Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki za wsparcie

nie wiem jak zbierać kasę
czy podać konto czy jak

nie organizowałąm nigdy takiej zbiórki
jestem Wam wdzięczna, same byśmy sobie nie dały rady.

Co do sterylki jestem za , jak znajdę chirurga to spytam jak to wszystko zrobić i w jakiej kolejności. Proszę szukajcie chirurga i domku.
Ja dziś zadzwonię do znajomej kliniki, czy po kosztach by się nie dało
i trzeba ciąże wykluczyć

Posted

5. zapoznaje się z nową koleżanką - pomieszkam z nią póki nie znajdzie się domek dla mnie

6.pilnuje się żeby się nie zgubić

7. mam coraz lepszy humor

8. Narazie się nie spoufalamy

Posted

Jutro będziemy z jednym z naszych "bezdomniaków" u naszej zaprzyjaźnionej wetki. Ona jest świetnym chirurgiem - pogadamy z nią co i jak :lol: To wspaniała kobitka - zawsze pomaga naszym biedakom. Z pewnością jednak nie będzie mogła zrobić zabiegu za darmo :shake:

Posted

[quote name='tygra']5. zapoznaje się z nową koleżanką - pomieszkam z nią póki nie znajdzie się domek dla mnie

Aguś, podtrzymujemy nasze zdanie, że Pepsi to rewelacyjna sunia :loveu: Bajeczka to też śliczna i widać, że - wesolutka psineczka :lol: Razem to rewelacyjny tandem :razz:

Posted

Witokret napisał(a):
Jutro będziemy z jednym z naszych "bezdomniaków" u naszej zaprzyjaźnionej wetki. Ona jest świetnym chirurgiem - pogadamy z nią co i jak :lol: To wspaniała kobitka - zawsze pomaga naszym biedakom. Z pewnością jednak nie będzie mogła zrobić zabiegu za darmo :shake:

dzięki
ja zdobyłam info że w Klinice na Bemowie, można dokonać sterylki po kosztach jeśli wcześniej z Urzędu Gminy wezmę kwitek że mam bezdomnego psa do sterylizacji. Podobno można tam pominąć część kosztow leczenia bezdomnych zwierząt, koty leczą za darmo (bezdomne).

Mimo to jeśli macie kogoś takiego to warto zasięgnąć opinii
czekamy na wieści

Posted

Yona tfu tfu nie wpadam ani po południu, ani rano;-)

Po pierwsze, bardzo żałuję, że nie wiedziałam wcześniej. Ode mnie suńka byla 15 min autem, dawno mogłam ją zabrać. Tak to jest, jak się nie ma czasu na komp. Na przyszłość informuję: Serock, Nieporęt, Wieliszew, Białobrzegi - można mnie wołać na pomoc.

Lekarza znam b. dobrego, Specjalizacja - chirurg, położnik. Nie odważę się jednak go prosić o zrobienie operacji za darmo. Od jutra mam Trusta z nowotworem - obiecał pomóc...........same rozumiecie nie mogę mu kolejnego psa podsyłać. Może jednak skonsultować, doradzić,a jak go znam za operację weźmie tyle ile będzie musiał.....

Od spraw nowotworowych jest Jagielski - nie znam - wiem, że przyjmuje na Brzeskiej. Wybieram się tam z Trustem.
Nowotworem sutków - wiadomo groźny, ale moja jamnica miała i 15 lat dożyła!
Od poniedziałku zaczynam "rajd" po tych wszystkich wetach........jeśli więc mogę coś doradzić........tylko plisss......w miarę możliwości piszcie mi pw ( czy pm :-) ) ja mało przy kompie siedzę.....

Posted

Neigh?...
To może jak będziesz z Trustem jeździła, to przynajmniej o ceny operacji popytaj?... :razz:
Coś trzeba pociułać tutaj trochę...

Posted

No to teraz pozostaje zyczyć jak najwięcej szczęścia i zdrowia i Trustowi i suni z bursztynowymi oczkami...
Piszcie o niej dziewczyny - jak się czuje, co z leczeniem, no i zastanowcie się w jaki sposób chętne osoby mają przekazać pieniądze na nią.

Posted

quasimodo napisał(a):
No to teraz pozostaje zyczyć jak najwięcej szczęścia i zdrowia i Trustowi i suni z bursztynowymi oczkami...
Piszcie o niej dziewczyny - jak się czuje, co z leczeniem, no i zastanowcie się w jaki sposób chętne osoby mają przekazać pieniądze na nią.

jak tylko poznamy cenę orientacyjną to ja mogę podać nr konta mojego - bo i tak najprawdopodobniej ja będę z nią do lekarzy biegać, a potem darczyńcom prześlę faktury rachunki itp, a jeśli coś zostanie pozwracam lub wspólnie ustalimy na jaką biedę nadwyżkę (o ile będzie) przeznaczyć. Co wy na to?
ew. słyszałam że zbiera się na AFN - ale nie bardzo się oriętuje jak to działa. Proszę o propozycje

Posted

tygra napisał(a):
jak tylko poznamy cenę orientacyjną to ja mogę podać nr konta mojego - bo i tak najprawdopodobniej ja będę z nią do lekarzy biegać, a potem darczyńcom prześlę faktury rachunki itp, a jeśli coś zostanie pozwracam lub wspólnie ustalimy na jaką biedę nadwyżkę (o ile będzie) przeznaczyć. Co wy na to?
ew. słyszałam że zbiera się na AFN - ale nie bardzo się oriętuje jak to działa. Proszę o propozycje

To jak tylko będzie coś wiadomo o kosztach, to pisz. No chyba, że juz brakuje na cokolwiek...
My proponujemy bezpośrednio na Twoje konto, bez pośrednictwa AFN, bo to tylko komplikuje i wydłuża sprawę...

Posted

ok
jutro podam konto i zaczynamy zbiórkę - w sumie to może potrwać a liczę że jutro lub pojutrze będziemy znać przybliżone koszty.
proszę już dziś chętnych do wsparcia finansowego o wpisanie w przelewie że to dla bajki i koniecznie nick forumowy.

Posted

Ja tam wolę wpłacić bezpośrednio Tobie, tygra.
Jak zbiera się przez AFN, trzeba tam zostawić około 10% na koszty administracyjne, czy jakoś tak...

Posted

marzenka1985 napisał(a):
Czytam i placze... Super napisane:)

Ja też czytam i płaczę. Nie wiem jak można być tak okrutnym dla swojego zwierzaka.Jak ''państwo" nie chcieli mieć piesków to mogli temu zapobiec.Stać ich na samochód z którego wyrzucili sunie a nie stać na sterylkę.Tylko człowiek może być tak okrutny. Jak sunia reaguje na dzieci i koty? Napewno przekaże jakąś kwotę na leczenie Bajki.:placz:

Posted

na dzieci i psy dobrze, o kotach niestety nic nie wiem. Na tymczasie jest u Rodzinki z małym dzieckiem i pieskiem. Nie sprawia kłopotu.
U weta stawiałam ją na stole (czyli brałam na ręce), była poddana kilku nieprzyjemnym badaniom i nawet nie warknęłą.
Bajka miała mnóstwo kleszczy - Pani Agnieszka (u której jest) usunęła je i wykąpała niunie- bo była cała w błocie.
To naprawdę świetny pies - łagodna, cierpliwa, pełna miłości i pokory.