GOSIA09 Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Hmm fajny pomysł nazwać psa tak jak samochód do mojej by pasowała Corsa hehe A tak to ma mało orygilane imię bo znam aż 2 bullteriery, które mają na imię EMI Quote
Thaliaa Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Wiem, że to topik o psieskich imionach, ale miałam kiedyś myszki, które nazwywały się: TOYOTA, MERCEDES, FERRARI, THALIA, MOMO. I było by wszystko OK jakby nie okazało się, że jedna mysz to facet nazwałam go SPARCO, ale zanim to zrobiłam wszystkie samiczki urodziły mu potomstwo :evilbat: . I skończyła się sielanka.... Miałam tyle myszek, że przestałam je nazywać. Szybkie samochody to szybki przyrost naturalny :wink: Quote
AMFI Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Hi hi, też w młodości mnie to spotkało. Tzn ten przyrost naturalny u myszek łaciatek.Teżmiałam dwie samiczki, aż któregoś pięknego poranka w gniazdku pijawiło się 5 noworodków. Jajo o jajo?????? Quote
ganjunia Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 heh tak samo u mnie rok temu w wigilie hhe mialam niby 2 samiczki (PEPSI i niby FIFCIA a później KRZYŻAK), (czarna i brazowo-biala) i sie o 6 wiecej ich zrobilo (ALBIN, ERA, REMIK, PYSIEK, MAJKI, EDDI) w tym 3 biale hehe ahhhh te geny :) ale je poddawalam i teraz mam białą szczoorke DORIS Quote
Patka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Moja suczka AST to piekna i jedyna LILIT a koty to Walery - kot z matki Rosji - syberyjski więc imię musi mieć swojsko brzmiąco, i Luna ruda kotka ze schroniska złota niczym księżyc w pełni :D pozdrowionaP&L ps. Sapkowski i Tolkien to skarbnica inspiracji imiennych w mojej rodzinie Quote
Dag Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 no dobra... jak wszyscy, to ja tyż... Obecnie na stanie- staffinka Chruma i persica Awaria. Wcześniej było tego tyle, że trudno zliczyć (koty, myszki, świnki morskie, szczurek, papugi itd). Z głupich imion jakie powymyślałam- na uwagę zasługują rybcie: Whiskas I Whiskas II Kitekat I (kocica nie miała nic wspólngo z ich zejściem z tego świata, ale próbowała :evilbat: ) Quote
tufi Posted April 10, 2005 Author Posted April 10, 2005 Heh - udalo mi sie odkopac temat 8) Cos dla Dag: Quote
Alicja Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 Ja miałam bokserka o imieniu Harley i nie spotkałam dotychczas psa o tym imieniu ale widziałam bullmastifa też Harleya.Chrzestna mojego Kuby miała bokserke o imieniu Honda , no i był jeszcze królcio Max ale Maxów znam duzo, niekoniecznie królciów :D A OZZY został Ozzym , bo leżał na dywanie , kulał się i ,,śpiewał,, więc mu sie ostało Ozzy O. Quote
Patka Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 Ozzy strasznie mi sie to imie podoba! i mysle, że pasuje do maluszka Ozziego :D Quote
Alicja Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 Patka ten maluszek juz waży przeszło 30kg. :lol: A pani dzisiaj na szkoleniu powiedziała że odrobinę za gruby/byliśmy na zapoznaniu z psiakami i z terenem , zaczynamy 23kwietnia. Ciociu Lilit trzymaj łapki za osiołka Ozzyego./ :roll: Quote
tufi Posted April 10, 2005 Author Posted April 10, 2005 A ja znam dwa biale bulle - samce - oba Ozi sa - ale chyba juz o tym pisalam w tym watku :roll: Quote
