie :evil_lol: Quote
McDzik Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Nie mam weny :roll: Mam zamiar w przyszlości hodować spanielki tybetańskie, ale nigdy nie wiadomo, czy nie wymyślę sobie jak to ja jeszcze jakiejś rasy, więc nie chcę by nazwa kojarzyła się z tybetem, wolę bardziej uniwersalną. I marzy mi się jednoczłonowa, ewentualnie jakieś "z" "od" "from" czy inne przedrostki wchodzą w grę, ale wolałabym jednoczłonową.... Zaraz przejrze cały wątek, co polecacie? Moja poprzednia sunia nazywała się Molly [*], myślałam nad jakimś mixem słów, by użyc jej imienia i w ten sposób uhonorować pamięć o niej... za miesiąc bym chciała złozyć wniosek, bo wypadają moje 18-naste urodziny. Quote
Jagoodkaxd Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Taak sobie przeglądam wątekk i mi przyszło do głowy "Nocna Bryza" "Nocne Igraszki" ;d Dla buldożków , które lubią puuszczać bąki :evil_lol::evil_lol: "złocisty półmrok" Dla goooldków ,albo spanielków;d "plamisty deszcz" doobra to jest bezsensu <lol2>;d "znikające plamki" dla dalmatyyńczyków ;d "Miękki puch" "Made in China" dla chińskich grzywaczy ;d ;d "nieustająca miłość" "milość ponad życie" Quote
puzzle Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 WYstarczy 16 lat;). Made in china zajete:razz: Ja wogole nie mam teraz weny, wypisalam prawie 200 przydomkow i nie potrafie myslec, do sierpnia mam zamiar dotrzec do ZK, ale co wybior, nie mam pojecia, z czasem wszystko przestaje mi sie podobac:diabloti: Quote
fizzy Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Made in China świetne:lol: dla złotych piesków: Bonanza- żyła złota ;) (angielski) Au poids de l'or- na wagę złota (francuski) to długie i za bardzo nie wpada w ucho... ale po polsku też fajnie "... Na Wagę Złota" :loveu: Gold-rush- gorączka złota ;) edit: puzzle a twoja rasa to sznaucer średni pieprz i sól? :) Quote
Recommended Posts