Jump to content
Dogomania

Przydomki hodowlane - problem przyszłych hodowców bez weny...

Recommended Posts

Posted

Agasia napisał(a):
Proszę o jakies pomyslowe przydomki, koniecznie nie polskie, jednowyrazowe, cos eleganckiego i wpadajacego w ucho.. dla seterow angielskich

Nikt mi nie pomoze? :-(

Posted

A ja se kurde wymyśliłam przydomek no ale ..

jak zawsze jest ale . Chodzi o to, ze jest juz taki ale w PKPR i nie wiem czy wziasc taki sam.. czy wogle mozna ?:cool3:

No i co wtedy gdy np kilka moich psów bd miało takie samo imie i przydomek jak tamtej hodowli z PKPR ??

Posted

O jaki fajny temat.... Tez mam problem

Krótkie jednoczłonowe albo dwu ale z krótkich wyrazów(na imiona mam dużą wene) obojetnie jaki jezyk no może bez ang. Najlepiej polskie bez ogonków albo takie bezjęzykowe tzn nic nie znaczace, z żadnego konkretnego języka ale ładnie brzmiace.
Głównie dla duzych psów i kudłatych.

np cos takiego jak "Senida" nie ma języka,nie ma zanczenia.

A i jeszcze najlepiej na "P" albo "N" ale to niekoniecznie.

Posted

Russellka napisał(a):
Agasia - kilka pomysłów :cool3: :
* Humming Spring
* Piece of Cake
* Not This Way
* Sunshine Sunday
* the Hottest Place
Mi się podobają! :loveu:

Ciekawe, ale chcialabym cos krotszego, bo lubie dlugie imiona, ale nie chce zeby calosc zajmowala cala kartke ;)

Posted

aleb napisał(a):
Nie wiem gdzie napisać, więc piszę tutaj.
Czy jest możliwość zmiany przydomka, jeżeli jest już zatwierdzony? Co trzeba zrobić?

Unieważnić stary i złożyć wniosek o przyznanie nowego.

• 2 weeks later...
Posted

Mam fajny przydoemk i zatsanawiam się czy jesli wstawie przed niego VOM to jest to juz inny przydomek ? chce miec VOM ****** a jest juz przydomek ******* jak wstawie VOM to raczej jest to juz co innego prawda?:razz:

• 4 weeks later...
Posted

A może mi ktoś pomoże?
Kiedyś miałam hodowlę, ale byłam nieletnia i została zarejestrowana na moją mamę.
Później zarejestrowałam własna hodowlę, ale to tez już było jakiś czas temu.
Chciałabym wrócić do pierwszego przydoka, jak to zrobić i na jak długo przydomek jest zarezerwowany?

Posted

z tego co wiem to przydomek,który raz był uzyty nigdy nie może byc uzyty jeszcze raz.Jeżeli hodowlę prowadziła twoja mama to niech przepisze go na ciebie bo tak można

Posted

Bura napisał(a):
A czy na unieważnienie jest jakiś druk? Jak to wygląda w praktyce?

Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka.
Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić.
Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało.

PS>
Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka.

Posted

*hania napisał(a):
Muisz napisać pisemko o unieważnienie przydomka.
Składasz je w swoim oddziale i wsio. Ja nic innego nie musiałam robić.
Najlepiej zadzwoń do oddziału i spytaj bo przydomek zmieniałam jakieś trzy lata temu i nie gwarantuję, że coś się nie pozmieniało.

PS>
Za jednym razem złożyłam też pismo o przyznanie nowego przydomka.

A co jeśli przydomek był zatwierdzany podczas gdy należałam do innego oddziału?? Składam te rzeczy w obecnym??

Posted

Przydomki z apostrofem bardziej rzucają się w oczy.
Ja uważam, że najlepsze są krótkie, które się z czymś kojarzą, mogą być "łatwo wpadające w ucho", posiadjące coś charakterystycznego bo wtedy łatwiej je zapamiętać :) .

Posted

Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol:

Posted

Guciek napisał(a):
Hmm jeśli już mowa o wpadających w ucho. Ostatnio mnie doszły słuchy, że mój przydomek to podpada pod plagiat zespołu. Mianowicie chodzi o Red Hot Chilli's. A Wy co sądzicie w tym temacie? Dodam, że w bazie FCI jest też przydomek RED HOT CHILI PEPPERS :evil_lol:

W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong:

Posted

Agasia napisał(a):
W takim razie wieeeele przydomkow to plagiaty :eviltong:

Cieszę się, że nie jestem sama w swoim rozumowaniu :P Dziewczyna uparcie twierdzi, że to plagiat :lol:

Posted

Jureja napisał(a):
Moje pięć przydomków zostało odrzucone:placz:.Prosze o pomoc w wymyśleniu jakiegoś.Najlepiej angielska lub łacińska,krótka nazwa:-).

Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::)

Posted

Magda:) napisał(a):
Mi się podoba nazwa DIES IRAE, co po łacinie oznacza dzień sądu ostatecznego:lol::)

Dzięki;).Już zanioslam do ZK swoje nowe propozycje,ciekawe czy przyjmą...