Jump to content
Dogomania

Przydomki hodowlane - problem przyszłych hodowców bez weny...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dużo osób decyduje się na przydomki nic nie znaczące, z tak zwanej układanki liter. Osobiście sama takie nazwy preferuję. ;-)

Z głowy w przeciągu pięciu minut:

Serresater
Sorrensetter
Sonnenset
Standarset
Silivren

Razzamataz
Rastorass
Reliqum

Eqliagance
Elipsium

Zdradzę, że "S" to moja ulubiona, ukochana litera. Mój przydomek też będzie na tą właśnie literę. :loveu:

Edited by Skyy
dopisek
Posted

Kyu napisał(a):
Eseri

Risert

Siraem

Restart

Soren

Takie zlepki mi do łba przychodzą, ja nie mam nawet preferowanych literek :<:<:<

Restart jest super!! :loveu:

Posted

Wielkie dzięki za propozycje! Niestety, sporo z nich jest albo zajęta, albo brzmią bardzo podobnie do obecnych... :(
Silivren mi się najbardziej spodobało, ale niestety - zajęte :roll:

Posted

A sprawdzacie sobie troszkę te nic nieznaczące zbitki liter na wszelki wielki wypadek? ;) Na zachodzie w ramach tzw. namingu jest sprawdzanie, czy wybrane na nazwę firmy/korporacji słowo nie znaczy w jakimś obcym języku czegoś obscenicznego.
Żeby nie zaliczyć takiego klimatu jak słynny niegdyś polski napój pod uroczą nazwą Dick black :)
Wiecie dlaczego mitsubishi pajero w Hiszpani nazywa się montero? Można sprawdzić w tłumaczu google :)

Posted

To lookajcie też od czasu do czasu na łacinę, bo - głowy za to nie dam - ale reliqum to mi się kojarzy z jakąś formą gramatyczną od reliquiae (szczątki, relikwie) albo reliquum (reszta, zaległość, dług). Niby nic strasznego, no ale... ;) Chociaż z drugiej strony - niechby ci przyszli nabywcy traktowali te psy jak relikwie, znaczy - z najwyższą troską :)?

Posted

zakrecona50 napisał(a):
a cos dla miniaturowych srebrnych psow? najlepiej z jakims znaczeniem, ale moga byc tez nic nieznaczace slowa. :)))

[imię psa]Miniaturowy Srebrny Pies
[imię psa]Miniatura w Rozsrebrzeniu
[imię psa]Minisilv

Posted

Koszmaria napisał(a):
[imię psa]Miniaturowy Srebrny Pies
[imię psa]Miniatura w Rozsrebrzeniu
[imię psa]Minisilv

pomysłu na przydomek nie mam, ale jeśli mogę doradzić to powinien być bardziej uniwersalny,bo jeśli po latach będzie w hodowli miot np.rudych molosów to potem taki przydomek np "Miniaturowy Srebrny Pies" dziwnie wygląda u szczeniąt

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Ja kilka razy czytałam cały wątek, zbierałam się bardzo długo aż w końcu złożyłam wniosek do zkwp. Przyszło mi czekać prawie 4 miesiące aż w końcu JEST!

Tak więc pochwalę się że nasza hodowla Cavalier King Charles Spanieli to ROYAL HAPPINESS :)

Posted

Dzięki dziewczyny, cieszę się że nie tylko mi tak ten przydomek pasujne do cavalierów :)

Cockermanko mam nadzieję że kiedyś moja royalkowa hodowla będzie chociaż po części tak dobra jak Twoja.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ja co prawda nie mam już problemu z weną, ale też się nieźle naszukałam, przeglądałam, wymyślałam, sprawdzałam ;) aż wreszcie postanowiłam przestać szukać jakichś przypadkowych słów, które mi się tylko podobały ale nie miały dla mnie żadnego głębszego znaczenia ;) zastanowiłam się mocno... no i tak powstała nazwa Ocean's Jewel :) a ja się baaardzo cieszę, że mam przydomek, który dla mnie coś znaczy ;)

• 1 month later...