Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ Beatka jest dzisiaj bardzo zabiegana , kilka najważniejszych informacji :
[LIST]
[*]Bajka , niestety jest chorutka ( niedobre raczysko )
[*]W poniedzialek o 13:00 operacja
[*]To będzie jedna z dwóch , które Ją niestety czekają w najbliższym czasie .[/LIST]
Poza tym wróciła bardzo zmordowana i dopiero po kilku godzinach postanowiła się podnieść ze swojego posłanka
Szczegółowe informacje od Beaty , ale obawiam się , że dopiero wieczorkiem .
WITOKRET - dzięki za dobrego weterynarza .

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tygra...

Wiesz, dobrze byłoby w pierwszym poście wielkimi czerwonymi wołami napisać, że zbieramy na operację i że suńka ma raka, i że chwilowo w DT i inne takie tam (nr konta też oczywiście :))... Jednym słowem wszystko, co najważniejsze - aktualizacja. Ludziom często nie chce się przekopywać przez wątek... a tak może ktoś wesprze Bajeczkę

Posted

Agnieszka Dębowska napisał(a):
Ponieważ Beatka jest dzisiaj bardzo zabiegana , kilka najważniejszych informacji :

• Bajka , niestety jest chorutka ( niedobre raczysko )
  • W poniedzialek o 13:00 operacja
  • To będzie jedna z dwóch , które Ją niestety czekają w najbliższym czasie .

Poza tym wróciła bardzo zmordowana i dopiero po kilku godzinach postanowiła się podnieść ze swojego posłanka
Szczegółowe informacje od Beaty , ale obawiam się , że dopiero wieczorkiem .
WITOKRET - dzięki za dobrego weterynarza .

jestem już :)
szczegóły
1. Nowotwór obecny, wygląda że węzły chłonne nie zajęte więc nie jest tak strasznie
2. Ciąża prawdopodobna
3. wiek 5-6 lat jednak
4.w poniedziałek zostanie wycięta macica oraz jedna listwa sutków - koszt 300zł
5. za miesiąc wytniemy drugą listwę
6. w niedziele USG (może się uda określić czy to ciąża czy jakieś anomalie w macicy).

Teraz trzymamy kciuki najmocniej jak umiemy
dalsze wpłaty są niezbędne, gdyż operacje będą dwie, a pewnie i leki będą konieczne

Posted

[quote name='Yona']tygra...

Wiesz, dobrze byłoby w pierwszym poście wielkimi czerwonymi wołami napisać, że zbieramy na operację i że suńka ma raka, i że chwilowo w DT i inne takie tam (nr konta też oczywiście :))... Jednym słowem wszystko, co najważniejsze - aktualizacja. Ludziom często nie chce się przekopywać przez wątek... a tak może ktoś wesprze Bajeczkę

SŁUCHAJ - NAPISAŁAM DRUKOWANYMI BO NIESTETY MAM COŚ POKIĆKANE W USTAWIENIACH I NIE MAM OPCJI Z KOLORAMI I CZCIONKAMI.
CZEMU? :(

Posted

Yona to zawsze ma takie wymagania........ja tez wielkości literek nie mogę zmieniać!!!!Ciesz sie, że Ci nie kaze robić np. zdjęc wyciętej macicy:diabloti:

Posted

tygra napisał(a):
SŁUCHAJ - NAPISAŁAM DRUKOWANYMI BO NIESTETY MAM COŚ POKIĆKANE W USTAWIENIACH I NIE MAM OPCJI Z KOLORAMI I CZCIONKAMI.
CZEMU? :(

A nie masz tam takiego wielkiego drukowanego A?
Jak klikniesz w to "A", to tam kolorki się pokażą...

