nowanienowa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ja juz zlozylam moje propozycje, wiec teraz czekamy a zlozylam tak: 1 Falcor (jednak sprubuje a moze sie uda i przejdzie) 2 Falcor's Nook (pomysl Kika9004 ;) Dzieki) 3 Finding Neverland (bezposredni tytul filmu ktory jest dla mnie wazny) 4 Born in Neverland (pomysl od mańka_ ;) Dzieki wielkie ) 5 Mirus Hortus (a to mi sie spodobalo i na wszelki wypadek bo tego nie ma na pewno wiec takie kolo ratunkowe) Quote
mańka_ Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 No to teraz tylko to oczekiwanie..... :-D Quote
Foxowa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 18 maja złożone, w lipcu już na stronie było, a w ten wtorek dotarło do ZK o/Rzeszów :crazyeye: Tak więc oficjalnie jest - Albara! :loveu: Quote
nowanienowa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='Foxowa']18 maja złożone, w lipcu już na stronie było, a w ten wtorek dotarło do ZK o/Rzeszów :crazyeye: Tak więc oficjalnie jest - Albara! :loveu:[/QUOTE] Gratki, ooo to sprawdzaliscie na stronie FCI? Quote
pepek13 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Bardzo proszę o pomoc w wymyśleniu przydomka ;) Quote
Foxowa Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='nowanienowa']Gratki, ooo to sprawdzaliscie na stronie FCI?[/QUOTE] tak, na FCI z FCI wyszło 30 maja :/ uwielbiam tępo naszego związku... pepek13 pomyślę :) Quote
zannetta11 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 podbijam wątek Chciałabym założyć hodowlę, na początku na pewno to będzie boston terrier:) chociaż nie chciałabym żeby przydomek wiązał się bezpośrednio z nazwą tej rasy. Myślałam o czymś z wrzosem (na tej ulicy mieszkam) ale w fci jest dużo zarejestrowanych podobnych nazw Chciałabym coś w miarę krótkiego wpadającego w ucho Dziękuje Quote
revii Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='pepek13']Chciałbym aby nazwa składała się z dwóch słów i była w języku innym niż Polski, myślałem nad kombinacją naszych imion czyli: Piotr, Lucky, Bojar, Nero, Haps, ale nie jest to konieczne :P Chce aby nazwa fajnie i dostojnie brzmiała. Może coś z łaciny? fortunae filius - dziecko szczęścia luce clarius - jaśniejsze od światła melle dulcior - słodszy niż miód gutta fortunae - kropla szczęścia albo walijski: un cyfarwydd - mistrz golau leaud - światło księżyca bądź włoski: con affetto - z uczuciem con passione - z pasją Z kombinacji - może Lucky BoHaNer albo Lubo Haro? Nie wiem w jakim stylu mają być... [quote name='zannetta11']Myślałam o czymś z wrzosem (na tej ulicy mieszkam) ale w fci jest dużo zarejestrowanych podobnych nazw Chciałabym coś w miarę krótkiego wpadającego w ucho A może różnie przekształcany? Wrzosowisko, z Wrzosowej, Wrzosianka... Może dosłownie "wrzos", ale po łacinie: Calluna Z krótkich: quidam - ktoś arian - odwaga/srebro howinga - zatoka moncao - pomyślny wiatr bronte - grzmot tynged - przeznaczenie Quote
Obama Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 pepek13 napisał(a):Witam wszystkich bardzo Serdecznie! Bardzo proszę Państwa o pomoc w wymyśleniu przydomka, główkuje już kilka miesięcy i nic :( Będziemy hodować Labradory, ale docelowo również inne rasy. Chciałbym aby nazwa składała się z dwóch słów i była w języku innym niż Polski, myślałem nad kombinacją naszych imion czyli: Piotr, Lucky, Bojar, Nero, Haps, ale nie jest to konieczne :P Chce aby nazwa fajnie i dostojnie brzmiała. Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam nie mam jakoś pomysłu ale może: Peter's Lab Gang (lab od labradorów) Quote
pepek13 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 (edited) Dziękuje za odpowiedź, Edited November 29, 2012 by pepek13 Quote
Izabela124. Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Od dziś mam przydomek :D AKIZABO :) Od imienia mego i psów :) Quote
nowanienowa Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 kurcze to czekanie strasznie sie dluzy... juz miesiac minal i dalej nic na dci stronie nie ma izabella fajny gratulacje Quote