Patka Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 Tufi a może to zalezy od regionu Polski nadawane imiona :wink: ja nie znam zadnego ale za to znałam ast Dżekiego :wink: :lol: Quote
Alicja Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 W mojej miejscowości mieszkał bullek Fredzio/ ale umarł na raka płuc w wieku4lat/ , jest suczka Ast Aza , znajomy ma astkę Mini ,nadworny Ozziego ma w rodzinie samca asta Hugo , a w Goloce był Pysiek , Shila , Szelma no i zapomniałam . O! :o a kolega mojego Ozzyego york ma na imię Tufi :D Quote
tufi Posted April 10, 2005 Author Posted April 10, 2005 No cos Ty - jakis pies tufi jest?? :cry: :cry: :cry: nie przezyje chyba... Quote
Cząsteczka Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 a znacie jakąś Ambrę? kiedyś na wystawie kiedy mówiłam coś do mojej suni, kobitka obok usłyszała jak się nazywa i lekko zniesmaczona stwierdziła ze to już takie popularne imię dla suczki..............a Ja jeszcze nie spotkałam żadnej Ambry oprócz mojej :-) Quote
staff-ka Posted April 10, 2005 Posted April 10, 2005 Cząsteczka napisał(a):a znacie jakąś Ambrę? kiedyś na wystawie kiedy mówiłam coś do mojej suni, kobitka obok usłyszała jak się nazywa i lekko zniesmaczona stwierdziła ze to już takie popularne imię dla suczki..............a Ja jeszcze nie spotkałam żadnej Ambry oprócz mojej :-) - znacie,znacie :wink: :) Quote
Dag Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 TUFIIIII!!! nie widzę tej foty "specjalnie dla Dag!!!" z 10tego kwietnia! CZĄSTECZKA! Ambrę znamy- Acroba z forum ma stafficę o takim imieniu i taks ię sklada, że ta staffica jest mamą mojej Chrumy! :D Quote
tufi Posted April 11, 2005 Author Posted April 11, 2005 No wlasnie kurka widze, ze cos jest namieszane :( A taka fota byla fajna :cry: Quote
Alicja Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 A gdzie ta ładna fotka Chrumy z mundurowym na spacerku? Tufi zdjęcia Tuficzka yorka można zobaczyć w galerii u yorków/ po sąsiedzku/.Jeśli idzie o psiowe imionka to znałam 4 Kamy /3 spanielki i jedna bernardynka/ ,2 Dżekusie ,Dolara -dobermana ,2 Luny/bokserkę i alaskana/ ,2 Lady /chart afgań. i york/ , 1 Lene ,1 Daisy ,2 Bony/spaniel i york/.Jakby tak poszperać w pamieci...... :-? A tego bulmastifa Harleya to widziałam na Animal Planet /bo wyszło śmiesznie z textu/ Quote
Alka Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 tufi napisał(a):No cos Ty - jakis pies tufi jest?? :cry: :cry: :cry: nie przezyje chyba... Witam! :D Potwierdzam to co napisała Alicja.Mam 2,5rocznego yorka Tuffiego. :wink: Quote
tufi Posted April 11, 2005 Author Posted April 11, 2005 Alka napisał(a):tufi napisał(a):No cos Ty - jakis pies tufi jest?? :cry: :cry: :cry: nie przezyje chyba... Witam! :D Potwierdzam to co napisała Alicja.Mam 2,5rocznego yorka Tuffiego. :wink: A skad pomysl na to imie? :-? Przeca to zarejestrowane w urzedzie patentowym na mnie jest :roll: Quote
Alicja Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Za póżno zarejstrowałaś w urzędzie patentowym, no i paszło w eter :D Ale Tufi to równiacha , z Ozzym trzyma sztamę. :lol: Quote
Alka Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Ozzy i Tuffi ze swoimi włascicielkami :wink:(sorry za jakość!) Quote
Patka Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 No w końcu pani Alicja sie ujawniła :D a Ozzy wygląda na przestraszonego futrzakiem :wink: Więcej fotek :D Quote
Recommended Posts