Posted

Nie martwcie się - psineczka jest w dobrych rękach :lol: Nasza zaprzyjaźniona wetka to nie tylko świetny lekarz, ale i wspaniały człowiek :loveu: Wszystkie bidy (i nie tylko) traktuje bardzo ulgowo.
Suńcia jest przepiękna :loveu: kochane, grzeczne psisko :lol: Nie powinno być większego problemu ze znalezieniem domu !!! Najwazniejsze teraz żeby pozbyć się tego paskudztwa, które się jej przyplatało :mad:

Posted

[quote name='Neigh']Yona to zawsze ma takie wymagania........ja tez wielkości literek nie mogę zmieniać!!!!Ciesz sie, że Ci nie kaze robić np. zdjęc wyciętej macicy:diabloti:

Neigh, Ty mnie nie denerwuj :mad: i na kurs fotograficzny wysuwaj :mad:

Odgryza się WREDOTA [SIZE=1](tak się zmienia wielkość literek :diabloti:), bo zdjęcia jej roboty mi się nie spodobały :mad:
Chciała, żeby psu zrobić ogłoszenia, a dostarczyła mi 3 zdjęcia psiego nosa i takie o coś :evil_lol:

Posted

Biedna Bajeczka! Tak mi jej żal.
Dziewczyny jeśli możecie, bardzo proszę przypomnijcie nr konta, na które można wpłacać pieniążki na leczenie Bajusi. Postaram się pomóc.

Posted

Bajeńka w poniedziałek ma pierwszą operację . Za miesiąc kolejną i do tego momentu pomieszka ze mną . Bardzo , ale to bardzo proszę jest tyle czasu - szukajmy domu .
Zdecydowanie u mnie zostać nie może . Nawet gdybym bardzo chciala , rozsądek mi na to nie pozwala . Całymi dniam nie ma mnie w domu , często wyjeżdżam , a wszystkie obowiązki przejmuje mój mąż . Niestety nie możemy pozwolić Sobie na drugiego psiaka , chociaż nie ukrywam , że jeżeli miałabym domek to zostałaby z nami . Nie mam takich warunków i nie zapowiada się , żebym kiedykolwiek miala . Dlaczego tak bardzo mi zależy , żeby znalazł się jak najszybciej domek ? Bajka coraz bardziej się przyzwyczaja , jeżeli już się nie przyzwyczaiła . My zresztą również . Im dłużej ta sytuacja będzie trwała tym gorzej dla każdego , a szczególnie tej psinki .
Ona wystarczająco dużo wycierpiała ( coraz częściej mam wątpliwości , czy ta psina nie była bita ) . Ona ma dopiero sześć latek i bardzo smutne oczy . W nich dostrzec można rozpacz i prośbę o przyjaźń . Całą swoją postawą i zachowaniem żebrze o przyjaźń . Z ufnością podchodzi do ludzi i patzry im w oczy z nadzieją czeka na życzliwy gest . Jest bardzo ufna do dzieci i dorosłych , przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt ( z moją sunią już się dogadują , mało tego Bajka broni ją na spacerach ) . JEŻELI TYLKO KTOŚ BĘDZIE MIAŁ INFORMACJĘ O DOBRYM , NAPRAWDĘ DOBRYM DOMKU DLA BAJECZKI PROSZĘ O INFORMACJĘ . :cool3:

Posted

[quote name='Witokret']Nie martwcie się - psineczka jest w dobrych rękach :lol: Nasza zaprzyjaźniona wetka to nie tylko świetny lekarz, ale i wspaniały człowiek :loveu: Wszystkie bidy (i nie tylko) traktuje bardzo ulgowo.
Suńcia jest przepiękna :loveu: kochane, grzeczne psisko :lol: Nie powinno być większego problemu ze znalezieniem domu !!! Najwazniejsze teraz żeby pozbyć się tego paskudztwa, które się jej przyplatało :mad:

Aguś , takiego dobrego jak dla Kabira . Wy dziewczyny macie szczęśliwą rękę . Obiecuję , że następnym razem będzie krokodyl .

Posted

Co ja mam zrobić , żeby :

[LIST]
[*]mieć też zdjątko przy swoim imieniu
[*]mieć banerek
[*]zmienić profil jak się loguję - tak głupio się wpisałam ( to jest właśnie tak jak się nie ma doświadczenia w tych sprawach )[/LIST]
Dzięki z góry za informację .