Agasia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Agasia napisał(a):Proszę o jakies pomyslowe przydomki, koniecznie nie polskie, jednowyrazowe, cos eleganckiego i wpadajacego w ucho.. dla seterow angielskich Nikt mi nie pomoze? :-( Quote
Ewelina & Hera Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Agasia, może jak mnie jutro wena dopadnie to cos wymyślę ;) Quote
Axusia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 A ja se kurde wymyśliłam przydomek no ale .. jak zawsze jest ale . Chodzi o to, ze jest juz taki ale w PKPR i nie wiem czy wziasc taki sam.. czy wogle mozna ?:cool3: No i co wtedy gdy np kilka moich psów bd miało takie samo imie i przydomek jak tamtej hodowli z PKPR ?? Quote
Natula Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 O jaki fajny temat.... Tez mam problem Krótkie jednoczłonowe albo dwu ale z krótkich wyrazów(na imiona mam dużą wene) obojetnie jaki jezyk no może bez ang. Najlepiej polskie bez ogonków albo takie bezjęzykowe tzn nic nie znaczace, z żadnego konkretnego języka ale ładnie brzmiace. Głównie dla duzych psów i kudłatych. np cos takiego jak "Senida" nie ma języka,nie ma zanczenia. A i jeszcze najlepiej na "P" albo "N" ale to niekoniecznie. Quote
Russellka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Agasia - kilka pomysłów :cool3: : * Humming Spring * Piece of Cake * Not This Way * Sunshine Sunday * the Hottest Place Mi się podobają! :loveu: Quote
Agasia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Russellka napisał(a):Agasia - kilka pomysłów :cool3: : * Humming Spring * Piece of Cake * Not This Way * Sunshine Sunday * the Hottest Place Mi się podobają! :loveu: Ciekawe, ale chcialabym cos krotszego, bo lubie dlugie imiona, ale nie chce zeby calosc zajmowala cala kartke ;) Quote
Martyna_ Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 A ja poproszę o jakiś pomysł dla Dogue de Bordeaux-tylko najlepiej na priv, żeby nikt mnie nie wyprzedził:razz:;) Quote
*hania Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 aleb napisał(a):Nie wiem gdzie napisać, więc piszę tutaj. Czy jest możliwość zmiany przydomka, jeżeli jest już zatwierdzony? Co trzeba zrobić? Unieważnić stary i złożyć wniosek o przyznanie nowego. Quote
Axusia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Mam fajny przydoemk i zatsanawiam się czy jesli wstawie przed niego VOM to jest to juz inny przydomek ? chce miec VOM ****** a jest juz przydomek ******* jak wstawie VOM to raczej jest to juz co innego prawda?:razz: Quote
Jureja Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Moje pięć przydomków zostało odrzucone:placz:.Prosze o pomoc w wymyśleniu jakiegoś.Najlepiej angielska lub łacińska,krótka nazwa:-). Quote
jamnicze Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 A może mi ktoś pomoże? Kiedyś miałam hodowlę, ale byłam nieletnia i została zarejestrowana na moją mamę. Później zarejestrowałam własna hodowlę, ale to tez już było jakiś czas temu. Chciałabym wrócić do pierwszego przydoka, jak to zrobić i na jak długo przydomek jest zarezerwowany? Quote
Ilka21 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 z tego co wiem to przydomek,który raz był uzyty nigdy nie może byc uzyty jeszcze raz.Jeżeli hodowlę prowadziła twoja mama to niech przepisze go na ciebie bo tak można Quote
Bura Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 *hania napisał(a):Unieważnić stary i złożyć wniosek o przyznanie nowego. A czy na unieważnienie jest jakiś druk? Jak to wygląda w praktyce? Quote
*hania Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Bura napisał(a):A czy na unieważnienie jest jakiś druk? Jak to wygląda w praktyce? Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka. Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić. Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało. PS> Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka. Quote
Bura Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 *hania napisał(a):Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka. Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić. Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało. PS> Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka. A co jeśli przydomek był zatwierdzany podczas gdy należałam do innego oddziału?? Składam te rzeczy w obecnym?? Quote
*hania Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Bura napisał(a):A co jeśli przydomek był zatwierdzany podczas gdy należałam do innego oddziału?? Składam te rzeczy w obecnym?? Wg mnie tak. Quote
AlaNowak Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 a tak z waszego doswiadczenia.... jak to jest miec przydomek z apostrofem? np. HGY`HGJGHdD ??? Quote
*hania Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Przydomki z apostrofem bardziej rzucają się w oczy. Ja uważam, że najlepsze są krótkie, które się z czymś kojarzą, mogą być "łatwo wpadające w ucho", posiadjące coś charakterystycznego bo wtedy łatwiej je zapamiętać :) . Quote
Guciek Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol: Quote
Agasia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Guciek napisał(a):Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol: W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong: Quote
Guciek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Agasia napisał(a):W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong: Cieszę się, że nie jestem sama w swoim rozumowaniu :P Dziewczyna uparcie twierdzi, że to plagiat :lol: Quote
Magot Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Jureja napisał(a):Moje pięć przydomków zostało odrzucone:placz:.Prosze o pomoc w wymyśleniu jakiegoś.Najlepiej angielska lub łacińska,krótka nazwa:-). Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::) Quote
Jureja Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Magda:) napisał(a):Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::) Dzięki;).Już zanioslam do ZK swoje nowe propozycje,ciekawe czy przyjmą... Quote
Recommended Posts