Jump to content
Dogomania

Przydomki hodowlane - problem przyszłych hodowców bez weny...

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.
Od paru dni staram się wymyślić fajną nazwę dla hodowli charcików włoskich i niestety nie mam żadnych pomysłów.
Bardzo proszę forumowiczów o pomysł. Najlepiej aby była po angielsku lub po polsku. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam.

Posted

gryf80 dzięki za pomysł :)
Ale dzisiaj już byłam w Związku i podałam pięć potencjalnych przydomków.
Tyle tylko, że żaden już mi się nie podoba... Tragedia...

• 3 weeks later...
Posted

Skorzystałam z Waszej twórczej inwencji, ale zarejestrowano mi pierwszy wpisany, ten co najbardziej chciałam.
Pozostałe są kiepskie, więc cieszę się że ich nie wybrali. Dlatego wpisujcie te co chcecie na początku.

• 4 weeks later...
Posted

Ja mam takie :) :
-Big Shih's World - Duży Shih's Świat
-My Little Princess - Moja Mała Księżniczka
-Eagle's Brave heart - Waleczne Serce Orła
-Jump on the sky - Skok Na Niebie
-Sweet Magic World - Słodki Świat Magii
Mam nadzieję, że przydatne :) Możesz z nich formułować też coś nowego :)

• 2 weeks later...
Posted

to może najpierw kup rodowodowe szczenie danej rasy, odchowaj, pojeździj po wystawach i poznaj rasę na tyle dobrze, żeby mieć pewność że jesteś gotowy na zakładanie hodowli, a dopiero potem wymyślaj nazwę, bo to najmniej istotna rzecz.

Posted

czarna00 napisał(a):
Witam.
chciałabym mieć hodowle albo goldenków albo owczarków. jeszcze myślę (do końca miesiąca) mam czas..... może macie jakieś pomysły??:razz:

Interesujące, ostatnio były na tapecie yorki. Co za rozrzut zainteresowań, szkoda tylko że ograniczony jedynie do wymyślenia nazwy. Mam nadzieję, że to trol, lub jakaś małolata, bo jeśli w ten sposób do założenia hodowli przygotowuje się dorosła osoba, to jest to lekko przerażające.

• Upvote 1
Posted

Monstrous Beauty Shih-Tzu -Potworna piękność Shih-Tzu

The oasis of peace-Z oazy spokoju..

Love for the Shih-Tzu-Miłość do Shih-Tzu

The mysterious beauty of the breed-Tajemnicza piękność rasy

The blood of the monster.-Z krwi potwora

Podoba się?

Posted

[quote name='olaro1']-My Little Princess - Moja Mała Księżniczka
Ja bym takiego nie dawała, bo u samców to będzie głupio wyglądać ;)

[quote name='Mani2000']The blood of the monster.-Z krwi potwora

Krew potwora raczej ;) jak chcesz 'z' to powinno być 'from' i ogólnie lepiej by brzamiło 'from monster`s blood', jak dla mnie, ale z shih nijak się to nie kojarzy :D

Co do długości - krótsze przydomki sa wygodniejsze, bo potem możesz mieć długą nazwę psa ;)

Moja propozycja:
Royal Shih
Jak chcesz długie to Shih`s Shih`s World (w oryginale piosenka - It`s a man`s man`s world :D)

Posted

Ja oczywiście jak zwykle wszystko na ostatnią chwile:

Na cito potrzebuje nazwy hodowli dla Alaskanów
znalazłam tu wiele propozycji, ale jak mi sie podoba to mojej 2-j połowie nie i na odwrót.
Sugestie:
Nazwa nie musi być po polsku. Istotne aby nie miała dużo "ł;ę"itp. aby nie było problemu z pisownią, oraz aby nie była zbyt długa. I cudownie jeśli w jakiś sposób będzie oddawała cechy rasy albo jakieś skojarzenie z mamutkami.

Będe bardzo, bardzo wdzięczna :p

Posted

fajne :) pewnie wykorzystam o ile moja druga połówka sie zgodzi :eviltong: a może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie ??
Fajnie brzmią wyrazy łacińskie ale nie umiem tego łaczyć tak aby brzmialo z sensem :roll:

Posted

ja podalam jeden, odrazu powiedzialam pani w zwiazku, ze ja chce tylko ten jeden konkretny i niech mnie nie przekonuje-jak nie przejdzie to za 3 miesiace bede sie martwic.

i przeszlo.

Posted

Słuchajcie, mam mały dylemat. Wymyśliłam wstępnie nazwę mojej hodowli, która zamierzam zarejestrować na dniach, ale wciąż się waham co do języka w jakim miałaby ona "brzmieć".

Hodowla miałaby się nazywać della Dinastia del Grande, czyli z włoskiego z Dynastii Wielkich. Będę hodować boksery, a poniewaz najpiękniejsze linie bokserów, moim zdaniem, pochodza własnie z Włoszech i Hiszpanii, dlatego pomyślałam o włoskim języku. Poza tym moja boksereczka będzie miała sporo "włochów" w swoim rodowodzie, bo takiej właśnie szukałam.
Ale teraz sama sie zastanawiam czy nie lepiej brzmi ta nazwa po angielsku from Dynasty of the Great ( bądź też samo Dynasty of the Great) ?

A może pozostać przy polskim korzeniu - z Dynastii Wielkich?

Doradźcie, bo zadręczam od tygodni tym wszystkich domowników i sama wciąż nie mogę sie zdecydować.

Zróbcie prosze burzę mózgów, kto co uważa. :p

P.S. A jak tak teraz przeczytałam wątek o najciekawszych przydomkach to aż zaczęło mnie korcić, żeby pomyslec nad czymś zabawnym - buldożek o nazwie Skrzat Bulgotek Od Ropuchy mnie natchnął. :evil_lol:

P.P.S. jeszcze jest po łacinie, zapomniałam dodać ( bo moja siostra stwierdziła, ze włoski lepszy i wypadła we wczesniejszych eliminacjach, choć mnie też sie bardzo podoba )
Ex Dinastia Magni ( Magni czyt. mani ;) )