pepek13 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) Witam wszystkich bar Edited November 29, 2012 by pepek13 Quote
Sybel Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Jakie jeszcze rasy planujecie hodować? I to w Związku Kynologicznym ma być, tak? A jakie są pełne imiona psów, tzn w rodowodach? Można jakoś się o to zaczepić. Quote
pepek13 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 (edited) Nie mamy jeszcze Edited November 29, 2012 by pepek13 Quote
puma08 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Ja narazie radziłabym wziąć się za Labradory, a potem jeśli będziecie dawać radę - jak najbardziej zająć się też tą drugą, bo chodzi o to żeby z Waszej hodowli wychodziły stałe psychicznie psy ;) Co do przydomków... Lucky Luck, Amigos Forever, Bajo Bongo, Postrach kuropatwy i Pomocny Anioł, takie o to propozycje. Pozdrawiam! Quote
revii Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 [quote name='agnethka']skąd to zaczerpnięte? Szczerze mówiąc, nie pamiętam... Wzięłam to ze starej kartki, gdzie miałam spisanie takie słowa i przypisy z jakiejś książki, ale teraz nawet nie mogę sprawdzić skąd to jest i podać czegoś konkretniejszego :shake: Niemniej postanowiłam poszukać i zapytałam wujka Google - wyszło mi, że najprawdopodobniej zrobiłam w tym słowie literówkę i chodziło o "monçāo" - to po portugalsku monsun, pomyślny wiatr, okazja (wg Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/3F70BDB27CB29D4DC12565DF002C337A.php) Quote
Sandra&ABC Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 revii napisał(a): Z kombinacji - może Lucky BoHaNer albo Lubo Haro? Nie wiem w jakim stylu mają być... Z kombinacjami podanymi przez Ciebie od razu kojarzy mi się Habanero :) Nie wiem jednak czy jest w spisie FCI :) Quote
Wiola&Miłosz Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 A ja mam jedno pytanie. Skad u was- dogomaniakow bierze sie brak zaufania? To tak samo jak w dziale poszukuje psa/ adoptuje od razu jest nagonka. Dajcie sie spokojnie wypowiedziec zanim zlinczujecie;) Ot taka dobra rada ciotki ktora posiada i goldena i burka i inne stworzenia:) Quote
Arielka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Nasz przydomek przeszedł!! Udało się :D Jesli ktos jest zainteresowany to moge wkleić wszystkie które miałam przygotowane. Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Dawaj, ja też podawałam - a może akurat komuś się spodoba :) Quote
Agnieszka85 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 hej może wam wpadnie jakiś pomysły na przydomek dla Akity Amerykańskiej ? :) Quote
Karilka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 A ja sie już 3 rok "gotuję" do złożenia wniosku... Rasy: doberman, bullterrier miniaturowy Chciałabym, żeby to było coś mocnego. Jedno słowo najlepiej, jednak dobrze brzmi też: "von", "z", "od" etc. Skojarzenia: kolor czarny, czarne psy, odwaga, pewność siebie, niezależność, Dolce, Dollar, Quote
Kika9004 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 (edited) [quote name='Karilka']A ja sie już 3 rok "gotuję" do złożenia wniosku... Rasy: doberman, bullterrier miniaturowy Chciałabym, żeby to było coś mocnego. Jedno słowo najlepiej, jednak dobrze brzmi też: "von", "z", "od" etc. Skojarzenia: kolor czarny, czarne psy, odwaga, pewność siebie, niezależność, Dolce, Dollar, Może nie jedno słowo, ale jakoś mi się skojarzyło :p CZARNY BARON Przydomek jest wolny :) ... Ewentualnie: OD BEHEMOTA (ale to bardziej do hodowli kotów ;) ) chyba, że: OD WOLANDA Czytata Mistrza i Małgorzatę ?? :diabloti: [FONT=Verdana]hej może wam wpadnie jakiś pomysły na przydomek dla Akity Amerykańskiej ? [/FONT]:smile: Pomyślę, na razie nic nie przychodzi mi do głowy, zerknij na poprzednie strony, tam jest mnóstwo niewykorzystanych przydomków ;) Edited January 9, 2013 by Kika9004 Quote
Recommended Posts